Koomikkolegenda John Cleese asetti itsensä boikottiin “woke-sääntöjen” vuoksi

Cambridge Unionin johtaja Keir Bradwell on harmitellut koomikon päätöstä jättäytyä pois keskustelusta.

Viihde

päivitetty

audio microphone retro style

Muun muassa Monty Pythonista tutun legendaarisen brittikoomikon John Cleesen, 82, piti viime viikon perjantaina puhua Cambridgen yliopiston järjestämässä tilaisuudessa. Hän kuitenkin perui yllättäen esiintymisensä ja samalla laittoi itsensä oma-aloitteisesti yliopiston Cambridge Union ‑oppilasyhdistyksen mustalle listalle. Syyksi hän ilmoitti yhdistyksen niin kutsutut ”woke-säännöt”.

Hän viittasi Cambridgen oppilasyhdistyksen päätökseen, jonka myötä taidekriitikko Andrew Graham-Dixon sai porttikiellon. Tämä oli puhunut opiskelijoille natsi-Saksan taidekäsityksestä ja samalla tullut parodioineeksi Adolf Hitleriä. Esiintyminen oli loukannut osaa opiskelijoista, ja Graham-Dixon sai saman tien ikuisen porttikiellon.

Odotin innolla mahdollisuutta puhua Cambridge Unionin opiskelijoille, mutta kuulin, että joku oli laitettu mustalle listalle esitettyään Hitleriä, koomikko kirjoitti Twitterissä.

John Cleese on myös imitoinut Hitleriä 1970-luvulla sekä Monty Pythonissa että Pitkän Jussin majatalo ‑sarjassa ja nyt hän ilmoitti haluavansa toimia Cambridge Unionin periaatteiden mukaisesti.

Pahoitteluni niille Cambridgen opiskelijoille, jotka olisivat halunneet keskustella kanssani. Ehkä vielä löytyy sellainen paikka, jossa woke-säännöt eivät päde, koomikko sanoi.

Cambridgen yliopistolla tuskin olisi asetettu boikottiin Cleesen kaltaista ikonista kulttuurihenkilöä ja koomikkolegendan toiminta onkin kritiikkiä cancel- ja woke-kulttuuria sekä poliittista korrektiutta kohtaan. Cancel-kulttuuri tarkoittaa aktivismia, jolla pyritään asettamaan ”vääriä” mielipiteitä ilmaisevia henkilöitä sosiaaliseen boikottiin ja estää heitä esiintymästä tilaisuuksissa.

John Cleese on ollut törmäyskurssilla wokeismin kanssa jo pitkään ja hän on ilmaissut mielipiteitään asiasta tiuhaan tahtiin ironisella otteella. Hänen suositulla Twitter-tilillään on yli 5,6 miljoonaa seuraajaa. Cleese on myös työstämässä dokumenttia aiheesta. Dokumentin tavoitteena on tutkia, ”miksi uusi ’woke’-sukupolvi yrittää kirjoittaa uudestaan säännöt sen suhteen, mitä voi tai ei voi sanoa”. Cleese haastattelee dokumentissa aktivisteja ja henkilöitä, jotka ovat tulleensa ”perutuksi” [cancelled] tekojensa tai lausuntojensa vuoksi.

Lähteet: Twitter (1, 2, 3)

Boikotti Cancel Historia Kulttuuri Kulttuurimarxismi Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Sionismi Teknologia Twitter Ulkomaat Uutiset Viihde Woke Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Oliko Johtaja itsekin huumorintajuton pikkusielu? Ei välttämättä. Johtaja vihasi kommunisteja ja syystäkin.

 • Pridesuvaitsevaisuus = verhottua kommunismia

  Vastaa

  Tiedoksi suomalaisvastainen TranspedoLGBTjne. kommari, valkoisten heteromiesten vastainen kansanmurhainen lukio-opettaja : Teresa Rautapää Asikkalasta, tekee julkisia simputus-nöyryytysrangaistuksia muka ”eheytyshoitojen” tyyppisesti valkoisia heteromies ‑oppilaitaan ja heidän sukujaan vastaan. Mm. painostaa uhriensa genderin ja sukupuolen ja uskonnon vastaisesti pukeutumaan transuksi julkisesti koko koulun ja jopa muiden oppilaiden vanhempien edessä ne. Uskomatonta! Mutta ikävä kyllä totta, surullista ja halveksittavaa :/ 🙁 :/
  Jumala antakoon hänelle ja hänen tapaansa toimiville anteeksi kuten he antavat anteeksi vihollisilleen, velallisilleen ja uhreilleen.

 • Ritari John Cleese

  Vastaa

  Cool… Oli jo aikakin että joku merkittävässä asemassa oleva ottaa tämänkin asian puheeksi. Ihmiset eivät yleensä uskalla avata suutaan mutta tässä tapauksessa John uskalsi. En ole pitänyt häntä koskaan brittihuumorin suurimpina tähtinä, mutta täytynee korjata käsitystä. Sillä tämän jälkeen lienee turha odottaa ritarinarvoa kunningattarelta. Mutta minä voin aina aateloida ”Sir John Cleesen”. Toisaalta, maata en voi antaa yhtä paljon, enkä kyllä linnaakan tai hevosta.

  Joku symbolinen ele olisi kyllä nyt paikoillaan. Ja koska herra Cleese toimii sananvapauden esitaistelijana, olkoon hän suomalaisten ”Ritari John Cleese”. Vapaaherraan kun ei varallisuuteni anna myöden.

 • Maukka

  Vastaa

  ”Minä en liity yhdistyksiin, jotka hyväksyvät minut jäsenekseen” Croucho Marx

 • Metsäkulman Murre

  Vastaa

  ”Andrew Graham-Dixon sai porttikiellon. Tämä oli … tullut parodioineeksi Adolf Hitleriä. ”

  Aatun ivaaminen olisi tuonut Graham-Dixonille vankeusuomion Kolmannessa valtakunnassa. Uskomatonta, että porttikiellon järjestivät wokettajat.

 • K

  Vastaa

  Siis.. Cambridgessa ei saa parodioida Hitleriä? Saako sitten ylistää?
  Saako puhua, vai loukkaako historia herkkiä opiskelijoita. 

  Damn.. mitä ääliöitä maailma alkaa tulvia. Jokainen neekeri tai muuten poikkeava kyllä oppii nopeasti, miten puristaa hyötyä näistä tyypeistä.

  • G

   Vastaa

   Olike se Farage, kun sanoi, että sellaiset opiskelijat, jotka loukkantuvat Hitler-parodiasta, eivät kuulu sellaiseen opinahjoon kuin Cambridge. Tuo olisi itseasiassa hyvä sisäänpääsytesti.

 • rellinen

  Vastaa

  Poliittinen korrektius, woke- ja cancel-kulttuuri ovat osa marxilais-kgb:läistä sensuurikoneistoa. Itsesensuuriin ja vapaaehtoiseen vaikenemiseen kansaa ohjaavaa poliittista toimintaa. Tarkoitus on järjestää vasemmistolle yksinoikeus poliitiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun, sekä tukahduttaa vastakkaiset äänenpainot. Kyse on siis vasemmistolaisesta tyranniasta ja vallankaappauksesta.

 • 12T

  Vastaa

  Nämä ”viher”-vasensekopäät ovat kuin 200-kiloisia läskejä, jotka itkevät siitä että maapallolla ei päde Marsin painovoima.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  audio microphone retro style