Li Anderssonin vaalirahakorruptio saa yhä oudompia piirteitä: Mysteeriyhdistyksen hallituksessa kuollut nainen

Yhdistysten tilinpäätökset eivät ole julkisia eikä valtiontalouden tarkastusvirasto saa lain mukaan tutkia niitä.

Poliittiset viholliset

Li Andersson.

Partisaani julkaisi maanantaina uutisen ”Vasemmistoliitto korruptiokohussa – Li Anderssonin avokätisen tukijan tyttärelle valtion virka”, jossa kerroimme äitiyslomalle ministerin toimesta siirtyneen vasemmistojohtajan rahasotkuista. Nyt saaga on saanut entistä kummallisempia käänteitä.

Porvoolainen Kerkkoon kansantaloyhdistys lahjoitti Li Anderssonin vaalikampanjaan 6 000 euroa ja oli täten suurin yksittäinen lahjoittaja kampanjalle. Outoa on muun muassa se, ettei kyse ole samassa vaalipiirissä vaikuttavista tahoista. Anderssonin läpimeno oli kuitenkin käytännössä varmaa, joten hyötymismielessä hänen tukeminen oli loogista.

Vaalien jälkeen Vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen palkkasi yhdistyksen puheenjohtajan tyttären valtiosihteeriksi. Hyväpalkkainen työ kustannetaan veronmaksajien taskusta.

Kuvaavaa on, että valtiosihteeriksi palkattu Saila Ruuth ei edes tiennyt, mikä valtiosihteeri on. Kansan Uutisille antamassaan haastattelussa hän sanoo googlanneensa hakusanalla ”valtiosihteeri” sen jälkeen, kun sai tietää saavansa paikan.

Kuollut nainen hallituksessa

Yhdistyksen taustoja penkoneet toimittajat ovat löytäneet mysteereitä toistensa perään. Sen hallituksessa esimerkiksi istuu nainen, joka kuoli jo 20 vuotta sitten. Sen säännöt ovat peräisin vuodelta 1954.

Lisäksi yhdistys on kieltäytynyt kertomasta lainkaan toiminnastaan, vaikka selkeä toimintasuunnitelma ja toimintakertomukset vaaditaankin kaikilta yhdistyksiltä. Erityisen tarkkoja asian suhteen ollaan silloin, kun yhdistyksen toimintaan liittyvät suuret rahasummat sekä yhteistyö vaikutusvaltaisten poliitikkojen kanssa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Paula Ojala-Ruuth on kuitenkin kieltäytynyt luovuttamasta tilinpäätöksiä ja toimintakertomuksia medialle.

Rahojen alkuperä piilotetaan

Tutkija Tomi Venho on todennut, että puolueet suosivat vaalirahan kierrättämistä bulvaaniyhdistysten kautta juuri siksi, että näin rahojen alkuperä voidaan häivyttää. Yhdistysten tilinpäätökset eivät ole julkisia eikä valtiontalouden tarkastusvirasto saa lain mukaan tutkia niitä.

Yhdistys on erikoistunut nimenomaan vasemmistolaisten poliitikkojen rahoittamiseen. Myös Anderssonia tuuraava opetusministeri Jussi Saramo on saanut yhdistykseltä vaalirahaa.

Nähtäväksi jää, alkavatko viranomaiset tutkia tapausta ja löytyykö kulissien takaa vaalirahakorruption ohella esimerkiksi rahanpesua, ulkomaalaisia toimijoita ja muita asiaankuuluvia rikoksia.

Lähde: Iltalehti

Bulvaanit Korruptio Kotimaa Li Andersson Lobbaus Poliittiset viholliset Politiikka Raha Rahanpesu Talous Vaaliraha Vaalivaikuttaminen Vasemmisto Vasemmistoliitto Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Sosialismi ja kuolema ovat aina kulkeneet käsi kädessä, ensinnäkin sosialismi on aiheuttanut noin sadan miljoonan ihmisen kuoleman joko nälänhädän kautta tai muuten murhattuina, ja toisekseen kuolema ei estänyt esim. Leniniä toimimasta loppunsa jälkeenkin ns. virassa, homehtuneena muumiona, näin kuvastaen sosialismin elinvoimaisuutta ja viehätysvoimaa.

 • Aleksi

  Vastaa

  Eikö mielisairauteen ole lääkitystä…? Lupaan tukea rahallisesti jos vihreät saadaan hoitoon

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Kuolleet äänesti bideen valtaan , kuolleet lahjoittaa rahaa suomaliassa ja molemmissa maissa aivokuolleet lampaat katsoo eläviä kuolleita (Walking dead). Ei mulla muuta.

 • juha.

  Vastaa

  Kommunistit niin täällä kuin ”uudessakin maailmassa” saavat kuolleetkin ”nousemaan” haudoistaan. Tässähän alkaa ihan pelkäämään!
  ”Tikkakosken Mannelle” sen verran, että kommunismi ja sosialismi eri muodoissaan on murrannut ainakin 4,5 krt enemmän ihmisiä kuin se maankuulu ”natsismi” (juutalaisten antama pilkkanimi) konsanaan. Kommunismin perisynti on kohdistaa hirmuhallintonsa omiin kansalaisiinsa murhaten heitä niin kauan kuin heidän valtansa vain kestää!!! Sosiaalidemokraatitkaan eivät ole lopulta muita kuin ”niskalaukaus humanisteja”!

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Sosialidemokratiahan on esiaste taudille jonka nimi on kommunismi, maailmansyöpä.

 • Sha Man

  Vastaa

  Taitaa olla kommariluntuilla aika pätevä poppamies tuotu afrikasta kun 20 v. kuolleena ollut saadaan allekirjoittamaan papereita.
  No eihän tuo niin mennyt mutta kunhan leikittelen ajatuksella

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi