Greta Thunberg kiukkuisena Norjan hallitukselle: Jätti-investointi tuulivoimaan ”vihreää kolonialismia”

Thunberg järjesti alkuviikosta Norjassa kymmenien saamelaisaktivistien kanssa mielenosoituksen "vihreää kolonialismia" ja saamelaisalueelle sijoittuvaa tuulipuistoa vastaan.

Viihde

Globaalin finanssieliitin ohjaama ilmastohysterian maskotti Greta Thunberg ei ole tyytyväinen, vaikka Norjan hallitus on tehnyt megaluokan investoinnin tuulipuiston rakentamiseen. Ex-lapsitähti, sittemmin täysi-ikäistynyt äreä äärivasemmistoaktivisti syyttää vihreää siirtymää edistävää hanketta ”kolonialismista”.

Thunbergin mukaan tuulipuisto suunniteltiin väärin, koska tuulivoimakeskittymän sijainti haittaa saamelaisyhteisön elämää sen sijaan, että ongelmat sälytettäisiin ei-saamelaisten norjalaisten harteille. Vasemmistolaisten saamelaisaktivistien tuulipuistoviha on tuonut monien mieliin maahanmuuton ”rikkaudesta” äänekkäimmin saarnaavat liberaalit, jotka asuvat itse äveriäissä valkoisissa kaupunginosissa ja jättävät rauhattomat monikulttuuriset sijainnit huono-osaisempien riesaksi.

Thunberg järjesti alkuviikosta Norjassa kymmenien saamelaisaktivistien kanssa mielenosoituksen ”vihreää kolonialismia” ja saamelaisalueelle sijoittuvaa tuulipuistoa vastaan. Vihreän lobbarin mukaan tuulipuistohanke on ”täysin absurdi kansainvälinen skandaali”.

”Norjan hallitus ei voi enää sulkea silmiään sille, että ihmisoikeuksia rikotaan kerta toisensa jälkeen. Saamelaisiin kohdistuvalle kolonialismille on laitettava stoppi,” Thunberg karjui megafoniin. Samalla hän vakuutteli, ettei kuitenkaan vastusta tuulivoimaa.

Lähde: Financial Times

Energia Globalismi Greta Thunberg Kolonialismi Norja Pohjoismaat Poliittiset viholliset Politiikka Saamelaiset Tuulivoima Uusiutuva energia Vihreä siirtymä Viihde Yhteiskunta

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Julli

  Vastaa

  ämmä on s E k A i s i n.

  • Nimetön

   Vastaa

   Se on pelkkä marionetti, puhuva pää.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tyypillinen vassari, tuulivoimaloiden haitat tässäkin tapauksessa norjalaisille, kunhan muut saa olla rauhassa.
  Tuulivoimaloiden rakentamiseen annettavia lupia kiristää huomattavasti, sitä sattumasähkötuotantoa on rakennettu ihan liikaa pilaamaan ihmisten asuinympäristöä ja luontoa.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tunturiapassien asialle olisi parasta, jos pysyisivät erossa Kiukkupussi- Gretasta. Neidin tuki on karhunpalvelus, vaikka Pikku G varmasti tarkoittaa hyvää.

 • pöh

  Vastaa

  Heh itse on pääosassa ollut luomassa päätöntä ilmastohysteriaa, ja siten älyttömien tuulipuistojen rakentamista. Tukhoman keskustaanko ne pitäisi rakentaa?
  Ja ovatko ihan varmoja ettei massiiviset tuulivoimalat vaikuta siihen ilmastonmuutokseen tai vähintäänkin säähän?

 • Sensuroimaton Totuus

  Vastaa

  Tuuli eli TUKImyllyjä pitää vastustaa aina ja kaikkialla. Koko tuuli”voima”bisnes on pelkkä silmänkääntötemppu millä ei ole pienintäkään tekemistä aidosti ympäristöystävällisen energian kanssa ja vielä vähemmän oikeasti kannattavan liiketoiminnan suhteen. 

  Kyse on kommunistisesta rahansiirrosta erittäin pienen huijariryhmän taskuun yhteisistä varoista. TUKImyllyjen mielipuolinen lobbaaminen on pysäytettävä ja jo pystytetyt purettava pois pilaamasta kauniita suomalaismaisemia!

 • Hylsy

  Vastaa

  Monia Saamelaisia ei vittuakaan kiinnosta tollaset. Tunnen Lapista monia.

 • Tapani

  Vastaa

  Mielisairas pikkutyttö jälleen kerran psykoosit tulilla. Ennenvanhaan mt-tapaukset passitettiin mielisairaaloihin, nykyään heitä jopa suorastaan ihaillaan ja palvotaan.

 • Kullerwo

  Vastaa

  on vähän väärä lääkitys.… no kaikilla viherpunikeilla on 👌 ilmeisesti tollekkin penikalle se sähkö vaan tulee sieltä taikaseinästä.
  vihreää kolonialismia 🤣

 • seant

  Vastaa

  Koko soppa lähti siitä liikkeelle tuulimyllyt tuli porojen kesä- ja talvilaidun väliin ja porot ei siirry nyt laitumelta toiselle. Tämä on hyvä esimerkki siitä kuinka tuulimyllyt karkoittaa kaikki eläimet lähietäisyydeltä. Samoin kävi pohjois-Ruotsissa luontomatkailuyrittäjälle, homma loppui siihen kun järven linnut ja metsä eläimet kaikkosi, eivät tulleet ruokintapaikoille ihmisten katseltaviksi.

  • JT

   Vastaa

   Juuri näin! Kysymys on tuulivoimaloiden aiheuttamasta infraäänestä, joka karkottaa kaiken eläimistön alueelta ja on siten erittäin haitallista luonnolle. Tämä on joillekin vaikea rasti, koska ihminen ei varsinaisesti kuule näitä infraääniä mutta kuitenkin sairastuu altistuessaan tälle ”melusaasteelle”.

 • Heikkolahjaiset

  Vastaa

  Toi sätkynukke on erittäin hyvä esimerkki NIMBY-ajattelusta (not in my back yard). Kaiken pitäisi olla vihreää ulosteita myöten, mutta kun jotain tehdään niin se on aina pahasta. Ihan niinkuin Suomenkin vihreiden ajatuksenjuoksu.

  Vihreille on epäselvää se mistä energiakin tulee. Jossain se pitää aina tuottaa vaikka se onkin hajutonta ja mautonta ja tulee seinätöpsölistä. Ihan niinkuin ‑80 luvulla kun ne hoki ”Ei me tarvita ydinvoimalaa, sähköä tulee töpsölistä”.

  Se että energia tuotetaan jossain muualla kuin sitä tarvitaan, on käytännössä huono asia. Koska energia pitäisi tuottaa aina sielä missä sitä käytetää. Siksi asuntokohtaiset tulisijat esim. roskien polttoon ovat parempi vaihtoehto kuin niiden rahtaaminen kaatopaikoille. Samalla tavalla kuin kompostoituvien jätteiden käsittely omalla tontilla sen sijaan että niitä erikseen rahdattaisiin jätehuollon ”kompostiin”.

  Mutta vihrät eivät ymmärrä tällaista ajattelua. Se katkeaa juuri siihen kun jätesäkki putoaa jäteastiaan. Ja sen jälkeen onkin jo hyvä mieli siitä että ”taas tuli tehtyä päivän eko-teko”. Kaupunkilaisina ne eivät pysty käsittelemään kuin yhden korttelin asiat kerrallaan.

 • TT

  Vastaa

  Gretalle ei kelpaa mikään.

 • Minä

  Vastaa

  Ainakin hän myöntää, että tuulivoimaloista on haittaa.

 • Myllylä

  Vastaa

  Olen samaa mieltä osittain Gretan kanssa. Mielestäni kun ulkomaalainen tuulivoimayhtiö tulee Suomeen pystyttämään tuulivoimaloita ja näin rahastamaan suomalaisia niin kyse on juurikin vihreästä kolonialismista.

 • tymä

  Vastaa

  Näin käy päästetään asburgerit puhumaan. Pyhä tunturineekerikansa mutta vähäpätöiset suomalaiset

 • Down-lapsi

  Vastaa

  En mä sanoisi että sillä on asperger. Aspergerit suoltavat puhetta välillä tauottomastikkin. Mutta sillä on down-syndrooma. Vanhemmat ei varmaan halua sitä myöntää ja siksi puhuvat aspergerista.

  Alan myös epäillä että se on poika. Koska vieläkään sillä ei ole persettä eikä tissejä. Ja tuo naama sopii pitkätukkaiselle ruotsalaispojalle siinä missä tytöllekkin. Se down-syndrooma selittäisi kehityshäiriötkin.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Niiinpä.Itse olen kasvattanut kompostijätteillä kurkut ja kesäkurpitsat yli kolmenvuosikymmenen ajan. Taidan olla ekoterroristi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi