Vasemmistokansanedustaja Paavo Arhinmäki epäiltynä kummallisesta vahingonteosta

Poliisi tutkii autoon kohdistunutta vahingontekoa, joka tapahtui Koirasaarentiellä 18. huhtikuuta; asianomistaja ei tunnistanut Arhinmäkeä, koska hänellä oli huppu, pipo ja kasvomaski.

Rikos

Paavo Arhinmäki vasemmalla.

Helsingin Kruunuvuorenrannassa tapahtui 18. huhtikuuta välikohtaus, jossa aikuiselle miehelle ja kahdelle nuorelle miehelle tuli suukopua alueella tapahtuneesta ajelusta.

Suukopu johti lopulta siihen, että aikuinen mies potkaisi toisen nuoren miehen auton etuosaa niin, että siihen tuli vaurioita. Poliisi ei kommentoi epäillyn henkilöllisyyttä, mutta Iltalehden tietojen mukaan kyseessä on vasemmistoliiton kansanedustaja Paavo Arhinmäki.

Poliisin alustavien tietojen mukaan Kruunuvuorenrannassa ajettiin autoilla epäasiallisesti ja ulkopuolinen henkilö puuttui tähän ajamiseen.

”Ilmeisesti kuskien ja tämän huomauttajan välille tuli jonkinlaista erimielisyyttä. Tilanne johti tähän vahingontekoepäilyyn. Asiaa selvitetään,” poliisista kerrotaan.

Uhrin versio

Nuorukainen kertoo medialle oman versionsa tapahtumista. Poliisi ei ole toistaiseksi vahvistanut yksityiskohtia.

”Olimme pysäköineet automme tiensivuun, kun metsästä ilmestyi miesjoukko kassien kanssa. Yksi miehistä tuli huomauttamaan asiasta minulle. Pitäisi kuulemma painua vittuun,” 19-vuotias nuorukainen kertoi.

Autonsa ulkopuolella seissyt nuorukainen tiedusteli mieheltä, minkä takia heidän pitäisi poistua paikalta.

”Hän ei tykännyt siitä, vaan nappasi minua rinnuksista kiinni. Sanoin hänelle, että ’älä koske’ ja sain hänet irti itsestäni. Hän rupesi siinä sitten käärimään hihojaan ja kysyi, että ’kuka lähtee tappelemaan’,” nuori jatkoi.

Epäilty jatkoi uhkaavaa käytöstä

Nuorukaiset sanoivat riitaa haastaneelle miehelle lähtevänsä pois, mutta tämä ei heidän mukaansa riittänyt miehelle. Hän jäi valvomaan, että kaksikko myös lähtee.

”Hän tuli autojemme eteen, kun olimme lähdössä pois ja otti kuvan autostani. Kaverini oli rinnallani omalla autollaan ja lähti liikkeelle, mutta mies meni hänen autonsa eteen seisomaan ja potkaisi auton keulaan. Siihen tuli pieniä vaurioita,” nuori kertoi.

Pian tämän jälkeen paikalle ilmestyi poliisipartio. Uhri kuvailee tilannetta: ”Mies kiisti tehneensä mitään, mutta kaverini auton keulasta löytyi hiekkainen kengänjälki. Se selitys kaatui sitten siihen.”

19-vuotiaalle nuorukaiselle selvisi vasta myöhemmin, että häneen käsiksi käynyt mies on vasemmistoliiton kansanedustaja ja entinen ministeri Paavo Arhinmäki.

Arhinmäki naamioitui tilanteessa

Nuorukainen tai hänen kaverinsa eivät olleet tunnistaneet Arhinmäkeä, koska hänellä oli huppu, pipo ja kasvomaski. Myöskään 19-vuotiaan nuorukaisen kaveri, jonka autoa Arhinmäki heidän kertomansa mukaan potkaisi, ei ollut tunnistanut 44-vuotiasta kansanedustajaa.

19-vuotiaan nuorukaisen mukaan hän tai hänen kaverinsa eivät olleet aiheuttaneet minkäänlaista häiriötä. Nuorukaisen mukaan Arhinmäki käyttäytyi tilanteessa aggressiivisesti.

”Alueella on ollut ilmeisesti aiemmin ajelua, joka on häirinnyt häntä. Se oli ilmeisesti hänen motiivinsa,” nuori toteaa.

Nuorukaisella ole vaatimuksia häntä rinnuksista kiinni ottanutta Arhinmäkeä kohtaan. Arhinmäki, 44, toimii tällä hetkellä vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja on puolueensa pormestariehdokas Helsingissä.

Arhinmäki toimi vasemmistoliiton puheenjohtajana vuosina 2009–2016 sekä kulttuuri- ja urheiluministerinä vuosina 2011–2014. Vasemmistoliiton kansanedustajana Arhinmäki on toiminut vuodesta 2007.

Lähde: Iltalehti

Helsinki Kotimaa Laiton uhkaus Paavo Arhinmäki Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Vahingonteko Vasemmisto Vasemmistoliitto

Keskustelu

15 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  Että sillä tavalla ”Iso-Arska” oikein! Enpä ihmettele; onhan tuo könynnyt humalassakin eri tilaisuuksissa – julkisesti.

 • Louhi

  Vastaa

  Vanhalla tenukepillä alkaa homma lähteä lapasesta. Ulkomuoto ja olemus on sitä, mitä liike-elämän tarjoamat pitkät ja kosteat lounaat saavat aikaan, mutta käytös on kuin jollain neljätoistavuotiaalla kiljukapinallisella. Viva la revolucion!

 • Tekijämies

  Vastaa

  Puna-Paavo on radikalisoitunut!

 • Anarkisti paavo

  Vastaa

  Tämä ei ole ylätys. Paavon harkintakyky on pettänyt aiemminkin. Vai kuka muistaa mm. video jossa se pitkätukkana oli mukana anarkistien riveissä vastustamassa itsenäisyyspäivän juhlia, kun poliisi vetäisi sen joukosta pois ja pisti putkaan.

  Ihme että tällaisista voi tulla vielä kansanedustajia. Tai no, kansanedustajahan edustaa kansaa, tässä tapauksessa vissiin anarkisteja.

 • Ukki Väinämöinen

  Vastaa

  Huppu, pipo ja kasvomaski ne ovat tuttuja Arhiksella jo nuoruudessa kuten tuo autojen potkiminen.

 • Nimetön

  Vastaa

  Oliko Arhiksella pussikaljat mukana?

  • Jari

   Vastaa

   Eikös ne metsästä tulleet pussikaljat mukana ja sitten teinien kimppuun ja autoa potkimaan??
   ja tälläisiä pellejä meillä on edustamassa meitä.…ei jatkoon enää

 • Arhin baarilasku 300000

  Vastaa

  Eli väkivaltaisen kaljapussijengin pikkugangsteri seuraavaksi pormestariksi.
  Sillä lailla.

 • Eikka

  Vastaa

  Arhinmäki on yksi vastenmielisimmistä persoonista Suomen politiikassa. Hän häpäisi ministerinä ollessaan päättäjiemme julkisuuskuvaa toikkaroimalla humalassa Suomen jääkiekkojoukkueen juhlissa Sotshissa. Eniten inhoa on nostattanut se, että hän asui aiemmin Helsingin Herttoniemenrannassa valtion korkotuella rahoitetussa ARA-osaomistusasunnossa eläinlääkäripuolisonsa kanssa. ARAn tehtävänä on tukea pieni- ja keskituloisten kotitalouksien ja erityisryhmien asunto-olojen parantamista. Veikkaan kyseisen asunnon arvonnousulla tienatun muhkean summan kahisevaa sen lunastamisen jälkeen.

  Arhimäen käyttäyminen nuoria kohtaan Kruunuvuorenrannassa on teon kuvauksen perusteella ollut todella törkeää. Naamioituminen tilanteeseen, agressiivisuus, uhkaava vihapuhe joka sisälsi rasistista naisia alentavaa tekstiä ja omaisuuden vahingoittaminen. Toivottavasti tapahtumat otetaan eduskunnassa käsittelyyn ja siellä tehdään tarpeelliset johtopäätökset, sillä ei kansanedustaja noin voi käyttäytyä ilman seuraamuksia.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Normaalia käytöstä Antifalta

 • Penkku

  Vastaa

  Kuka nostaa jalan kohti tulevan auton eteen sanoisin ei kukaan kyllä se oli tahallinen FUDU.pysätyneen autoon!

 • Jep

  Vastaa

  Paavohan on tunnetusti potkupallo huligaani…

 • juha.

  Vastaa

  Arhinmäellä oli nälkä! Kuulemma arvon kansanedustaja on tunnettu siitä, nälkäisenä hän erityisen ärtyisä ja normaaliakin lyhytpinnaisempi. Ilmeisesti asiaa pahensi vielä se, että nuorukaiset kuuluvat omistavaan luokkaan eli ovat autonomkistajia. Muistaa myös täytyy, että nämä ilmeiset terroristit (nuoret) hyökkäävät autojensa päästöillä ilmastotavoitteiden kimppuun!
  Arhinmäki pidätettiin joskus 2005 Itsenäisyyspäivän miekkarissa poliisien tomesta, joka kohdistui Presidentti Tarja Halosen Linnanjuhlia vastaan Proletariaatin diktatuurin nimissä. Kun tanskalainen Christenssen ryösti hotellin respan ja pakomatkallaan telotti kylmästi kaksi poliisia polvillen pakottaen. Lauloi Arhinmäki jalkapallo-ottelussa katsomossa härskiä ja syvästi halventavia pilkkalauluja teloitetuista poliiseista. Liekö selvin päin, mutta oletan ettei sillä ole paljoakaan väliä. Poliisilla oli tuolloin laarit pullollaan luottamuspääomaa, joka nyt onn huoletta kylvetty maailmantuuliin niin Suomen hallitukset ovat tehneet jo vuosikymmeniä!

 • Suomimies

  Vastaa

  Tuo penteleen läski luulee omistavansa yleiset tiet ja vahingoittaa toisen omaisuutta no hänellä on ylimääräistä rahaa.

 • Suomimies

  Vastaa

  Nyt taisi typerys menettää nuoria äänestäjiä, mutta se on vaan hyvä. Vaikea uskoa että tuo mies on ylioppilas kun luulee ettei velkoja tarvitse maksaa takaisin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi