Äärivasemmisto valtasi talon Helsingin Tapanilassa – Franzenin torpasta tuli ”Squat Sorbus”

Anarkistien valtaama talo sijaitsee Helsingin Tapanilassa Muurarinmäellä.

Poliittiset viholliset

Äärivasemmisto valtasi vastikään talon Helsingissä. Vasemmistolaiset ovat osittain pyrkineet jättämään varsinaisen talon sijainnin kertomatta, mutta pienellä kaivamisella osoitteen saa selville.

Anarkistien valtaama talo sijaitsee Helsingin Tapanilassa Muurarinmäellä. Kyseessä on vanha rakennus, joka tunnetaan nimellä Franzenin torppa.

Sen oman Telegram-sivun mukaan talossa on kokattu dyykattua ruokaa ja katsottu elokuva, joka kannustaa julkisten liikennevälineiden töhrimiseen.

”Joukko ystäviä, rakastajia, homoja ja tovereita halusi nauraa valtiolle, laille ja järjestykselle ja ottaa askeleen kohti vapautta”, valtaajat kuvailevat toimintaansa. Mikäli paikalliset asukkaat esimerkiksi kokevat talosta lähtevän melua, voivat he ilmoittaa melusta tai muista haittapuolista viranomaisille.

A-ryhmä Äärivasemmisto Anarkismi Antifa Antifascistisk Aktion Elokapina Franzenin torppa Helsinki Homoseksuaalisuus Kotimaa Kulttuurimarxismi LGBT Pedofilia Poliittiset viholliset Politiikka Pride Rappiokulttuuri Rikos Squat Sorbus Telegram Uutiset Valeoppositio Varisverkosto

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kim

  Vastaa

  Tsadilaisena ajattelen, et mikä vitun Tapanila?

  • Cye Tate

   Vastaa

   It is known that there were few farm houses in Tapanila already in the 16th century. Back then Tapanila was one of the biggest villages in Helsinki area. In 1862, railroad between Hämeenlinna and Tapanila was built.[2] Tapanila was largely rebuilt from 1910–1935 based on Letchworth Garden City in England, the first in the Garden city movement. The area was annexed to Helsinki in 1946.

   There is also Franzén croft in Tapanila, where, according to auricular tradition, the Finnish national author Aleksis Kivi lived in 1870.

 • Irmgard

  Vastaa

  Kommunisti rotat pitäisi teljetä taloon, ja polttaa sitten talo perustuksia myöten, En vuodattaisi kyyneleitä petturirottien ansaitun kohtalon vuoksi. Heidän maalliset jäänteensä pitäisi toimittaa ongelmajätelaitokselle.

 • Paras A-ryhmä

  Vastaa

  Eihän näiden ajatusvirtaan varmaan mahdu mikään muu kuin halvat keskushermostoon vaikuttavat aineet ja aina kun nälkä tulee niin sitten pitää jostain saada täytettä vatsalaukkuun. Mikäli noilla enää näläntunnetta esiintyy.

  No, yhtä kaikki. Elämä on valintoja ja noilla ne valinnat eivät liene osuneet parhaipaan kolmannekseen.

 • IZMyTube

  Vastaa

  Taisinkin eilen perjantaina junassa nähdä joukon nuoria, jotka olivat selkeästi menossa sinne.

 • TT

  Vastaa

  Punikit ovat harhaanjohdettuja onnettomia sieluja. Antaa niitten puuhastella. Jospa saavat tuosta talon itselleen ja reipastuvat sitä korjaamaan ja järki palautuu sitä kautta päähän. Epäilen tosin rankasti. Todennäköisin visio on, että talo muuttuu saastaiseksi loukoksi ja kaupunki joutuu sen sitten hävittämään ja joku porho saa siitä itselleen ja pytingilleen tontin.

  • Metsäkulman Murre

   Vastaa

   Museoviraston suojelema talo oli ainakin vielä toukokuussa 2021 kaupungin omistuksessa ja myynnissä. Aleksis Kivi asui talossa 1870, joten tuskin kaupunki sitä hävittää. 

   Ehkä kulissien takana taloa on lupailtu jollekin järjestölle, jonka kannattajat ovat ottaneet hieman ennakkoa. Tai ehkä joku kansalaisjärjestö on jo talon melkein ostanut.

   Asiasta kirjoitti 23.05.2021 Iltalehti jutussa ”Helsinki aikoo myydä Aleksis Kiven entisen kodin – tältä se näyttää Franzénin torppa sijaitsee Helsingin Tapanilassa.”

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6c2d8be6-3437–4d0b-9f90-c690dc51529d

 • Toni88

  Vastaa

  Tänäaamupäivänä nähty lähi-idästä kotoisin olevan näköisiä nuoria miehiä viskomassa kananmunia taloa päin, myös ikkunat taisivat vähän helistä. Ikkunasta katselin ulos röökillä oltuani ja naureskelin ääneen.

  • tiina

   Vastaa

   Itselle tuli uutisesta mieleen, että monikulttuurisuuden nimissä olisi muidenkin kansojen edustajat kutsuttava paikalle. Osasivat ilmankin tai sitten joku keksi antaa heille osoitteen.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Näinhän siinä yleensä käy kun jätetään talo heitteille niin saastaiset rotat tulevat sisään. Tälläisen kommunisti roskasakin voisi vaikka pistää uuniin. Luonto, ilmasto ja veronmaksajat kiittää kun on tälläinen white trash porukka pois kuluttamasta happea!

 • Vuoroin vieraissa

  Vastaa

  ”V*ttu jos syslerissä on naarmukin niin mä tapan koko Tapanilan!”
  – Hillosilmä Munck ensimmäisessä Vares-elokuvassa

  Punikeilla on eri säännöt ja lait, ne saavat niiden suomina voimainsa tunnossa tehdä mitä haluavat. Kannattaaa kuitenkin muistaa että ylpeys kulkee aina lankeemuksen edellä.

 • Adolf Von Himmler

  Vastaa

  Tulta, monoa ja tulikiveä naamaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi