Yle esittelee Suomen toisiksi aktiivisimman rikollisen: romanimies Roope Långström

Ylen selvityksen mukaan Suomen aktiivisimpien rikostehtailijoiden joukossa korostuvat romanimiehet. Virallista dataa asiasta ei ole, sillä romanit lasketaan tilastoissa suomalaisiksi.

Rikos

hammer, books, law

Yle esitteli sunnuntaina Suomen toisiksi aktiivisimman rikosten massatehtailijan. Kyseenalaisen hopeamitalin saa Ylen mukaan 26-vuotias romanimies Roope Långström.

Långströmillä on vuosilta 2011–2021 146 vireille tullutta rikosjuttua Suomen eri käräjäoikeuksissa. Aktiivisemmin onnistui suorittamaan ainoastaan 52-vuotias mies, jonka nimi ei Ylen jutussa paljastu. Långström on ollut vasta 16-vuotias laskentakauden alussa, kun ykkössijaa pitävä on ollut jo yli 40-vuotias vuonna 2011.

Yle matkasi Köyliön vankilaan tapaamaan Suomen aktiivisinta alle 40-vuotiasta rikollista. ”Se on ollut mulle elämäntapa”, Roope kertoo Ylelle.

Viime vuoden maaliskuussa hänen piti ilmoittautua Helsingin vankilaan suorittamaan tuomiota, mutta hän päätti mielummin elää kiertolaisen elämää ja pakoilla lain kouraa aina syksyyn saakka, kunnes poliisi sai hänet kiinni.

Nyt vankilassaoloaikana hän kertoo muuttuneensa. Hän haluaisi aloittaa peruskoulun ja lopettaa rötökset. Tämä on 26-vuotiaan Roopen neljäs vankilareissu. Peruskoulu jäi kesken, koska Roope oli enemmän kiinnostunut raveista kuin opiskelusta.

Lähde: Yle

Kotimaa Rikos Romanit Rotu Tilastot Uutiset

Keskustelu

17 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Uskovaisia

  Vastaa

  Ja nää sanoo olevansa uskossa. Käyvät varmaan Helluntaiseurakunnilla kun jumalanpalveluksen jälkeen saa ruokaa.

  • Schlageter

   Vastaa

   Kannattaa katsoa vanha hyvä Karpon ohjelma JewTubesta: https://www.youtube.com/watch?v=bqum-U5ZBf8
   Siinä näistä mustalaisista. Mitä tulee mustalaisten ”uskoon tuloon” ja ”uskossa oloon”, niin sellaiseen taivaaseen en kyllä halua, johon heikäläisiä pääsee. Onneksi minun uskoni mukaan heille on oma taivaansa, jos lainkaan.

   • Ultranationalisti

    Vastaa

    helvetissä on paljon uskovaisia. ei meitä pelasta pelkästään kaste tai usko jeesukseen.

  • Nimetön

   Vastaa

   Taitaa olla 8. käsky mikä sanoo että älä varasta. Mannella vielä hieman kertaamista.

 • Erkki lintunen

  Vastaa

  Meidän hautausmaalla on perkeleen iso haagert suvun kivi varmaan on hautausmaan isoin

  • Julli

   Vastaa

   Iso kivi tulee varmasti pitemmän päälle edullisimmaksi, kun se hauta on varmaankin myös aktiivisimmassa käytössä koko hautausmaalla.

   Helppo siihen lisätä yksittäinen kaiverrus kuin hankkia uutta vähän aiempaa isompaa kiveä joka kerta.

 • Nimetön

  Vastaa

  Haiii sieee, katohan, se iPhone käveli ihan itestään mun taskuun vaikka yritin estellä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Oliko nää niitä malliesimerkkejä kotoutumisesta?
  Mannet on nykyään kaiken tuon yleisen sekoilun lisäksi todella kovissa aineissa nykyään, toivottavasti vetävät mahdollisimman monia övereitä.

  • Anonymous

   Vastaa

   No onneksi sentään he tappavat toisiaan. Ne kaikki pitäisi steriloida!

 • Tekijämies

  Vastaa

  Onko Roope altistunut gangsta rapille vai onko kyseessä roadman-kulttuuri? Tai sitten kyseessä on ilmastonmuutoksesta johtuva korona, joka vei Roopen rötöstelemään!

  Vai onko sittenkin vain kyse sisäsiittoisista mustalaisgeeneistä?!!

 • Nimetön

  Vastaa

  Omasta mielestäni tältä valkoisia vihaavalta yhteiskunnalta voi ryöstää ja sitä voi kupata ja erehdyttää miten huvittaa eikä poliisia, oikeuslaitosta eikä hallitusta ei ole mitään tarvetta kunnioittaa. Jouduttaa vaan tämän romahdusta. Vai onko hallituksien politiikka ok jos sen seurauksina tulee ryöstöjä,raiskauksia, pahoinpitelyitä, jengejä,ammuskeluja jne. Tai poliisin jota kiinostaa eniten tarrojen liimaus tai vihapuhe. Tai oikeuslaitos joka on yksiselitteisesti kelvoton tuomioissaan ja laintulkinnoissaan

 • Seppo Lehto

  Vastaa

  Havaintoja vankiloiden ”monikulttuurisuudesta” 😉
  Juhannus 2010 suuri osa vankeista Oulussa muita kuin suomalaisia, Vantaan vankila heinäkuu 2010, suurin osa vangeista joko muun euroopan mustalaisia tai suomen vastaavia, Turun Saramäki; karkeasti huomattava yliedustus verrattuna mustalaisilla verrattuna muihin suomalaisiin. Kylmäkoski lokakuu 2010 suuri osa vangeista mustalaisia, Kylmäkosken ylimmät kerrokset varattu mustalaisille, Hämeenlinnan avovankila marraskuusta 2010 kesään 2011, suuri osa herrasmiesravikansaa. 😉 suorin puntein ja lagerikengin ;).

  Demlajuristien toimin olen tututustunut Suomen vankiloihin valtionsyyttäjä mika illmanin (nimensä käännettynä: sairas mies) lähetteellä, toisten demlarottien tuomitsemana 2v 5kk kokonaistuomio + 20 v ulosotto surkuhupaisena rahastuksena, kun jokainen vastapuolen rikollinen omasi omat lakimiehet, vaikka valtionsyyttäjä ajoi asiaa.

  Seppo Lehto Herran siunausta vaan 😉
  Mustalaiset osasivat toki tervehtiä Herran siunaus tapaan poistuessani mm Turun Saramäestä 2010 ja saapuessani Kylmäkoskelle. Vartijoilla ei pitänyt pokka 😉

  • Pertsa

   Vastaa

   Joskus tuota Mika Illmania mietin ja tulin semmoiseen tulokseen että:Ennen oli lapsilla hauskaa kun oli He-Man mutta nyt on aikuisilla ikävää kun on Ill-Man.

 • Ilmari

  Vastaa

  Varmaan hän pääsee ihan kohta eläkkeelle.

  • Sanna Marisija

   Vastaa

   Lapsilisiltä eläkkeelle, noinhan se näillä menee. Harkinnanvaraista sitten siihen päälle samettihameisiin ja muihin ”kulttuurinilmaisuasuihin”. Mutta ei se riitä; täytyy penkoa suomalaisten vanhusten asuntoja, viedä rahat ja pankkitunnukset ikänsä töitä tehneiltä ihmisiltä. Kun Roope tarvii mersun, ja pitää olla hyvää kamaa, ja pitää juhlia.

 • EV

  Vastaa

  Stereotypiat eivät synny tyhjästä, ei tosiaan 😀

 • JoodeJoode

  Vastaa

  Esa Åkerlund halusi tupakkaa heinäkuussa 2010 Porvoossa mäkkärin autokaistalla, kun ei saanut tupakkaa pummattua niin haki autosta ”mutkan” ja ampui 3 miestä siitä edestä. Entisen vaimonsa hän tappoi v 1995 ja sitä ennen yhden miehen josta hovi”oikeus” hänet vapautti tuomiotta. Mainittakoon, että hän käytti/käyttää mustia prässihousuja hevosmies kun on. Tämmöstä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  hammer, books, law