Alle puolet eurooppalaisista hyväksyy Venäjä-pakotteet, jos ne nostavat hintoja

Tutkimuksen mukaan Suomessa pakotteiden aiheuttamaan hintojen nousuun suhtaudutaan hyväksyvämmin kuin muissa jäsenmaissa.

Talous

euro, money, inflation

Ukrainan sodan takia asetetut pakotteet Venäjää kohtaan saavat eurooppalaisilta laajaa kannatusta. Sen sijaan kun EU-kansalaisilta kysytään, saavatko vastatoimet vaikuttaa ruoan tai energian hinnannousuun, innostus laimenee. Tämä käy ilmi keskiviikkona julkaistusta Eurobarometristä.

Euroopan komissio julkaisi viime viikolla kyselyn, jonka mukaan Venäjän hallitukselle, yrityksille ja yksityishenkilöille asetettuja pakotteita kannattaa 80 prosenttia eurooppalaisista ja jopa 89 prosenttia suomalaisista.

Kun sitten eurooppalaisilta kysyttiin huhti-toukokuun aikana Eurobarometriä varten, saavatko pakotteet vaikuttaa energian tai elintarvikkeiden hintojen nousuun, noin 60 prosenttia eurooppalaisista vastaajista vastasi, ettei ole siihen valmis. Vain 40 prosenttia kansalaisista on valmiita kohtaamaan mahdolliset seuraukset.

Suomessa pakotteiden aiheuttamaan hintojen nousuun suhtaudutaan selvästi hyväksyvämmin kuin muissa jäsenmaissa. Vain noin 30 prosenttia ei ole valmis kohtaamaan hintojen mahdollista nousua.

Lähde: Yle

Kotimaa Politiikka Talous Talouspakotteet Ukraina Ulkomaat Uutiset Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

22 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Seant

  Vastaa

  Sen takia ei Suomessa, kun monilla on vielä halpa 2‑vuotinen sähkösopimus. Seuraavan vuoden aikana kaikilla tulee sähkö kolminkertaistumaan, joka on jo muualla eu:ssa tapahtunut.

 • Tehdäänkehitysmaayhdessä

  Vastaa

  Kyllä on tyhmää porukkaa. No, kun tätä menoa on tullut jo vuosikymmeniä seurattua , ei kenenkään pitäisi ihmetellä nimimerkkiäni.

 • Nimetön

  Vastaa

  Kuinkahan paljon tuotakin tutkimusta on kaunisteltu. Luulis, että useimmat meistä on huomannut nuo pakotteet turhiksi jo vuosia sitten.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Ei tarvitse ainakaan suomalaisten osalta muokata tutkimuksia, älyllisesti heikkolahjaista ja laiskaa kansaa valitettavan iso osa massasta.

  • GLGL

   Vastaa

   Pohjois-Korea on hyvä esimerkki siitä, miten huonosti talouspakotteet vaikuttavat valtioiden valtarakenteisiin. Päinvastoin, vahvistavat niitä.

 • TT

  Vastaa

  Taas jäin pienen vähemmistöön. Pidän venäläisiä kulttuurikansana ja suomalaisia moukkina ja hölmöläisinä, jotka tekevät kaiken väärin – varsinkin nyt, kun Hesarit, Ylet ja Mtv3:et aivopesevät kansaa ja valehtelevat sille mielin määrin. Missä ovat vihervasemmiston vähemmistöjen suojelijat? Suojelkaa minua.

 • Nimetön

  Vastaa

  Ite ainakin laittanut kaikki euroopassa tehdyt tuotteet ja palvelut boikottiin, aina kun se vaan on mahdollista. Myös aina kun vaan mitenkään mahdollista, ostan tuotteet ja palvelut ilman kuittia ja maksan siitä jopa hieman extraa, kunhan verokertymä saastaiseen brysseliin jää keräämättä.

 • Että näin

  Vastaa

  Keitähän tuohon barometriin on osallistunut, 1000–2000 henkilöä? Hallituksen mielestä hinnat eivät ole nousseet, onhan heillä varaa ostella kaviaarit pöytään ja sidukat jääkaappiin, tavallisella kansalla ei ole äänivaltaa edes nimeksi näissä asioissa.

  Totuushan on se, että monessa asiassa suomessa päättäjät ovat tyrineet ihan tahallisesti, he ovat aiheuttaneet ongelmat joista syyttävät muita ja eivät keksi ratkaisua itse aiheutettuun probleemaan.

  Todellisuudessa normitaloudessa jossa on 1–3 lasta, on ruokalasku yms. päivittäiskulu noussut huomattavasti, mutta siihen on tyytyminen koska hintoihin tavallinen kansalainen ei voi juurikaan vaikuttaa. Kulujen nousuun johtavat tahot ovat täysin koskemattomia, eivätkä halua tehdä asialle mitään koska se tuottaa heille.

 • Suomi ansaitsee kohtalonsa.

  Vastaa

  Voi vidu suomalaisetr on tyhmiä.

  • puolueeton

   Vastaa

   Ovat ollet tyhmiä jo 600 vuotta. Tottelivat ruotsalaisia.
   Se kuuluu suomalaiseen älykkääseen, suvaitsevaiseen ja kitsofreeniseen luonteeseen. Neroja ei joukossa juurikaan näy.

 • Snif

  Vastaa

  Näinhän sitä sontaa koitetaan selittää että hintojen nousi johtuisi jostain sodasta.
  Naamat on tuota väittävillä ihan suoraan sanottuna norsun perseillä kun niille sanoo että selittäkääpäs miten se teidän sotanne nosti hontoja kuukausia ennen kun se edes alkoi.
  Totuus kun on että vihersyöpä toiminta niitä hintoja enemmän nostaa.

 • Nimetön

  Vastaa

  Eipä olla niin nyrpeitä. 

  Iltiksessä oli tänään taas vaihteeksi moraalinkohotusjuttu siitä kuinka kallis energia onkin hyvä asia ja auttaa Suomea saavuttamaan ilmastotavoitteensa 🙂

  Tulee ihan hyvä mieli ja kevenevää kauppakassia on aina mukavampi kantaa.

 • Nationalisti

  Vastaa

  Nämä pakotteet näyttää kohdistuvan kaikista pahiten nimenomaan eurooppalaisiin, kansanpetturipoliitikot tietysti yrittävät kokoajan väittää aivan muuta.

  ” Tutkimuksen mukaan Suomessa pakotteiden aiheuttamaan hintojen nousuun suhtaudutaan hyväksyvämmin kuin muissa jäsenmaissa.”
  Tämä ei yllätä, tässä on parin viime vuoden aikana tullut seurailtua suht tiiviisti ja todettua, että suomalaisista iso osa on ihan saatanan tyhmää ja helposti ohjailtavaa kansaa.
  Porukka itkee nousevia kustannuksia ja samaan aikaan näyttävät peukkua tälle ”vihreälle siirtymälle”.
  Toivottavasti tulee aivan jäätävän kylmä talvi ja bensan hintakin kohoaa reilusti, katsotaan sitten kun nämä samat retardit vinkuu rahojensa riittämättömyyttä, tuskin siltikään tulevat mitään tajuamaan.

 • Kyynikko

  Vastaa

  Olen ollut huomaavinani uhriutumisen olevan muodissa osassa ideologista kenttää. Itse yritän välttää. Nyt on asiat hoidettu niin huonosti, ettei minulta kannata tukea, tai uhrimieltä kysellä.

 • Janne 1980

  Vastaa

  Olen kyllä hieman pahoittanut mieleni kakkonen loi hyvät suhteet aikoinaan Venäjälle nyt länsi tuhoaa kaiken Yhdysvaltojen tahtojen määräyksien mukaan kuka sota haluaa Nato vai venäjä vai meidän nukke hallitus olen kyllä pettynyt hallituksen lupauksiin näin on jo mennyt monta vuotta aivan sama ei vaan jaksa enään

 • Pasi

  Vastaa

  Hyviä kommentteja siitä,että miten helvetin tyhmiä suuri osa suomalaisista on,eikä ne edes itse tajua sitä.

 • Äänestetään vassareita

  Vastaa

  Vasemmistolaisessa talouspolitikassa otetaan lainaa saatanasti, eikä sitä makseta koskaan takaisin.Elämästä pitää nauttia, tarttukaa hetkeen! Rahakone sanoo ”BRRRRRRRRR”

 • Tekijämies

  Vastaa

  Aina voi laskea veroja ja näin hintojen nousua pystyttäisiin hillitsemään. Tosin tämä johtaisi massivisiin leikkauksiin julkisella puolella. Toisaalta tämä vapauttaisi virkamiehiä työmarkkinoille paikkaamaan ”työvoimapulaa”. Myös kansanedustajien määrä voitaisiin helposti puolittaa. 

  Miksi Suomi ei ota niin paljon velkaa EU:n rahanpainokoneelta, että veroja voitaisiin laskea?

  Miksi veroja ei koskaan lasketa Suomessa?

 • Nimetön

  Vastaa

  Taas yksi tarkoitushakuinen tutkimus. Kysytty varmaan vihervasemmistolta, minkä mielestä sähkö tulee ihan itsekseen pistorasiasta ja raha ilmestyy pankkitilille tekemättä päivääkään töitä, sen kun käyttää kaiken aikansa maailman parantamiseen tuhoamalla Suomesta huoltovarmuuden ja elinkeinon.
  Eihän se sellaisia haittaa vaikka bensan hinta on 4. suurin verrattuna kaikkiin maailman valtioihin ja ruoan hinta nousee. Puhumattakaan lämmityksestä kun näiden mielestä talot lämpenee ihan itsekseen.

 • Etelämmässä on kusipäisempää..

  Vastaa

  Olisitte tuohon laittanut tuon tutkimuksen grafiikkaa maittain niin olisi tullut selväksi, että mitä etelämmäksi mennään niin sen vähemmän välitetään ryssien uhreista.. Onhan täälläkin noita venäjän äänitorvia jotka kertovat kuinka tyhmää on venäjä pakotteet ja laittavat siteeksi juttuihinsan vähän totuutta ja sitten paljon satua jopa toisen maailman sodan aikasta propagandaa.. Joku voisi sanoa niille, ettei kaikki niin tyhmiä ole.

 • juha II

  Vastaa

  Suomalaiset ovat idiootteja!
  Tietänee sitä, että suomalaiset ovat valmiita nääntymään nälkäkuolemaan tyytyväisin mielin??!!!

  • Nimetön

   Vastaa

   Onko tämä sivusto siis joku vapaiden venäläisten ja ystävällisten ympärysmaiden venäläiset partisaanit? Vai miksi tänne kirjoittaa pääasiassa ryssät?

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi

  euro, money, inflation