Poliisi julkaisi Kaivopuiston henkirikoksesta epäiltyjen kuvat

Poliisilla kesti lähes neljä viikkoa julkistaa henkirikoksesta epäiltyjen maahantunkeutujien kuvat.

Rikos

Poliisin julkaisemia kuvia Kaivopuiston joukkotappelun epäillyistä.

Poliisi on viimein julkistanut Kaivopuistossa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna tapahtuneen henkirikoksen epäiltyjen kuvat. Epäillyt ovat kuvien perusteella afrikkalaista ja lähi-itäläistä alkuperää.

Poliisin mukaan pahoinpitely oli saanut alkunsa ilman syytä narikassa tapahtuneesta lyönnistä. Lyöjänä oli yksi maahantunkeutujaseurueen jäsen. Seuraavaksi se oli jatkunut pihalla, jossa vuonna 2001 syntynyt uhri pahoinpideltiin niin reippaasti, että hän kuoli seuraavana yönä. Myös muita ihmisiä pahoinpideltiin.

”Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

”Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan”, Larkio jatkaa.

Poliisi pidättäytyi kuukauden kuvien julkaisulta

Sosiaalisessa mediassa alkoi varsin pian liikkumaan huhuja maahanmuuttajaseurueesta, mutta poliisi pysyi ”jostain syystä” vaiti eikä kommentoinut huhujen todenperäisyyttä. Poliisilla kestikin lähes neljä viikkoa julkistaa henkirikoksesta epäiltyjen maahantunkeutujien kuvat.

Suomen poliisi on aikaisemmin julkaissut esimerkiksi kansallismielisten tarrojen liimaamisesta epäiltyjen kuvia mediassa tehokkaammalla aikataululla kuin nyt tässä tapauksessa, jossa yksi ihminen on kuollut. Poliisilla onkin viime aikoina ollut kädet täynnä töitä ”vihapuheen” sekä Black Lives Matter ‑mielenosoituksiin osallistumisen kanssa, jolloin monikulttuurinen väkivalta pyritään agendan mukaisesti piilottamaan julkisuudelta.

Poliisi pyytää tilanteessa mukana olleita, pahoinpidellyksi tulleita sekä paikalla muutoin havaintoja tehneitä ottamaan yhteyttä poliisiin.

Lähde: Helsingin poliisilaitos

Helsingin poliisi Helsinki Jukka Larkio Kotimaa Poliisi Rappiokulttuuri Rikos Rotu Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Paska tsäkä Polpolla

  Vastaa

  ”Pahus, nämähän ovat neekereitä, ei me tämmösiä kuvia voida julkasta”.
  ”Saiskohan ne pikselöityä valkoisiksi ja syyttää äärioikeistoa?”
  ”Ei me osata tehdä niin hienoja juttuja tietsikalla”.
  ”Äs, no julkastaan sitten, ainahan me voidaan lepytellä suvakkeja sillä että kyllä ne suomalaisetkin…”

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Poliisi julkaisee kuvat tällaisissa tapauksissa vasta kun on varmistettu, että matut joko pääsevät karkuun tai rikoksesta on niin pitkä aika että syyllisiä ei saada tuomittua.

 • Tekijämies

  Vastaa

  Eiköhän tässä ala suomalaisilla silmät aukeamaan, että poliisi ei enää pyri suojelemaan omaa kansaa näiltä blm-matuilta. Suomalaiset ovat jätetty omillensa. Kuusijärven hukuttamisyrityskin on vaiettu kuoliaaksi…

  Mikä neuvoksi? Ehkäpä suomalaisten miesten on aika alkaa verkostoitumaan ja pitämään lihaskunnostansa huolta. Myös itsepuolustusta on syytä harjoitella. Naisille vahtikoirat mukaan lenkillä käydessä.

  Olisi mielenkiintoista nähdä lopputulos, kun 10 suomalaista miestä haastaisi julkisella alueella kaksintaisteluun 10 matua. On mahdollista, että blm-matuilla tulisi kiire takaisin omaan maahansa!

 • Simo Koini

  Vastaa

  Ja hommaforumilla sensuroidaan viestit joissa kritisoidaan polpoa mutiaisten rikosten salailusta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Hommaforum nyt on muutenkin ihan vitsiforum, siellä sensuroidaan tietyt aiheet kovin helposti, totuus piilotetaan keinolla millä hyvänsä. Kansallismielinen hukkaa vaan aikaansa sellaisella palstalla, ei sitä jaksa enää edes lukea.

 • jhon

  Vastaa

  Ruotsin poliisi on varoittanut suomea, ettei suomi ota ruotsin mallia, mutta kun hallitus on mikä on, niin täällä on sama hallitsematon rikollisuus.
  Nämä kaksi puoluetta RKP ja VIHREET suosii tätä hallitsematonta maahanmuuttoa.
  Suomessa on ennenkin sodittu, että pelkäänpä vaan mikä tässä on lopputulos.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi