Lappeenrantalaisantifasistit vararikossa: Aatetoveri sosialisoi rahat omaan taskuun

Uus hoi sie on lappeenrantalainen punkin ympärillä toimiva kollektiivi, joka edustaa kulttuurimarxilaisia arvoja.

Poliittiset viholliset

Uus hoi sien kerhotila.

Lappeenrannassa toimiva Uus hoi sie ‑yhteisö kertoo erään jäsenensä varastaneen yhteisöltä rahaa kolmen vuoden aikana vähintään 15 000 euroa. Tuohon summaan sisältyy pelkät tililtä omalle tilille siirretyt varat, minkä lisäksi varas on ollut vastuussa käteisvaroista, joiden määrää on hyvin hankala selvitellä jälkikäteen.

Yhteisö tiedotti somesivuillaan tiistaina tapahtumista. Antifasistien mukaan heiltä meinasi mennä tila alta maksamattomien vuokrien takia. Neljän vuoden varasteluvyyhdin aikana kukaan ei huomannut mitään outoa, ennen kuin vuokranantaja alkoi kyselemään rahojen perään. Rahoja sosialisoinut rahastonhoitaja oli jopa soitellut vuokranantajalle esiintyen toisena henkilönä ja selvitellyt rästimaksuja. Rästejä oli kertynyt vajaa 1800 euroa.

Rahastonhoitajan toiminta on ollut sen verran härskiä, että hän jopa varasti ukrainalaislapsille tarkoitetun kolehdin omaan taskuunsa. Vyyhdin purkauduttua on tullut ilmi myös muita vastaavia tekoja samalta henkilöltä tietoon, tiedottaa Uus hoi sie.

Uus hoi sien edustajia lehtikuvassa, Kokkinen oikealla.

Uus hoi sie on lappeenrantalainen punkin ympärillä toimiva kollektiivi, joka edustaa kulttuurimarxilaisia arvoja. Se kertoo sosiaalisen median sivuillaan noudattavansa ”turvallisen tilan periaatetta”, jossa vältetään ”olettamasta muiden sukupuolta, taustaa tai toimintakykyä.” Yhteisö myös ”tiedostaa omat ennakkoluulonsa sekä oletuksensa.” Lisäksi se on osallistunut omalta osaltaan ainakin Lappeenrannan Pride-kulkueeseen sekä tukenut Black Lives Matter ‑liikettä.

Kouvolasta Lappeenrantaan muuttanut punk-aktiivi

Partisaanille suoraan Lappeenrannasta kerrottujen tietojen mukaan kavaltajana on toiminut Kouvolasta Lappeenrantaan vuonna 2019 muuttanut Joel Kokkinen. Hän on edustanut Uus hoi sie ‑yhteisöä mediassa useaan otteeseen. Lisäksi hän on ollut useampana vuonna kouvolalaisen Kulttuuritallit ry:n varapuheenjohtaja. Hän soittaa ainakin kahdessa eri bändissä, joiden nimet ovat The Fixed sekä Renttu ja jämät.

Joel Kokkinen

Rikollinen nero joutuu nyt ilmeisesti keksimään itselleen uudet sosiaaliset piirit, sillä yleensä erilaisissa aktivistipiireissä ei tällaisia välistävetoja hyväksytä.

Äärivasemmisto Antifa Joel Kokkinen Kavallus Kotimaa Lappeenranta Poliittiset viholliset Rikos

Keskustelu

19 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • hh1488

  Vastaa

  ihan oikeelta taholta varasti

 • Ex keltainen irokeesi

  Vastaa

  Ja taas yks huppupää lisää…

  No, sinällään tuo ei yllätä. Kun on rikollinen maailmankatsomus niin miksi se muuttuu edes omanlaistensa keskuudessa? Esimerkkejä löytyy luonnosta useita.

  Ehkä noiden kannattaisi perustaa uusi bändi:”Punkin jämät”. Sillä kauas on nykypunk mennyt siitä kun se syntyi ‑70 luvulla. Aate ei ole sama eikä käyttäytyminenkään. Kyllä, silloin käytettiin paljon alkoholia ja herätettiin pahennusta, mutta se oli lähinnä henkistä pahennusta. Haluttiin osoittaa että oltiin erilaisia. Omaisuuteen tai ihmisiin ei kajottu. Ja siitä huolimatta moni meistä urheili pikajuoksussa, kestävssjuoksussa, keihään heitossa tai kiekonheitossa. Ja se se vasta nannaa oli kun seisoi ylemmällä pokaalipaikalla kuin ”isänmaan toivot”.

  No, maailma muuttuu sellaiseksi kuin ihmiset sen muuttavat.

 • Vilho

  Vastaa

  Hyi, millainen läävä. Ja ”turvallinen tila” vielä…

 • Terno Hagert

  Vastaa

  hoi hoi. kitos rahoista emäs nussijat. Rainerin kanssa ostettiin hyvä mersu. Laitettiin rahan keräykset solmuun.

 • TT

  Vastaa

  Punkia soittavat ne, jotka eivät muuta osaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tämä kaveri on rotaksi tiedetty jo kauan ennen tätä. Hyvä että nyt tuli näädälle loppu.

 • Jolle

  Vastaa

  Muutti myös Kouvolasta huumevelkoja pakoon

  • Velaton on pelkuri

   Vastaa

   ”Uusi ihastus” oli siis kotikylä, jossa muuton hetkellä ei ollut velkoja?

 • Salomon

  Vastaa

  Ootteko koskaan käyny leprassa? Vittu mikä retkukylä, kunno piriparatiisi.

 • Rokottamaton

  Vastaa

  Punkhan tarkoittaa suomeksi retkua, nilkkiä, pikkurikollista jne. Sellainen ei säästä edes ”omiaan” ja löytää kyllä uudet ihmiset, joita käyttää hyväkseen. Kunniallisesti eläminen on muutenkin fÄsismiÄ ja nÄtsismiÄ.

  Kliffan oloinen yhteisö muuten. Vallitseekohan siellä polyamorinen vapaus ja sukupuolitautien laaja kirjo?

  • Nimetön

   Vastaa

   Aistoista vaistoaa onko ihminen kyrpä, nyt se oli.

 • Nimetön

  Vastaa

  Tää rotta on tehnyt vittumaisia temppuja usealle ihmiselle. Kaakossa voi olla hankalaa näyttää naamaansa julkisesti.

  • Pertti

   Vastaa

   Eipä olisi uskonut Kokkisesta ensinäkemältä.

   • eis ioh

    Vastaa

    Missähän piileskelee?

 • TIETÄJÄ

  Vastaa

  Käsittääkseni ei ole syyllistynyt vielä yhtään mihinkään.

 • Nimetön

  Vastaa

  Sellain kuspo…

 • Nimetön

  Vastaa

  Rotta mikä rotta

 • Jupi

  Vastaa

  omiin arvoihin kuuluu kulttuurimarksististen yhteisöjen kohdalla olettaa, eipä sukupuolta, vaan yhdistyksen rahoituksen tulevan valtiolta ja kunnalta. Eli veroeuroja on siis päätynyt, liekö tämä sitten jämä vai itse Renttu, parempaan käyttöön. Pitää katsoa asian positiivisia puolia, en tiedä riittääkö mielikuvitus siihen, mihin yhteisö olisi saattanut varat käyttää, ehkä lastentarhaan prideaiheinen black lives transu opettamassa vastakeksittyjä sukupuolia ja asa-arvoa lapsillemme.

 • Nimetön

  Vastaa

  ”Renttu” ei liity mitenkään tähän artistiin, miksi yrität katsoa mustavalkoisesti(?).

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi