“Kuolleen” EIT-huijarin tapauksessa kolmaskin epäilty

Valekuolleeksi epäillyn irakilaismiehen jutussa on tehty uusi kiinniotto.

Rikos

Keskusrikospoliisi epäilee, että kuolleeksi luultu mies olisi ollut lavastamassa omaa kuolemaansa Irakissa.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni yhden henkilön liittyen “kuolleen” irakilaisen tapaukseen, jossa mies vedätti oikeuslaitosta aina Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta myöten. Vapaaehtoisesti Suomesta takaisin Irakiin palannut mies esitti olevansa kuollut, minkä vuoksi Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) tuomitsi Suomen valtion korvauksiin tapauksesta. Tuomion syy oli se, ettei Suomi myöntänyt turvapaikkaa miehelle. 

Keskusrikospoliisi epäilee petoksesta

Poliisi on aikaisemmin ilmoittanut epäilevänsä kuollutta esittänyttä miestä sekä tämän tytärtä törkeästä petoksesta sekä törkeästä väärennöksestä. Nyt listalle on lisätty kolmas henkilö, ja keskusrikospoliisin tutkija epäilee, ettei epäiltyjen määrä jää kolmeen. Tuorein epäilty on otettu kiinni. Itse päärosvo, eli kuollutta esittänyt mies, on tiettävästi Irakissa edelleen. 

Tapaus on jo noussut symbolisesti merkittäväksi, sillä Suomen saadessa tuomion EIT:ltä ilmoitti sisäministeri Maria Ohisalo, että toistaiseksi kaikki palautukset Irakiin laitetaan jäihin. Nyt Ohisalo sekä hänen edustamansa politiikka onkin jälleen kerran nolattu, kun on paljastunut, että hänen tekemänsä linjavedot ovat perustuneet valheille. Myös EIT on saanut osakseen pilkkaa, sillä oikeuslaitos ei viitsinyt missään kohtaa tarkistaa Irakin viranomaisilta kuolintodistuksen aitoutta.

Lähde: Ilta-Sanomat

EIT Euroopan unioni Keskusrikospoliisi Kotimaa Maria Ohisalo Poliisi Rikos Väestönvaihto Yhteiskunta

Keskustelu

Ei kommentteja

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

Vastaa

Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi