Rikollisjärjestö Elokapina haluaa takavarikoidut rahansa takaisin

Helsingin käräjäoikeus määräsi lokakuussa Helsingin poliisin pyynnöstä Elonvaalijat-yhdistyksen omaisuutta vakuustakavarikkoon enintään 20 000 euroa.

Rikos

Rikollisjärjestö Elokapina vaatii saada takavarikoituja varojaan takaisin. Yhdistyksen rahoja takavarikoitiin, sillä niitä kerättiin ja käytettiin mielenosoitusten järjestämiseen, jotka olivat lähtökohtaisesti lain rajat ylittäviä. Elokapinan mukaan varoja ei ole käytetty laittoman toiminnan rahoittamiseen, vaikka mielenosoitukset itsessään ovat olleet tarkoituksella lain rajat ylittäviä.

Helsingin käräjäoikeus määräsi lokakuussa Helsingin poliisin pyynnöstä Elonvaalijat-yhdistyksen omaisuutta vakuustakavarikkoon enintään 20 000 euroa.

Tutkinnanjohtaja Juha-Matti Suominen kertoo, että Elokapinasta on tehty noin 500 rikosilmoitusta. Suurin osa näistä liittyy nimenomaan mielenosoituksiin, joita varten rahoja on käytetty.

”Taustalla on myös mielenosoituksiin liittymättömiä rikosnimikkeitä ja muuta näyttöä, johon en tällä hetkellä voi ottaa kantaa tutkinnallisista syistä”, hän lisää.

Suomen yhdistyslain mukaan yhdistyksen voi kieltää, mikäli sen toiminta on lain ja hyvien tapojen vastaista. Elokapina kertoo julkisissa ulostuloissaan toimintaansa kuuluvan lakien rikkomisen. Hyvien tapojen vastaisuus taas määritellään kunkin ajan oikeus- ja moraalikäsitysten mukaan, eli on käytännössä tuomarista ja tätä manipuloivista vallankäyttäjistä kiinni, tulkitaanko toiminta hyvien tapojen vastaiseksi.

Lähde: Helsingin Sanomat

Äärivasemmisto Elokapina Kotimaa Poliisi Poliittinen rikollisuus Rikos Valeoppositio Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Hh

  Vastaa

  Elokapina pitäisi kieltää, saisivat maistaa omaa läkettään

 • N.N.

  Vastaa

  Luultavasti saavat kaiken haluamansa.

 • Eikka

  Vastaa

  Elokapinoitsija pukeutuu vaatteisiin jotka on valmistettu kivihiilen tuottamalla sähköllä, lapsityövoimaa käyttäen ja ne on rahdattu Suomeen tuhansien kilometrien päästä polttoöljyä käyttävillä laivoilla tai bensaa polttavilla lentokoneilla. 

  Elokapinoitsija asuu talossa johon on käytetty betonia, terästä, rautaa, laastia, laattoja, tiiliä, kivi- ja lasivillaa, silikonia, maaleja, lakkoja, kuparijohtoja, kipsilevyjä, liimoja, kumia, lasikuitua ja muoveja sen lukuisissa eri muodoissa. Kaukolämpö huolehtii viihtyisyydestä ja ulosteet virtaavat puhtaassa vedessä käsiteltäksi kilometrien päähän. 

  Elokapinoitsija liikkuu ympäri vuoden lumesta ja puun lehdistä puhtaana pidetyillä asfalttialueilla ja nauttii pimeyden tullen katuvalojen loisteesta astellessaan smoothiebaariin nauttimaan Afrikasta kuskattujen eksoottisten hedelmien tuomista makuyhdistelmistä.

  Elokapinoitsija hoitaa pitemmät reissut miljardeja euroja verovaroja nielleillä raitiovaunu‑, metro ja junaverkostolla. Lyhyet matkat hoituvat linja-autolla jos odotusaika ei ylitä kymmentä minuuttia tai matka pysäkille ei ole ylitä sataa metriä, muutoin se on taksikyydin paikka. Kerran pari vuoteen on tietysti lenneltävä Thaimaahan tai muualle lämpöön, jotta pääsee somettamaan iPhonella lomakuvia.

  Elokapinoitsija syyllistää kiihkossaan maaseudun, sillä heidän mielestään elokapinoitsijan elämäntapa on se ainoa oikea. 

  Maalla ihmiset asuvat puutaloissa, kustantavat itse vesi- ja viemärijärjestelmät sekä hoitavat omalla rahalla kuoppaisia hiekkateitään, joissa ei keinovalo loista pimeällä, päästäkseen kerran viikossa kauppaan omalla ajopelillä. Hurjimmilla vielä hirsitalo, ei sähköä, kantovesi ja ulkovessa käytössä. Miten luonnotonta touhua tuumaa elokapinoitsija tuosta kaikesta ja paheksuu samalla lehmän pierun ympäristövaikutuksia.

  Elokapinoitsijan istuessa hyvän sään salliessa pidetyssä mielenosoituksessa, psykologikäyntien ja mielialalääkityksen turvin, kiittää luojaansa mahdollisten sakkojen osuessa oman kermaperseen kohdalle, että ellei järjestö hoida niitä, niin mamma och pappa betalar.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi