Ministeri Tytti Tuppuraista rahoittanut rikollisperhe jälleen otsikoissa

Ministeri-Tuppuraisen rahoittaja on ehtinyt kunnostautua esimerkiksi kielletyn liivijengi United Brotherhoodin vuokraisäntänä.

Poliittiset viholliset

päivitetty

Marinin hallituksen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraista (sd.) rahoittanut oululainen Kannisten rikollisperhe on taas otsikoissa. Paikallislehti Kalevan mukaan vuokranantaja Santeri Kanninen sai viime perjantaina jälleen uuden tuomion oikeudessa.

Tuorein oikeusjuttu koski rakentamisrikkomusvyyhteä, jossa Kanninen oli vuokrannut hämäräperäisille asiakkailleen luvattomia asuntoja, joiden palo- ja käyttöturvallisuudessa oli ”merkittäviä puutteita”. Kanninen on Oulun tunnetuimpia vuokranantajia, sillä hän on jatkuvasti käräjillä erilaisten talousrikosten ja väärinkäytösten vuoksi.

Kaleva julkaisi lauantaina syväluotaavan artikkelin Kannisten perheen liiketoiminnasta. Santeri Kanninen ponnisti asuntobisnekseen isänsä Toivo J. Kannisen jalanjäljissä. Isä ja poika ovat kummatkin kartuttaneet synkän maineen. Kun Kaleva tutki heihin liittyvien oikeustapausten listaa, ”käräjäoikeuden sihteerin käyttämä tietokoneohjelma menee tilapäisesti jumiin” lehden mukaan.

Talousrikoksia, narkomaaneja ja maahanmuuttajia

Kalevan artikkelissa kerrotaan, kuinka Kanniset ovat tuhonneet lukemattomien oululaisten elämät huijausten ja kiskonnan avulla. Kanniset ovat suosineet ulkomaalaistaustaisia ja päihdeongelmaisia vuokralaisia, koska näiden huijaaminen on ollut erityisen helppoa. Kun Kanniset ovat houkutelleet narkomaaniasukkaita aiemmin hyvämaineisiin kiinteistöihin, ovat muut asukkaat joutuneet pian tottumaan jatkuviin poliisihälytyksiin, uhkaaviin muukalaisiin ja pihoilta löytyviin huumeruiskuihin.

Lehden selvityksen mukaan bisnes on ollut Kannisille erittäin tuottoisaa, koska narkomaanien ja maahanmuuttajien maksuvaikeudet on kuitattu yleensä Kelan eli veronmaksajien euroilla. Vuokralaiset ovat sitoutuneet siihen, että Kelan asumistuet on maksettu suoraan Kannisten tilille. ”[Santeri Kanninen] toimii hyvin moraalittomalla tavalla. Hän lypsää asunnoistaan ylisuuria vuokria, maksattaa niitä yhteiskunnalla ja aiheuttaa sekasortoa taloyhtiöissä,” alalla pitkään toiminut oululainen kuvaili toimintaa Kalevalle.

Kaleva ”unohti” kuitenkin mainita uutisessaan, että Kanniset ovat olleet pitkään pääministeripuolue SDP:n voimahahmoja Pohjois-Pohjanmaalla. Toivo Kanninen on johtanut pahamaineista ja SDP-puolueeseen linkittynyttä Riihi-säätiötä, joka rakennutti Ouluun takavuosina vuokrataloja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) alaisuudessa. Riihi-säätiön petosten, kavallusten ja muiden taloudellisten väärinkäytösten vuoksi Kanninen tuomittiin lopulta miljoonakorvauksiin ja vankeuteen.

Liivijengejä ja pakolaisbisnestä

Toivo Kanninen on toiminut myös nykyään ministerinä työskentelevän Tytti Tuppuraisen vaalityöryhmän jäsenenä ja rahoittajana. Kannisen Tuppuraiselle myöntämä ”vaaliapuraha” nousi otsikoihin, kun Riihi-säätiön rikokset alkoivat paljastua. Tuppurainen käytti ”vaalirahansa” oikeuskulujen maksamiseen sen jälkeen, kun hän hävisi itse tekemäänsä kunnallisvalitukseen liittyneen oikeusjutun, jonka yhteydessä hän oli ajanut Riihi-säätiön ja Kannisen omistaman Livoli Oy:n etua.

Tuppuraista epäiltiin jopa rikoksesta tapauksen yhteydessä. Rikokset ehtivät kuitenkin vanhentua sopivasti, joten syyttäjä teki Tuppuraisen osalta syyttämättäjättämispäätöksen. Sittemmin Tuppuraisen rahoittaja Kanninen on ehtinyt kunnostautua myös kielletyn liivijengi United Brotherhoodin vuokraisäntänä. Jostain syystä valtamedia ei ole nostanut ministerin ja United Brotherhoodin välistä yhteyttä koskaan julkisuuteen, vaikka Kanninen tarjosi liivijengille kerhotilat edellä mainitun Livoli Oy:n kautta. Tuppuraisen tukijat Pohjois-Pohjanmaalla ovat vakuutelleet, etteivät skandaalit horjuta hänen poliittista asemaansa.

Tuppurainen on profiloitunut ankarana antirasistina ja EU-federalistina. Hän on vaatinut Suomeen kovempia tiedustelu- eli vakoilulakeja, jotta kansallismielinen aktivismi voitaisiin tukahduttaa. Lisäksi hän on vaatinut EU-maiden yhteisvelan lisäämistä, jotta ”äärioikeisto ei nousisi”. Järjestäytynyt rikollisuus ja avoin korruptio sen sijaan eivät vaikuta olevan Tuppuraisen silmissä ongelmia.

Vankkumattomana ”antirasistina” Tuppurainen piti tammikuussa myös ”holokaustin muistopäivän” puheen, jossa hän kutsui ”vihapuhetta, rasismia ja erityisesti antisemitismiä” eurooppalaisiksi ”perisynneiksi”. ”Antirasistinen” demarivaikuttaja iloitsikin epäilemättä suuresti siitä, että 2015 Euroopan pakolaiskriisin yhteydessä hänen vanhat tuttunsa Santeri ja Toivo Kanninen kunnostautuivat myös vastaanottokeskusbisneksessä Kiinteistö Oy Mäkelininkatu 33 ‑yhtiön ja CCR Rooms Oy:n kautta.

Lähteet: Kaleva (1, 2, 3, 4, 5), Valtioneuvosto

Antirasismi ARA CCR Rooms Oy Globalismi Hallitus Huumausainerikos Huumeet Järjestäytynyt rikollisuus Kavallus Kiinteistö Oy Mäkelininkatu 33 Kiinteistöbisnes Korruptio Kotimaa Lahjonta Liittovaltio Livoli Oy Lobbaus Maahanmuutto Oulu Petos Poliittiset viholliset Politiikka Riihi-säätiö Rikos Santeri Kanninen SDP Sosialidemokraatit Talous Talousrikos Tiedustelu Toivo Kanninen Turvapaikanhakija Tytti Tuppurainen Vaaliraha Väestönvaihto Vakoilu Vastaanottokeskus Vuokranantajat Yhteiskunta

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sammy

  Vastaa

  Pitäisi olla muodossa OMA KANSA ENSIN ‑AJATTELU ON VAARALLISTA. Nythän tuossa lukee OMA KANSA ENSIN – AJATTELU ON VAARALLISTA. Eli yhdysviiva tulee kiinni siihen sanaan johon se liittyy. Tuo otus on rumempi kuin Predator ilman maskia.

 • juha II

  Vastaa

  Kuten wanha kansa sanoo: ”Kyllä vakka kantensa valitsee!!!”

  Oulu on varsinainen Palermo!

  • Jouni S.

   Vastaa

   Kyllä kieltämättä aika paljon yhtäläisyyksiä löytyy.
   Eräs herätysliike harrastaa vaikenemisen kulttuuria ja hoitelee rikoksia ”meidän asia”- ja ”kummisetä” ‑meiningillä; ulkopuolisille tai viranomaisille ei kerrota mitään. Samalla vaikenemisen periaatteella mennään poliisissa kulttuuurin rikastajien tekemien rikosten kanssa. Ja tietenkin paikkakunnan valtapoliitikot katselevat sillä aikaa muualle. Ja epäilemättä saavat oman siivunsa kakusta, veronmaksajien kustantamana tietenkin.
   Em. syistä johtunee myös tuo jutun henkilön eteneminen ministeriksi, onnistunut keräämään tuolta tynnyrissä kasvaneelta porukalta tarvittavat äänet. Mahdollista toki, että tämä on vaan parasta, mitä puolueelta löytyy…?

 • Leino Kimmo

  Vastaa

  Suomi on vähä vähältä muutettu DIKTATUURIKSI; jonka ”johto” on LAHJONUT jopa Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivallattomaksi käsittelemään tätä järjestelmäkorruptioa:

  Suomen perustuslain 118 § ( kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnoikeudessa.) ei siis saa käsittelyyn edes Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa.

  He 552007 pohjalta oikeusministeri 2008 allekirjoitti ”sopimuksen” Kansainvälisen rikostuomioistuimen kanssa: Suomi MAKSAA ja pitää Kansainvälisen rikostuomioistuimen toimivaltaan kuuluvia sotariko-”oikeudenkäyntejä”; kunhan Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee toimivallattomaksi käsittelemään Suomea kokevia ”yksittäistapauksia”. archive.today/kimmoleaks.fi

  Suomea siis johtaa RIKOLLISORGANISAARIO !

 • Tonttu tuppurainen

  Vastaa

  Olikos se tämä sosialisti tuppurainen joka haki oikeudesta päätöstä ettei heidän lastensa isä saa tavata lapsiaan. Isän oikeutta lapseen rikotaan rajusti.
  Kuka tollasta ääliötä on äänestänyt?

 • Nimetön

  Vastaa

  Kanniainen Toivo on Tuppuraisen isä

 • Nimetön

  Vastaa

  Missä demari siellä ongelma.

 • Varma Jormamies

  Vastaa

  Tyllerö on euroopan omistaja,liivijengin jäsen ainakin.

 • Nimetön

  Vastaa

  Demari on kommari vaikka voissa paistaisi.

  • Nimetön

   Vastaa

   Aika kaukaa haettu syylliseksi Tytti Tuppuraista. Kun häntä vaalissa tukenut yrittäjä ‚on vuokrannut asunnon rikollisjärjestö United Brotherholille. Mutta ei ainakaan syytteitä ole nostettu Tuppuraista eikä yrittäjää kohtaan.

 • Salomon

  Vastaa

  Ohjaile sinä Tuppurainen moottorisaha pilluusi. On tää nyt perkele! Nää saatanan vittu päät laukoo tälläistä kommentteja ilman mitään vastuuta. ( new world order, great reset, mandates, yms.) Viimeksi kun yks kaveri oletetusti päästeli tälläsiä suustaan meni maailma täysin sekaisin ja kuusi miljoonaa mielikuvitus olentoa lennähti taivaalle. Nyt tapatte ihmisiä rokotteilla, valloitus sodilla ja mielivaltaisilla hinnan nostoilla. Ilman vastuuta! Rääytte, että rasismia! kun joku kysyy, mitä vittua tää tällänen touhu on? Suksikaa nyt vittuun.

 • Pekka

  Vastaa

  Petolinnun perse on sanonut ”oma kansa ensin”? Tuota en kyllä usko, paitsi jos hän on puhunut somaleista, irakilaisista tai vaikkapa afgaaneista Suomessa.

 • Santeri

  Vastaa

  Nämät huulipunukkeet joutas vierä liiterin taakse.

 • Pasi

  Vastaa

  Tuo saatanan tuppuraispaska on just sen näköinen ämmä, joka oikein kerjää nyrkkiä naamaansa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Lue seuraavaksi