Tutkija: Käyttöhuoneista ei apua huumekuolemiin

Joku voisikin kysyä, ovatko käyttöhuoneet mitään muuta kuin ongelmien lakaisemista maton alle.

Rappiokulttuuri

Viime vuosina on ollut runsaasti keskustelua valvottuihin huumeiden käyttöhuoneisiin liittyen. Erikoistutkija, dosentti Netta Mäki toteaa Ylen haastattelussa omituisesti, että käyttöhuoneet eivät ehkäisisi tai vähentäisi huumekuolemia, mutta ”ongelmakäyttäjien terveyttä ne saattaisivat parantaa.”

– Ne tarjoaisivat kuitenkin turvallisen ympäristön käyttää huumeita, hän sanoo.

Joku voisikin kysyä, ovatko käyttöhuoneet mitään muuta kuin ongelmien lakaisemista maton alle. Julkisessa keskustelussa on lähiaikoina taivasteltu nuorten huumekuolemien määrää, mutta samalla unohdetaan, että Suomen lainsäädäntö on huumekauppiaiden kannalta maailman lepsuimpia.

Lähde: Yle

Huumeet Hyvinvointi Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä on vain yksi keino mädättää yhteiskuntaa lisää ja tehdä huumeidenkäytöstä yleisesti hyväksytympää, koska onhan käyttäjä näiden silmissä vain ”viaton uhri”.
  Jos käyttöhuoneita perustetaan, siellä pitää sitten jakaa käyttäjille niin suuret annokset, ettei toiste tarvitse enää piikittää, vaan se yksi annos riittää övereihin.

 • TT

  Vastaa

  Huumeongelmaan on olemassa kaksi aivan erilaista ratkaisua. Voidaan totaalikieltää kaikki huumeet, jopa väkevä alkoholi, mutta pyritään luodaan sellainen yhteiskunta, jossa kaikkia tarvitaan ja kaikkia arvostetaan. Jos kaikilla olisi mielekästä tekemistä, niin huumeet eivät kiinnostaisi eikä tarvittaisi kemiallista pakotietä pois arjen helvetistä. Ikävä kyllä, osa väestöstä haluaa aina huumata itsensä ja glorifioi huumausaineita. Mikään määrä paapomista ei saa näitä irti aineista ja niiden kokeiluista.

  Libertaarinen ratkaisu on, että sallitaan kaikki huumeet ja jokaisella on oma vastuu siitä, mitä ruumiiseensa työntää. Tämän periaatteen soisi koskevan myös lääkeaineita.

  Kaikkein viheliäisin ratkaisu on nykyinen malli, jossa huumemarkkinat toimivat pimeästi, siellä rehottaa kiskonta, väkivalta sekä viranomaiskorruptio ja huumeidenkäyttäjiä kuitenkin paapotaan. Sitten vielä tietyt piikillä annosteltavat lääkeaineet määrätään nuhakaudella kaikille pakollisiksi. Elämme lääke- ja huumehelvetissä.

 • IdiAmin

  Vastaa

  Teloitushuone olisi parempi ratkaisu.

  • Hidas alku

   Vastaa

   Niin… Eivät nuo käyttöhuoneet tunnu oikein tehokkailta. Jokaiselle huumeiden käyttäjälle voisi antaa yhden tehokkaan piikin. Jotta se poistuu yhteiskuntaa kuormittamasta. Ei niistä kuitenkaan ole normaaliin elämään tai edes elättämään itseään. Saati sitten maksamaan veroina yhteiskunnan niihin sijoittamia varoja.

   Niin että liian vähän on huumekuolemia. Toivoisi enemmän.

 • Antianti-Fa

  Vastaa

  Tässä unohtuu sekin osa ongelmasta, että pääsääntöisesti huumeiden ongelmakäyttäjät eivät itse pysty rahoittamaan käyttöään. Maksajina ovat muut yhteiskunnan jäsenet – joko tukien muodossa, tai rikosten uhreina.

  Käyttöhuoneet ja ilmaiset välineet ovat joko rikoksen suosimista, tai osallistumista huumeita käyttävän kansanosan joukkomurhaan. Vai onko sirkusvaltiomme yhdessä yössä muuttanut kantaansa huumeiden vaaroista?

 • Turvavirasto Oy

  Vastaa

  ”turvallisen ympäristön käyttää huumeita” ..ikäänkuin joku nisti haluaisi istua jossain turvahuoneessa fiilistelemässä. Vittumitäpaskaa. Rappukäytävä tai mikä tahansa puska on turvallinen ympäristö käyttää huumeita ja sitten mennään fiiliksissä ihmisten pariin sekoittamaan pakkaa ja nauttimaan elämästä nuppi vitun sekaisin. Samaan syssyyn voisitte sitten perustaa puistopenkkispurguille huoneet jossa on penkki ja turvallinen ympäristö vetää viinaa. Siellä sitten spurgut huoneessa turvallisesti viihtyisivät koko ajan ja lähtisivät känninsä jälkeen selvinpäin pois iloisina yhteiskuntaan viihtymäänkö?

 • Observer

  Vastaa

  Vaadin rattijuopumukseen koukuttuneille kännissäajoratoja!

 • tjTP

  Vastaa

  Onko teidän mielestä leikkipuisto parempi paikka piikittää kuin käyttöhuone? 

  Eikä niissä kayttöhuoneissa kenellekään ilmaisia aineita anneta.

  Käyttöhuoneet ja viimeinen piikki olisi mielestäni paras ratkaisu, mutta eipä tule tapahtumaan. Valtio voisi maksaa sen viimeisen piikin.

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Onko teidän mielestä leikkipuisto parempi paikka piikittää kuin käyttöhuone? ”

   Pois silmistä on pois mielestä, niinkö? Miksi ei voisi piikittää leikkipuistossa? Nautitaan nyt sitten kaikki tästä näystä ja annetaan kaikkien kukkien kukkia. Ei oo keltään pois.

   ”Eikä niissä kayttöhuoneissa kenellekään ilmaisia aineita anneta.”

   Okei, millä narkkari sitten maksaa aineet? Käykö varastettu omaisuus?

 • tjTP

  Vastaa

  Voi voi…

  Onhan se mukavaa kun on hiekkalaatikossa käytetyt värkit, turvallista lapsille. Vai meinaatko että jo tuossa iässä pitäisi opetella vetämään kamaa paskasilla neuloilla? 

  Lisääkö käyttöhuoneet varastamista? 

  Olen käsittänyt että käyttöhuoneet siirtävät piikittämisen haitat rajattuun tilaan, ettei piikitetä puistossa, kirjaston vessassa ym. julkisilla paikoilla. Toki jos joku tykkää katsella piikittäjiä ja väistellä neuloja niin sille minä en voi mitään.

  Ja en puolusta nistejä. Sanoisin että sekakäyttäjät on vittumaisin ”ihmis”ryhmä tässä maassa. Niistä ole muuta kuin harmia kaikille ja jatkuvasti.

  • Nimetön

   Vastaa

   No se vastuu käytetyistä neuloista on, ylläripylläri, NARKKAREILLA ITSELLÄÄN! Eli sun kannattaisi kysyä asiaa niiltä eikä vierittää asiaa kunnon kansalaisten niskoille. Vai joutuuko ne käytetyt värkit jotenkin itsestään sinne hiekkalaatikolle?

   Sä et nyt ihan vielä pystynyt myöntämään, että ne narkkarit ei maksakaan itse niitä aineitaan…

 • Pera Reippinen

  Vastaa

  Raiskaajillekin pitää sitten olla omat turvahuoneet jossa saavat laillisesti harrastaa!!!!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi