Kommunisti Vesa Puuronen, 64, spreijasi voimalaitoksen seiniä – vetosi oikeudessa sananvapauteen

Vasemmistokuplassa elävien mukaan vahingonteko on laillista silloin, kun sillä on ylevät tarkoitusperät.

Rikos

Vesa Puuronen.

Sosiologian professori sekä pitkän linjan vasemmistoaktivisti Vesa Puuronen, 64, ei ole ilmeisesti saanut rekrytoitua nuorempaa sukupolvea aktivistiriveihin mukaan, sillä eläkeikäisen miehen on itse edelleen mentävä maalaamaan spraykannun kanssa seiniä, mikäli haluaa protestoida jotakin asiaa.

Puuronen on Oulun käräjäoikeudessa syytteessä vahingonteosta, joka liittyy protestimaalaamiseen. Hän on myöntänyt teon, mutta vedonnut sananvapauteen.

Lapin käräjäoikeuteen jätetyn haastehakemuksen mukaan Vesa Puuronen oli 31.5.2020 tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa vahingoittanut Kemijoki Oy:n Pirttikosken ja Seitakorvan voimalaitoksia maalaamalla seiniin ja muihin pintoihin erilaisia spraymaalauksia esittäen kaloja ja iskulauseita.

Pitkän linjan kommunisti

Puuronen vetoaa puolustuksessaan sananvapauteen ja pitää Kansan Uutisille antamansa haastattelun mukaan oikeudenkäyntiä poliittisena. Vasemmistokuplassa elävien mukaan vahingonteko on laillista silloin, kun sillä on ylevät tarkoitusperät. Vasemmistolaisten harmiksi juridiikka on kuitenkin älyllisesti haastavampi laji kuin Twitter-huutoäänestysten lopputulokset.

Puuronen on pitkän linjan kommunistiaktivisti vuosikymmenten takaa. Hän on kuulunut muun muassa taistolaisiin Suomen Demokraattiseen Nuorisoliittoon (SDNL), Sosialistiseen opiskelijaliittoon (SOL, jonka perusosasto oli Rovaniemen marxilaiset opiskelijat RoiMO) sekä Joensuun Sosialistisiin Opiskelijoihin (JOSO).

Hän on ollut myös SKP:n (Suomen Kommunistinen Puolue) osastoissa sekä puolueen piirikomiteassa. SKP:n hajottua sisäisiin kiistoihinsa Puuronen oli mukana taistolaissiiven perustamassa DEVA (Demokraattinen vaihtoehto) ‑järjestössä. Tämän jälkeen Puuronen on toiminut Vasemmistoliitossa.

Lähde: Kansalainen

Äärivasemmisto Kansalaistottelemattomuus Kommunismi Kotimaa Kulttuurimarxismi Marxismi Rikos Vasemmisto Vasemmistoliitto Vesa Puuronen

Keskustelu

5 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • helppo huudella, vaikeampi toteuttaa

  Vastaa

  Tässä on tämä dilemma joka usein jää näiltä taistolaisiltakin ymmärtämätttä. Sama juttu oli silloin ‑80 luvulla kun puhuttiin ydinvoiman lisäämisestä. Kommunistit ja vasemmisto silloin huusi yhteen ääneen juuri perustettujen vihreiden kanssa että ei me tarvita ydinvoimaa kun sähköä saadaan töpsölistä.

  Samalla tavalla Pariisin ilmastosopimuksessa jnka lopputulemana oli että ydinvoimsata luovutaa, mutta tilalle rakennetaan kivihiilellä toimivia voimalaitoksia. 

  Tai aivopierujen aivopieru: Kangasala. Joka mainostaa itseään hillineutraalina kuntana. Niin hiilineutraalina että otti kunnan työntekijöiden autolämmityspistokkeetkin pois (ei tietenkään kunnanjohtajalta itseltään). Joka tietysti aihetutaa että näin pakkasilla autot käyvät sen 5–10min työvuorojen jälkeen että ne lämpiävät. Puhumattakaan siitä että Kangasala rakensi juuri uuden ison lämpövoimalaitoksen Lahdentien varteen. Joka käyttää Venäläistä ikiroudan alta pumpattua kaasua. Ja mitäs tulee kaasunpolton ”jätteenä”?? Vähän vesihöyryä ja puhdasta hiilidioksidia.

  Näissä kaikissa asioissa pitää olla ensimmäisenä suuruusluokkatarkastelu. Siitä selviää mikä oikeasti on tärkeää ja mihin pitää kiinnittää huomiota. Lillukanvarret tulevat sen jälkeen kun suuret asiat on käsitelty.

  Vesa ja muut ”ilmastoaktivistit” voivat kuitenkin vaikuttaa omalla toiminnallaan hiilidioksidin määrään ilmakehässä todella tehokkaasti. 1) Lopettavat asuinkiinteistöjensä lämmityksen tai säätävät sen niin että vesijohdt eivät jäädy. Tämä on suurin yksittäinen päästöjten vähentäjä. 2) Eivät käytä julkisia vaan kävelevät ja pyöräilevät paikasta paikkaan. Raideliikenne on ylivoimaisesti suurin energiasyöppö. Jos Suomesta lopetettaisiin raideliikenne, kaksi (2) ydinvoimalaa voitaisiin sammuttaa. 3) Syövät itse keräämäänsä/kalastamaansa/kasvattamaansa ruokaa. Ruuan tuotannossa kuluu yllättävän paljon energiaa, varsinkin sen rahtaamisessa ympäri Suomen. 4) Ostavat vaatteita jotka on valmistettu kestämään. SA-kaupat ja army-shopit myyvät isoillekkin henkiöille sopivia vaatteita joiden hinta on edullisempi kuin pikamuotikaupoissa. 

  Kun kaikkai Vasemmistoliton jäsenet (~11 000) sekä heidän äänestäjänsä (~252 000) kaikki toimisivat edellä mainitulla tavalla niin Suomen energiatuotanto muuttuisi niin paljon, että enää ei tarvittaisi muita muutoksia. Ja kun muut ihmiset huomaisivat miten onnellisia ja terveitä nämä ”uuden elämän” vasemmistolaiset olisivat, niin tottahan toki he seuraisivat heidän esimerkkiään.

  …kunhan vaan joku ryhmä ensin omilla teoillaan näyttäisi sitä esimerkkiä…

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Olisihan tuossa olemassa vielä viideskin askel millä tekisivät sen suurimman palveluksen maapallon ja sen asukkaiden eteen, eli kunpa vasemmisto vihdoin löytäisi oman Jim Jonesinsa.

 • Minä

  Vastaa

  Puurosen mielestä siis sananvapauteen sisältyy oikeus sprayata Puurosen talon seinään mielipiteitään.

 • juha.

  Vastaa

  Tässä nyt nähdään varsinainen esimerkkitapaus siitä, kuinka koko vasemnmisto kuvittelevat olevansa oikeutettuja kaikenlaisiin lainvastaisiin tekoihin syystä, että he ovat vasemmistolaisia. Ja täten ”parempaa” ilman ”parasta ennen päiväystä”!

 • tulitikkutyttö

  Vastaa

  Puurosen mielestä sananvapauteen ei kuulunut pitää Mannerheimin kuvaa opiskelijoiden kiltahuoneen seinällä. Hänen kesällä 2016 vetämänsä esitelmä- ja keskustelutilaisuus pakolaisuudesta toi mieleen elävästi 70-luvun, ja olihan siellä yleisössäkin suuri joukko samanhenkisiä. Lopussa huonosti kotoutunut joulukalenterissakin esiintynyt Latekoe Lawson (30 v maassa asunut tietoliikenneinsinööri ) sai pitää pitkän hengennostatuspuheen etäisesti suomea muistuttavalla tikutaku-kielellä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi