Keskuspankkikapitalismi vääristää maailmantaloutta: Roskalainojen korot miinukselle ensimmäistä kertaa Euroopan historiassa

Kehitystä ajaa Euroopan keskuspankin "korona-ajan hätärahoitus", jonka nimissä pankki on luonut tyhjästä jo 1 850 miljardia euroa.

Talous

Euroopan keskuspankin edusta.

Eurostoliiton talousjärjestelmä lähestyy kiihtyvää vauhtia historiallisen esikuvansa Neuvostoliiton mallia. Euroalueen roskalainojen korot painuivat ensimmäistä kertaa historiassa nollan alapuolelle.

Roskalainat ovat korkeariskisiä lainoja. Niitä saavat yritykset ovat huomattavassa vaarassa ajautua konkurssiin. Perinteisesti sijoittajat ovat vaatineet korkeasta riskistä kompensaatioksi korkean koron. Roskalainojen toinen nimi onkin high yield ‑lainat eli korkean tuoton lainat.

Nyt euroalueen sijoittajat ovat kuitenkin itse valmiita maksamaan lähes konkurssikypsille yrityksille siitä, että nämä ottavat heiltä lainaa. Sijoittajat eivät vaadi enää kompensaatiota riskille vaan he ovat valmiita maksamaan riskistä. Liike-elämän periaatteet ovat kääntyneet päälaelleen.

Tuhansia miljardeja tyhjästä

Kehitystä ajaa Euroopan keskuspankin (EKP) ”korona-ajan hätärahoitus”, jonka nimissä pankki on luonut tyhjästä jo 1 850 miljardia euroa. Vuoden 2021 aikana keskuspankki on ostanut velkakirjoja 80 miljardilla eurolla joka kuukausi. Asiantuntijoiden mukaan keskuspankki tulee jatkamaan kymmenien miljardien kuukausittaista ”hätärahoitusta” vielä vuosien ajan.

Sijoittajat ovat siis huomanneet, että EKP on valmis suojelemaan Euroopan unionia hinnalla millä hyvänsä talousromahdukselta. Romahduksen pelätään johtavan unionin hajoamiseen, globalismin tappioon ja kansallismielisyyden uuteen nousuun.

Estääkseen unionin hajoamiseen johtavan ketjureaktion EKP on päättänyt luoda tyhjästä niin paljon uutta rahaa, että merkittävä määrä jopa kaikista elinkelvottomimmista yrityksistä jäisi henkiin. Strategia tuo mieleen Neuvostoliiton, jonka läpimätää järjestelmää tekohengitettiin kymmenien vuosien ajan valtion luomalla lumevaluutalla ennen kommunistidiktatuurin vääjäämätöntä tuhoa.

Finanssieliitti rikastuu, muu yhteiskunta köyhtyy

Holtittoman rahanluonnin kääntöpuolia ovat esimerkiksi tavallisen kansan ostovoiman tuhoutuminen, finanssieliitin rakettimainen rikastuminen suhteessa muuhun yhteiskuntaan ja investointien kohdistuminen vääriin yrityksiin.

Käytännössä EU siis tuhoaa rehellisten pk-yrittäjien ja veronmaksajien hyvinvoinnin perusteita pitääkseen pankkiirit, suursijoittajat ja eurokraatit pinnan yläpuolella.

Financial Timesin mukaan roskalainojen negatiiviset korot kertovat myös siitä, etteivät sijoittajat löydä euroalueelta aidosti tuottavia kohteita investoinneille. Vaikka poliitikot puhuvatkin mielellään Euroopan nopeasta talouskasvusta, on aitojen kasvukohteiden löytäminen äärimmäisen hankalaa. Suurin kasvu tapahtuukin vain keskuspankin digitaalisessa taseessa.

Lähde: Financial Times

Euro Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Finanssiala Finanssikeinottelu Globalismi Gosbank Kommunismi Konkurssi Korot Liittovaltio Neuvostoliitto Pankit Politiikka Raha Rahoitusmarkkinat Riski Riskirahastot Roskalainat Sijoittaminen Talous Talousromahdus Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Raha ja valta

  Vastaa

  No, nyt saivat Espanja, Italia, Portugali ja Ranska jälleen uuden tulonlähteen. Enää ei tarvitse ruinata miljardeja EKP:n vakuustahastosta koronan talouden runtelemille maille, vaan nyt siis maksetaan jos siitä että on ottanut lainaa.

  Moniko muuten hoksasi että EU:ssa tehtiin pikapäätös jossa EKP:n pankkien vakuusrahasto annettiin eri maille ”korona-ongelmien” ratkaisuun:

  https://euobserver.com/coronavirus/152083
  https://euobserver.com/tickers/152672

  Eikä se EU:n alueella oleva rakenteellinen korrutiokaan ole Suomen virkamiehille aivan tavaton juttu. Tutkimus sen paljastaa että Suomessa on melkoisesti korruptiota:

  https://images.transparencycdn.org/images/TI_GCB_EU_2021_web_2021-06–14-151758.pdf

 • Fixit

  Vastaa

  Hyvä kuvituskuva. Otamme väkisin rahanne nukkehallituksen kautta ja teemme rahoilla, mitä haluamme ja tänne teille ei ole asiaa. Tuoltahan tuleekin jo Soros-setä neuvomaan, kuinka uusinta ryöstösaalista käytämme ja mitä uusia pakko-lakeja laadimme.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Mitä nopeammin Euroopan Unionin romahdus tulee, sitä nopeammin pääsemme rakentamaan uutta terveeltä pohjalta. EU:n tuleva romahtaminen ei ole katastrofi vaan uuden, paremman kansallismielisen maailman synty.

  • Aattelin vaan...

   Vastaa

   Kuinkahan me voisimme omalta osaltamme nopeuttaa tuota…

 • Nimetön

  Vastaa

  EKP tekee saman mitä FED on tehnyt siitä lähtien kun dollari irrotettiin kultakannasta vuonna 1971. Dollari romahtaa, samoin Euro. Euroopan alueen valtiot imetään sitä ennen kuiviin. Keskuspankkien kusetuksesta pitäs päästä eroon

 • Erwin Goodman

  Vastaa

  EU ottaa tosiaan nukkehallituksen kautta Suomesta kaikki mitä irti lähtee. Sotet, kaiviokset, eläkerahastot, mitä nyt keksitkään. Vertaus Neuvostoliittoon on hyvä, mutta Suomessa on käynnissä samanlainen valtion omaisuuden ryöstö kuin Venäjällä 90-luvulla. Jotkut sanovat, että ihmisiä piikitetään sen takia ettei eläkkeitä ole varaa maksaa. Suomella on kaikki eläkerahat kerättynä rahastoon jossa rahaa riittää, mutta sen kaappaa EU näillä kansanmurhaisilla koronatoimilla ynnä muilla. Poliitikot saavat hopearahansa, kuten nyt Ohisalo ja lähipiirinsä 70 miljoonaa myytyään tappioyhtiön valtiolle. Syytä maksaa onkin, sillä he ovat peittelemässä sotarikoksia, rikoksia kansanryhmää vastaan jne. Vai onko joku esittänyt teille mikroskooppikuvaa koronaviruksesta? Minäkään en ole kuullut. He ovat paikoillaan feikkivaaleilla. Sokeriksi pohjalle: Suomi on siirtomaa-asemassa MUTTA VERRATKAAPA KUVIA SANNA MARINISTA JA RUOTSIN PRINSEESSA SOFIASTA KESKENÄÄN.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi