Huumediilerille 4,5 vuotta vankeutta

Syyksiluettuja rikoksia kertyi kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Vastaajan rikosrekisteriotteelta ilmenee, että hän on aiemmin syyllistynyt useasti rattijuopumuksiin ja kulkuneuvon kuljettamisiin oikeudetta.

Rikos

30.08.2020, Espoo
Perälä ajoi kortitta autolla niin, että hänen verestään todettiin nordiatsepaamia, diatsepaamia, 7‑aminoklonatsepaamia, klonatsepaamia, alpratsolaamia, kodeiinia, amfetamiinia, kokaiinia ja oksikodonia. Hänen hallustaan löydettiin 4 Ksalol-tablettia, 1,86 grammaa amfetamiinia, 3 grammaa kokaiinia, ja 4 Oxycodone Hydrochloride Sandoz-tablettia. Kotietsinnässä löytyi 1,80 grammaa amfetamiinia, 3,80 grammaa psilosiinia tai psilosybiinia sisältäviä sieniä, 40 Ksalol-tablettia, 10 Rivotril-tablettia, 10 Diazepam Desitin-tablettia, 4 ekstaasitablettia, 6 Co-Codamol-tablettia, 2 LSD-sokeripalaa, 1 gramma kokaiinia, sekä 14,20 grammaa kokaiinin, MDMA:n, amfetamiinin ja metamfetamiinin sekoitusta. Perälä piti myös hallussaan paljastinlaitetta.

30.08.2020 – 13.10.2020, Kauniainen
Perälä on sopinut hankkivansa ja saanut haltuunsa kilon amfetamiinia ja 100 grammaa kokaiinia, joista jäi toimittajalle velkaa. Perälä on myynyt aineet yhteishintaan 45 000 euroa ja toimittanut myyjälle huumausaineiden myynnistä kertynyttä rahaa. Takavarikkopöytäkirjasta ilmenee, että Perälä on asunut asunnossa (Bredanportti 5 B 74) yhdessä Sara Emilia Heinosen kanssa ja että asunnosta 13.10.2020 takavarikoituun Iphone-puhelimeen on myöhemmin 19.2.2021 tehty laite-etsintä, jossa puhelimesta on löydetty SkyECC-pikaviestiohjelma. Perälä kiisti syytteen.

09.11.2020 Kauniainen
Perälä on pitänyt hallussaan 11,8 grammaa kokaiinia, 9 kappaletta Ksalol 1 mg-tablettia (vaikuttava aine alpratsolaami) sekä vähäistä määrää marihuanaa.

09.02.2021 Kauniainen
Perälä on pitänyt hallussaan 50 grammaa amfetamiinia sekä 3,4 grammaa marihuanaa ja yhtä Subutex-tablettia. Amfetamiinin määrän perusteella aine ei ole tarkoitettu pelkästään omaan käyttöön.

21.04.2021 Kauniainen
Perälä on laittomasti pitänyt hallussaan 9mm Walther PPKS ‑pistoolia sekä 7.65 kaliiperin luoteja ampuvaksi muunnettua valopistoolia ja 5,1 grammaa amfetamiinia.

Roope Kristian Perälän (1992) syyksi luettiin törkeä huumausainerikos, neljä huumausainerikosta, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, paljastinlaiterikos ja ampuma-aserikos, joten Perälä tuomittiin 4 vuoden 6 kuukauden vankeuteen.

Perälä tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 32000 euroa. Valtion varoista maksetaan Perälän avustajalle yhteensä 2652,98 euroa, mikä määrä jää valtion vahingoksi.

Syyttäjä on vaatinut, että Perälä vangitaan tuomiolla, jos hänelle tuomitaan vankeutta yli 2 vuotta. Perälä on vastustanut vangitsemista, koska hänellä on vain vähän vankeusrangaistusta enää suoritettavana ja hänen ensimmäinen vapautumisajankohtansa on 16.6.2023. Lisäksi Perälä on vedonnut, että vangitseminen on hänen kannaltaan kohtuutonta. Oikeuden mielestä vangitseminen ei ollut kohtuuton.

Rangaistusta alentavana otettiin huomioon Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus 14.10.2020, ratkaisu 138492, Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus 19.8.2021, ratkaisu 133794, Itä-Uudenmaan käräjäoikeus 1.6.2022, ratkaisu 123232 kohtien 1–5 osalta ja Helsingin käräjäoikeus 25.5.2022, ratkaisu 121826 kohtien 6–9 osalta.

Vastaaja määrätään pidettäväksi edelleen vangittuna. Hänet passitetaan vankilaan rangaistusta suorittamaan, jos hän tyytyy ratkaisuun tai muutoin siellä säilytettäväksi, kunnes rangaistuksen täytäntöönpano alkaa tai asiasta toisin määrätään. Passituspaikka: Helsingin vankila.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 222076)

Huumeet Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos

Keskustelu

7 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Schlageter

  Vastaa

  Huumeiden myynti on tietysti rikos.
  Kauppiaita riittää kuitenkin niin kauan, kun on typeriä käyttäjiä. Narkomaanin kuolema saattaa olla hänen läheisilleen tragedia, mutta yhteiskunnalle se ei ole onnettomuus, vaan voitto, ja muille kansalaisille suuri helpotus. Kyseessä on myös luonnonvalinta – typerät ja heikot yksilöt karsiutuvat väestöstä. Samanlaista kansan geenikannan parantamista tapahtuu yhteiskunnassa enää vähän.

  • kuolema diilereille

   Vastaa

   Ahkera narkomaani ehtii ennen kuolemaansa vaikka tappamaan viattomia sivullisia autokolarissa, sekö on sun mielestä jotain luonnonvalintaa?

   • Schlageter

    Vastaa

    Ei, se ei ole luonnollista. Mutta demokraattinen yhteiskunta ei pysty sitäkään ongelmaa ratkaisemiaan. Kansallissosialistinen yhteiskunta ratkaisisi asian käden käänteessä.

  • Realisti

   Vastaa

   Sekin on luonnonvalintaa, että lähi-itäläinen muslimi raiskaa ja murhaa Elovena-tytön? Näitä on tapahtunut paljon viime vuosina.

  • Teemu

   Vastaa

   Se on sitten myös niin että rakennusmestari joka vetää joka viikonloppu viinaa niin paljon kun sielu sietää niin hänen maksa kun poksahtaa ja lapset jää ilman isää niin se saattaa olla tuskaa lapsille mutta ”iso huokus ja helpotus yhteiskunnalle” !?

   Suhteellisen sairas ajattelu maailma. Miksi täällä pitäisi sitten mitään vammaisten, sinun mummojesi taikka muiden vanhusten hoitokoteja kun antaa luonnon tehdä tehtävänsä ?

   Nyt se pää pois sieltä mistä aurinko ei paista. Huumeita käyttää kaikki; Poliisit, palomiehet, opettajat, rakentajat, Urheilijat, toimittajat, muusikot ja jokaisella muulla elämän osa-alueella toimivat henkilöt.

   Asiaa piilotellaan koska naurettava kieltolaki estää sen kovin sanktion. Normaali ihmiset käyttävät salaa huumeita mutta pitävät sen visusti omana tietonaan.

   Ja lisäisin tähän sellaisen pointin että sinun kroppasi ei tiedä onko sinulla reseptiä vai ei: se reagoi ihan samalla tavallaan morfiinin (heroiini) oli se mummolesi sairaalassa, kaverille sillan alla vai penalle rankan raksatyöpäivän jälkeen kotisohvalle.

   Opiaatti on opiaatti ja stimulantti on stimulantti & sen vaikutukset ovat samat reseptillä taikka ilman.

 • Anonymous

  Vastaa

  Tukehtuis noihin pillereihinsä nisti! Täällä Suomessa on nykyään täysin naurettavat tuomiot ja koko ”oikeuslaitos” on yksi iso vitsi. Pedofiilit, huumediilerit, raiskaajat ja muut sontaläjät, hyvä kun vankilaan joutuu ja tuomiot on jotain vuotta kahta ellei EHDOLLISTA. Voi vittu oon niin kyllästynyt tähän rikollisten hyysäämiseen!

 • AJ

  Vastaa

  Ahdistuneet ihmiset ovat aina käyttäneet ja tulevat aina käyttämään aineita saadakseen helpotusta oloonsa. Kyse on siitä, mitkä aineet aiheuttavat eniten haittaa, kuten esim. alkoholi. Ruoho on paras vaihtoehto. Myös ehkä joku muu luonnossa esiintyvä olisi parempi vaihtoehto kuin alkoholismi ja esim. amfetamiiniaddiktio.
  Kovimmat koukuttavat huumeet ovat pahinta ja joita vastaan on syytä taistella, ja sen taistelun täytyy sisältää strategia, mitä aineita nämä ahdistuneet ihmiset voivat käyttää ja saada, ilman että siihen sisältyisi rikos. Tämä on vain tosiasioiden tunnustamista. Parasta tehdä sellaisia linjauksia jossa ei ole pimeitä yhteiskuntarakenteita absoluuttisten kieltolakien johdosta. Totalitaristisrt kieltolait eivät toimineet 1900-luvun alkupuolella eivätkä tule koskaan toimimaan.
  Se joka haluaa päänsä sekaisin tekee sen tavalla tai toisella, turvallisemmin tai isolla riskillä, isompaan hintaan, diilereiden ja paronien hyväksi.
  Älkäämme tehkö trokareita ja huumepatoneita rikkaiksi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi