Lääketieteen opiskelijoille suunnatussa koulutuksessa opetetaan ”painosensitiivistä puhetta”

Lääketieteen opiskelijoille suunnatussa koulutuksessa opetetaan "painosensitiivistä puhetta." Koulutus järjestetään internet-tapahtumana lauantaina 2.10.

Hyvinvointi

päivitetty

obesity, health, fitness

Koulutuksen teemana on ”Puhetta painosta – vastuullinen painopuhe lääkärin vastaanotolla.” Koulutuksen mukaan ”vastuuton painopuhe voi loukata ihmisen suhdetta omaan kehoonsa.”

Käytännössä kyse on siitä, että lääketieteen opiskelijoita painostetaan olemaan puuttumaan asiakkaidensa ylipainoon ja sen tuomiin ongelmiin sekä olemaan varoittamatta ylipainon tuomista terveysriskeistä. Kulttuurimarxilaisten ylipainoaktivistien mukaan kyse on pelkästä ulkonäköasiasta, jolloin asiasta huomauttaminen on loukkaavaa.

Yksi koulutuksen esitelmöijistä on kokemusasiantuntijan roolissa paikalla oleva Eve Vuorenmaa, joka omalla Instagram-sivullaan tittelöi itseään lihavana tanssijana. Sairaalloisen ylipainoinen Vuorenmaa vaikuttaa rakentaneen koko identiteettinsä ylipainon ympärille, joten jollain loogisella päättelyketjulla jossain on keksitty, että hän on hyvä esitelmöimään siitä, ettei ylipaino ole asia, jota edes lääkärin tulisi kommentoida.

Eve Vuorenmaa.
Hyvinvointi Instagram Kansanterveys Kotimaa Kulttuurimarxismi Lääketiede Rappiokulttuuri Sosiaalinen media Tiede & luonto Uutiset Viihde Yhteiskunta Ylipaino

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Minä

  Vastaa

  Ylipaino on haitaksi, eikä se siitä muutu leikkimällä, ettei ole. Tämä on niin suvakkia, niin suvakkia: leikitään, että todellisuus on mitä me haluamme kuvitella sen olevan.

 • Liian lihav perhoseksi

  Vastaa

  Niin… Olen aina ihmetellyt miksi miehet ovat ”keskivartalolihavia” samaan aikaan kun paljon lihavemmat naiset ovat ”kehipositiivisempia”.

  Minullekkin poikkeuksetta toitotetaan että ”Painoa pudottamalla…” samaan aikaan kun luennoiva lääkäri on poikkeuksetta paljon lihavampi ja sairaampi. Poikkeuksetta lääkäreillä tuntuu olevan jatkuva nuha tai niillä on kylmä tai niiden silmänympärykset ovat punaiset. Tällaiset lääkärit sitten luennoivat terveellisestä elämäntavasta. 

  Usein lääkärinkäynneillä katselen kun poikkeuksetta kaikki käytävillä kulkevat kävlevät ”pingviinikävelyä”, eli heiluvat puolelta toiselle kävellessään. Ja mietin että monikohan noista saa edet 2000m cooperin testissä kasaan. Tai montakohan leukaa tuokin lääkäri vetää. No, mahalihaksia niillä on, mutta kuinkakohan monta vatsalihasliikettä menee minuutissa.

  Yhtä kaikki. Pukki kaalimaan vartijana yleisellä tasolla sopii sekä lääkäreihin että tähän em. luennoitsijaan. Budhalaiset sanovat:”Se mitä me itsessämme eniten vihaamme, se toisissa ärsyttää”.

 • pöh

  Vastaa

  Kun nyt on tästä koronaflunssasta sen sata pelottelu-uutista päivässä, niin sehän on selvinnyt jo aikoja sitten, että selvä ylipaino on riskitekijä.
  Mutta ilmeisesti tässä kehopositiivisessa marxilaisessa maailmassa ei saa totuutta enää sanoa mistään asiasta?
  Minun mielestäni jokainen olkoon lihava tai laiha, mutta se ärsyttää että edes lääketieteellistä totuutta ei enää voi sanoa kun se voisi loukata jotakuta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Mitä teit päästäksesi tuohon asemaan, Eve?

  -Söin mäkkiruokaa ja valitin MT-ongelmia somessa

 • pää määrää

  Vastaa

  Olisi perusteellisen tutkimisen aihe, miksi ihminen syö liikaa tai väärällä tavalla ja tulee siitä syystä ylipainoiseksi. Jokin henkinen häiriö tai elämisen väärinkäsitys tähänkin liittyy. Se pitäisi tunnistaa, vaikka olisikin loukkaavaa.
  Joku voi pelätä painon vähetessä, että häntä vaivaa syöpä ja alkaa lihottaa itseään. Lihavuudesta on kuitenkin haittaa esimerkiksi liikkumiselle ja tilan käytölle terveysvaikutuksista puhumattakaan.

 • TT

  Vastaa

  Sanokaa reilusti ”LÄSKI” vaan. En muuten ole havainnut lääkärikunnassa hienotunteisuutta erään lääkeaineen tyrkyttämisen suhteen. Orjarokotteen väistäviä saa vainota kaikin mahdollisin tavoin. Toisaalla selkeitä terveysneuvoja ei saa antaa, koska joku lihava voi pahoittaa mielensä.

 • N.N.

  Vastaa

  Ikävn näköistä ja varsinkin kun tietää suurella varmuudella, että muutaman vuoden päästä tuo löytää itsensä teholta.

 • Perinteinen Jussi

  Vastaa

  En ole koskaan ymmärtänyt sitä kansallismielisyyttä joka saa omiaan haukkumaan. Lihavat ja työttömät tuntuvat olevan kovasti hampaissa. Liekö kansallismielisyydellä kuitenkin joku muu ideologia takana kuin suomalaisuuden ja suomalaisten puolustaminen ja puolesta puhuminen. Ehkä kyseessä onkin vain tietyn näköisten ja kokoisten sekä tietyssä sosiaalisessa asemassa olevien suomalaisten puolesta puhuminen. Itse olen pitänyt itseäni vahvasti perinteisenä suomalaisena suomalaisen perinteisen kulttuurin vartijana. Ajat näyttävät kuitenkin muuttuvan ja se perinteinen suomalainen kulttuuri joka meitä ennen yhdisti onkin merkityksetöntä nykyisen kansallismielisyyden aatemaailmassa. Kuinka sellaiset kuvittelevat saavansa sympatioita puolellensa, todella ihmeellistä. Moniko edes tietää suomalaisesta perinteestä muuta kuin sotahistorian. Näillä eväilläkö sitten kaikille palstoille kommentoidaan… Hmmm!

  • menkää töihin

   Vastaa

   Onko kansallismielisten paskamahaisuus sitten jotenkin perusteltavissa? Kuuluuko se peräti suomalaisuuteen? Saavutetaanko sillä ”sympatioita puolellensa”?

   • ab1

    Vastaa

    Ainakaan sinua ei ole keskustelutaidoilla siunattu… Aika lepsu työ sullakin jos näitä ehdit lukea ja kirjoitella… vai mahdatko päivystää juuri eduskuntatalolla…

 • Nimetön

  Vastaa

  einestä ja kaikkea saatanan kevyt dietti sokeritonta paskaa niin varma on että kroppa leviää itäön ja länteen.

  Silloin kun paino nousee esim. sairaudesta (kilppari tms.) johtuen, on luonnollusta. Kivin usein kuitenkin syy pääkopassa, elämäntavoissa.
  Ei paljoa auta liikkuminen ja terveeliset elämäntavat jos iltapalana on pari litraa bisseä.

 • ML

  Vastaa

  Siitä läskiydestä: yleistynyt lihominen menee kyllä melko hyvin yhteen sen kanssa milloin ruvettiin demonisoimaan rasvaa ja eläinkunnan tuotteita ja painostamaan ihmisiä siirtymään ruokavalioon mikä koostuu pääasiassa viljoista ja kasviksista. Olen syntynyt 1960-luvun alussa ja nuoruudessani lihavia nuoria ei nähnyt juuri ollenkaan, kohtalaisen isossa koulussani taisi olla yksi lihava tyttö ja muutama vähän tuhdimpi poika, ja meitä ruokittiin vielä pääasiassa perinteisellä sekaruokavaliolla missä oli vähän mitään pitkälle jalostettuja tuotteita ja suht hyvin myös eläinrasvoja, margariineja siinä vaiheessa ehkä jo mainostettiin runsaasti mutta kouluruokailussakin tarjottiin ihan voita.

  Ehkä olen vain luonteeltani vastarannan kiiski, mutta tämä jatkuvasti lisääntynyt kasvisruokavalioiden ja veganismin tuputtaminen on ennenminkin pannut epäilemään ovatko nuo viljat, ja kasvikset, nyt loppujen lopuksi niin hemmetin terveellisiä kuitenkaan, vaan olisiko sen perinteisen ruokavalion etu ehkä kuitenkin ne eläinkunnan tuotteet, kasvikunnan tarjotessa lähinnä vain lisäkaloreita. Ilmeisesti niiden ylistettyjen vitamiinien yms. hyödyntäminen kasvikunnan tuotteista ei itse asiassa toimi kovin hyvin, kun taas ihmiset käyttävät hyväkseen lihasta yms saatavat vastaavat hyvinkin perusteellisesti. Korrelaatio ei ole kausaatio, mutta kasvisruokailun lisääntyminen menee itse asiassa varsin hyvin yhteen – yleisen lihomisen lisäksi – myös länsimaissa tapahtuneen älykkyysosamäärien tippumisen kanssa (voi tietenkin liittyä myös lisääntyneeseen maahanmuuttoon, mutta se taisi kyllä alkaa jo ennen nykyistä vyöryä). Älykkyysosamäärät myös aikaisemmin nousivat tasaisesti, mikä menee ajallisesti yhteen suht hyvin sen kanssa miten lihan syönti lisääntyi länsimaissa yleisen vaurauden kasvaessa – kunnes lihaa ruvettiin demonisoimaan, ja veganismi muuttui hörhöjen harrastuksesta salonkikelpoiseksi ”hyvien ihmisten” ruokavalioksi. 

  https://www.nbcnews.com/think/opinion/iq-rates-are-dropping-many-developed-countries-doesn-t-bode-ncna1008576

  Joten ehkä asiaa pitäisi tutkia vähän perusteellisemminkin. Nyt lihansyönnin etujen tutkimus on ollut muutamien harrastajien, jotka kaikki näyttävät kiinnostuneen asiasta lähinnä oman terveytensä takia, varassa. Koska ei salonkikelpoista nykyään…

  https://saalistaja.fi/karnivori-ruokavalio/karnivori-laakarit-ja-tutkijat/

 • Pertsa

  Vastaa

  Kasvissyöntifanatismi perustuu punavihreään ideologiaan.Lihapainotteisesta ruoasta saamme proteiineja,jotka jäävät kasvissyöjiltä saamatta.Tietenkin nykyisen ideologian vallitessa kasviksissakin on proteiineja ja tulet ah niin mahtavaksi.Kyllähän nykyisin jopa kaupallisten tavarantuottajien mainoksissa lässytetään kasviksien monipuolisuudesta.Tietenkin tavarantuottajien pitää huolehtia markkinaosuuksistaan ja positiivista on se, että kaikenmaailman hörhöiltäkin otetaan rahat pois.Parempi syödä kotimaista kasvishöttöä kuin jakaa rahansa terroristijärjestöille.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  obesity, health, fitness