Valtakunnansyyttäjä: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan esittämät tappouhkaukset eivät olleet rikos

Vaikka Dellinger "ei kirjoittanut twiittejä", irtisanoutui hän työstään ja erosi Vasemmistoliitosta.

Poliittiset viholliset

Vasemmistoliiton entisen toiminnanjohtajan Misha Dillingerin esittämät tappouhkaukset eivät täyttäneet rikoksen tunnusmerkistöä, linjaa valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen. Toiviainen on tunnettu siitä, että hän jahtaa kansallismielisiä sananvapausoikeudenkäyntien kautta (1, 2)

Dillinger kirjoitti Twitterissä, että ”natsit” ja ”ilmastonmuutoksen kieltäjät” tulisi ampua. Lisäksi hän kirjoitti, että ”minulla on oikeus tappaa itsepuolustukseksi, ja fasistien tappamisessa on kyse itsepuolustuksesta.”

Kun viestit tulivat ilmi, keksi Dillinger hätävalheen, että tilillä olisi useita käyttäjiä ja viestit olisivat jonkun muun kirjoittamia. Tätä ei tosin tainnut uskoa edes hänen lähimmät puoluetoverinsa.

Valtakunnansyyttäjän mukaan laki ei suojaa kaikkia ryhmiä tasavertaisesti: ”ilmastonmuutoksen kieltäjiksi, natseiksi ja fasisteiksi luonnehditut ihmisryhmät eivät ole yhteiskunnallisen suojan tarpeessa olevia vähemmistöryhmiä”, päätöksessä todetaan.

Dellinger: fasistit vaikeasti täsmennettävä ryhmä

Vaikka Dellinger ”ei kirjoittanut twiittejä”, irtisanoutui hän työstään ja erosi Vasemmistoliitosta. Hän kiisti kirjoittaneensa viestit myös kuulusteluissa.

Viime vuoden kesäkuussa järjestetyssä kuulustelussa hän toteaa, ettei fasistien ampumiseen kehottava viesti ole rikollinen, sillä kyseessä on vaikeasti täsmennettävissä oleva ihmisryhmä. Hänen mukaan siis fasisteja tulisi ampua, vaikka hän ei osaa itsekään tulkita, kuka on fasisti ja kuka ei. Käytännön tasolla tämä tarkoittaisi sitä, että teloitusjonoon päätyisi jokainen fasistiksi edes etäisesti tulkittu.

Tässä asiassa Dellinger seuraa historiallisia esikuviaan, sillä kommunistiset valtiot tunnetaan ympäri maailmaa varsin matalalla kynnyksellä suoritettavista teloituksista.

Lähde: HS

Äärivasemmisto Historia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kotimaa Kulttuurimarxismi Li Andersson Misha Dellinger Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka Raija Toiviainen Rappiokulttuuri Rikos Sasu Haapanen Sosiaalinen media Talous Uutiset Valeoppositio Vasemmisto Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Dellinger on sentään varsin rehellinen kommunisti. Kaikki he haaveilevat poliittisten vihollistensa nitistämisestä. Pelkureina he eivät kuitenkaan uskalla tehdä tätä itse ja käyttävät kernaasti epäsuoria keinoja. Suorittamalla ”pitkän marssin läpi instituutioiden” he ovat saaneet lainsäädännän, virkavallan tai oikeuslaitoksen osittain puolelleen. Kommunistileirin taustahahmoilla on paljon rahaa mm. poliitikkojen taivutteluun ja lobbaukseen. Rehellisellä työllä ei niin isoja rahoja kasaan saa. Tämän jälkeen laitetaan virkavalta asialle suorittamaan poliittisten vihollisten vainoa. Tämä ei ole enää teoriaa. Monissa maissa ihminen voidaan erottaa työtään, jos hän ei suostu ottamaan kommunistien orjapiikkiä. Eristysleirejäkin jo pystytellään eli Gulag on kohta todellisuutta entisissä länsimaissa.

 • Näyttäis nyt sit esimerkkiä

  Vastaa

  Tappais sitten kirottu punaekofasisti ittensä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Mitähän valtakunnanvainooja Toiviainen olisi ollut mieltä, jos vastaavanlaisia uhkauksia olisi esitetty kansallismielisten toimesta kommunistien ja liberaalien suuntaan?

 • Minä

  Vastaa

  Siis, kun Dellinger juoksee kuularuiskun kanssa sellaisen ihmisen perässä, joka ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen (jot ei ole edes todistettu), tai ainakin sellaiseksi epäillyn perässä, ei jahdattu ansaitse oikeuden mielestä yhteiskunnallista suojelua, vaan on vapaata riistaa?

 • Herätkää

  Vastaa

  Eli kommunistit ja vihreät eivät myöskään nauti mitään suojelua vastaavan kirjoittelun nojalla. Samalla logiikalla eivät myöskään muslimit, mutta heihin Toiviainen soveltaa tietysti uskonrauhapykälää.
  Käytännössä tämä ei poliittisten ryhmienkään osalta nyky-Suomessa näin mene; jos uhkaa ampua vaikka muutaman Toiviaisen puoluetoverin, nimeltä mainitsemattomia demareita yleistäen puhuen, ei ketään yksilöiden, niin kyllä siitä juttu nostetaan.

 • Isänmaahinen

  Vastaa

  Valtakunnansyyttäjän linjaus on tosiaan outo ja saattaa rikkoa hyvän maun lisäksi myös joitakin lakeja. Dillingerin höpinät sen sijaan voidaan jättää tietysti omaan arvoonsa kuten muidenkin tissiposkien uhittelut.

 • Pah

  Vastaa

  Joopa joo. Eiköhän se ole tullut jo kaikille selväksi että meillä on olemassa ”laittomuutta” ja ”parempaa laittomuutta”, – aivan kuten on tavallisia tappouhkauksia ja sitten näitä ”parempia tappouhkauksia”. 

  Pääasia että tarjolla on poliittisesti ”parempaa ja hyväksyttävämpää” uhkailua ja väkivaltaa. Koska tällä tiellä kerran näin selvästi mennään, niin ei kai se pelkkä uhkailukaan sen enempää kuin itse tappo tai murhakaan niin paha juttu ole kunhan se vaan edustaa poliittisesti sitä ”parempaa” ja hyväksyttävämpää” – oikeusoppineidenkin näin voimakkaasti kannattamaa poliittisesti sopivaa punavihreää laatua. 

  George Orwell: ”Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Ulkopuolella olevat eläimet katsoivat siasta ihmiseen ja ihmisestä sikaan ja jälleen siasta ihmiseen, mutta oli jo aivan mahdotonta sanoa, kumpi oli kumpi.”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi