Tutkimus: ”Sukupuolten tasa-arvo” johtaa naisten uupumuksen

Tutkimukseen osallistunut dosentti on ällistynyt tuloksesta, jonka mukaan "tasa-arvon" lisääminen kuormittaakin naisia eikä voimauta näitä.

Rappiokulttuuri

Feminismi ei lisää naisten hyvinvointia.

40 maata kattava uusi vertailututkimus osoittaa, etteivät feminismin vaikutukset naisten hyvinvointiin vastaa liberaalien lupauksia. Tutkimuksessa selvisi, että naiset ovat sitä uupuneempia, mitä suurempi ”sukupuolten tasa-arvo” maassa vallitsee.

”Sukupuolten tasa-arvoa” mitattiin muun muassa naisten asemalla koulutuksessa, poliittisessa päätöksenteossa ja työelämässä. Kulttuurimarxistit vaativat, että naisten ja miesten roolit ovat mahdollisimman samanlaiset, vaikka biologiset tekijät ajavat eri sukupuolten edustajat luonnostaan erilaisiin elämänvalintoihin.

Tutkimukseen osallistunut Jyväskylän yliopiston dosentti Matilda Sorkkila on ällistynyt tuloksesta, jonka mukaan ”tasa-arvon” lisääminen kuormittaakin naisia eikä voimauta näitä. ”Eikö nimenomaan tasa-arvoisemmissa maissa vanhemmuuden pitäisi olla helpompaa ja sukupuolten välillä jaetumpaa,” Sorkkila hämmästeli medialle.

Feministit ovat ryhtyneet kehittämään erilaisia meriselityksiä, joiden avulla ilmiötä voitaisiin kuvailla kulttuurimarxistisesta näkökulmasta. Todennäköisin syy tutkimustuloksille on kuitenkin se, että luonnollisten sukupuoliroolien vastainen elämä kuormittaa ihmisiä, koska nämä eivät tällöin kykene hyödyntämään synnynnäisiä vahvuuksiaan ja taipumuksiaan arjessa.

Lähde: Yle

Feminismi Kulttuurimarxismi Matilda Sorkkila Rappiokulttuuri Sukupuoli Tiede & luonto Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • J.K.

  Vastaa

  Ei tullut mitenkään yllätyksenä ja samaa mieltä entinen feministi-sisareni. Hän sanoi joskus, että feministisyydestä pälättäminen söi vain voimavaroja kaikesta muusta. Peukku hänelle että ymmärsi lopulta yskän. Nyt ei enää hänkään selitä aina tavattaessa naisen eurosta ja muista sekopäisistä asioista.

 • Ruma äijä verkkareissa

  Vastaa

  Lähde: Yle. Onkohan siellä laaduntarkkailu pettänyt, vai minkä vuoksi julkaisevat tuollaisen jutun? Tietysti uskottavuuden kannalta voi olla hyvä julkaista joskus hieman kriittisempiä juttuja. Ei niitä kuitenkaan kukaan enää muista viikon päästä, ja niiden varjolla voidaan edistää oikeaa agendaa julkaisemalla ”feminismiasiantuntijoiden” lausuntoja. Eli propagandaa, jossa tutkimus on tehty väärin tai sitä on tulkittu väärin, tutkimusotanta on ollut liian suppea, kaikki johtuukin vain toksisesta maskuliinisuudesta, ja yhteiskunnan tulisi myöntää feminismille lisää määrärahoja sekä resursseja.

 • Tomi

  Vastaa

  Eikö ole jännää miten vaikka ”liberaalin” merkitys on muuttunut vuosien saatossa: nykyisin termi enimmäkseen tuntuu tarkoittavan ihmisiä jotka ovat niin ahdasmielisiä että tahtovat kaikkien olevan samaa mieltä kanssaan ja jopa vapaan keskustelun tulevan kielletyksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi