Tytti Tuppurainen: Velkaantumista tarvitaan, jotta äärioikeisto ei nouse!

Suomi otti viime vuonna 18 miljardia euroa lisävelkaa elvyttääkseen kansainvälistä finanssieliittiä.

Talous

Tytti Tuppurainen.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on keksinyt oivan markkinointikeinon valtion velanoton perusteluksi: velkaantumista tarvitaan, jotta äärioikeisto ei nouse! Esimerkkinä hän käyttää Saksaa 1920- ja 1930-lukujen taitteessa, jossa Tuppuraisen mukaan olisi estetty kansallissosialistien valtaannousu velkaantumalla.

Suomi otti viime vuonna 18 miljardia euroa lisävelkaa elvyttääkseen kansainvälistä finanssieliittiä. Tämä on eurooppaministerin mukaan hyvä asia, sillä ainoastaan velkaantumalla voimme estää nykypäivän äärioikeistoa nousemasta. Mikäli Suomi ei velkaannu, aiheuttaa se Tuppuraisen vielä tämän hallituskauden aikana valtavaa työttömyyttä, mikä taas vaikuttaisi negatiivisesti Tuppuraisen kaltaisten urapoliitikkojen urakehitykseen.

”Nyt ei pidä pelätä elvytystä, vaan hyväksyä valtioiden velan kasvu”, Tuppurainen perustelee.

Tuppurainen on mukana hallituksessa, joka ”neuvotteli” (lue: painostettiin) elvytyspakettisopimuksen, joka maksaa suomalaiselle veronmaksajalle miljardeja euroja. Kun kävi ilmi, että Suomen osuus elvytyspaketista pienenee entisestään, Tuppurainen totesi, että juuri näin pitikin käydä.

Lähde: Kansalainen

Euroopan unioni Hallitus Kansallissosialismi Korko-orjuus Kotimaa Poliittiset viholliset Politiikka Saksa Sosialidemokraatit Talous Toinen maailmansota Tytti Tuppurainen Valtionvelka Vasemmisto Velka Velkaelvytys Yhteiskunta

Keskustelu

10 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Ei yllätä, että tällaiset lausunnot tulevat juuri Tuppuraisen suusta, kun katsoo hänen aiempia lausuntojaan, tuo kommari ei Suomen kansaa edusta missään tilanteessa!
  Kyseinen kansanpetturi ajaa vain finanssieliitin asiaa.
  On todella vähä-älyistä alkaa laukomaan kommentteja, että ”on vain hyvä asia, että valtio velkaantuu”.
  Jossain kohtaa saattaa korot alkaa nousemaan ja maksut tulee maksettavaksi, ennestäänkin sitä velkaa on jo huimat summat. Ilmeisesti tuolla porukalla on tavoitteena kaupata lisää kansallisomaisuuttamme pilkkahintaan sitten kun velkojat sitä alkavat vaatimaan.

  Tytti ei ole ihan sieltä viisaimmasta päästä, kun ei tajua edes sitä tosiasiaa, että juuri heidän ajamallaan politiikalla se ”äärioikeisto” herkästi nousee valtaan.

  • Nimetön

   Vastaa

   Korothan on jo lähteneet nousemaan ja velanhoitokulut kasvavat joka vuosi puolisen miljardia?

 • juha.

  Vastaa

  Oulun ”käkikello” on puhunut” KUKKUU!!!

  • tulitikkutyttö

   Vastaa

   Käkikello on yksi niistä monista poliitikoista joilla opiskelu oli venähtänyt, hän sai kotikaupunkinsa demarien toisen puolen tukijalta eli Riihi-säätiöltä jonkinlaisen stipendin ja lopulta valmistui. Jälkeenpäin tuli sitten juttua noiden stipendien todellisesta luonteesta mutta se lakaistiin nopeasti maton alle. Säätiöllekin kävi lopulta köpelösti ”Toivo J”:n ja Santeri-pojan ketkuilujen takia noin 5 v sitten, tutkinta aloitettiin jo yli 20 v sitten.

 • "...lisäksi kolme taikapapua..."

  Vastaa

  Politikon tyhmyyttä ei koskaan voi yliarvioida. Ja tässä se tuli jälleen kerran todistettua.

  Joskus tulee mieleen että eikö noiden maksa enää pysty varastoimaaan B‑vitamiinia ja tarjoamaan sitä aivoille tarvittaessa. Sen verran yksipuisia nämä lausunot ovat. Tämänkin kalkkuna-kaulan osalta.

 • N.N.

  Vastaa

  Mistä nämä kanat sikiä?
  Ei ne tajua olevansa naurettavia, jos pää on tyhjä se on sitten tyhjä.
  Kansa saa nyt maksaa, että tuo tytteli saa isotella.

 • N.N.

  Vastaa

  Miten kokenut, vanha poliitikko päästä tuollaisia papukaijamaisia möläyksiä suustaan.
  Ajattelin ensiksi, en tietenkään tästä Daamista vaan muista, että naurettava, mutta nyt on mieli muuttunut ja asia on Päin Vastoin!
  Omahväisyys yhdistyneenä valtaan on mielestäni yhtä vaarallista kuin huume.
  Moni vallanpitäjä on omaksunut DDR:läisiä ajatuksia ja nyt päästävät pahan irrallaan.
  He voivat sokaistua siitä tiedosta, että voivat olla valta sinänsä.
  ”Äärioikeiston” takia ajetaan tämä Suomi niin alas, ensiksi viedään rahat, sitten otetaan velkaa, myydään omistuksia ja kansalta viedään tuhkatkin pesästä.
  Siis oikeisto tai n.s. äärioikeisto; ne ihmiset jotka rakastavat isänmaansa, äidinkielensä, kansansa, perheensä ja lippunsa.
  Olemme nähneet, että nämä asiat ovat vallan kauheita ja lipunkin kantaminen suorastaan rikollista. Sitä saa nykyään ja pitääkin tallata maahan ja polkea, ja kantajat tietenkin viedä putkaan.
  Tehköön ihmiset itsemurha, ei liikuta ollenkaan näitä vallanpitäjiä, paitsi juhlapuheissa.
  Oma asia on hyvin niin kauan kuin äänestäjät kuvittelevat että päättäjät ovat siellä Brysselissä ja täällä Suomessa puolustamassa tätä kansa, jotka taistelevat vapautensa ja ihmisarvonsa puolesta.
  Heillä on vain sivistyksen pintasilaus, olisi hirveätä jos menettäisivät paikkansa ison auton takapenkillä sekä ilmaiset skoolaukset, jotka jättää muutamassa vuodessa rumat jäljet.
  Mieluummin rikotaan koko maan kuin annetaan kansa päättää mistään.

 • Evplasse

  Vastaa

  Olen sanonut tämän ennenkin Suomi pyörii vitunkarvanvarassa

 • luonnonsuojelija

  Vastaa

  Miksi meidän täytyy elää samassa maassa näiden Vihreiden sekopäiden kanssa?

 • N.N.

  Vastaa

  Mitä sinä, Vanhanen sanoo, siksikö lainaat ja lainaat?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi