Espoo: Ulkomaalaiset käräjillä törkeistä huumausainerikoksista

Vastaajat ovat Romanian, Gambian ja Albanian kansalaisia. Syytteitä luettiin kaiken kaikkiaan kahdeksan kappaletta. Rikokset tapahtuivat vuosina 2020 - 2021 Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Todistusaineistona käytettiin runsaasti mm. televalvontatietoja.

Rikos

cannabis, marijuana, hemp

Muhamed Drammeh (1982), Niko Pepa (1983) ja Marius Tinca (1963) olivat vastaajina huumevyyhdistä, joka poiki heille useamman syytteen törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Huumebisneksissä liikkui kymmeniätuhansia euroja käteisrahaa ja kymmeniä kiloja marihuanaa. Syytetyt säilyttivät puhelimissaan kuvia rahoista ja paikkakoordinaateista.

Drammeh ja Tinca kiistivät kaikki syytteet ja vaativat niiden hylkäämistä. Pepa tunnusti pitäneensä hallussaan 22 kiloa marihuanaa. Drammeh ja Pepa suorittavat tällä hetkellä vankeusrangaistusta. Kanssavastaajistaan poiketen Tinca on tutkintavanki.

Pepa tunnusti rikoksensa kuulusteluissa, mutta muutti kertomustaan oikeudessa vedoten siihen, että ei ollut ymmärtänyt kuulustelukysymyksiä oikein. Todisteena Pepan syyllistymisestä törkeään rahanpesuun oli vakuumipussin vetoketjusta sekä setelinippujen kuminauhoista löytynyt DNA-jälki, mutta oikeus ei pitänyt näyttöä tarpeeksi vahvana.

Syyttäjä esitti todisteena Drammehilta takavarikoidusta muistivihosta otettuja kopioita. Drammeh on itse kertonut, että muistivihosta ilmenneet kirjaukset ovat hänen yrityksensä kirjanpitoa. ”Kysymys on ollut kaupankäynnistä, jota hän oli harjoittanut Gambiassa rekisteröityjen yhtiöidensä lukuun”, lauselmassa kuvaillaan. Drammehin mukaan hän hankki Suomesta muun muassa käytettyjä autoja ja elektroniikkaa, jotka myytiin asiakkaille Gambiassa. Oikeus ei pitänyt selitystä uskottavana. Drammehin verotuspäätökset vuosilta 2019 ja 2020 osoittavat, ettei hänellä ole ollut muita tuloja kuin etuuksia.

Pepa tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta viiden kuukauden vankeuteen. Neljä syytettä törkeästä huumausainerikoksesta ja syyte törkeästä rahanpesusta hylättiin. Pepan asianajajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 8187,08 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Drammeh tuomittiin vuoden vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Kolme muuta syytettä törkeästä huumausainerikoksesta hylättiin. Drammehin asianajajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 9179,50 euroa, mikä jää valtion vahingoksi.

Tinca tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta seitsemän kuukauden vankeuteen. Neljä syytettä törkeästä huumausainerikoksesta hylättiin. Tincan asianajajalle maksetaan valtion varoista yhteensä 8341,48 euroa, mikä jää valtion vahingoksi

Jokaisen tuomitun kohdalla rangaistusta alentavana otettiin huomioon Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio 14.9.2021 nro 138026, jossa vastaajille luettiin syyksi Espoossa 2021 tehty törkeä huumausainerikos. Tuomiossa oli kysymys siitä, että Drammehin kuljettamasta autosta, jossa Pepa oli matkustajana, oli löytynyt noin 46 kiloa marihuanaa. Vastaavasti Tincan kuljettamasta rekka-autosta oli löytynyt suuri määrä rahaa kätkettynä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 223081)

Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos Rotu Törkeä huumausainerikos Törkeä rahanpesu

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

cannabis, marijuana, hemp