Käräjäoikeuden korruptio: Helsingin monikulttuurinen paloittelumurha olisi ollut estettävissä

Tapausta tutkineen lukijamme mukaan viranomaisten leväperäiset toimet osoittavat oikeusjärjestelmämme rappion.

Rikos

MC Apachen kerhotilat.

Partisaani uutisoi elokuun alussa Helsingin poliisin tutkivan paloittelumurhaa, josta se epäili kahtatoista henkilöä. Epäiltyihin lukeutuu muun muassa suuri joukko romaneja, suomalaisia sekakäyttäjiä, talousrikollinen, juutalainen julkisionisti sekä vasemmistoanarkisteja.

Murha liittyi prosenttijengien nokkimisjärjestyksessä matalaan asemaan tyytyneeseen MC Apache ‑moottoripyöräkerhoon. Murhasyytteet on luettu nyt kolmelle henkilölle sekä murhan avunannon syyte yhdelle. Rikos tapahtui MC Apachen kerhotiloissa Helsingin Metsälässä 28.–29. heinäkuuta.

Kuten tekijäkavalkadiin tutustunut saattoi arvata, murha sai sytykkeen huumeriidoista ja lisäksi parisuhdedraamasta. Uhria kidutettiin julmasti monilla eri välineillä muun muassa silpomalla, puukottamalla ja ampumalla ennen teloittamista. Lisäksi paikalla ollut silminnäkijä pahoinpideltiin törkeästi ampuma-aseella. Vyyhtiin kuuluu myös muita rikoksia, ja yhteensä syytettyjä on yhdeksän.

Uusia tietoja rikoksen taustoista

Partisaanin lukija otti toimitukseen yhteyttä tutkittuaan epäiltyjen taustoja. Lukijan mukaan viranomaisten leväperäiset toimet huumerikollisia kohtaan osoittavat oikeusjärjestelmämme rappion. Seuraavat lukijan tekemät huomiot perustuvat muun muassa Etelä-Suomen syyttäjäalueen haastehakemukseen (R 2030313) ja Helsingin hovioikeuden tuomioon (R 192895). Lue haastehakemus kokonaan TÄÄLLÄ.

Murhan alullepanijana toimi vuonna 1997 syntynyt kahden lapsen äiti Satu Anceliga Nyman. Hänet oli hiukan aiemmin tuomittu ensikertalaisena vankilaan 2019 tapahtuneista huumausainerikoksesta, laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä sekä teräaseella suoritetusta ryöstöstä. Kummallista kyllä, Nymanin tekemä puukkoryöstö ei käräjätuomari Päivi Leppämäen ja kahden maallikon (lautamies) mielestä ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä. Nymanin kanssa tuomiot luettiin rikoskumppanille, poliisin vanhalle tutulle Anders Antsonille (s. 1993).

Vaikka Nyman oli ensikertalainen, pidettiin hänen rikoksiaan niin vakavina, että hänen 1 vuoden ja 8 kuukauden tuomionsa määrättiin ehdottomana. Vastoin syyttäjän vaatimuksia käräjäoikeus kuitenkin antoi hänen jäädä odottamaan tuomion täytäntöönpanoa vapaalla jalalla.

Satu Anceliga Nyman.

Rikollinen elämä jatkui, kun käräjäoikeus ei vaatinut välitöntä vangitsemista

Aluesyyttäjä Tapio Rasila oli perustellut vaatimusta vangittuna pitämisestä todeten, että juuri Nymanin kaltaiset ihmiset ovat valtavassa uusimisriskissä, jos alioikeus vapauttaa heidät odottamaan hovikäsittelyä. Käräjäoikeutta Rasilan sanat eivät painaneet.

Nyman jatkoikin rikollista elämäntapaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Huumehuuruinen vapaa elämä huipentui paloittelumurhaan MC Apachen kerhotiloissa. Ennen murhaa Nyman oli uhkaillut tulevaa uhria tappamisella, minkä lisäksi hän oli paikalla uhriin kohdistuneen ensimmäisen murhanyrityksen sekä myöhemmin varsinaisen paloittelumurhan tapahtuessa. Hän myös osallistui paloittelumurhapaikan siivoamiseen sekä tekijöiden suojeluun. Myös murhaan liittyneet parisuhdedraamat pyörivät Nymanin ympärillä.

Historia vaikuttaa toistavan itseään. Koska Nyman ei varsinaisesti itse osallistunut paloittelumurhaan, hänet päästettiin 14.12. vastaamaan uusiin syytteisiinsä (rikoksentekijän suojeleminen ja huumausainerikos) vapaalta. Käräjäoikeuden virheistä ei siis opittu mitään.

Aiempaan ryöstöön liittyen Nyman sai Helsingin hovioikeudesta lopulta 2 vuoden ja 6 kuukauden vankeustuomion. Partisaanin lukija otti yhteyttä Helsingin hovioikeuteen ja pyysi kannanottoa siihen, miksi käräjäoikeus päästi Nymanin vastaamaan vapaalta. Hovioikeus ei tahtonut kommentoida.

Miksi huumejengiläisiä kohdellaan oikeudessa silkkihansikkain?

Oikeusprosessi paloittelumurhaan liittyen jatkuu vielä pitkään. Vaikka murhassa on kyse paatuneiden huumerikollisten keskinäisistä välienselvittelyistä, muodostavat syytetyt vakavan uhan myös sivullisia kansalaisia kohtaan. Siksi on kummallista, että esimerkiksi Nyman on toistuvasti saanut odottaa tuomioiden täytäntöönpanoa vapaalla jalalla.

Nora Jasmin Aaltoselle syyttäjät vaativat virkamiehen vastustamisesta sakkorangaistusta.

Juha Erik Nickille vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Nicholas Löwenhildille vaaditaan vankeusrangaistusta, jonka tulee olla ehdoton.

Aki-Oskar Paulille vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta.

Jesse Airikkalalle, Henry Rothille ja Kyösti Nymanille vaatimus on elinkautinen. Lisäksi kaikkien kolmen kohdalla vaaditaan koventamisperusteen soveltamista ja kaikkien ehdonalaisen jäännösrangaistuksen täytäntöönpanoa.

Lassi Palokankaalle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta. Hänet otettiin kiinni 29.7.2020, mistä lähtien hän on ollut vapautensa menettäneenä.

Lisäksi syyttäjät vaativat vastaaja Rothin, Kyösti Nymanin, Airikkalan ja Palokankaan pitämistä edelleen PKL:n (Pakkokeinolaki) 2 luvun 12 §:n 1 momentin 1 kohdan ja sanotun luvun 13 §:n nojalla vangittuina.

Lähde: Yle

Huumausainerikos Huumeet Järjestäytynyt rikollisuus MC Apache Murha Murhan yritys Oikeuden korruptio Oikeudenkäynti Rappiokulttuuri Rikos Romanit Rotu Ryöstö Suomen juutalaisyhteisö Suomen romaniyhteisö Talousrikos Törkeä ryöstö Vankeus Yhteiskunta

Keskustelu

9 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Patriootti

  Vastaa

  Kiva ois tänne kommentoida, mutta kun tänne ei saa niitä näkyviin?

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kyllä kommentit tulee näkyviin, eivät reaaliajassa, vaan pienellä viiveellä toimituksen kautta.
   Malttia.

 • Tikkakosken Manne

  Vastaa

  Mutta eikös ole pelkästään hyvä juttu että nämä ”moottoripyöräjengiläiset” ja hangaround- eli oikeammin groupiepoikansa sekä ympärillä häärivät mustalaiset ja muu hämärän kansa poistavat toisiaan muonavahvuudesta ja rasittamasta veronmaksajia? Toisaalta taas osa saattaisi olla vielä ammattiavun tavoitettavissa ja palautettavissa normaaliin työelämään, pois turvallisuudentunnetta reppanoille myyvistä pyramidihuijauksista joita jengeiksikin kutsutaan.

  • Tekijämies

   Vastaa

   Huumeet tuhoaa mustalaisia monella tapaa. Mustalaisten holtiton päihteiden käyttö on yksi syy, miksi he eivät tee lapsia samaan tahtiin kuin ennen. Pitkällä tähtäimellä mustalaiset kuolee sukupuuttoon Suomessa.

   • Tikkakosken Manne

    Vastaa

    Huumeet olisi ehkäpä kuitenkin siis vapautettava. Mitä lisääntymisen vähenemiseen tulee, se voi johtua ihan luonnon itsensä sanelemista syistä, noin 500 vuotta lisääntymistä 10 000 – 12 000 nuppia käsittävän populan kesken, ja ehkä lisäksi ne noin 3000 ruotsin ja suomen välillä seilaajaa ryydittämässä seosta eli kokonaisuudessaan n. 15 000 keskenään lisääntyjää jotka ovat vielä jakaantuneet vielä pienempiin sukuihin jotka lisääntyvät käytännössä keskenään, aiheuttavat sellaisen sisäsiittoisuuden joka vaikuttaa jo lisääntymiskykyyn. En usko että tästä hypoteesista on erimielisyyttä niillä suvakeilla jotka väittivät suomen kansan noin viiden miljoonan populaation aiheuttaneen useiden tuhansien vuosien aikana suomenniemellä sellaisen sisäsiittoisuuden että maahamme sen vuoksi tarvittaisiin kipeästi jaloja geenejä lähi-idästä ja afrikasta.

 • Neurologi Nykänen

  Vastaa

  Kun maamme tarvitsisi kipeästi puhdistusta omastakin roskaväestä, haalimme sen sijaan tänne vaan lisää Afrikasta ja Lähi-Idästä. Rikollisia ei rangaista, uhrit on oman onnensa nojassa. Paskasakkia lappaa rajojen yli Suomeen veronmaksajien elätettäviksi täysin esoitta kuin hollitupaan konsanaan. Omista ei pidetä huolta, mutta rahaa poltetaan muille maille surutta.

  Kun kamelin selkä katkeaa siitä viimeisestä oljenkorresta, kääntyy ison pyörän suunta. Ainakin näin sopii niin toivoa, ennen kuin on liian myöhäistä, mutta aikamoista optimismia tämäkin vaatii.

 • Että näin

  Vastaa

  Selkeästihän tässä tulee rakenteellinen korruptio ja eriarvoisuuden tukeminen esille, kantaväestön edustaja ei olisi ikimaailmassa kävellyt vapaalla odottamassa tuomiota, vaikka kyseessä olisi ollut vähäpätöisempikin rikos.
  Hyvin ylimalkaisesti katsotaan tällaisia rikoksia ja tekijöitä ”ymmärretään” loppuun saakka, mutta jos kyseeessä olisi ollut ideologinen (isänmaallinen, nationalistinen) ryhmittymä kuten esim. PVL, ei resurssit lopu ja keinoja kaihdeta saattaakseen tuomion täytäntöön; suora puhe ja totuuden julkituominen on tuomittavampaa kuin henkeen ja terveyteen kohdistuva uhka/teko.
  Poliitinen kuriositeetti on korruptoinut suomen oikeuslaitoksen, se ei kykene enää vähäisemissäkään määrissä objektiiviseen ja tasapuoliseen toimintaan saati lainkirjan ja oikeustajun noudattamiseen.
  On hämmästyttävää ettei yhteiskunta ja sen virkamieskoneisto ole tehnyt havaintoa, että romanit/mustalaiset eivät ole integroituneet vallitsevaan järjestelmään n.500 vuoden aikana, aina ovat vaatimassa jotain ja sillä vähemmistöllä on kantaväestön ylittävät oikeudet.
  Koko n.10.000 porukasta vain promillen luokkaa osallistuu normaaliin yhteiskunnalliseen toimintaan, valitettavan pääsääntöisesti eletään runsailla tuilla ja rikoksilla sekä vältellään työn tekemistä. Ollaan kyllä päältä ottamassa, mutta takaisinpäin ei anneta mitään.
  Tästä ei ole kuin katseenkäänön matka siihen, mitä uussuomalaiset lähi-idästä ja afrikasta tulevat tänne toimittamaan, he ovat ”työvoimareserviä” ja siellä reservissä tulevat pysymään koko ikänsä.
  Tämäkin johtuu poliitisesta korruptiosta, näille kannetaan kaikki sellainen eteen mistä kantaväestön edustaja ei voi kuin uneksia ‚vaikka misssään kansainvälisessä sopimuksessa tms. ole sanottu että näille sosiaalituristeille olisi suotava paremmat olot kuin minimillä elävälle kantaväestölle. Loputon tukivirta ja eteen tekeminen ei todellakaan motivoi ketään edes yrittämään sopeutua maan käytäntöihin ja tapoihin, eikä heiltä juuri sitä vaaditakkaan.

 • Mitä vittua tässä maassa tapahtuu?

  Vastaa

  Tänään uutisoitua hovioikeuden päätöksestä sekä tiedosta: Murhasta tuomitut tai uhri eivät olleet kyseisen moottoripyöräkerhon jäseniä. Mitä ihmettä? Mikä ihmeen paikka tuo on? Ei ketään muka ns omia paikalla ja toiset pisti urakalla haisemaan sileeksi. Todella hämy klubi.… 

  Youtubessa pyörii muuten jonkun jennan video ketä varasti jonkun liivit sekä kamat. Ootteko nähneet?

  Yksi tuomituista paloitteli uhrin takahuoneessa. Oikeuden mukaan uhriin oli kohdistettu monenlaista raakaa väkivaltaa ennen kuoleman aiheuttanutta puukoniskua. Uhria oli muun muassa lyöty pajavasaralla ja ammuttu ilmakiväärillä.

  Murha paljastui poliisille sattumalta pyöräkerhon tiloihin tehdyn huume-etsinnän yhteydessä. Etsintään osallistui useita partioita, ja kun poliisi saapui kerhotilalle, siellä oli joukko rikollisia juuri hävittämässä ruumista. Voi vittu mitä judeja! 

  Murhatutkinnassa oli alun perin 12 epäiltyä, joista lähes kaikilla oli rikoshistoriaa muun muassa huumausainerikoksista, ryöstöistä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. 

  Kauhee liuta tuomittuja Nyman sukua, Ylellä ollut ja esiintynyt ex criminal kokemusasiantuntijana. Onkohan kaiketi sukua sille manne räppääjä Elinkautiselle joka sai murhatuomion muinoin Helsingissä?

 • Sekalainen porukka kerhoineen

  Vastaa

  Toisaalla luki että pressa ja yksi kokelasjäsen tuomittu eilen Helsingin hovioikeudessa. Miten ihmeessä tuollainen manne rosvonahkaliivi on päässyt moottoripyörien maailman. Kyl luulis häpäisevän tälläisen koko biker kulttuuria. Jude mafia mutanaama koko sakki ja täysin sairasta. Kuinka kauan nää on sallittuja??????

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi