Globalistinen professori: Euroopan unionista tehtävä ”liberaali imperiumi”

Käytännössä tämä edellyttää jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeuden rippeiden tuhoamista.

Poliittiset viholliset

Oxfordin yliopiston historian professori Timothy Garton linjaa Foreign Affairs ‑lehdessä, että EU:sta on tehtävä Venäjää muistuttava imperiumi, jotta se voi taistella tehokkaasti kulttuurimarxistisen aatteen puolesta. Käytännössä tämä edellyttää jäsenvaltioiden itsemääräämisoikeuden rippeiden tuhoamista.

Garton myöntää, että ajatus ”liberaalista imperiumista” on ristiriitainen. Kuinka EU voi yhtäältä murskata jäsentensä itsemääräämisoikeuden ja toisaalta väittää taistelevansa vapauden puolesta? Gartonin mukaan dilemma on kuitenkin ratkaistavissa: Kun EU on varmistanut, ettei mikään aate uhkaa kulttuurimarxismin hegemoniaa, voidaan unionin imperialistisia ominaisuuksia alkaa purkaa.

”Jos jokaisella yksittäisellä jäsenvaltiolla on veto-oikeus elintärkeisiin päätöksiin, unioni horjuu sisäisesti ja ulkoisesti,” Garton argumentoi liittovaltioihankkeen puolesta.

Gartonin mukaan ”liberaalia imperiumia” ei kuitenkaan voida alkaa purkaa välittömästi, vaikka Venäjä lakkaisi olemasta sotilaallinen uhka. Professori linjaa, että ”imperiumin” täytyy valmistautua seuraavaksi ideologiseen taisteluun nousevaa Kiinaa vastaan.

Lähde: Iltalehti

Euroopan unioni Globalismi Kiina Kulttuurimarxismi Poliittiset viholliset Politiikka Rappiokulttuuri Timothy Garton Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p. grandell

  Vastaa

  On toi Mr Garton jukoliste niin puniikki kuin vain voi olla, Ihme syöpä toi kommunismi, ei se ole koskaan toiminut,eikä tule toimimaan

 • Lippos pave

  Vastaa

  Tottakai eu.sta tulee liittovaltio, eihän se muuten toimi. Yhteinen velka sitoo. Ei suomea ole ollut vuoden 1994 jälkeen, ja mikä parasta itsehän sitä on haluttu. Kapitalistin orjia olette te kaikki, halusitte sitä eli ette.

 • Realisti

  Vastaa

  Itse äänestin aikoinaan EU:ta vastaan. Aika on osoittanut, että äänestin oikein. Valtamedia pystyi kuitenkin probagandallaan saamaan hyväuskoiset hölmöt toiseen ratkaisuun.

  • Snif

   Vastaa

   Ei ollut edes oikea äänestys eu:sta, vaan kantaa antava äänestys jolla ei olisi ollut mitään merkitystä vaikka kaikki äänioikeutetut olisi äänestänyt, kyllä.
   Sillä Suomi liitettiin tuohon eu syöpään jo virallisilla papereilla ‑90 luvun lopulla, se oltiin jo tehty ennen mitään leluäänstyksiä, joilla ei ollut mitään merkitystä. Minä en tuolloin ääånestänyt ollenkaan sillä olin hyvin tietoinen tuon mitään merkityksestä.

  • Rautaturisti

   Vastaa

   Minä olin vielä tuolloin äänestyksen aikaan alaikäinen, mutta jo silloin olin EU:ta vastaan. Vuosi vuodelta käy selvemmäksi että olin oikeassa. En olisi tosin uskonut kuinka kauhea viritelmä siitä tulisikaan. Siltikin valtaosa kansasta on edelleenkin myönteisiä EU:ta kohtaan, helvetin outoa.

 • TT

  Vastaa

  Kuulostaa aivan vanhan ajan kommunistien hankkeelta. Ensin on raivattava pois kaikki kommunistisen unelman esteet, mikä tarkoitaa kommunistisen puolueen ankaraa tyranniaa ja hirmuvaltaa. Tarkoitus pyhittää keinot, kun edistysmielisten on purettava pois porvarillisuuden rakenteet ja hävitettävä vastavallankumoukselliset ainekset. Tässä projektissa kommunistisesta valtiosta tulee totalitaristinen hirmuvalta, jossa kenelläkään ei ole oikeutta ajatella väärin ja tai jos ajattelee, niin mitkään ihmisoikeudet eivät häntä koske. Kommarivaltiossa mikään ei toimi, mutta valittaa et saa, koska vallanpitäjien Unelma™ on pyhä. Jossain vaiheessa totalitaristinen valtio kriminalisoi vääränlaiset mielipiteet. Asioista saa olla vain samaa mieltä kuin mielisairas eliitti, jonka mielipiteet kansalle kuuluttaa Totuusmedia™ eli Pravda.

 • Schlageter

  Vastaa

  Oxfordilainen professori ei ole vielä huomannut, että Iso-Britannia ei ole enää EU:n jäsen.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ainakaan Suomen kohdalla tuo jokaisen maan veto oikeus ei ole kyllä ollut mikään ongelma. Tuskin on käytetty kertaakaan sitä, sen sijaan kaikki mitä sanotaan kelpaa ja tehdään 10 kertaa pahemmin kuin edes vaaditaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi