Oikeustieteilijä: Lain mukaan Elokapina tulisi lakkauttaa

Äärivasemmistolainen Elokapina on itse kertonut julkisuuteen, että lakien rikkominen on yksi sen toimintatavoista. Käsky rikkoa lakeja on tullut Elokapinan yläpään väeltä, mikä tarkoittaa, että se on selvästi osa yhdistyksen toimintaa. Meri muistuttaa, että lain näkökulmasta tarkoitus ei pyhitä keinoja.

Poliittiset viholliset

Maria Ohisalo.

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu, asianajaja ja oikeustieteen tohtori Otto Meren mukaan lakeja jatkuvasti rikkova Elokapina tulisi lain mukaan lakkauttaa, kuten Pohjoismainen Vastarintaliike lakkautettiin aikaisemmin.

”Yhdistyslain mukaan olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja toimiva yhdistys voidaan lakkauttaa. Lakien rikkominen on olennainen osa Elokapinan toimintaa”, Meri sanoo Twitterissä. Elokapina on itse kertonut julkisuuteen, että lakien rikkominen on yksi sen toimintatavoista.

Meren twiitti aiheutti tietenkin someraivoa ihmisissä, jotka eivät ymmärrä, ettei lakien pitäisi perustua tunteisiin, vaan siihen, mitä laissa on kirjoitettu. Kommentoijien mukaan Elokapinan tavoitteet ovat niin jaloja, että kielto olisi väärin. Meri muistuttaa, että lain näkökulmasta tarkoitus ei pyhitä keinoja: ”Ei tässä ole kyse poliittisesta ideologiasta. Tässä on kyse yhdistyslain tulkinnasta.”

Meren mukaan lakien rikkominen on paljon keskeisempi osa Elokapinan kuin Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toimintaa. Elokapinan tapahtumissa on kopitetty yhteensä satoja ihmisiä lakien rikkomisen vuoksi. Käsky rikkoa lakeja on tullut Elokapinan yläpään väeltä, mikä tarkoittaa, että se on selvästi osa yhdistyksen toimintaa.

Suomen Elokapinaa tukee Elonvaalijat ry ‑niminen yhdistys. Yhdistystä epäillään rahankeräyslain rikkomisesta. Viime vuoden tammikuussa nostetun syytteen mukaan pienkeräyksissä kerätyillä varoilla on rahoitettu yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantavaa toimintaa.

Viimeksi viime viikolla 38 Elokapinan aktivistia kopitettiin lakien rikkomisen takia. Tähän saakka yhdistystä on kuitenkin suojeltu lain tulkitsijoiden toimesta.

Lähde: Verkkouutiset

Äärivasemmisto Elokapina Kotimaa Pohjoismainen Vastarintaliike Poliittiset viholliset Rahankeräysrikos Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

16 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Elokapina on korruptuneiden henkilöiden iskut yhteiskunnan toimivuuden heikentämiseksi. Johtoon kuuluvat henkilöt elävät täysin eri tavalla kuin mitä he vaativat kansalaisilta!

 • Pekko

  Vastaa

  Tätä elokapinointia harrastavat etupäässä eliitin lapset, heillä kun on jo kaikki valmiina ja harrastamalla tämännäköistä toimintaa, he kuvittelevat hyvittävänsä synnit joita heidän verensä kantaa. Fariseuksia ovat he, paskaa täyttä paskaa ja valetta koko homma. Luonto kyllä kestää ihmisen, mutta kestääkö ihminen luonnon, pohtikaapa tätä.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Elokapina on kansainvälinen ja järjestäytynyt rikollisorganisaatio. Paatuneet suvakit johtavat nuoria tekemään kaikenlaista laitonta ja harhaanjohdetut nuoret kuvittelevat sitten pelastavansa maailman.

  Elokapina on malliesimerkki nuoriin kohdistuvasta aivopesusta. Kyseessä on eräänlainen lahko.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Kuvassa Vihreä Ämmä Suoraan Helvetistä.

 • TT

  Vastaa

  On peräti outoa olla samaa mieltä kokoomukselaisen kanssa. Nykyisessä järjestelmässä lakeja ei saa rikkoa, vaan täytyisi pyrkiä sellaiseen asemaan, jossa pääsee muuttamaan lakeja. Poliittisessa toiminnassa on oltava siinä suhteessa ehdoton sananvapaus, että voi ehdottaa lakeja ja käytäntöjä muutettavaksi tavalla, joka on ristiriidassa olemassaolevien lakien tai kansainvälisten sopimusten tai niiden tulkintojen kanssa. Valta-asemassa oleva vihervasemmisto tulkitsee lakien tai sopimuskäytäntöjen muuttamisen ehdottamisen niiden rikkomiseksi. Tähän on keksitty mieletön käsite nimeltä vihapuhe. Yhä useammin käytetään myös termiä ’salaliittoteoria’ sellaisesta puheesta, jolla pyritään perustelemaan politiikan muutostarpeita. Esimerkiksi korruption paljastaminen on nykyisin salaliittoteoretisointia, jos sillä uhmataan vihervasemmiston myönteiseksi mieltämää valtahierarkiaa. He siis pyrkivät kaikin tavoin rajoittamaan sananvapautta, erityisesti poliittista sellaista, mikä on vastoin demokratian ja tasavallan pelisääntöjä. Sanavapauden rajoittaminen on oikeastaan törkeä rikos, koska se suojelee korruptiota.

  Mutta silloin kun punavihervasemmisto itse ajaa omia lainvastaisia tavoitteitaan, se ei tyydy puheisiin, vaan röyhkeisiin, ihmisten arkea ja virkistystä turmeleviin tekoihin. Tämä porukka on läpeensä epärehellistä, mitä ilmentävät nämä kaksoisstandardit. He eivät kunnioita lakeja, vaan omaa valta-asemaansa.

 • Snif

  Vastaa

  Vastarintaliike ei rikkonuta lakia missään muodossa, liike kiellettiin ainostaan nimen perusteella! Saatanaan polpon rikolliset. Mutta tuollaiset oiket rikosjärjestöt saa toimia täysin vapaasti, turha edes kuvitella että noita kiellettää, niiden suojelijoihin kuuluu kaikki munapääedustajat argadianmäeltä.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Asia nyt vain on niin, että Juutalainen Ylivalta on luonut Neuvostoliitto 2.0 maailman. Tämä on päivänselvää. Tätä maailmaa johdetaan Juutalaisen Ylivallan medioista ja pankkiiri/miljardööripiireistä.

  Onko tästä jotain epäselvyyttä? No, ei ole, swidu.

  EU on jo täydellinen bolshevikkinen viisivuotissuunnitelma. Kuten Neuvostoliitossa kokoonnuttiin taputtamaan Nomenklaturalle niin nyt kokoonnutaan taputtamaan Brysseliin erilaisille Juutalaisen Ylivallan huorille, jotka valvovat silmä tarkkana, että kukaan ei uskalla olla eri mieltä esim. ilmastonmuutospaskasta tai vielä pahempaa, loputtomasta sodasta, Juutalaisen ylivallan ikiomasta tappokarnevaalista Ukrainassa. EU on täydellinen diktatuuri, jossa ”demokratia” on sitä, että voidaan valita maanpetturin naama tietyin väliajoin.

  EU ei kykene muuhun kuin jäsenmaidensa talouden tuhoamiseen. EU on yhtä kuin Velkahelvetti. Kun yhdestä suuresta velkakarusellista on päästy niin EU-Noidat Suoraan Helvetistä suunnittelevat jo seuraavaa. EU:n ”Hyvinvointi” on tyhjästä luodun rahan takaisin maksamista Juutalaiselle Ylivallalle.

  EU ei lepää ennen kuin jokainen sen jäsenmaa on rutiköyhäksi Kolmannen Maailman Perseenreiäksi velkaannuttettu paskaläjä. Kun tämä on saavutettu, ja se on jo lähellä, niin varjoista astuu esiin Juutalainen Ylivalta erilaisten organisaatioiden merkeissä (WEF, BlackRock ja muut Sionistiset Organisaatiot Suoraan Helvetistä) ja teurastus alkaa. Taloudellinen, sosiaalinen, fyysinen, ns. Sionismin Lopullinen Ratkaisu Valkoisille Kansoille.

  USA on jo tuossa tilanteessa, siellä kahlataan jo Kaliforniassa ihmisen paskassa. Se on Sionismia Par Swidun Excellence.

 • EloApinat

  Vastaa

  EloApinat elävät poikkeuksetta yhteiskunnan tuilla ja ehkä siksi haluavat että muilla menisi yhtä huonosti. 

  No, onneksi ei mene.

 • Toni

  Vastaa

  Samaan aikaan Britanniassa. Paikallinen viherkaheliryhmä oli katkaissut kadun. Kuorma-autonkuljettaja tuli autostaan, kantoi muutaman kahelin sivummalle ja jatkoi matkaansa. Suomessa poliisi miettii päiväkausia, uskaltaako noille sanoa mitään, ettei kenellekään tule paha mieli.

 • Dille

  Vastaa

  Kuinkahan yksin Meri on kokoomuksessa tämän asian kanssa?

  • GLGL

   Vastaa

   Dille: ”Kuinkahan yksin Meri on kokoomuksessa tämän asian kanssa?”

   Hyvä kysymys. Olettaisin, että siellä on paljon niitä, jotka ovat valmiita ottamaan miehekkäämmän otteen asioihin, mutta ryhmäpaine ja laumakäytääytyminen on estänyt tähän asti. Tarvitsevat jonkun auktoriteetin, jonka suojassa voi tulla kaapista ulos. Pääministeri Orpo ei ehkä ole sellainen auktoriteetti, mutta toivokaamme, että muita löytyy. Valtamedia toki hyökkää sellaisia vastaan kaikella voimalla, eli viihdettä on tiedossa.

 • Kaksinais moralisti

  Vastaa

  yhden matkustajan hiilidioksidi päästö matkustettaessa lentämällä thaimaahan, vastaa samaa mitä henkilö auto keskimmäärin vuoden ajoilla työntää co2,sta ilmakehään. Autoilu on välttämätöntä, lentäminen ei. Menisivät perkele kiitoradalle elostelemaan. Ei muutaku hanaa jos näitä näkyy tien tukkona.

 • Jutikat on myrkkyä

  Vastaa

  Emme tule koskaan näkemään tuon vasemmistolaisvetoisen terroristijärjestön lakkauttamista koska se ajaa jutikoiden tavoitteita.

 • Pekka j

  Vastaa

  Kyllähän voi olla että kun sisäministeri ei ole enää vihreä, niin ei istu elokapina kauan kadulla ?

  • GLGL

   Vastaa

   Jokos ne tuolit on jaettu?
   Voi hyvin olla, että sisäministeri on RKP:stä, jolloin elokapina voi hyvin ja pulskasti jatkossakin, 5%:n kannatuksella.

   PJ Purraa pitää kiittää jämäkkyydesta hallitusneuvotteluissa, vaikka nato-asiassa onkin ”puolensa valinnut”. Onko kaikki muukin vain pelkkää teatteria, kuka tietää?

 • symboliikka

  Vastaa

  Jännästi on koko kerhon logo irroitettu davidin tähdestä, joka on kyseistä merkkiä moninkertaisesti.

  🤷‍♂️

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi