Mies ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena – 3 kuukautta vankeutta

Nimen perusteella vastaaja on romani. Rikosrekisterin perusteella hän on viime vuosina syyllistynyt lukuisia kertoja rattijuopumuksiin ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Vastaaja ei saapunut pääkäsittelyyn.

Rikos

abstract, abstraction, acceleration

Vastaaja kuljetti Espoossa viime vuoden heinäkuussa autoa siten, että hänen verestään on ajon jälkeen todettu nordiatsepaamia, diatsepaamia, alpratsolaamia, norbuprenorfiinia, amfetamiinia, buprenorfiinia ja kokaiinia. Hänellä ei myöskään ollut ajokorttia.

Koko vyyhdin aikana vastaajan verestä on todettu nordiatsepaamia, diatsepaamia, alpratsolaamia, tsolpideemia, norbuprenorfiinia, amfetamiinia, bentsoyyliekgoniinia ja buprenorfiinia.

Samana päivänä vastaaja varasti mopon asianomistajan pihamaalta. Mopokorttiakaan hänellä ei ollut.

Vastaajan rikosrekisteriotteelta ja liikenneasioiden rekisteriotteelta ilmenee, että hän on aiemmin syyllistynyt useasti rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja täten osoittanut ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä.

Vastaajan kertomus tapahtumista oli sekava. Vastaaja kiisti syyllistyneensä rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen tai kuljettamiseen oikeudetta ja väitti ottaneensa huumeita vasta ajamisen jälkeen.

Vastaajan syyksi luettiin kaikkiaan yhdeksän rikosta: kolme rattijuopumusta, kaksi huumausaineen käyttörikosta, kolme kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaus. Rikosten tapahtumapaikoiksi on merkitty Espoo, Lohja ja Vihti.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus (R 213162)

Espoo Huumausainerikos Kotimaa Lohja Rappiokulttuuri Rattijuopumus Rikos Romanit Rotu Uutiset Varkaus Vihti

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

abstract, abstraction, acceleration