Kehitysapujärjestön uusi kulttuurimarxistinen opas työntekijöille: ”Älä puhu ’äideistä’ äläkä isistä’!”

Mikäli Oxfamin työntekijän on pakko viitata biologisiin naisiin keskustelun aikana, ei hän saa puhua "naisista" vaan "AFAB-ihmisistä".

Rappiokulttuuri

Kansainvälisen kehitysapujärjestö Oxfamin uusi kulttuurimarxistinen työntekijöiden käsikirja on herättänyt hämmennystä jopa liberaalien äärilaidassa. Oxfam kieltää käyttämästä suurta joukkoa arkisia sanoja ja sanontoja, koska niiden kerrotaan edustavan rakenteellista väkivaltaa homoja, transuja, rotumuukalaisia ja muita ”sorrettuja” vähemmistöjä kohtaan.

Oxfamin ”inklusiivisen kielenkäytön opas” alkaa anteeksipyynnöllä siitä, että teksti on julkaistu englanniksi. ”Tiedostamme, että oppaamme on kirjoitettu alun perin englanniksi eli kolonialistisen kansakunnan kielellä. Tiedostamme anglokansojen ylivallan yhteyden kolonialismiin,” Oxfamin johdon katumusharjoituksen alkutahdeissa surraan.

Järjestön mukaan on erittäin tärkeää, että työntekijät eivät jatkossa puhu ”äideistä” ja ”isistä”, koska transut loukkaantuvat verisesti normaaliin vanhemmuuteen viittaavista termeistä. Oxfamin henkilöstöä ohjeistetaan myös olemaan erittäin sensitiivisiä sen suhteen, millaisia sukupuolirooleja ”transvanhemmat” voivat perheissään edustaa.

Vaikka transujen asia onkin keskeisen tärkeä Oxfamin mukaan, työntekijät eivät silti saa ilmoittaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ”seisovansa sateenkaariväen rinnalla”. Kielletty verbi nimittäin loukkaa peruuttamattomasti liikuntarajoitteisten oikeuksia.

”Monimutkainen siirtolaisuusilmiö”

Mikäli Oxfamin työntekijän on pakko viitata biologisiin naisiin keskustelun aikana, ei hän saa puhua ”naisista” vaan ”AFAB-ihmisistä” (assigned female at birth, määritelty naispuoliseksi synnytyksen yhteydessä).

Saman keskustelun aikana voi Oxfamin mukaan syntyä riski loukata sorrettuja vähemmistöjä myös toisella tavalla, mikäli puhuja viittaa ”hygieniatuotteisiin” puhuessaan kuukautissiteistä. Oxfam valistaa oppaan lukijoita, että hygieniasta puhuminen loukkaa menstruoivia henkilöitä, koska termi leimaa kuukautisveren epähygieeniseksi ja likaiseksi.

Oxfamissa on ehdottoman kiellettyä puhua siirtolaiskriisistä, vaikka maahan vyöryisi lyhyessä ajassa kymmeniä tuhansia laittomia maahanmuuttajia. Sen sijaan hallitsemattoman maahanmuuttaja-aallon iskiessä tulee puhua ”monimutkaisesta siirtolaisuusilmiöstä”.

Työntekijät eivät saa myöskään viitata organisaationsa pääkonttoriin ”kansainvälisenä keskuksena”, koska tämä ”implikoi voimadynamiikkaa, jossa yksi konttori on ylitse muiden, mikä taas vahvistaa kolonialistisesti hierarkkisia rakenteita”. Jopa sanan ”ihmiset” (people) käyttöä suositellaan välttämään, koska ”sanan tulkitaan usein tarkoittavan pelkkiä miehiä”.

Lähteet: The Telegraph, Zero Hedge

Feminismi Homolobby Kolonialismi Kulttuurimarxismi Laiton siirtolaisuus LGBT Maahanmuutto Oxfam Politiikka Rappiokulttuuri Sananvapaus Siirtolaiskriisi Transut Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Alex Andersson

  Vastaa

  Ei kehitysmaissa ole aikaa miettiä mitään helvetin transuja, hinttejä ja genderfluideja polyamourtwinkejä, kun on oikeitakin ongelmia. Kolttasaamesta voisi tulla vaikkapa uusi maailmankieli. Eiköhän se ole tarpeeksi pieni kieli.

 • TT

  Vastaa

  Oxfam on helvetillinen p*skajärjestö, mutta ei pelkästään väärässä. Englanti on todellakin kolonialistinen kieli. NATO:on liittymisen jälkeen Suomessa alkaa suomen kielen alasajo. Suomen kieli on oikeastaan ainoa asia, mikä on meillä vielä kansainvälistämättä. Kaikki muut instituutiot tai kulttuurin rakenteet on jo myyty ulkomaille. Suomen kielen puhuminen ja sen puhtauden vaaliminen on impivaaralaisuutta ja rasismia. Suomen kielen pronomini ”hän” on piilorasistinen, koska ei mahdollista oikeaoppisesti tiedostavien gender-pronominien käyttöä ja täten estää kulttuurimarxilaista hyvesäteilyä.

  • Teemu

   Vastaa

   Olen kuullut että Jenkeissä transut eivät pelkästään ole raivoissaan siitä, kun miehen näköistä miestä mekossa ei tajuta kutsua naiseksi, vaan myös siitä, kun vältellään persoonapronominien käyttöä. Tästä käy hyvin ilmi se, ettei aakkosmarssien tavoite ole tasa-arvo yhdenvertaisuus tmv., vaan se, että päästään paraatipaikalle esittelemään näitä mielisairauden mätiä hedelmiä. Ei muutoin normaalilla homolla ole mitään tarvetta marssia kadulla puolialasti ja huutaa olevansa vaikkapa muunsukupuolinen.

   ”Rakenteellinen rasismi” on myös vastaavanlainen tekemällä tehty ongelma: kun oikeaa rasismia ei ollutkaan — eli mustia eivät valkoiset murhaile pitkin katuja — niin piti keksiä joku syy sille mistä mustien kurjuus johtui. Eli kun mitään todellista syytä ei etsimälläkään löydy, luodaan keinotekoinen käsite selittämään olematon asia. Täten vaikkapa piilorasismiksi kutsuttu asiaintila on aina ollut olemassa ja siksi mustat eivät pärjää esim. koulussa. Vika heidän pärjäämättömyyteensä on siis yhteiskunnassa, systeemissä, koululaitoksessa. Näinhän sen on pakko olla, kun on annettu kaikille samat ja vielä hieman paremmatkin mahdollisuudet menestyä, eikö?

   Tämä johtaa juuri em. kaltaiseen toimintaan Suomessakin: annetaan, vaihdetaan maalia, keksitään uusia selityksiä, epäonnistutaan taas, annetaan lisää rahaa, selitellään uudestaan miksi epäonnistuttiin jälleen jne. Ollaan pussin pohjalla selitysten suhteen, kun haetaan syytä ÄO 70 ‑maista ÄO 102 ‑maahan tuotujen yksilöiden sopeutumattomuutta ja osaamattomuutta jo säällä ja Putinilla. Jos ilmasto lämpenee, niin afrikkalaisten pitäisi vain paremmin ja paremmin kukoistaa Suomessa. Miksei näin ole? Jos afrikkalaisten menestystarina Suomessa vain kiitää korkeammalle afrikkalaisiin satsattujen verorahojen kasvaessa, niin miksi tällaista korrelaatiota ei kuitenkaan voida ennätysmäärärahojenkaan hassaamisen jälkeen todentaa lainkaan? Päin vastoin: tilanne vain pahenee vuosi vuodelta, päivä päivältä. Jos afrikkalainen ei pärjää Suomessa, niin miksi vika on meissä eikä koskaan siinä afrikkalaisessa?

   Miksi meidän pitäisi alistuen sopeutua muukalaisten kulttuuriin, tapoihin ja elämänmenoon? Ei tuollainen vieraiden tekeminen ja oleminen tule koskaan olemaan suomalaisuutta. Miksi ongelman annetaan aina usvan tai kangastuksen lailla lipua kauemmaksi: ensin vastustettiin kovaan ääneen vaikkapa katujengien olemassaoloa, ja nyt kun ne ovat arkipäivää, niitä pidetään rakenteellisen rasismin tuotteina, ei kehitysmaakulttuurin tuotteina. Kun me varoitimme niiden saapumisesta Ruotsista, meille naurettiin tai meitä pidettiin rasisteina. Nyt kun Vihreät Ohisalon suulla sanovat aina vastustaneensa katujengejä, heille aplodeerataan. Nyt se unelmakuplan kangastus on tässä pisteessä: ”No, okei – myönnettäköön meidän olevan Ruotsin tiellä, mutta itä-Helsinki ei VIELÄ ole yhtä paha kuin Rinkeby!” Ja sitten kun ollaan Rinkebyn tasolla, niin vedotaan siihen, ettei Detroitin tyyliin sentään vielä 200 ihmistä ole ammuttu tänä keväänä jne. Eihän tämä koskaan lopu vai meinaatteko, että maahantunkeutujille ja heidän tuomille ongelmille on jokin yläraja, johon tilanne asettuu ja vakiintuu?

   • Topi

    Vastaa

    ”Rakenteellinen rasismi” osoittaa suvaitsevaisten skitsofrenisen paradoksaalisen ajattelun, joka aina vain lennättää heidät päin älyllistä tiiliseinää: Rotuja ei ole olemassa, mutta on kuitenkin olemassa rasismia. Neekerit ovat aivan samanlaisia ja yhtä älykkäitä kuin suomalaiset, mutta ne eivät silti pärjää edes omissa yhteiskunnissaan saati sitten kehittyneissä, valkoisissa maissa. Ja kun mitään syytä ei tietenkään pystytä moniosaajien osaamattomuudelle järkeilemään, niin keksitään rakenteissa itsessään lymyilevä näkymätön syy, jolla voi kaiken selittää agendalle parhain päin.

    Valkoinen on aina sortaja ja syyllinen. Musta on aina sorrettu ja syytön. Mutta, kuten sanottua, rotuja ei ole olemassa. Suvakki kuitenkin rakastaa rodullista moninaisuutta ja ”erilaisuutemme on voimavara!” – vaikka olemme kaikki samanlaisia. Juhlikaamme siis moninaisuutta… sekoittamalla kaikki yhteen, mutta vain valkoisissa maissa!

  • suvakki 964

   Vastaa

   ”NATO:on liittymisen jälkeen Suomessa alkaa suomen kielen alasajo. ”

   Ehkä näin, että marinilaiset todella näin ajattelevat, mutta kannattaa huomata silti se valtava kiinnostuksen buumi ulkomailla, mikä suomen kieltä, Suomea, suomalaista kulttuuria ja luontoa kohtaan on nyt noussut. Tämän lisääntyneen kiinnostuksen on voinut laittaa merkille esimerkiksi twitterissä nyt viimeisen vuoden sisään. Eilen hämmästelin postausta, jossa oli kuva talvisesta maisemasta Suomesta (mainittiin ingresissä Suomi erikseen, vaikka kuva voisi olla periaatteessa vaikka Japanista, Venäjältä tai Kanadasta), jossa puut ovat lumen peitossa: eipä ole tullut ajatelleeksi koskaan, että tällainen näky on suurimmalle osalle maapallon kansoja outo, pelottava ja ennennäkemätön. Itsellenihän se on jokapaiväinen näky, ihan lapsesta asti. Sitten muistan keskustelun, jossa viitattiin lasten ulkona nukuttamisen tapaan vaunuissa eritoten ”suomalaisena ilmiönä”. Ruotsalaiset, norjalaiset ja jopa tanskalaiset kävivät ruikuttamassa ketjussa, että kyllä meilläkin noin tehdään, mutta yleisesti havainnoituna näyttää olevan niin, että se mikä aiemmin oli ”ruotsalaista” maailmalla, on nyt ”suomalaista”.

   Myös viittauksia suomen kieleen olen nähnyt. Sellaisissa yhteyksissä, joilla ei ole Suomeen mitään linkkiä. Ihmetellään kielemme ääntämystä. Koetetaan ääntää suomen sanoja suomeksi.

   Historia muuten osoittaa, että pieni kielialue ei välttämättä kuole, vaan päinvastoin suuri kielialue voi kuolla ennemmin: näin kävi viikinkiajalla, kun aiemmin yleisesti Euroopassa puhuttu muinaisnorja sulautui pienemmän kielialueen muinaisenglantiin, jolloin angloskandinaaviset kielet vähitellen syrjäyttivät muinaisnorjan pienemmäksi, kunnes se katosi samalla kun keskienglanti alkoi syntyä. Keskienglanti syntyi muinaisenglannin jälkeen keskiajan alussa, mutta keskienglanti on kieliopiltaan ja ääntämykseltään aivan erilaista kuin muinaisenglanti, eri kieli oikeastaan.

 • pöh

  Vastaa

  Tää on taas yksi hyvä esimerkki kuinka mielenterveysongelmista tehdään normaalia.
  Ja tää touhuhan ei lopu ikinä, ennen kun sanotaan että nyt riittää.
  EU:ssa stopin tämmöselle hölmöilylle pistää korkeintaan Unkari, ja sitten sannamarinit taas sanoo että Unkari ei ole oikeusvaltio, demokratia on uhattuna jne..

 • Einar Einarshen

  Vastaa

  Aiheeseen löyhästi liittyvä koominen kevennys: Uutissivusto Reddit oli nurin 3 tuntia. Syyksi paljastui se, että ohjelmistotoimittaja oli muuttanut konffaussyntaksia poistaakseen termit ”Master” ja ”Slave”.

  Joku kommentoi osuvasti:
  ”Removing references to slave/master broke the Kubernetes cluster.
  So what you’re saying is that kubernetes ”going woke” is what broke reddit.”

 • Julli

  Vastaa

  Vihervassarius on todellakin s‑a-i-r-a-u‑s.

 • Punamusta

  Vastaa

  Uganda on kieltämässä homot, lesbot ja transihmiset. Siis ei pelkästään homostelun tai lesboilun, vaan jos joku kertoo jonkun olevan homo tai lesbo, niin tämä joutuu vaikeuksiin. Vähän siis sama, mitä teikäläiset tykkäävät tehdä tällä sivulla poliittisten vihollisten kanssa. Se onkin teikäläisten unelmamaa, yllättäen. Kun ilmoitatte Ugandan viranomaisille jokaisen, niin kaikki istuvat vankilassa.
  Eikö ole jännä juttu, että täysi afrikkalainen n—kerivaltio toteuttaa sinimustaa ”ideologiaa” paljon totaalisemmin kuin mihin teikäläiset ikinä pystyvät. Juutalaisia ne eivät vielä vihaa samalla kiihkolla, mutta ehkäpä nekin ovat vuorossa.

  • Nimetön

   Vastaa

   painu vittuun.

 • Topi

  Vastaa

  AFAB-ihminen? Sounds absolutely fabulous. Suosikkini on ”rodullistaminen”. En tiedä mitä se tarkoittaa, mutta jos se meinaa sitä että neekeri on musta, elää neekerimaassa ja käyttäytyy kuin neekeri, niin sitten se on aina turha termi. Vähän kuin ”CIS-mies”, kun voisi sanoa vain mies. Uskoisin rodullistamisen voitavan korvattavan yksinkertaisemmin rodulla. Täytyy kuitenkin muistaa, että suvaitsevaisto aina tykkää marginalisoida ja sortaa normaaliutta eli Suomessa heteroutta ja valkoisuutta. Jossakin muualla normaali voi tarkoittaa jotakin muuta ja hyvä niin. Minä pidän kulttuurien moninaisuudesta ja arvostan niistä jokaista omissa ympäristöissään. Suvakki ei arvosta eikä ymmärrä, ja tahtoo sotkea kaiken pakkohomogeeniseksi jätteeksi. He ovat tyytyväisiä kun Saksa on ruskea, Englanti on ruskea ja Suomi on ruskea. Miten olisi valkoinen Afrikka? ”Nazzi! Fasisti! Miten sä voit edes sanoa tuollaista! Ei oo yhtään sama asia!”! Aha. Okei. Menkää uuniin.

 • Salomon

  Vastaa

  Ihan hyvä, että tuotte näitä juttuja julki, mutta eihän tälläsiä juttuja pysty loppuun asti edes. Ihan pimeetä, miettikkää millä vauhdilla tää sekoilu pahenee.

 • Partiolaista aivopesua

  Vastaa

  Suomalainen Kokoomuksen farmiliiga, Partio ry, lähetti jo pari vuotta sitten tytöille kirjeen kotiin tyyliin:”Oletko ajatellut että maailmassa on liikaa ihmisiä ja jos teet lapsia, tuhoat maailman. Ja jos syöt lihaa niin tuhoat maailman”. Melkoista syyllistämistä murrosikäisille tytöille.

  No, onneksi vanhemmat olivat nopeampia ja kirjeet lensivät roskiin siinä missä Partion vuosimaksutkin. Sen jälkeen on urheiltu enemmän perheenä ja muutenkin vietetty aikaa poissa Patiolaistenkin vaikutusvallasta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi