Kansallismielinen talouspolitiikka Unkarissa jatkuu: Suuri teleoperaattori hallituksen kontrolliin

Vodafone siirtyy unkarilaisten omistukseen ilman, että juutalaisomisteiset pankit kykenisivät enää puuttumaan yhtiön päätöksentekoon.

Talous

Pääministeri Viktor Orbánin viitoittama kansallismielinen talouspolitiikka etenee suurin harppauksin Unkarissa. Maa on päättänyt käytännössä kansallistaa suuren Vodafone-teleoperaattorin, koska hallitus ei tahdo suursijoittajien omistavan kriittistä infrastruktuuria.

”Unkarin kansallistamistalkoot nousevat aivan uusiin sfääreihin, kun Vodafonen toiminnot siirtyvät Orbánin hallintaan,” Kauppalehti kirjoittaa ja jatkaa:

”Orbán ilmoitti jo pääministerikautensa alkutaipaleella tavoitteekseen hankkia strategisesti tärkeät sektorit, kuten energia, vakuutus- ja pankkitoiminta ja media, takaisin hallintaansa. Vodafonen kauppa on tavoitteen kannalta merkittävä. Muut sektorit ovat jo valtaosin hallituksen kontrollissa.”

Rahoitus valtiollisilta pankeilta

Kaupan avulla Orbánin hallinto kykenee asiantuntijoiden mukaan asettamaan kapuloita kansakunnan etua vastustavien mediayhtiöiden rattaisiin. Muun muassa juutalainen finanssielitisti George Soros on pyrkinyt manipuloimaan Unkarin sisäpolitiikkaa median kautta aiemmin.

Käytännössä Vodafonen ostavat Orbánin hallinnolle uskolliset yritykset rahoituksella, joka on peräisin valtiollisilta pankeilta. Näin Vodafone siirtyy unkarilaisten omistukseen ilman, että esimerkiksi juutalaisomisteiset yksityiset pankit kykenisivät enää puuttumaan yhtiön päätöksentekoon.

”Kauppa palvelee tätä päämäärää [omavaraisuutta], ja vahvistaa maamme suvereniteettia”, talouden kehittämisen ministeri Martón Nagy muotoili asian haastattelussa.

Lähde: Kauppalehti

George Soros Infrastruktuuri Itsenäisyys Kansallismieliset Kansallismielisyys Omavaraisuus Pankit Politiikka Talous Ulkomaat Unkari Viktor Orbán Vodafone Yhteiskunta

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Unkarissa on hieno meno. Juuri päinvastainen kuin Suomessa. Tuollaiseen maahan voisi vaikka muuttaa, kun tämä Suomi taitaa luhistua globohomotuksen alle.

  • Arrogance

   Vastaa

   Sinne vaan mutta varo ettet vain vahingossakaan asetu mielipiteittesi poikkiteloin Orbanin hallinnolle. Kuinka kauan Vodaphone toimii unkarissa, sehän on amerikkalaisomisteinen teleyhtiö, eikä se luovu ilmaiseksi toiminnoistaan. Se laittaa pian pillit pussiin ja siinä sitä sitten ollaan.

   • Vulle Vuojas

    Vastaa

    Uli uli Orbanin hallinto uli uli.
    Miksi pitäisi edes asettua poikkiteloin, kun hallinto toimii oman maan ja oman kansan parhaaksi – toisin kuin vaikka Suomessa?

    Ymmärrätkö muuten mitä kansallistaminen edes tarkoittaa? Luuletko, että Vodafonelta jotain kysellään? Kansallistamisessa valtio sanelee summan/ehdot, millä omistus siirtyy ja sillä hyvä. Tätä soisi näkevänsä Suomessakin keskeisten osa-alueiden kohdalla, kun täällä kaikenmaailman homot ja idiootit ovat myyneet vaikkapa sähkö- ja viestintäverkkoja ”me tienataan tällä!”-asenteella, jonka tuloksena suomalaisten rahoja kupataan ulkomaille.

    • Topi Jokinen

     Vastaa

     Kaikki kansallistamiset riippumatta vallitsevasta poliittisesta viitekehyksestä, menevät pieleen! Unkarin kansa maksaa Orbanin leikit ja Orbanin lemmikit rikastuvat kunnes firma taas myydään ulkomaisille ammattilaisille.

   • GLGL

    Vastaa

    Olipas arrogantti kommentti.
    Kannattaa lukea uutinen uudestaan ilman yle-liberaalin laseja. Vodaphone laittoi pillit pussiin, sillä infra siirtyi unkarilaisyhtiöiden omistukseen KAUPPASOPIMUKSELLA. 

    Miksi Orbania vastaan pitäisi ”asettua poikkiteloin”, jos hän tekee kaiken oikein?

    Vodaphone on englantilainen yritys, joten siinäkin henkinen kontribuutiosi meni metsään.

   • LuiroNakula

    Vastaa

    ”Sinne vaan mutta varo ettet vain vahingossakaan asetu mielipiteittesi poikkiteloin Orbanin hallinnolle.”

    Asetupa poikkiteloin vaikkapa suomalaiselle hallinnolle. Sinun ei tarvitse ilmaista kuin rehellinen havaintosi homottelusta, sateenkaarista, velkaantumisesta/kehitysavusta, päälle räkivistä Mehmeteistä tai Kongon kilpajuoksijoista. Tai sitten kritisoit kaupan liukuovien eteen parkkeeravia pulisonkeja niin olet vaarallisin ihminen näillä leveyspiireillä.

    • Teemu

     Vastaa

     Miettikää mistä se kertoo, että on kiellettyä sanoa mustalaisten olevan murhaajia, neekereiden raiskaajia ja homojen pedofiilejä sekä HIV:in levittäjiä…

 • Puolueeton

  Vastaa

  ”Kansainvälinen sijoitusyhtiö Digital Colony on ostanut Suomen TV-verkkojen verkko-operaattorin Digita Oy:n kokonaisuudessaan australialaiselta päämasijoitusyhtiöltä First State Investmentsiltä. ”
  Australian omistaja muuttui Yhdysvaltalaiseksi. Joku poliitikko myi Suomen verkon ulkomaan omistukseen ja taas itsenäisyys rapautui pikkuisen. Luultavasti tuli mukavat tuet, eihän myynnissä muuta hyvää ollut poliitikolle tai Suomelle. Tosin poliitikko mainosti, nyt Suomi saa kunnollisen tv-verkon. Silloinen suuryhtiö Nokia tuskin sitä tuskin olisi kyennyt poliitikon mielestä toteuttamaan, kun Nokia rakentelee vain älypuhelimia ensimmäisenä maailmassa.

 • otto suni

  Vastaa

  Orban on uskottavasti johtanut Unkarin eroon globalistien virittämistä ansoista ja merkittävin niistä on ulkomaisten omistamat sijoitusyhtiöt. Kipapäiden valtapyrkimykset ovat rajattomia ja siksi Suomi on jo ajettu vuodesta 1995 lähtien kohti henkistä ja taloudellsita konkurssia!

  • Plääh

   Vastaa

   Orban on tietääkseni juutalainen, joten tämäkin osa suurta suunnitelmaa. Ainakin holokaustin epäilemisen kielsi muutama vuosi sitten. Antisemitistijahtiakin on ollut

 • Hollanti puhtaaksi

  Vastaa
 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi