EU suunnittelee uutta yhteisvelkapakettia vihreän siirtymän ja Ukrainan rahoittamisen nimissä

Korona-aiheisen yhteisvelkaskandaalin jälkeen Suomen hallitus lupasi äänestäjille, että kyseessä oli poikkeus, joka ei toistuisi.

Talous

Euroopan unionissa on alettu valmistella seuraavaa yhteisvelkapakettia muun muassa vihreän siirtymän ja Ukrainan rahoittamisen nimissä. Yhteisvelan Pandoran lipas avattiin vuosikymmenen vaihteessa, kun unionin jäsenvaltiot pakotettiin velkaantumaan keinotekoisen ”koronakriisin” vuoksi.

”Asiantuntija uskoo, ettei EU voi välttää uuden yhteisvelan tarvetta lähivuosina,” Yleisradio kirjoittaa. Korona-aiheisen yhteisvelkaskandaalin jälkeen Suomen hallitus lupasi äänestäjille, että kyseessä oli poikkeus, joka ei toistuisi. Koska demokratioissa poliitikkojen lupaukset on kuitenkin tehty rikottaviksi, on seuraava velkaantumiskierros jo lähempänä kuin äänestäjät ymmärtävätkään.

Yleisradion haastattelema VTT:n kansainvälisten asioiden johtaja Janica Ylikarjula pitää erittäin todennäköisenä, että yhteisvelkaa tullaan ottamaan lähiaikoina, vaikka poliitikot väittävätkin julkisuudessa päinvastaista. Ylikarjulan mukaan yhteisvelkaa ei tulisi vastustaa edes poliittisten iskulauseiden tasolla, vaan tulevan hallituksen täytyisi alkaa avoimesti ideoida velkapakettiin liittyviä yksityiskohtia.

Ylikarjula ennakoi, että yhteisvelan idea tullaan markkinoimaan kansalaisille vetoamalla Ukrainan sotaan. Kuluneina vuosina eliitti on pelannut Putin-kortin aina, kun äänestäjien riveissä erityisen epäsuosittuja poliittisia uudistuksia on tahdottu runnoa väkisin läpi.

Lähde: Yle

EU-velka Euroopan unioni Janica Ylikarjula Korko-orjuus Kotimaa Liittovaltio Poliittiset viholliset Politiikka Raha Talous Ukraina Velka Venäjä Vihreä siirtymä Vladimir Putin

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • p grandell

  Vastaa

  irti eu.sta ja heti, ihan uskomatonta, jokainen maa vastaa omista veloistaan, ei tarvitse ottaa enempää…jukoliste pk poliitikot ihan persiistä, oma maa kuralla ja toistensotia rahoitetaan maksetaan , samperin ukraina ei ole edes eu.ta vaan osa venäjää, pois hullut sieltä, mitään meillä tekemistä euroopan eniten nazze ja korruptoidulle maalle kuin ukraina, kaukana demokratiasta,mitä eu.kaan ei ole vaan ylimielinen leikki demokratia joka määrä ja hallitsee ilman minkään näköistä oikeutta itsenäisten suvenäärien valtioitten kukkaroa, eikö järki jo ala herätä, pitääkö suomenkin aloittaa uusi sisällissota? uskomatonta per###lyä poliitikoilta.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Tämä oli täysin odotettavissa, valheellisella pandemialla luotiin edellytyksiä liittovaltiokehityksen edistämiseen, yhteisvelka on suuri harppaus sitä kohti.
  Mielenkiinnolla seuraan, jos Suomi tähän suostuu, että miten poliitikot selittävät kansalle sen, että ”elvytyspaketin” (eli yhteisvelan) piti olla ainutlaatuinen, eikä toista tulisi.

  Toivon todella, että EU kriisiytyy niin pahasti, että alkaa sellainen lumipalloefekti, joka johtaa kansannousuun tätä mafiaunionia vastaan.

  ” Yleisradion haastattelema VTT:n kansainvälisten asioiden johtaja Janica Ylikarjula pitää erittäin todennäköisenä, että yhteisvelkaa tullaan ottamaan lähiaikoina, vaikka poliitikot väittävätkin julkisuudessa päinvastaista. Ylikarjulan mukaan yhteisvelkaa ei tulisi vastustaa edes poliittisten iskulauseiden tasolla, vaan tulevan hallituksen täytyisi alkaa avoimesti ideoida velkapakettiin liittyviä yksityiskohtia.”
  Siinäpä vasta vastenmielinen hahmo, kenen laskuun hän näitä lauseita loppupeleissä jakeleekaan?

 • pöh

  Vastaa

  Korona-kortti, ilmasto-kortti, putin-kortti.
  Täällä ei enää tehdä muuta kuin epäedullisia päätöksiä, pelottelemalla systemaattisesti ihmisiä.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ja se pelottelu toimii, suomalaiset ovat poliittisesti(kin) erittäin vähä-älyinen kansakunta, vaikea keksiä mitään yhtä typerää kansankokonaisuutta, jota kusetetaan asiassa kuin asiassa ja he vain menevät massan mukana.

 • Pekko

  Vastaa

  Yhteinen velka ajaa eu,ta kohti liittovaltiota. Jotta Eu voisi toimia paremmin on luonnollista että komissiolla(politbyroo) on enemmän valtaa ja kansallisvaltioilla vähemmän. Lopulta komissiosta tulee päätäntä elin kaikkeen, aivan kaikkeen, liittovaltiot toimivat sitten komission raamien mukaan. Miten tämä on mahdollista moni varmasti miettii, no tätä on haluttu ja nyt sitä tulee. Kun tätä paskaa markkinoitiin 90 luvun alussa, tarina eu,sta oli aivan jotain muuta, tarina paratiisista on helpompi myydä kuin totuus helvetistä

 • TT

  Vastaa

  U L L A T U S. Ukraina-pakettia on jo osattu odottaa ja taas näemme, kuinka persut saadaan pelattua mukaan leikkiin putin-kortilla. Siis, jos ne edes päästetään hallitukseen.

 • Erityistason seksuaaliterapeutti

  Vastaa

  Persut hallitukseen niin saadaan taas yhteisvelkaa lisää ja maahanmuuttovyöry kuten v. 2015. Siten tuhotaan persujen uskottavuus muutosvoimana. Kaikkee ne herranketaleet keksii, kun ei niillä ole mitään hyödyllistä ja rakentavaa tekemistä, niin tuhoavat sitten pala palalta toimivaa yhteiskuntaa. Se onkin niiden päätehtävä ja rahojen kääriminen omiin taskuihin

 • Bonzaï

  Vastaa

  Pitäähän sitä tekosyitä olla ihmisten orjuuttamiselle. Täytyy keksiä syitä veroille ja oikeuttaa aina vain kasvavaa korkovelkataakkaa. Veronmaksaja=orja. Täytyy osata vain hoitaa kysymyksenasettelu oikein ja rummuttaa sitä sitten mediassa kansan päihin. Sähköpotkulaudat ja ‑pyörät ovat hieno esimerkki tästä: Halutaan säästää luontoa ja kasvattaa surkeaan rapakuntoon vajonneiden suomalaisten jaksamista, joten kaivetaan akkumalmia entistäkin enemmän ja viedään lihavilta ihmisiltä pois kävely ja pyöräilykin korvaten ne sähköisellä liikkumisella. (Mutta ei hätää – sähkö on 100 %:sen päästötöntä taikaenergiaa!) Tämä asia on onnistuttu pyörittämään niin, että on parempi huristella sähköpyörällä, kuin olla liikkumatta lainkaan. Saahan siinä raitista ilmaa, joo. Mutta pieleenhän tässä on menty, kun vertailukohtina ovat ”älä liiku ollenkaan” ja ”sähköpyöräile”. Nykyihminen on niin paskassa kunnossa, ettei se jaksa enää kävellä tai pyöräillä. Pyöräilystä on tullut yli-inhimillinen rypistys ylipainoiselle suomalaiselle v. 2023.

  Eliitin täytyy median ja poliitikkojen avulla luoda meille uhkakuvia ja pahiksia; sotia, diktaattoreja, tauteja, ja sitten itse luoda niihin ratkaisuja. Mutta siellä se vain USA:nkin velkakatto taas häämöttää ja tämän itsekeksityn leikin säännöt vain venyvät, eikä mitään todellisuudessa koskaan ratkaista, vaan luodaan vain uusia ongelmia ja niihin taas uusia ”ratkaisuja”. Jos ongelmat haluttaisiin ratkaista, niin ne ratkaistaisiin ja silloin tämä leikki; bisnes vain loppuisi: Korkovelkaraha ei liikkuisi eikä liikuttaisi maailmaa. Sodat loppuisivat ja loputtoman kasvun utopia tulisi tiensä päähän.

  Mutta eihän tämä lopu, vaan sitä pidetään yllä keksimällä tappajanuhia, lennättämällä kehitysmaalaisia kuskaamaan ruokaa kaupunkeihin sähköpotkulaudoilla, pelottelemaan ihmisiä vedenpaisumuksilla/kuivuuksilla, sodilla ja muilla kauheuksilla. Ihminen laitetaan valitsemaan: Haluatko pelastaa luonnon ja haluatko välttää sodan sekä kulkutaudit? ”Tottakai!”, vastaa ihminen. Näin helppoa se on. Asettelet vain kysymyksesi oikein.

  • Erityistason seksuaaliterapeutti

   Vastaa

   Helvetin hyvä kommentti! Täällä on loistavia kommentoijia. 

   Globalistit käyttävät lahjottavia poliitikkoja hyväkseen. Ei tämä eroa kommunismista mitenkään.

   • Bonzaï

    Vastaa

    Jep, poliitikot ovat vain pelinappuloita. Sillä pitäähän pelissä olla säännöt, jotta kansa pysyy tyytyväisenä ja radiossa voidaan uutisoida hallitusneuvottelujen ynnä EU-taakanjaon edistymisestä. Molempia puolia hallitsee sama taho. Kommunismi, kapitalismi, suhdannemarkkinatalous pörssikursseineen, optioineen ja osakekauppoineen – miksi vain sitä kutsutkin, niin siinä leikissä voitot ovat yksityisiä ja kansa maksaa, jos ja kun takkiin tulee. Niitä voittoja ei tule työjuhta koskaan näkemään. Koko systeemi perustuu taantumiin, lamoihin ja lopulta romahduksiin: Silloin omaisuus vaihtaa omistajaa ja raha on vain paperia.

 • win or loose

  Vastaa

  vaihtoehto medioissa on enemmän totuuttta ja aavistelua asioiden oikeista nimistä.. ennustettu persujen takin kääntöä niin maahanmuutto asiassa kun näis eu paskapaketeissa yms.. veikkaan et takki kääntyy. valeoppositio puolue joka kerää äänet kansallismielisiltä. mikään ei tule muuttumaan.. siis morjens.

 • jjt

  Vastaa

  ei täällä maassa töitä kannata tehdä.kaikki verotulot valuu,eu,n kautta maahanmuuton ja
  kansainvälisten huijareiden taskuun.itse lopetin työn teon,3 vuotta sitten.30vuotta töitä,siitä puolet tätä,paskaa tukien riitti minulle.nyt tukia nauttien loppu elämä.

  • Nimetön

   Vastaa

   Jos miettiin työnteon kannattavuutta, niin pimeenä ne hommat kannattaa tehdä jos vain mahdollista. Miksi maksaisi esim. eläkemaksuja, kun eläkeikä nousee sitä vauhtia, ettet kunnolla edes ehdi nauttimaan siitä eläkkeestä?
   Laittaa itse säästöön rahaa kuukausittain, eikä kierrätä sitä valtion välikäden kautta.
   Mitä vähemmän tämä suomalaisvastainen systeemi saa rahaa, sitä parempi, ne rahat käytettäisiin kuitenkin ensisijaisesti neekereiden ja muiden vastaavien elintason kohottamiseen, niin miksi sellaista pitäisi olla rahoittamassa?

 • Pariisin ilmastosopimus

  Vastaa

  Itse lähinnä ihmettelen sitä että ”Jos kerran se vihreä ajatus/siirtyä/maailman pelastaminen olisi sekä seksikästä että kannattavaa, niin eiköhän ihmiset siirtyisi sille puolelle ihan itsestään”?

  Ja toisaalta, miksi aina raha ratkaisee kaikki ongelmat? Meillä on vaikka mitä ongelmia niin aina raha on se ratkaisu. Oli se sitten Afriakn nälänhätä tai aasien kaltoinkohtelu… ”Anna rahaa” ja onelmat on ratkaistu. Mutta kukaan ei tiedä mihin se raha käytetään.

  Ihan sama juttu Suomessa ja esim. Luontoliiton osalta. Maakunnissa kerätään jäsenmaksuja ja sanotaan vaikka että jos jäsenmaksu paikallisyhdistyksellä on 25e/a, niin 20e/a menee Luontoliiton kuluihin, etupäässä vinoutuneen vuokrasysteemin pönkittämiseen. Ja 5e palautuu hetken päästä paikallisyhdistykselle. 

  Ilmeisetsi Luontoliittokin ratkaisee kaikki Suomen ongelmat kun saa kerättyä maakunnista rahaa… Vaikka vielä näin 80 vuoden jälkeen ei mitään oikein kuulu maakuntien tueksi. Ei edes lainopillista apua saati sitten lausuntoja.

  Ja ihan sama vesiputkistojen kanssa… Eli, jos edes köyhemmän maan kansalaiset eivät ole valmiit tekemään mitään oman tilanteensa parantamiseksi, niin miten siinä raha auttaa? 

  Niinkuin tässä ”vihreässä siirtymässä”? Tehdäänkö niillä rahoilla Pariisin ilmastosopimuksen mukaan lisää hiilivoimalaitoksia?

 • Kyynikko

  Vastaa

  Janica Ylikarjula Orwellin linjoilla. ‑Siat ovat tasa-arvoisempia!

 • Topi

  Vastaa

  Sähkövero tulee! Olenkin odottelut sitä jo koko talven. Sähkön ALV:ia, verotusta ja sähkönsiirron verotusta tullaan nostamaan myös. Tämä viimeisenä mainittu tulee kurittamaan kovasti Suomen teollisuutta. ”Kun sähkömarkkinat saadaan vakautettua, niin sähkövero voidaan ottaa käyttöön.” Tuollaista hallitusneuvotteluista kuului asiantuntijoiden suista. Eli ensin lasketaan vähän ja sitten nostetaan paljon – vanha, hyvä kikka!

  USA:ssa Amazon sijoittaa 13 miljardia dollaria Intiaan. Tämä on ensimmäinen osuus IT-investoinnista, joka tulee luomaan 100 000 työpaikkaa. Intiassa syntyy 100 000 ihmistä 36 tunnissa. Oli pakko mainita tämäkin uutinen tässä yhteydessä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ja taas kerran, mm. PS puolue näyttää todelliset karvansa.
  Toistuu samat käännöt mitkä saimme nähdä jo Soinin ministerikaudella.

  Eurot siirtyy velkapaketin muodossa maasta pois, velkapiikki kasvaa ja ministeriauton nahkapenkillä on mukava istua alamaisia katsellen..

  Ei auta iltasatujen luku istuntosalissa, saatikka tuntien mittaiset Tynkkysen maratoonipuheet maamme velkahistoriasta.

 • Nimetön

  Vastaa

  viimeaikaisten artikkeleiden perusteella ihmettelen kyllä miten toisaalta kauhistellaan yhteisvelkaa mutta silti tuetaan globalismia ja sen agendaa eli vihataan venäjää kaikesta

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi