39-vuotiaan konstaapelin rankka rikosputki: huume- ja aserikoksia, murtovarkaus, pahoinpitely ja uhkauksia

Rikoskokonaisuus osoittaa ilmeistä piittaamattomuutta lain säännöksiä ja poliisimiehelle asetettuja käyttäytymisvaatimuksia kohtaan.

Rikos

Kuvituskuva.

Sisä-Suomen poliisilaitos on antanut potkut vanhemmalle konstaapelille, jota epäillään lukuisista rikoksista. Mies on aiheuttanut ongelmia vuosien ajan, ja vuonna 2018 hänet ehdittiin jo erottaa neljän kuukauden määräajaksi rikostuomioiden takia.

Virkasuhteen purkamiseen poliisilaitos päätyi sen jälkeen, kun 39-vuotias konstaapeli jäi viime marraskuussa kiinni murtokeikalta. Konstaapeli on myöntänyt menneensä rikoskumppaninsa kanssa hallirakennukseen Tuusulassa murtamalla auki oven muun muassa kulmahiomakoneen avulla.

Poliisipartio otti kollegansa kiinni rikospaikalta puoli kolmen aikaan yöllä. Hallin ulkopuolelle oli kerätty hallista vanhoja työkaluja poliisin epäilyjen mukaan anastamistarkoituksessa. Murron yhteydessä konstaapeli jäi jo toistamiseen kiinni luvattoman kaasuaseen hallussapidosta.

Vireillä muitakin rikosepäilyjä

Keskusrikospoliisin tutkimassa jutussa miehen epäillään muun muassa ostaneen ja välittäneen pieniä määriä amfetamiinia. Lisäksi häntä epäillään erilaisista aserikoksista. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa. Konstaapelia vastaan on jo nostettu syyte laittomasta uhkauksesta. Juttua käsitellään aikanaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Pari viikkoa ennen marraskuista murtokeikkaa konstaapeli soitteli hätäkeskukseen puheluita, jotka koskivat huolta ystävän turvallisuudesta. Puhelun aikana konstaapeli uhkasi poliiseja jopa väkivallalla, jos poliisi epäonnistuu tehtävässään. Lisäksi hän uhkasi muun muassa tappamisella poliiseja, jotka olisivat tulossa tapaamaan häntä.

Vuonna 2018 poliisilaitos erotti miehen neljän kuukauden määräajaksi tapahtumista, jotka liittyivät avioeron aikaan tehtyihin rikoksiin. Konstaapeli oli pahoinpidellyt entistä puolisoaan ja saanut siitä sakkoja. Hänet määrättiin lähestymiskieltoon, mutta hän rikkoi sitä ainakin kaksi kertaa ja sai tämän johdosta tuomiot. Toisella kerralla poliisipartio otti hänet kiinni, koska katsoi, että pelkkä paikalta poistaminen ei riitä.

Puoli vuotta ennen murtokeikkaa mies sai kirjallisen varoituksen virkavelvollisuuksien vastaisesta käyttäytymisestä. Poliisilaitoksen mukaan konstaapeli oli rikkonut menettelytapavelvoitteita toistuvasti ja useista kehotuksista huolimatta. Menettely ei ilmene päätöksestä tarkemmin, sillä poliisilaitos on salannut sen.

Yritti tehdä deaktivoidusta aseesta toimintakuntoisen

Kokonaisuus johti siihen, että joulukuussa 2020 poliisilaitos purki miehen virkasuhteen. Virkasuhteen purkaminen on irtisanomista rajumpi toimi, sillä silloin virkasuhde päättyy heti ilman irtisanomisaikaa.

Painavin peruste potkuille oli murtokeikka. Sekä murto että luvattoman kaasuaseen hallussapito ovat tekoja, joiden ennalta estäminen ja selvittäminen olivat osa konstaapelin perustehtäviä, poliisilaitos huomautti. Mies työskenteli kenttätehtävissä valvonta- ja hälytyspuolella. Poliisilaitos totesi, että näistä rikoksista on vahva näyttö, vaikka niitä ei olekaan vielä käsitelty tuomioistuimessa.

Miehen asunnosta löytyi lisäksi deaktivoitu eli toimintakyvyttömäksi tehty Beretta-käsiase. Aseen deaktivointia oli kuitenkin purettu eli siitä oli yritetty tehdä uudelleen toimintakuntoista. Poliisilaitos korosti, että potkuissa ei ole kyse yksittäisestä teosta tai virhearvioinnista. Mies ei ole valittanut päätöksestä hallinto-oikeuteen, vaan päätös on lainvoimainen.

Lähde: Helsingin Sanomat

Ampuma-aseet Aseet Huumausainerikos Huumeet Keskusrikospoliisi Kotimaa Laiton uhkaus Murtovarkaus Pahoinpitely Poliisi Poliisi rikollisena PolPo Rappiokulttuuri Rikos Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Kake

  Vastaa

  Suomen poliisi on kansan vihollinen.

 • juha.

  Vastaa

  Kova rikoshistoria pitää olla ennen kuin saa potkut poliisinvirasta. Ilmeisesti on kova pula poliiseista, mikä olisi se kaikkein kaunein selitys asialle.
  Oman pesän likaajista pitäisi hankkiutua eroon pikavauhtia, sillä jos ”valkean annetaan mennä yli”. Jäljelle jää enää jälkisammutus. Kuten liike-elämässäkin, hyvän maineen ja vakinaisen asiakaskunnan hankkimisessa menee hyvin kauan ja se on kovan työn takana hankkia takaisin kun sen kerran oikein kunnolla sössii!

 • N.N.

  Vastaa

  ” Mies on aiheuttanut ongelmia vuosien ajan, ”

  Hävetkää. Onko ihme, että kansa ei luota teihin poliiseihin.
  Yksi mätä omena mädätä nopeasti muutkin.
  Onhan siitä nähty hiljaisissa mielenosoituksissa kun lippunkantajat viedään putkaan ja Suomen lippu tallataan nimen omaan poliisin toimesta.

 • Niinpäsen niin

  Vastaa

  Onhan sitä ennenkin seulasta pääsyt läpi mätiä yksilöitä.
  Mutta nykyään ei näytä olevan minkäänlaista seulaa.

 • veli kulta

  Vastaa

  Suomenruotsalaiset eivät ole vieläkään kotoutuneet Suomeen. He pitävät kynsin hampain kiinni ruotsalaisuudestaan. Ovat ylimielisiä, halpamaisia, pöyhkeilijöitä, epäluotettavia ja rikollisia luonteeltaan. Heidän omaisuutensa on peräisin kantasuomalaisen väestön maiden, metsien ja muun omaisuuden ryöstöistä Ruotsin hirmuhallinnon ajalta. Suomenruotsalaiset liputtavat ökytalojensa pihoilla viirejään osoittaen karmaisevalla tavalla halveksuntaa Suomea ja suomalaisuutta kohtaan.
  Pahin Ruotsin tekemä teko tapahtui 1713 kun pääarmeijaa johtanut ruotsalainen kenraaliluutnantti Georg Lybecker vetäytyi Porvoossa Venänäjän armeijan edestä hetkellä kun se olisi vielä ollut voitettavissa. Sama vasikan karku jatkui Ruotsiin saakka, koska Ruotsalainen kenraaliluutnantti EI välittänyt Suomesta eikä suomalaisista. Lybecker ja Ruotsi voidaan lukea syylliseksi Suomen väestön lähes täydelliseen joukkotuhoon.
  Tämän päivän suomenruotsalaiset jatkavat suomalaisten ja Suomen halveksuntaa Lybeckerin hengessä. Senpä vuoksi RKP haluaa miehittää Suomen islamilaisilla terroristeilla ja ajaa jopa vihreitä kiimaisemmin Kalergi-suunnitelmaa.

  Ilmeisesti korruptio ulottuu poliisin lisäksi hallitukseen ja sisäasiainministeriöön. Poliisi on tehtyjen rikoksien suojelija, ja ei tutki rikosasiaa vaikka kuinka pyytäisi ja vaatisi. >

  Kyllä, korruptio suorastaan ”löyhkää” valtiollisten organisaatioiden ylimmällä tasolla (varsinkin ministeriöissä ja oikeustaloissa) ja ”poliisi” ei ole ainoastaan rikosten suojelija, vaan usein myös niiden organisoija ja toteuttaja. Jokaisen valtion suojelupoliisin ylin johto on tiiviisti mukana kansainvälisessä rikollis-verkostossa, joka pitää huolen siitä, että huumeet, pedofiilia, elinkauppa, ihmiskauppa, orjuus, satanismi, terrorismi, salamurhat, salakujetukset, prostituutio ym. ulottuu yhteiskunnan jokaiselle tasolle. Ihmisillä ei ole myöskään yleisesti pienintäkään käsitystä salaliittojen ja seurojen määrästä tai laajuudesta, koska jokaista valtiota pyörittävästä korruptiosta ei puhuta. Vastavalkean toimittajat ja kommentoijat eivät myöskään ole tietoisia siitä, kuinka syvällä valhe asuu – täälläkin uskotaan siihen, että valtioiden vastakkainasettelut ovat totta tyyliin kylmäsota-hoax, vaikka koko asevarustelu-härdelli oli valemedian provosoima huijaus.

  Meidän olisi nyt korkea aika ymmärtää se, että USA on yhtä vähän Venäjän (Neuvostoliiton) vihollinen kuin Kiina, lähi-idän jatkuvista sodista ja ”muka” selkkauksista puhumattakaan. Ja entäpä pelottava Pohjois-Korea? Eikö se ole tökeröine video- ja kuvamanipulaatioineen suoranainen vitsi? Totuus on se, että korruptoituneet johtohenkilöt maasta riippumatta ovat parhaita salaseura-kavereita, eli kansaa huijataan kuusnolla valemedian avustuksella!
  eli jutikat hallittee vapaamuurareiden välityksellä! ELI MAAN PETTUREITA!!

  Myös me kommentoijat olemme hybridikeskuksen kohteena.
  — Ensisijainen tarkoitus on rekisteröidä henkilöllisyys.

  Henkilörekisterin avulla “valtion vastainen aines” poistetaan valtion ja kuntien palkkalistoilta, armeijasta ja kansainvälisistä viroista.

  Henkilöt joihin virkakielto ei tehoa, kokevat jatkuvaa häirintää valtion taholta, esimerkiksi KELA:n päätökset, poliisin tutkinnat ja epäilyt. Näiden epäilyjen tarkoituksena on maalittaa tuhottavat henkilöt myöhemmin tapahtuvia suuroperaatioita varten. Nämä suuroperaatiot puolestaan toimivat pelotteena muille.

  Koska hybridikeskus toimii tulenjohtona valtion elimille, on sen keksittävä jokin “laillinen peruste” maalitettujen kohteiden merkkaamiseen. Jos näin ei toimita, on vaarana, että virkakoneisto ei tottele myöhemmässä vaiheessa annettavaa tuhoamiskomentoa. — Monet virkamiehet edelleen elävät luulossa, että heidän tehtävänsä on totella lakia.

  Siinä vaiheessa, kun virkakunta ei enää tottele valtiota on peli menetetty.
  — Ensin kansa lakkaa luottamasta valtioon.
  — Sitten pääoma. (Valtiolainojen korot nousevat.)
  — Sitten poliitikot. (Alkavat vaatia muutoksia ihan oikeasti.
  — Nämä poliitikot pitää maalittaa vihapuhesyytöksillä jo hyvissä ajoin ja
  — Heidät on tuhottava nopeasti vaikkapa irtisanomalla kaikki lainat. Jotenkin Heidät on saatava koukkuun ja tottelevaiseksi; sitten saavat kyllä toimia “opposition äänitorvena” ja virkojakin on luvassa.
  — Sitten virkamiehet.
  — Sitten poliisi.
  — Lopuksi armeija kieltäytyy ampumasta omia kansalaisiaan. (Siksi tarvitaan EU-armeija, jonka joukkoja voidaan lähettää “apuun”.)

  • korkki kiinni

   Vastaa

   Oho! 1700-luvulle asti kantoi aasinsilta. Miten ihmeessä mikään tuosta liittyi aiheeseen? Omien kollegoitten uhkailu, huumerikollisuus ja toimeentulon menetys kertovat surullisesta ihmiskohtalosta. Amerikassa, jossa henkilörekisteröintiin suhtaudutaan paljon kriittisemmin, olisi tuosta poliisista ollut jo nimet ja valokuvat levitetty ympäri nettiä. Olet tainnut sotkea pahemman kerran suhteesi ympäröivään yhteisöön ja vajonnut johonkin liukkaaseen kaninkoloon, jos päätät houreesi siihen, että maanpuolustusvelvolliset lahtaisivat omiaan. Käväisepä Nigeriassa. Jos et jaksa fyysisesti, niin edes Wikipedian avustuksella. Parempaa huomista, kulta <3

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi