Helsinkiläinen antifasisti tappoi äitinsä – yli 10 vuotta vankeutta

Valtamedia vaikenee täysin tappajan antifakytköksistä. Hänet on tuomittu jo vuonna 2019 tapon yrityksestä.

Rikos

päivitetty

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi eilen 33-vuotiaan Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherepin äitinsä taposta 10 vuoden ja 7 kuukauden vankeuteen. Sosiaalisessa mediassa Huhtiranta-Tscherep ihannoi rikollista elämäntapaa ja tunnustautuu antifasistiksi.

Huhtiranta-Tscherep tappoi 66-vuotiaan äitinsä Itä-Pasilassa kuristamalla tämän laturin johdolla. Huhtiranta-Tscherep kuristi äitiään minuuttien ajan, istuen todennäköisesti samalla hänen päällään.

Oikeuden mukaan henkirikoksen ilmeisenä motiivina oli se, että äiti pyrki rajaamaan tyttärensä päihteiden käyttöä kodissaan. Tytär ei enää tekopäivänä kyennyt sietämään rajoittamista, mistä aiheutuneen riidan seurauksena Huhtiranta-Tscherep kuristi äitinsä hengiltä.

Uhrin omaisten mukaan uhri oli välittävä ja sydämellinen ihminen, joka yritti kaikin tavoin auttaa tytärtään. Se johti omaisten näkemyksen mukaan myös äidin uupumiseen. Huolestuneelle omaiselle uhri kuitenkin sanoi, ettei äitinä voinut jättää tytärtään kadulle kuolemaan.

Tytär jätti äitinsä ruumiin asuntoon ja poistui itse paikalta.

Henkirikos tapahtui 20. toukokuuta 2022. Ruumis löydettiin viikkoa myöhemmin, kun naapuri huolestui uhrista. Naapuri ei ollut nähnyt uhria moneen päivään, eikä tämä vastannut puhelimeen. Naapuri kävi myös uhrin oven takana. Lopulta hän soitti asiasta hätäkeskukseen 27. toukokuuta.

Tytär otettiin kiinni muutama päivä myöhemmin henkirikoksesta epäiltynä.

Rankka rikostausta

Huhtiranta-Tscherep oli tekohetkellä ollut ehdonalaisessa vapaudessa noin 15 kuukautta. Koeaikaa oli jäljellä vielä viisi kuukautta. Vuonna 2019 hänet tuomittiin tapon yrityksestä vankeuteen yli kolmeksi vuodeksi.

Huhtiranta-Tscherep kiisti olleensa edes paikalla henkirikoksen aikaan. Helsingin käräjäoikeuden mukaan muun muassa tekniset todisteet osoittavat kuitenkin tyttären tekijäksi. Televalvonta esimerkiksi osoitti, että äiti ja tytär pitivät toukokuussa tiiviisti yhteyttä, kunnes yhteydenpito loppui täysin teon jälkeen.

Asunnosta löytyi myös tyttären tavaroita, kuten viinapullo.

Välittömästi teon jälkeen Huhtiranta-Tscherep suunnitteli pakomatkaa Eurooppaan. Hän ilmoitti asiasta myös tuttavalleen ja tyttärelleen.

Oikeus velvoittaa Huhtiranta-Tscherepin korvaamaan kärsimyskorvauksia kolmelle uhrin läheiselle 12 000 euroa jokaiselle. Lisäksi maksettavaksi tuli yhteensä kymmeniä tuhansia euroja hautajaiskuluja, ansionmenetyskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Nainen pyysi saada mielentilatutkimukseen, mutta käräjäoikeus ei nähnyt sille tarvetta. Oikeuden mukaan nainen on ennen tekoa ja sitä seuraavina päivinä toiminut varsin rationaalisesti ja myös omaa syyllisyyttään peitelläkseen ja rikosvastuuta välttääkseen. Käräjäoikeus katsoo, ettei vastaajan mielentilan tutkimista ole pidettävä perusteltuna.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähteet: Iltalehti, sosiaalinen media

A-ryhmä Äärivasemmisto Äärivasemmistolainen väkivalta Anarkismi Anniina Inga Evita Huhtiranta-Tscherep Antifa Helsinki Kotimaa Narkomaanit Poliittiset viholliset Rikos Tappo Uutiset Varisverkosto

Keskustelu

31 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Tscherep, epäilyttävän ulkomainen nimi.

  • Valveutunut

   Vastaa

   Tscherep on ihan stadilainen nimi. Suku tullut aikoinaan Suomeen muualta yli 100 vuotta sitten.
   Tekijän molemmat sedät ja täti harrastivat lusimista läpi 70 luvun ja osin 80 luvulla.
   Sedistä vanhin ja täti ovat kuolleet ei mitenkään normaalisti. No setä kuoli vanhuuteen ja sairauksiin noin 70 vuotiaana.
   Että kyllä suvussa kalterihistoriaa on. Toinen setä lusi muun muassa tapon yrityksestä.
   Tällä tekijällä on muuten noin 10 ikäinen tyttö.

   • Schlageter

    Vastaa

    Kiitos taustatiedoista. Tietääkö Valveutunut, kuka on tuon pikisilmän isä? Hiustyylistä päätellen henkilö on ”wanna-be-nigger”, mutta hiuksethan saa millaisiksi tahansa, silmien muuttaminen on vaikeampaa (paitsi värillisillä piilolinsseillä). ”Suku tullut aikoinaan Suomeen muualta…” – mistä muualta? Kiitos tiedoista jo etukäteen!

    • Siltainsinööri

     Vastaa

     Venäjältä tai Ukrainasta. V tod. näköisempi, sieltähän tänne tuli porukkaa tuhansittain bolsuvallankumousen jälkeen, toki jo enemminkin, esim. laukkuryssiä ja juutalaisia ja tataareja. Tataarit muuten pyydystivät orjia Suomesta Moskovan kätyreinä esim. isovihan aikaan.

 • Hh1488

  Vastaa

  ruma narkkari

  • Salomon

   Vastaa

   Ei hätää! meillä on ihan presidentti erikoistunut tämänlaisten tapausten armahtamiseen. Tosi kuin vesi

   • Nana

    Vastaa

    Ja paaministerina istuu narkkari myos, ja ruma.

 • Mr.AG

  Vastaa

  Ei jumalauta… Voin tietää että tällä naisella on isä ongelmia.

 • Nuori patriootti

  Vastaa

  Vittu mikä huora. Oikein, kun tommoset heitetään vankilaan.

 • sXe

  Vastaa

  Olisi tuokin valinnut nationalistisen ja päihdevapaan elämäntavan jo nuorena, niin äiti olisi elossa ja seuraavat vuodet eivät menisi vankilassa. Äärivasemmisto rekryää päihdeliberalismilla ja se purkautuu tämänkaltaisina tapahtumina.

  • GLGL

   Vastaa

   Juuri noin.
   Tämä Partisaanin uutinen kannattaa lähettää kaikille tuttaville, joilla on herkassä iässä olevaa nuorisoa kokemassa vetoa vasemmistoliberalismin suuntaan. Niissä piireissä päihteet, väkivalta ja hedonismi ovat toiminnan keskeisiä elementtejä. Jokainen ko. ideologiaa ”kokeileva” nuori saa varmuudella ko. elementtejä kokemuspiiriinsä, eikä mikään niistä ole elämänlaatua parantava.

 • Vasemmisto pitäisi kieltää

  Vastaa

  Tollasii ne laitavasemmistolaiset anarkistit suurimmaksi osaksi on.

 • society

  Vastaa

  Antifasismi on aina mielenterveysongelma

 • Anti anti

  Vastaa

  Olikohan äiti siis fasisti koska se piti tappaa?

  • Nimetön

   Vastaa

   se kielsi käyttämästä päihteitä eli kyllä

 • Riku Laine

  Vastaa

  Itse asiassa se mielentilatutkimus olisi ollut ihan hyvä.
  Kaltereiden takaa pääsee vielä vapaaksi mutta hullujenhuoneelta ei välttämättä koskaan ja tuo muija kuuluu pehmustettuun selliin.

 • juha II

  Vastaa

  Eiköhän tuossa ollut koko kuva. Äidit ovat äitejä ja lopulta heidän oma rakkautensa ja loputon usko parannukseen lastaan kohtaan ovat valitettavasti huolehtivan vanhemman oma hautakirjoitus. Klassinen tapaus, joissa voittopuolisesti alkoholisoitinut aikuinen poika murhaa ätinsä. Yhdysvaltalainen tuhannen vuoden kakku tai mieluummin sähkötuoli, kiitos. Tiedän erään toisen, joka lähentelee psyykeltään samaa tasoa…

  • Jns. Man

   Vastaa

   Katsokaa tuon silmiä. Itse Saatana asuu tuossa kehossa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Hyi hemmetti minkälainen tyyppi.
  Äärivasemmistolla ei todellakaan mene vahvasti, porukka näyttää koostuvan lähinnä kaikenlaisista sekakäyttäjistä, sukupuoli-identiteettiongelmaisista ja kaikenlaisista muista mt-tapauksista.

  • Rautaturisti

   Vastaa

   Tuo on ihan totta. Twitterissä tämän faktan kerroin erääseen twiittiin, niin voi mikä paskamyrsky siitä syntyikään. Eipä minua paskamyrskyt toki hetkauta, pääasia että pystyy seisomaan sanojensa takana. Päinvastoin kuin monet jotka pikku paineen alla rupeavat hattu kourassa sopertelemaan pahoitteluita.

 • Antifasismi on aina huumausaineen käyttörikos

  Vastaa

  Joskus antisosiaalinen? Muija tappoi oman äitinsä ja koska ei ole ensikertalainen, istuu seuraavat 7 vuotta ja 8 kuukautta linnassa (2÷3 kokonaistuomiosta). Siinä onkin sitten aikaa pähkäillä omaa antisosiaalisuuttaan. Tällä näyttäisi olevan myös omia lapsia. jatkuukohan perinne aikanaan, mikäli tämä ei tee Karttusia ennen sitä eli kuole kamaövereihin?

 • Valveutunut

  Vastaa
  • Salomon

   Vastaa

   Aivan! Kyllä kyllä, tää pirihuora on päästetty tuonnekkin mätänemään ja ulostamaan. Loistava paljastus!

  • Nationalisti

   Vastaa

   Jo äänestä kuulee, että kyllä on kama maistunut. Täysin turhake koko yhteiskunnalle, harmi, että tämän äiti menetti henkensä yrittäessään auttaa.
   Vaikka näkeehän tuon jo ulkonäöstä, että kaikki apu on täysin turhaa.

  • Siltainsinööri

   Vastaa

   Kuuntelin osan. Tämä Lusija-neito ei edes tajua ehdonalaisen (vapauden) ja ehdollisen (tuomion) eroa. Puhuu ehdonalaisesta silloin kun tarkoittaa ehdollista. Kumma ettei pitkän linjan taparikollinen narkki ole noitakaan edes oppinut.

 • eräs

  Vastaa

  Amma kirjoitellut someensa 28. huhtikuuta nain: ”äiti, oon pahoillani kaikista sanoista ja teoista mitä oot joutunut kokemaan mun takia. oon yrittänyt näyttää etten rakasta vaikka rakastan ylikaiken elämää. vaikka sun ovella oli riuhtunut rotikkanarttu otit vastaan sen kuin kadulla hylätyn kissanpennun mitä katsoin vierestä että oot niin rakastava ihminen, vahva nainen. elämässä tapahtuu ihmeellisiä asioita, on väärin että kohtelin ja haukuin sua. se ihana pieni kissanpentu mikä tuli oli ihana kattoo miten hoidat sitä kuntoon. oot ihana rakastan sua ❤”

  Joku vastannut talle: ”Jep,hienoo nähdä et Osaat Arvostaan sitä ihmistä joka on sinut saanut tähän maailmaan ja on sinulle olemassa vielä.👍❤️”

  Voi herran jumala, tamako on nyt sita kuuluisaa antifamadatysta eli tekopyhyytta: vain kuukauden paasta tuosta lurituksesta tama lortto ottaa ja tappaa aitinsa.

 • Anonyymi

  Vastaa

  Hyi helvetti mikä oksettava huora!

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Tämähän on sitä parempaa väkivaltaa. Li kyllä ottaa tuon ehdokkaaksi ensi vuoden vaaleihin.

 • Julli

  Vastaa

  Selkeää vassaripoliitikkoainesta.

  Arvot ja toiminta vastaavat poliittisen liikkeen arvoja.

 • Kirsi Maria , Kärkkäinen

  Vastaa

  mä tunnen tän tytön,Anskun…Hitto teki paskan teon..on mullakin ongelmia,mutten koskaan satuttais omaa äitiä,huh huh..Anniina oli varsin epävakaa persoona..

 • Retku

  Vastaa

  tämä nainen selvinpäin todella mukava likka.. mutta jos äitilleen tollain tekee niin sais olla linnassa koko lopun ikänsä…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi