Kansalainen haastatteli Tulenväki-kulttuurikollektiivia

Tulenväki on järjestämässä White Boy Summer Fest -tapahtumaa, joka yhdistää kansallismieliset alakulttuurit, kamppailu-urheilun ja poliittisen vaikuttamisen.

Kulttuuri

päivitetty

Kansallismielinen Kansalainen-media haastatteli uudehkoa suomalaista Tulenväki-kulttuurikollektiivia. Artikkeli on osa sarjaa, jossa esitellään lukuisia Suomessa eri tavoin toimivia kansallismielisiä ryhmiä.

Tulenväki on tullut tutuksi myös Partisaanin lukijoille ryhmän järjestämien musiikkitapahtumien myötä. Tänä kesänä se on järjestämässä White Boy Summer Fest ‑tapahtumaa, joka yhdistää kansallismieliset alakulttuurit, kamppailu-urheilun ja poliittisen vaikuttamisen.

Tulenväki kertoo haastattelussa tähänastisesta toiminnasta ja tulevaisuuden tavoitteista. Lisäksi haastattelussa käsitellään kansallismielisten alakulttuurien tilaa 2020-luvun Suomessa.

”Mitä tulee kulttuuriin ylipäätään, niin nähdäksemme kaikki laajat yhteiskunnalliset muutokset lähtevät kulttuurin kautta. Mikäli kulttuuria muutetaan, onnistuu myös poliittiset muutokset. Mikäli tehdään poliittisia muutoksia, jotka hankaavat kulttuurin kanssa liian kovaa vastaan, eivät muutokset ole kestäviä. Tästä syystä olemme valinneet tieksemme kulttuurillisen vaikuttamisen, sillä sen vaikutus kestää sukupolvien yli,” kollektiivi toteaa.

Lue koko haastattelu täältä: https://www.kansalainen.fi/kansalaisen-sunnuntaiekstra-kulttuurikollektiivi-tulenvaki/

Kansalainen Kansallismielinen kulttuuri Kotimaa Kulttuuri Musiikki Tulenväki White Boy Summer Fest

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Zardex

  Vastaa

  Nick Fuentesilta, kunnialliselta mieheltä, varastettu idea. Kannatin ajatusta, silloin kun vielä näin Suomessa vastaavaa kunniallisuutta.

  • Valaise meitä, oi älykkö!

   Vastaa

   No, mitä sinä nyt kannatat?

   Pelkkää tietokoneella istumista vai?

 • Lemmu

  Vastaa

  ”Mikäli kulttuuria muutetaan, onnistuu myös poliittiset muutokset. Mikäli tehdään poliittisia muutoksia, jotka hankaavat kulttuurin kanssa liian kovaa vastaan, eivät muutokset ole kestäviä.”
  Jälleen kerran yksi valheellinen ja haitallinen narratiivi jota skenessä viljellään. Jos tämä olisi totta, niin poliittinen taso ei helposti tai ollenkaan saisi läpi päätöksiä, jotka ovat kansan keskuudessa epäsuosittuja. Sensijaan poliitikot tekevät näitä jatkuvasti. Transuilu, afrikkalaisten maahanmuutto, leikkaukset kaikista palveluista jne. Kulttuurilla ja massojen mielipiteellä laajemmin on huomattavasti vähemmän merkitystä kuin mitä kämyskene ajattelee.

  Niin kauan kuin vastustajalla on tehokkaat poliittisen tason kontrollin työkalut hallussa (isot media, työmarkkinajärjestöt, rahakkaat säätiöt jne) niin on käytännössä aivan sama mitä kansa on mieltä. Yhdessä asiassa tehdään hetken kansan mieleen (yleensä siinäkin vain retoriikan tasalla ja juuri ennen vaaleja) ja 2 muuta tehdään surutta kansan tahtoa vastaan. Meille vihamieliset tahot ovat pystyneet ylläpitämään tätä jo vuosikymmeniä eikä loppua näy, joten tuo narratiivi on jälleen kerran yksi näitä, jotka skenen tulee hylätä ennen kuin voidaan päästä eteenpäin.

  • Ummel

   Vastaa

   Lemmu, maailman pätevin jätkä, ei vissiin ole seurannut esimerkiksi populäärikulttuurin kautta kaikkialle tunkeutuvaa homopropagandaa?

   • Lemmu

    Vastaa

    Olen, mutta sinun kaltaisesi putkiaivot eivät pysty ymmärtämään, että kyseinen propaganda ei tee poliittisia päätöksiä. Puolueiden päättävissä asemissa olevat ihmiset tekevät. Ja nämä tekevät päätöksensä hyvin pitkälle heihin sidoksissa olevien intressiryhmien tahdon mukaisesti. Tähän ei vallitseva kulttuuri vaikuta pätkän vertaa. Suosittelen vilkaisemaan ton brittikämyjen ”We were never asked.” dokumentin. Siinä viimeistään käy selväksi, että väestön kulttuurilla tai mielipiteillä ei poliittisiin päätöksiin ole ollut merkitystä. Lopeta siis sinäkin valheellisten ja haitallisten narratiivien levittäminen.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi