Antifasisti liimasi ”On OK tappaa natseja” ‑tarran kuningas Kaarle XII:n tauluun Ruotsissa

Taulu on miljoonien arvoinen, mutta museo ei vaadi asiasta korvauksia.

Rikos

Äärivasemmistolainen Terry Lövkvist liimasi viime vuoden puolella Tukholman kansallismuseossa ”On OK tappaa natseja” ‑tarran kuningas Kaarle XII:n tauluun. Taulu on miljoonien arvoinen, mutta museo ei vaadi rikoksesta korvauksia.

Lövkvist kertoo olleensa humalassa museossa ja saaneensa idean laittaa tarra tauluun, ottaa siitä kuva ja lähettää kuva tarran tekijälle. Vartijat kuitenkin ottivat hänet kiinni kesken rikoksen.

Kuningas on ollut perinteisesti kansallismielisten sankarihahmo Ruotsissa. 1980–90-lukujen taitteessa Tukholmassa oli tapana järjestää isoja mielenosoituksia marraskuun viimeisenä päivänä tämän kunniaksi. Tapahtumia järjestetään tänäkin päivänä mutta pienemmässä mittakaavassa.

Äärivasemmisto Kaarle XII Pohjoismaat Poliittinen rikollisuus Poliittinen väkivalta Poliittiset viholliset Rappiokulttuuri Rikos Ruotsi Yhteiskunta

Keskustelu

3 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Eikka

  Vastaa

  Teko kuvastaa äärivasemmiston näkemystä siitä millä tavoin maailma pelastetaan.

  • Tikkakosken Manne

   Vastaa

   Niin, vasemmiston ratkaisu kaikkeen on tappaminen. Pelkästään viime vuosisadalta on saldona noin sata miljoonaa vasemmiston murhaamaa ihmistä.

 • N.N.

  Vastaa

  Kunnolliset ihmiset raivataan pois ja sitten sikiävät keskenään, ei ole ihme, että maailmaa täytyy ääliöistä, poikkeavuuksista.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi