Katajan ”murhanyritys” edelleen mysteeri KRP:lle – etenee silti syyttäjälle

Poliisi ei ole saanut haltuunsa tekovälinettä, mikä olisi tärkeä todiste.

Rikos

Pekka Kataja.

Jämsäläiseen valehtelijaan ja Perussuomalaisten jäseneen Pekka Katajaan kohdistunut pahoinpitely on edelleen mysteeri jopa juttua tutkineelle keskusrikospoliisille. Juttu etenee silti syyttäjälle, sillä syytteiden noston takaraja on 9. helmikuuta.

Poliisin mukaan ”vääräksi osoittautuneet havainnot” eli Katajan tökeröt valheet tutkinnan aikana eivät ainakaan helpottaneet kokonaisuuden hahmottamista. Kataja esimerkiksi nimesi ”100 % varmuudella” tekijäksi syyttömän miehen, joka vangittiin yli kuukaudeksi, kun poliisi selvitti alibin paikkansa pitävyyttä. Samalla Kataja mustamaalasi tätä median kautta.

Lisäksi Kataja puhui heti alkuun ulkomaalaismiehistä, mutta veti sanansa pian takaisin keksittyään paremmin myyvän tarinan. Katajan tapa käsitellä asiaa on saanut jotkut jopa epäilemään, että hän suojelee valheillaan todellisia tekijöitä, jottei teon todellinen motiivi paljastuisi.

Motiivi ja tekovälinekin kysymysmerkkejä

Poliisi ei ole saanut haltuunsa tekovälinettä, mikä olisi tärkeä todiste. Tiettävästi ainut todiste edelleen vangittuna olevaa Teemu Torssosta vastaan on jossakin Katajan asunnolla olleessa esineessä oleva Torssosen sormenjälki. Torssonen kuitenkin itse kiistää edes olleensa asunnolla. Juridisesti pelkkä sormenjälki ei riitä tuomioon, sillä se on voinut päätyä paikalle muillakin tavoilla. Tässä tapauksessa kyse on entisistä puoluetovereista.

Motiivista KRP vihjailee, ettei se välttämättä ole ”äärioikeistolaisesti motivoitunut”, kuten Iltalehti asian ilmaisee. ”Se ei ole aivan yksinkertainen asia”, kommentoi tutkija epäiltyä motiivia.

Esitutkinta tullee julkiseksi kevään aikana, jolloin kuka tahansa voi sen tilata luettavakseen.

Lähde: Iltalehti

Kotimaa Murhan yritys Oikeudenkäynti Pahoinpitely Pekka Kataja Perussuomalaiset Poliisi Poliittiset viholliset Politiikka Rikos Teemu Torssonen Valehtelu Yhteiskunta

Keskustelu

8 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Viha Voittamaton

  Vastaa

  Veikkaanpa vahvasti että syytteitä ei nosteta ja Torssonen pysyy vangittuna. Sama jatkunut jo melkein puoli vuotta ja tutkinnanjohtajat vaihdelleet… Mahtaa jäädä pimeäksi koko juttu kiitos Katajan oman toiminnan.

 • Hyi

  Vastaa

  Kyllä lihava ihminen osaa olla vastenmielinen näky.

 • polpo

  Vastaa

  Virkamies valehtelee aina kuten terroristien salaa Suomeen tuominen on osoittanut. Poliittinen poliisi on ollut korruptoitunut ja liberaalien valtaama jo pitkään.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Katajan jutussa on paljon hämärää.
  Tässä taannoin kun Kataja oli Maikkarin tv-ohjelmassa haastateltavana (ennen kuin ketään oli vapautettu), niin päälle päin näki kuinka Kataja valehteli, jotain salattavaa hänellä on ja hän johti tutkintaa harhaan.

 • juha.

  Vastaa

  ”Ole iäneti!”

 • Sari M

  Vastaa

  Katajan pidättämisen taustalla ovat kuntavaalit.

  Algoritmeihin perustuvan ennakkotiedustelun perusteella Teemu Torssoselle oli odotettavissa äänivyöry Jyväskylän kuntavaaleissa.
  – Hänet piti eliminoida hinnalla millä hyvänsä.
  – Myös “vakava onnettomuus” oli pöydällä yhtenä vaihtoehtona.

  Kun ehdokkaaksi asettuminen ei enää ole mahdollista, hänet vapautetaan.
  – Nyt pitäisi Teemun kannattajien toimia ja asettaa hänet ehdolle kuntavaaleihin. Valitsijayhdistykseen vaaditaan kymmenen nimeä ja ehdokkaan suostumus.

  Katajan kohtalo toimii myös esimerkkinä muille kansallismielisille, jotka havittelevat ehdokkuutta kuntavaaleissa.
  – Jos joku poliittisesti aktiivinen on saanut epäsuoria viittauksia Teemu Torssosen tapaukseen, ne pitäisi julkistaa. Viittaukset voivat tulla vaikka hakukoneen tulosten kautta, koska ne ovat yksi keskeinen osa tätä tuhoavaa vaalityötä.
  – Uusien ehdokkaiden ääniä on helpompi siirtää “oikeille ehdokkaille”, joten järjestäytyneillä vaalirikoksilla nämä ovat helposti eliminoitavissa.

 • JFK

  Vastaa

  Tämän uutisen kuvituskuvasta tuli heti mieleen Arenan albumin ”Immortal?” kansikuva.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Immortal%3F

 • Ihrapallo

  Vastaa

  Kuvottava tenuplösö(vrt. tenukeppi) ei taida olla persuille imagohaitta?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi