Marseille, Ranska: 4 kuoli viime viikon aikana huumejengien yhteenotoissa

Ranskan Marseillessa on huolestuttu huumekauppiaiden välisistä yhteenotoista sen jälkeen, kun pelkästään viime viikon aikana 4 henkeä kuoli niissä. Yksi kuolleista oli alaikäinen.

Rikos

Viime viikon keskiviikkona 14-vuotias teinipoika ammuttiin keskellä päivää. Häntä ampuivat moottoripyörällä liikkuneet kaksi ihmistä, joista ainakin toisella oli rynnäkkökivääri.

Lauantaina kuuteen jalkaan taas päätyi 25- ja 26-vuotiaat nuorukaiset, joita ammuttiin automaattiaseella. Alle tunti tämän jälkeen yksi 27-vuotias mies kidnapattiin autoon, joka sytytettiin tuleen. Kidnapattu kuoli savukaasuihin.

Tämän vuoden aikana Marseillessa on tapahtunut 15 huumekauppaan liittyvää murhaa. Kaupungin nuorisotyöttömyys on jopa 70 prosenttia.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin odotetaan vierailevan kaupungissa ensi viikolla ja julkistavan lisärahoitusta koulujen remontointeihin ja koulutusprojekteihin, sillä huumekauppa ja murhat ilmeisesti johtuvat huonokuntoisista kouluista ja niiden rahoituksen puutteesta.

Sisäministeri Gérald Darmanin taas sanoi valtion panostavan mittavasti poliisivoimiin ja huumeiden vastaisiin operaatioihin Marseillessa.

Marseillen asukkaista yli puolet on ei-valkoisia. Alueen pääuskontona toimii islam.

Lähde: HS

Huumausainerikos Huumeet Huumekauppa Jengit Maahanmuutto Poliittiset viholliset Politiikka Ranska Rappiokulttuuri Rikos Rotu Ulkomaat Uutiset Väestönvaihto

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Marseille on yksi pahimpia ”no go-alueita” ollut jo pitkään.
  On aivan sama kuinka paljon ranskalaisten veronmaksajien rahoja laitetaan koulujen kunnostusprojekteihin, syrjäytymistä ehkäisevään työhön, mielenterveyspalveluihin tai nuorisotoimintaan, ongelmat eivät sillä tavalla ratkea.
  Ranskan poliitikot ovat syyllisiä siihen, että tilanne on mennyt tuollaiseksi, poliitikot ovat harjoittaneet leväperäistä maahanmuuttopolitiikka hyvin pitkään ja sillä on kauaskantoisia seurauksia.

 • p.grandell

  Vastaa

  onneksi meidän tom of finlandiassa ei tarvitse olla kateellisia, kyllä pepppu-pekka hoitaa uusia asukkaita pk seudulle, meillä on on ihan oma mogdishu jo meneillään espoon ja vantaan, stadin suunnalla

 • TT

  Vastaa

  Ihmisjätekasa kuohuu ja kiehuu.

 • koo

  Vastaa

  itseasiassa islamin uskoisia on marseilessa 25%, joten se ei ole pääuskonto kyseisellä alueella.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Jo kymmenen vuotta sitten Marseillen asukkaista 30–40% oli muslimeja, tänä päivänä luku taitaapi olla vieläkin suurempi.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi