Jari Taponen lipsautti: Äärivasemmiston rikoksia ei tilastoida!

Jari Taposen mukaan "laki on kaikille sama".

Rikos

Jari Taponen.

PolPon (poliittinen poliisi) Jari Taponen tuli vahingossa myöntäneeksi, ettei äärivasemmiston rikoksia edes tilastoida poliisissa. Ainakin Helsingin poliisin tilastoista vasemmistorikokset tuntuvat katoavan muistiaukkoon. Asia tuli ilmi Taposen kertoessa Helsingissä tilastoiduista ”ekstremismirikoksista”, joista jokaisessa tapauksessa syyllinen oli ”äärioikeisto”.

Taponen kirjoitti Twitterissä:

”Vuonna 2020 @HelsinkiPoliisi tietoon tuli 10 väkivaltaiseen ekstremismiin luokiteltavaa rikosta Helsingissä. Kaikissa epäiltiin äärioikeistoa:

1 pahoinpitely
1 virkamiehen väkivaltainen vastustaminen
1 laiton uhkaus
7 kiihottamista kansanryhmää vastaan”

Mielenkiintoista kyllä, tilastoista oli kokonaan päässyt unohtumaan Maria Ohisaloon kohdistunut laiton uhkaus viime syksyltä. Tuomittu uhkaaja oli vasemmistolainen Elokapinaa ja BLM-liikettä kannattava amatöörihomopornon tekijä.

Rikos ei päätynyt Taposen tilastoihin, mistä voi päätellä, ettei Helsingin poliisi tilastoi muiden kuin ”äärioikeiston” rötöksiä, joita viime vuonna oli kymmenen kappaletta. Näistä rötöksistä osa oli esimerkiksi tarrojen liimaamista.

Itsenäisyyspäivänä poliisi otti useamman henkilön kiinni tarrojen liimaamisen vuoksi, mutta totesi myöhemmin, ettei rikosta ollut tapahtunut. Taposen kertomasta ei selviä, päätyikö tämä rikokseton tapahtuma kuitenkin tilastoon.

Tilastokikkailua?

Vastaavia tilastoja käytetään usein tietyn aatesuuntauksen demonisoimiseen sekä tukena lakien ja valvonnan resurssien säätämiseen tiettyyn suuntaan. Kun tilastoista jätetään kokonaan äärivasemmiston rikokset pois ja korostetaan ”äärioikeiston rikoksia” (kuten tarrojen liimaamista), saadaan julkisuuden valokeila osoittamaan haluttuun suuntaan.

Samalla saadaan ”perustellusti” kasvatettua resursseja kansallismielisiin kohdistuvaa viranomaishäirintää varten, johon liittyy laajaa arsenaalia alkaen sosiaalihuollon käyttämisestä aseena jatkuen aina laittomaan puhelinkuunteluun sekä fyysiseen seuraamiseen, joka ei perustu rikosten tutkimiseen.

Taponen: laki kaikille sama

Vasta viikko sitten Taponen totesi omalla Twitter-tilillään lain olevan kaikille sama. Erityisesti Taposen suusta tämä on jo suoranaista irvailua veronmaksajia kohtaan.

Taponen ei kuitenkaan ole vaivautunut vastailemaan kysymyksiin räikeästä tilastojen väärentämisestä, sillä vain yhtenä esimerkkinä esille tuotu Ohisalon uhkaus oli selvästi äärivasemmistolaisen tekemä rikos.

Lähde: Jari Taponen

Äärioikeisto Äärivasemmisto Elokapina Homolobby Jari Taponen Kotimaa Kulttuurimarxismi Maria Ohisalo Poliisi Poliisivaltio Poliittinen rikollisuus Poliittinen syrjintä Poliittinen vaino Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Politiikka PolPo Rikos Sananvapaus Vasemmisto Vihapuhe Vihreät Yhteiskunta

Keskustelu

13 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • rellinen

  Vastaa

  Ja tällaisen roskasakki polpon annetaan kontrolloida poliittista päätöksentekoa ja ”ei vasemmistolaisia”, kepusta kokkareihin ja varmaankin persuja myöten.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Nopeampi olisi jo tehnyt poliisille selvityspyynnön ekstremismirikosten ja jutussa mainittujen tapausten tilastointitavasta… ja ehkä joltain muulta kuin Taposelta.

  Oikeusministeriön muistion mukaanhan tilanne on tällä hetkellä ilmeisesti se, että yksittäinen poliisimies (Taponen? 😉 päättää omaan poliittiseen ideologiaansa perustuen sen, mitä tilastoon merkitään.

  Yhteiskuntamme nykytilaa kuvastaa hyvin se, että Taposen mainitsemista kymmenestä oikeistoradikaalien terroriteoista ihmiskuntaa vastaan kahdeksan on suunsoittoa.

 • p.grandell

  Vastaa

  mitä muuta voi edes kuvitella puniikkien tilastoista, sitten kehutaan vielä tom of finlandian hienosta oikeudenmukaisuudesta, pasakstan koko tom of finlandian ”tilaston tekijät”

 • anon

  Vastaa

  Poliisiin ja viranomaisiin ei voi luottaa. Suomen tilastokeskuskin valehtelee. Luottamuksen rapautuminen yhteiskunnassa on sen tuhon alku.

 • kaaleppi

  Vastaa

  Uakaltaako tässä piilogestapon poliisivaltiossa mitään julkaista. Kohta on pallo jalassa…

 • Schlageter

  Vastaa

  Kun minun isoisäni veljineen toimi poliiseina, poliisilaitosta kunnioitettiin ja siihen ei päästetty punikkeja. Ajat olivat ruusuiset.
  Eiköhän se ole vähän saman linjan juttu kuin se, tunnettu sanonta, jonka mukaan ennen olivat patriootit vallassa ja rikolliset vankilassa – nyt on päinvastoin.
  Taposelle menestystä. Hänen tapaistensa vuoksi koko poliisilaitoksella ei voikaan olla mitään arvostusta. Ehkä se onkin hänen tavoitteensa?

 • juha.

  Vastaa

  Taponen on surullinen tapaus, joka tullaan muistamaan poliisien historiassa eräänä miehenä, joka oli punavihreä poliitikko ”lainahöyhenissä”.

  Saksassa juutalaisiin kohdistuneet viha-rikokset tilastoidaan automaattisesti äärioikeiston ”piikkiin” ’, jos ja kun poliisi ei saa syyllistä tahoa selville.

 • Fatwantarkistaja

  Vastaa

  Poliisina esiintyminen saattaa olla rikos.. ainakin Taposen kohdalla.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Taponen on kävelevä meemi. Tuskin on kovin pidetty edes työkavereiden keskuudessa.

 • W.P

  Vastaa

  Noita artikkeleita kun tuosta Taposesta on lukenut, niin on kyllä saanut ihan sellaisen käsityksen, että tyypille on varmaan poliisikoulussakin ollut ihan oma palikkatestinsä, siis sellanen jossa on yksi niin iso reikä, että kaikenmuotoiset palikat mahtuvat siitä läpi.

  • Happosen Muurahaisfarmi

   Vastaa

   Eli oma persereikänsä?

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Tyypin itsestään käyttämä nimimerkki ”Pyllytär” lienee saanut selityksensä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ns. Vihapuheena tutkitaan vain suomenkielistä ”vihapuhetta”…

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi