Maahanmuuttajakaksikolle sakkoja ja ehdollista marihuanasta

Vastaajat ovat nimiensä perusteella kotoisin Lähi-idästä ja rikokset ajoittuvat vuosiin 2018 - 2019. Vastaajien huono muisti kertonee paljon marihuanan terveellisyydestä.

Rikos

cannabis, marijuana, hemp

Syytteen mukaan 1999 syntynyt vastaaja myi kannabista 17-vuotiaalle kaverilleen velaksi. Kiinniottohetkellä hänellä oli hallussaan 41,35 grammaa marihuanaa. Vastaaja väitti vain tarjonneensa marihuanaa ja kiisti myymisen. Hän kiisti myös tienneensä ostajan olevan vain 17-vuotias, mutta oikeus ei pitänyt vastaajan selitystä uskottavana.

2001 syntynyt vastaaja on aiemmin mainittu ostaja, ja hän piti hallussaan 15 grammaa marihuanaa, myi 1,5 grammaa marihuanaa ja yritti myydä tai välittää gramman verran marihuanaa edellisen vastaajan toimeksiannosta tai tämän puolesta. Kiinniottohetkellä hän piti hallussaan 0,5 grammaa marihuanaa. Vastaaja myönsi teonkuvauksen oikeaksi.

1999 syntynyt vastaaja tuomittiin huumausainerikoksesta 40 päivän ehdolliseen vankeuteen. Vastaajaa ei määrätty ehdollisen vankeuden ohella valvontaan. Hänen asianajajalleen maksetaan valtion varoista yhteensä 1636 euroa.

2001 syntynyt vastaaja tuomittiin huumausainerikoksesta nuorena henkilönä 30 päiväsakkoon, joka tekee hänen tuloillaan 180 euroa. Vastaaja ei saapunut 500 euron sakonkaan uhalla oikeuteen, mutta oikeus piti uskottavana vastaajan selvitystä ”sairastumisesta”, joten 500 euron uhkasakkoa ei tuomita maksuun. Hänen asianajajalleen maksetaan valtion varoista yhteensä 954 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R21/1378)

Huumausainerikos Huumeet Kannabis Kotimaa Rappiokulttuuri Rikos Rotu Väestönvaihto

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Tälläisellä ”ansiokkaalla” poliisityöllä ne italialaisten renesanssipalatsien remontoinnit sitten rahoitetaan. Uskomatonta näpertelyä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  cannabis, marijuana, hemp