Suomen Sotilas julkaisi Stasi-listan – täynnä SDP:n vaikuttajia!

Mukana on ykkösketjun poliitikkoja presidentistä ja pääministeristä lähtien.

Poliittiset viholliset

Entinen suurlähettiläs ja historioitsija Alpo Rusi julkaisi eilen kirjansa Kremlin kortti – KGB:n poliittinen sota Suomessa 1982–1991. Teos sisältää listan suomalaisista poliittisista vaikuttajista, jotka ovat sekaantuneet kommunistisen Itä-Saksan pahamaineiseen salaiseen poliisiin, Stasiin.

Rusin teoksessa esiintyvä ja Suomen Sotilas ‑lehden julkaisema niin sanottu Stasi-lista koostuu henkilöistä, joista on pyydetty 1999 lisätietoja Saksan Stasi-aineistoja valvovalta viranomaiselta. Stasi-listalle päätyminen on merkki siitä, että suomalaistutkijat ja viranomaiset ovat pitäneet henkilön siteitä kommunistiseen vakoiluorganisaatioon erittäin vahvoina. Mukana on niin täysiverisiä agentteja kuin myös henkilöitä, jotka pääasiassa keskustelivat aktiivisesti Stasin edustajien kanssa.

Lista on tärkeä siksi, että sille päätyneet henkilöt voivat edelleen olla Venäjän ohjailtavissa. Stasi toimi Neuvostoliiton KGB:n alaisuudessa, ja 1990-luvun romahduksen jälkeen Stasin keräämät tiedot siirtyivät nyky-Venäjän FSB:n haltuun. Tietoja voidaan tänäkin päivänä hyödyntää esimerkiksi poliitikkojen kiristämisessä ja vakoiluoperaatioissa.

Listan merkittävyyttä korostaa myös se, että valtaosa sillä esiintyvistä nimistä edustaa Suomen nykyisiä hallituspuolueita, sosiaalidemokraatteja ja vasemmistoa (entinen SKDL). Mukana on ykkösketjun poliitikkoja presidentistä ja pääministeristä lähtien. Suomen johdossa on tällä hetkellä kaksi puoluetta, jotka ovat lähihistoriassa harjoittaneet aktiivista maanpetturuutta Neuvostoliiton hyväksi. Ei siis ihme, että nyt sama maanpetturuus jatkuu – tällä kertaa Eurostoliiton eduksi.

Alla Suomen Sotilaan julkaisema nimilista:

 • Ilkka-Christian Björklund, SKDL/SDP, kansanedustaja, Pohjoismaiden neuvoston pääsihteeri
 • Jouko Jokisalo, SKDL, tutkija, Stasin värvätty agentti ”Boris” 1979–87
 • Jorma Kalela, SDP, tutkija
 • Osmo Kock, SKDL, kansanedustaja, Suomen suurlähettiläs Berliinissä 1974–79
 • Jaakko Tapani Laakso, SKP/VAS, Tiedonantajan toimittaja, kansanedustaja, KGB:n ”Jan” ja Stasin ”Mantel” 1973–89
 • Marjatta Laires, diplomaatti DDR:ssä 1978–80
 • Riitta Myller, SDP:n kansanedustaja
 • Veijo Olavi Puhjo, SKP, lääkäri, opiskellut DDR:ssä
 • Johannes Pakaslahti, SKP, Tiedonantajan Berliinin kirjeenvaihtaja 1972–79, Maailman rauhanneuvoston pääsihteeri 1986–89.
 • Irma Anneli Nurmela, Suomen DDR:n lähettilään sihteeri 1970-luvulla.
 • Ulf. L. Sundqvist, SDP, STS:n pääjohtaja
 • Ilkka Taipale, SDP, kansanedustaja
 • Pentti Tiusanen, SKP, Stasin värvätty ”Timur”
 • Rauno Viemerö, SDP, diplomaatti
 • Pirkko Saisio, SKDL, kirjailija
 • Jouko Kajanoja, SKP, SKP:n puheenjohtaja 1980-luvulla
 • Kaisa Korhonen, SKP, laulaja
 • Vappu Taipale, SDP, virkamies
 • Eero Heinäluoma, SDP, SAK:n toimitsija
 • Kalevi Sorsa, SDP, pää- ja ulkoministeri, puoluejohtaja
 • Ulpu Iivari, SDP:n puoluesihteeri
 • Kirsti Lintonen, SDP, diplomaatti
 • Arto Mansala, SDP, diplomaatti
 • Jaakko Laajava, LKP, diplomaatti
 • Paavo Lipponen, SDP, kansanedustaja
 • Jaakko Blomberg, SDP, diplomaatti
 • Erkki Tuomioja, SDP, apulaiskaupunginjohtaja, kansanedustaja
 • Matti Ahde, SDP, Suomi–DDR-seura, kansanedustaja, ministeri
 • Esko-Juhani Tennilä, SKP, kansanedustaja
 • Tarja Halonen, SDP, kansanedustaja
 • Taisto Sinisalo, SKP‑y:n puheenjohtaja
 • Ilkka Kanerva, Kok., kansanedustaja, ministeri

Lähde: Suomen Sotilas

Äärivasemmisto Hallitus Itä-Saksa Kommunismi Kotimaa Neuvostoliitto Poliittiset viholliset Politiikka Sosialidemokraatit Stasi Tiedustelu Vakoilu Vasemmisto Vasemmistoliitto Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Zardex

  Vastaa

  ”Lista on tärkeä siksi, että sille päätyneet henkilöt voivat edelleen olla Venäjän ohjailtavissa.” Tämä on perusteeton olettama. Listan julkaisu on todennäköisemmin ”red herring” , harhautus. Syyt:
  Listan painoarvoa on media tarkoitushakuisesti paisutellut jo iät ajat, tunnetuimpien listan henkilöiden on iät ajat spekuloitu olevan listalla, eikä listan henkilöiden ja mahdollisten kiristystietojen välillä tiedetä mitään sellaista syy-yhteyttä, jota lista itsessään välttämättä ilmentäisi. Mahdolliset kiristysmateriaalit jäävät spekulaation varaan. Paljon paljastavampaa ja merkityksellisempää on eri poliitikkojen toimet, jotka heidän tavoitteitaan paljastavat ja nykyiset suhteet.

  Olennaisempaa onkin kysyä, millä tarkoituksella lista ja kirja julkaisiit juuri nyt, miksi ei aiemmin? Ilmeisesti on tarkoituksena nimenomaan luoda virheellinen painoarvo listalle ja ohjata suomalaisten huomio suuria tunteita lietsoviin mielikuviin tästäkin asiasta, vallitsevassa Venäjä-vihamielisessä ilmapiirissä, jonka taustalla nykyhetken todelliset maanpetturit voivat edistää kansalaisia alistavia suunnitelmiaan.
  On selvää, että tutkielma DAVOSlaisista sanansaattajista, WEFin Young Global Leadereistä yms. The Great Resetiin sitoutuneista toimijoista hyödyttäisi paremmin valottamaan nykyistä uusmarksilaista dystopiaa.

  Kannattaa huomioida, että samankaltainen tunneperäiseen lietsontaan ja oletettuihin yhteyksiin pohjaava Cancel-culture tyyppinen poliittinen toimintatapa on vahvasti läsnä myös USA:ssa ja Canadassa. Cancel-culture palvelee oikeusvaltioperiaatteen rappeuttamista, oikeusvaltioperiaatteen, joka lähtee syyttömyysolettamasta ja johon olennaisesti kuuluu vakavastiotettavaa ja järkiperäistä totuuden etsimistä kunnioittava käytäntö syyttäjän todistustaakasta. Cancel-culture- ilmapiiri heikentää rationaaliseen hahmottamiseen nojaavaa päätöksentekoa, eli todellisuutta kestävien ja toimivien ratkaisujen löytämistä joka on tarpeen itsenäisen kansakunnan rakentamisessa. 

  Kaikki mikä hämärtää kansakuntien tasolla vallitsevaa ymmärrystä omasta asemasta reaalimaailmassa jättää tietenkin enemmän tilaa ylikansallisille intressipiireille viedä läpi omat agendansa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Suomen päättäjät, suureen ääneen julistetaan kuinka suomalaiset ”suuret” päätöksentekijät toimivat tehden päätökset suomalaisten ja Suomen hyväksi.
  Todellisuudessa nämä ”suurer” päättäjät ovat pelkkiälampauta, joille annetaan lupa julistaa päätökset jotka on jo taustoissa sovittu.

  Ennen oli ohjaus idästä, nykyisin jenkeistä ja WEF;n suunnalta.

  Ero entisen ja nykyisen välillä kuitenkin olemassa, ennen sentään ymmärrettiin, ettei kannata tappaa lypsävää lehmää.

 • Tomi

  Vastaa

  Siellä näitä mahtavilla palkkioviroilla lahjottuja rottia piisaa. Ulkoministeriössä häärää Ville Cantell ‑niminen, mutantin näköinen kaveri. Vanhoista papereista löytyy myös nimi Cantell eli taatusti jotakin hänen sukulaisiaan. V. Cantell on myös työskennellyt kaikenlaisissa suojatyöpaikoissa ajamassa EUvostoliittoa ja sen etuja.

 • TT

  Vastaa

  Kyseessä on synkkä, mutta varsin ennalta-arvattava lista punabuumereita suomettumisen ja kotiryssien aikakaudelta. Kuten yllä jo todettiin, lista on ennemminkin museotavaraa kuin ajankohtaista tietoa Suomen kansanpettureista. Neuvostoliiton avulla Suomi harjoitteli suuren ja mahtavan vaikutuspiirissä oloa, johon kului päättäjien voitelu ja tarvittaessa kiristys suurvallalle suotuisiksi. Neuvostoliitto ei kuitenkaan puuttunut maan sisäisiin oloihin läheskään samassa laajuudessa kuin mitä EU tekee nyt. Suomella ei ole omaa ulko- tai kauppapolitiikkaa, minkä vuoksi olemme nyt sidottuja länsiblokin erittäin tuhoisaan sanktiopolitiikkaan, joka tulee runtelemaan Suomen pahaan kuntoon. Kulttuurinen mädätys tulee vain ja ainostaan lännestä.

 • Karvamassu

  Vastaa

  Stasi-lista ja Tiitisen lista ovat kai eri asiat, mutta siitä huolimatta muistutus, miten tammikuussa 2019 uutisoitiin:
  ”Entinen ulkoministeri ja sdp:n pitkäaikainen kansanedustaja Erkki Tuomioja on valmis lyömään 10 000 euroa vetoa siitä, että hän ei ole niin sanotulla Tiitisen listalla. Tuomioja kertoo, että vedon taustalla on hänen kyllästymisensä toistuviin nimettömästi ja nimellä esitettyihin syytöksiin, että hän olisi listalla.”

  Sinänsä kolmikko Lipponen, Halonen, Tuomioja sopii varmasti kaikkiin stasi- ja neuvostoliittoyhteyksiin ja mahdollisiin maanpetturuuksina pidettäviin listoihin. Eivätkä nuo ole suinkaan ainoita luopioina pidettäviä, mutta luulisi tunnetuimpina niminä auttavan tyhmempääkin tajuamaan millaista porukkaa SDP:n silloiset ”kärkinimet” ovat olleet (ja ovat vieläkin). Ja löytyy näitä vastaavanlaisia tyttituppuraisia (”Toveri Antti!”) nykyäänkin.

 • Topo

  Vastaa

  Tämä lista on täyttä scheissea. Missä on esimerkiksi kepulaiset? Ja Kanerva edustaa ainoana kokkareita.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Golitsynin lista agentti Timo on yhtä mielenkiintoinen. Stasi listalla on taas tunnettuja henkilöitä, mutta ne jotka jäivät mainitsematta virkaurillaan kiivenneet alkujaan nimettömät puurastajat ovatkin paljon mielenkiintoisempia.

 • juha II

  Vastaa

  Kuuluisa ”Tiitisen lista”, joka suljettiin hänen kassakaappiinsa!
  Eipä ollut ainoatakaan ”yllätysnimeä” listalla!
  Juuri ne kaikki tekopyhät kommunisti paskiaiset ja maanpetturit, jotka ovat ”kanailleet” ja kukkoilleet kaikkinaisen ylevyyden ja oman rikkiviisautensa tunkiolla tuomiten muita ja heidän syvimpiä seka mitä aidoinpiakin tarkoitusperiään.
  Niille, jotka eivät niitä aikoja kuin itselleni viimeinen tosi presidentti Urho Kekkonen (1900−1986) oli vallassa. Hän taisteli aidon isänmaallisesti listan punikki vakoojia ja maansa myyneitä nilviäisiä ja Neuvostoliittoa vastaan, vaikka hänestä onkin tehty maanpetturia ja KGB:n agenttia juuri niiden taholta, jotka komeilevat listalla ja YLE:n syöttiläs punanenäisten ”kirjailijoiden” taholta TV:n paraatii aikaan.
  Mutta ”ruumiin potkiminen” ja raukkamaisen pilkan rienauksesta loppuaikojen vanhan ja lopenuupuneen miehen dementiasta merkitsee vain yhtä asiaa. Kysymjyksessä on todellinen valtiomies ja valtiomies, joka palveli Suomen kansaa pitäen erityisesti mielessään ne vähäväkiset kansankerrokset, mistä hän oli lähtöisin seuramiehenä, joka ei koskaan ylenkatsonut heitä vaan kunnioitti heidän viisauttaan, minkä pitkä elämänkoulu oli heille tuonut.
  Nyt nuo kunnottomat, ahneet, itserakkaat, kunniattomat narsistit ja keskinkertaisuudet palvovat ja maireasti ylistävät liehakoiden USA:n altzeimerin tautista presidentti Joe Bideniä, joka karkean irvokkaalla vaalipetoksella julistettiin kohta luhistuvan suurvallan ja maailmanpoliisin voittajaksi siinä samassa kongnitiivisessa tilassa kuin presidentti Kekkonen luopui virastaan.
  Miksi Urho Kekkonen veti kaiken niin kireälle, että soi kuluttaen viimeisenkin terveytensä rippeen?
  Vastaus on lyhyt: Sen kertoo jutun ylläoleva lista ja poppoo, joka oli vihkiytytynyt vain yhteen päämäärään. Suomen sovjetimoiseen ja nk. ”kapitalistien” yksioikoiseen murhaamiseen ja lasten viemiseen vanhemmiltaan tehden heistä ”morosoveja”. Kuten globalisti-kommunisteillakin on aikomuksena ”New World Order”:issa.
  Tarja Halonen sanoi vappupuheessaan v. 1976 jotakuinkin tähän tapaan: ”Olisi siunauksellista, jos Suomi liittyisi rauhanomaisesti Neuvostoliittoon, sillä kapitalismi tuhoutuu jo 20-vuodessa.”

  • I.O. Ulappa

   Vastaa

   En ole haloslaisten, mutta kiistän, että hän olisi vappupuheessaan 1976 ehdottanut Suomen liittämistä NL:oon. Muistaisin, jos näin olisi tapahtunut. Halonen tuskin oli 1976 siinä asemassa, että olisi päässyt vappupuhujaksi.

  • Reiska

   Vastaa

   Halonen ei koskaan pitänyt sitä vappupuhetta. Se ilmestyi ensi kertaa nettiin v. 2010 tienoilla erään suomensisulaisen julkaisemana. Eli täyttä valhetta. Myöhemminhän selvisi, että Halonen ei pitänyt 1970-luvulla vappupuheita. Hän ei ollut tavallisena juristina siinä asemassa, että olisi päässyt pitämään AY-liikkeeseen puheita. Toki Halosta saa ja täytyykin vihata, mutta ei valheilla. Ne kääntyvät itseään vastaan.

 • Nimetön

  Vastaa

  Missä CIA-lista viipyy? Myöskin Mossad-lista on saatava esille.

 • Tom

  Vastaa

  Huomio yritetään tosiaan kiinnittää kaikkeen muuhun paitsi WEFin ja WHOn suunnitelmiin – tai Ukrainaan (bioaseet, pedofilia, ihmiskauppa, huumekauppa, rahanpesu, jne, jne)

 • K.M

  Vastaa

  Näin se vain menee, kyllä ne omaan pussiin pistävät aina mut kun köyhä pyytää jotakin niin heti sanoo että mene sossuluukulle, sekin vielä jos suomi on menossa natoon ‚niin samalla tavalla käy kun ukrainan, ei se NATO SUOMEA PELASTA.

 • Tapani Vauhkonen

  Vastaa

  Listalle on ihan hatusta vedetty nimiä ilman mitään todisteita tai perusteluja. Aivan ainutlaatuisen törkeää loanheittoa. Häpeällistä toimintaa.

  • Plääh

   Vastaa

   No entä Alpo Rusin kohtelu? Sorsan kööri syytti vastoin parempaa tietoaan kgb-agentiksi ja Halonen vuosi tutkimuksista vaalien alla, vastoin parempa tietoaan. Länsimielinen Rusi eliminoitiin politiikasta. Supo tisi kuitenkin varsin hyvin, että koko ajan kyse oli ollut Rusin veljen touhuista.

 • Tapani Vauhkonen

  Vastaa

  Rusia syytettiin väärin perustein, mutta se ei oikeuta heittämään ilman perusteita lokaa toisten niskaan.

  • Plääh

   Vastaa

   No sanottakoon, että perusteita on kyllä Rusin laatiman listan henkilöiden leimaamiseen ja listaamiseen. Rusia mustattiin ilman mitään perustetta ja pätevää syytä. Se oli silkkaa huijausta. Syyttäjinä juurikin Halonen ja Sorsan muu kgb-jengi. Sorsan kgb-yhteydet on kyllä melko hyvin selvitetty usean historioitsijan teosten perusteella. Seppinen, Rautkallio etc. etc.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi