Asiantuntijat: Euroopan inflaatio tulee pahenemaan entisestään, lisää kansallisradikalismin kannatusta

Virossa rotutietoinen Ekre-puolue on kartuttanut suosiotaan inflaation aiheuttaman tyytymättömyyden vuoksi.

Talous

Virolaisen Ekren mielenosoitus inflaatiota ruokkivaa politiikkaa vastaan.

Asiantuntijat ennustavat, että Euroopan inflaatio tulee kärjistymään alkavana vuonna entisestään, mikä lisää kansallisradikaalien poliittisten liikkeiden kannatusta. Financial Timesin mukaan esimerkkiä Euroopalle näyttävät Baltian maat, joissa inflaatiolukemat ovat jo yli 20 prosentin luokkaa.

Hinnat ovat nousseet yli viidenneksellä niin Virossa, Latviassa kuin Liettuassa lyhyessä ajassa. Toistaiseksi eurooppalainen keskiarvo on ollut huomattavasti matalampi, mutta ruman trendin uskotaan leviävän tulevina kuukausina ympäri maanosaa.

Latvian keskuspankin johdossa toimiva Mārtiņš Kazāks esimerkiksi toteaa maansa olevan ”kanarianlintu hiilikaivoksessa”, jonka kohtalo tulee koskettamaan laajasti koko Eurooppaa. Baltian maissa energiasopimusten poikkeavat kestot ovat vauhdittaneet inflaatiota, mutta keskuspankin mukaan samat hintapaineet uhkaavat myös muita maita.

Kansallisradikaalit hyötyvät kansan vihasta

Financial Timesin mukaan inflaatio on ruokkinut kansallisradikaaleja ja eliitinvastaisia liikkeitä erityisesti Virossa ja Liettuassa.

Virossa rotutietoinen Ekre-puolue on kartuttanut suosiotaan inflaation aiheuttaman tyytymättömyyden vuoksi. Liettuassa mielipidemittauksissa on erityisen hyvin menestynyt antielitistinen Ignas Vėgėlė, joka on aiemmin vastustanut myös esimerkiksi ”koronan” nimissä asetettuja rajoituksia.

Baltiassa poliittinen eliitti pyrkii tukahduttamaan kansan protestimielialan vierittämällä energiakriisin syyn kokonaan Venäjän hartioille. Kasvava osuus globalisteista kuitenkin pelkää, ettei köyhtyvä kansa tule nielemään selitystä enää kovin kauan.

Lue myös: Energia, talouskriisi ja kansallisradikaalit vaaliehdokkaat

Lähde: Financial Times

Baltia EKRE Energia Energiakriisi Energiapula Globalismi Inflaatio Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Keskuspankit Latvia Liettua Politiikka Talous Viro

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Inflaatio, joka on täysin keinotekoisesti luotu, ensitahdit tälle nyt nähdylle lyötiin heti ”koronapandemian” alkupuolella, myös ”vihreällä siirtymällä” on todella suuri osuus tässä näytelmässä.

  Hölmö kansa, jos nielee poliitikoiden ja median läpinäkyvät, sekä naurettavan typerät selitykset inflaation syistä.

 • Sota tyranniaa vastaan käydään nyt

  Vastaa

  Inflaatio ja sähkön hinta sekä energia”ongelma” ovat kaikki tahallaan aiheutettuja meidän pään menoksi.

  WEF marionetit Suomessa ovat rikollisia jotka edustavat globaalia petovaltaa. Poliisi on tässä kaikessa kuin hiljainen yhtiömies.

  WEF marioneteilla ei ole mitään laillista mandaattia. WEF on kansallisvaltioiden vastainen keskus ja globaalin petovallan yksi lonkero.

  Uskalletaan nousta tyranniaa vastaan. Uskalletaan käyttää aseita puolustussodassa.

  • Miksi aina lisää rahaa?

   Vastaa

   Niin, vieläkö asetetaan pakotteita Venäjää vastaan vai joko palataan normaaliin kaupankäyntiin?

   Minä pärjään ilman tulotaloutta 15 vuotta. Mutta kuinka moni muu pärjää?

   Olen valmis palaamaan hyviin aikoihin, mutta se vaatisi muitakin rakentamaan omaa pientä hyvinvointiyhteiskuntaa kuin vain minut. Ja siinä on sitten turha olettaa että rahaa tulee lisää, vaan että tilatut työt eivät maksa mitään. Ja että kaikki materia saadaan 0‑katteella. Joko suoraan maahantuovilta (mukaan kuuluvilta) tahoilta tai sitten tilaamalla suoraan ulkomailta.

   Tämä on ihan itse, usein ahneudesta johtuva, aiheutettu ongelma. Minä saarnasin jo vuonna 2015–2015 että ”Nyt on löysän rahan ajat. Vuonna 2025 vasta tiukkaa onkin” ja että ”tulevaisuudessa omistamisesta tehdään rasite” sekä ”vuonna 2025 kaikkien veroprosentti on 40% ja 45% välillä”. Ja tekstit löytyvä kirjasta ”Suomen saattokellot 2017”. Mutta kuinka moni kuunteli? Ja kuinka moni teki mitään varustautuakseen tänä viitenä vuotena?

 • Aika kultaa...

  Vastaa

  No, nyt on nähty mihin ”EU ja läntinen hyvinvointi johtaa”. Maaperä on nyt otollinen vanhalle kommunismille. Ja siihen suuntaan ollaan menossa koska markkinatalouden kuprut on jo nähty. Se että Venäjä miehittää maan, ei välttämättä ole peikko kaikille. Varsinkaan niille jotka elivät sen ajan.

 • Martti

  Vastaa

  Eestin väkiluku on 1 300 000 ja sinne on otettu on otettu 2022 jo ainakin 41 000 ukrainalaista. Lisää tulee. Suomen väkiluku on 5 600 000 ja ukrainalaisia otetaan pelkästään Uudellemaalle 50 000. Toiset 50 000 Suomi on myös luvannut ottaa. Rahaa on syydetty sotaan suoraan 500 000 000 € ja toinen mokoma löytyy noin hyvään bisnessijoitukseen myös. Itärajan supikoira-aita maksaa 500 000 000 € vaikka lännestä on lapannut jengiä sisään ilman minkäänlaisia matkusasiakirjoja tai henkilöllisyystodistuksia jo 30 vuotta. 500 000 000 € annetaan myös al-Holin terroristileirille Syyriaan. EU-Suomella on prioriteetit hanskassa. Tai jätetään se Suomi siitä pois kokonaan ja puhutaan vain EU:sta.

  • Sensuroimaton Totuus

   Vastaa

   Väestönvaistohan tämä on. Minun sukuni tilukset ukrainalaiset varastivat 1939–1940 ja seuraavat sukupolvet tulevat tänne elämään minun kustannuksella. Kummalliset hiljaista on tämän asian suhteen. Kovin valikoivaa tämä nykyinen ”kansallisradikalismi”. Historia (se väärentämätön versio) jäänyt tutkimatta liian monelta ”kansallismieliseltä”.

   • Hh1488

    Vastaa

    kyllä näin,samaa aikaa kuitenkin suomalaiset on takautuvasti velkaa afrikkalaisille ‚koska joku ruotsisss on joskus jotain tervaa myynyt maailmanmarkkinoille.mitään logikkaa noissa suvakkien väittämissä ei tietenkään ole.joku pers tyhmä ääliö keksii aina jonku uuden mielenvikaisen väittämän,joka tukee juutalaisten suunnitelmia.

 • Nimetön

  Vastaa

  Von der Leyen: ”We have tools” eli kun demokratia ei miellytä eliittiä, lakkaa demokratian näyttely ja siirrytään fasismiin. Luulis teikäläisille maistuvan, paitsi että se on globaalieliitin fasismia.

  • TT

   Vastaa

   Sitähän tämä nykymeininki on. Globaalieliitin fasismia, jonka avulla siirrytään uuteen feodalismiin. Nykyinen energiaköyhyytys on juuri sitä. Toki iso osa kansasta on aivopesty myönteisiksi Vihreälle Siirtymälle tai Ilmastotalkoille. Täysin järkevän näköiset ihmiset höpöttävät jotain ilmastotalkoista ja virittelevät kaikenlaisia himmeleitä, jotka eivät auta ilmastoa eivätkä ketään. Sen sijaan, jos joku keksii jotain hyödyllistä, kuten vetytalouden, niin saa odotella sellaisen yleistymistä länsimaissa pitkään. Halpa energia on suunnitellun feodaalijärjestelmän pahin vihollinen.

   Olen yrittänyt vihjata kansallismieisille, ettei heidän suosimansa valtiomuoto ’fasismi’ ei ole lainkaan harmiton. On rivikansalaisen kannalta melko sama, ovatko fasismin eli pakkovallan kahvassa globalistit vai kansallismielisten kerma. Tietenkin, jos on pakko valita, niin jälkimmäinen on parempi. Tosin jos katselee persuja, niin liekö näin sittenkään? Persut, nuo pakkopiikittäjät ja Venäjälle meidät tykinruoaksi lähettäjät, totaaliset aivokääpiöt.

 • Kimmo Leino

  Vastaa

  Onko radikalismia vaatia kansalaisille ihmisoikeuksia takaisin ? Suomen ”perustuslain” 118 § … kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.

  Eikö kansalaiset saa vaatia eduskuntaa lopettamaan varstamisen ? Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”

  Onko oikeisn, että poliisi ei saa tutkia näitä rikoksia : EOA päätös 876÷2÷05 … poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.

  Onko oikein, että virkamieten jääviyksiä ei voida tutkia ? EOA kanslaipäätös 1350/4/08 … jääviyksiä ei voida tutkia, vaikka kysymyksessä olisi Suomen valtion valitsema henkilö .

  Olen ilmeisesti ÄÄRIRADIKAALI, koska olen asianosainen kaikissa tämänkaltaisissa tapauksissa .

  Ja syyllistyn vihapuheeseen kertomalla olevani IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen suoraan ”perustuslain” mukaan .

  youtupe Fixit 20.10 2022; tokentube Kimmo Leino puhuu

 • Sanna Mirella

  Vastaa

  Monta vuotta sitten alkoi jo tämä ”et omista mitään ja olet onnellinen”. Nyt meno vain kiihtyy. Mutta se on hyvä, jos ihmiset alkavat vähitellen hermostua asiaan. Ja alkavat toimia.

 • Bella

  Vastaa

  Ukrainalaisten ottaminen maahamme on kylla iso riski. Venaja kayttaa sita kohta tekosyyna…

 • Teemu

  Vastaa

  Suomessa euro tuli kansalaisten käyttöön 1.1.2002. Siitä alkoi mahtava hintojen nousu, ensin pienellä alkupomppauksella ja siitä sitten hivuttautuen hitaammin alkuun, mutta koko ajan kiihtyen. Jossakin vaiheessa 2000- ja 2010-lukujen välissä huomasi miten kaupasta ei enää 50 eurolla (300 mk) saanut oikein mitään, vaan taskussa piti olla 100 euroa, jos meinasi jääkaappiaan tosissaan täydentää ja pystyä vielä kassalla ne ostoksensa maksamaankin. Eesti Vabariik alkoi käyttää euroa 1.1.2011 ja siellä hinnat nousivat vielä rankemmin: kahdessa vuodessa hintoihin tuli 20 % lisää, joka vei Suomessa 10 vuotta. Eestin jälkeen 2010-luvulla uppoavaan eurolaivaan tulivat vielä mukaan Latvia ja Liettua. Kroatia tulee mukaan tämän viikon sunnuntaina eli vuoden ensimmäisenä päivänä. Sitten se paatti onkin valmis vajoamaan kylmään hautaansa.

 • Paskempi vuosi 2023

  Vastaa

  Aivan lyhyt katsaus lähitulevaisuuden näkymiin:

  Kaikki muuttuu pahemmaksi.

  Poliisivaltio-Orjavaltio pahenee.

  Kaikki eduskuntapuolueet ovat todellisuudessa sodassa meitä vastaan.

  Kaikki muuttuu vielä kalliimmaksi.

  Pelkuruus leviää vielä laajemmalle. Kukaan ei uskalla TEHDÄ mitään. En tarkoita tarrojen kiinnittämistä.

  Paskanpuhuminen jatkuu.

  WEF saa jatkaa mielivaltaista hybristään. Kun kukaan ei tapa Klaus Schwabia.

  Pieniä iskujoukkoja aletaan muodostaa?

  Poliittisia tarkka ampujia?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi