EU esittää tiukempaa valvontaa kryptovaluutoille

Euroopan Unioni esittää tiukempaa valvontaa kryptovaluutoille. Virallinen syy on rahanpesun estäminen, mutta todellinen syy on ihmisten rahaliikenteen tarkkailu, sillä se on toimivan poliisivaltion yksi peruslähtökohdista.

Talous

Esityksen mukaan kryptovaluuttakauppoja hoitavien yhtiöiden tulisi kerätä tietoja valuuttojen lähettäjistä ja vastaanottajista. Säännön mukaan kryptopörssin tulisi varmistaa valuuttaa lähettävän asiakkaansa koko nimi, osoite, syntymäaika ja tilinumero sekä vastaanottajan nimi.

Toisen osapuolen palveluntarjoajan tulisi puolestaan tarkistaa, ettei vaadittuja tietoja puutu. Myös kryptolompakoiden perustaminen nimettömänä kiellettäisiin samaan tapaan kuin nimettömät pankkitilit ovat kiellettyjä.

Komission esitys menee vielä parlamentin ja neuvoston käsittelyyn, joten mahdollisen lain läpimeno saattaa viedä parikin vuotta.

Lähde: TiVi

Euroopan unioni Kryptovaluutat Poliittiset viholliset Politiikka Talous Teknologia Ulkomaat Uutiset Valvonta Yhteiskunta

Keskustelu

6 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  EU on huolissaan myös monopolikeskuspankkinsa EKP:n asemasta. EKP laskenee liikkeelle digitaalisen euron, joka on hirmuvalta EU:n tuleva selkäranka. Kaikki sen ulkopuolinen rahaliikenne joko kielletään tai alistetaan ankaraan tarkkailuun. Rahaliikennettä on tarkkailtava, jotta julkinen hallintokoneisto saa napattua sieltä tarvittavat verovarat hankkeisiinsa. Noita rahoja ei kansalainen itse näe eikä saa varojen käytöstä päättää. Tulevaisuudessa valtio tai EU määrää jopa kansalaisen käyttämät lääkkeet ja kenties ruuankin. Kontrolli pyritään ulottamaan kaikkeen ja vapaa markkinatalous on haudattu historiaan. Kommunistit ovat jo nyt sitä mieltä, että käsitteet ’yksityisyys’ tai ’vapaus’ joutavat historian romukoppaan. Kaikki alistetaan kommunistiselle supervallalle.

 • Kimmo

  Vastaa

  Mitähän ja ketähän tämä tulee taas hyödyntämään?

  Meinaavatko nämä kommunistit että tuolla saadaan rikollisia kiinni ja että se tulee häiritsemään jollain lailla niitä jotka haluavat pitää tilinsä ja itsensä salassa? 

  Luulisi että noilla järki riittäisi ymmärtämään että ihmiset avaavat uudet kryptotilinsä vapaisiin maihin joissa kommunistit eivät ole vallassa ylläpitämässä totalitarismiaan.
  Mutta ei, järjellä ja vasemmistolaisilla ei ole mitään tekemistä keskenään, se on yhtälö jota ei ole olemassa.

 • p.grandell

  Vastaa

  toivottavasti koko kommunistinen eu on jo ”hajonnut” omaan mahdottomuuteensa 2 vuoden päästä…

 • juha Anttila

  Vastaa

  poliisivaltio?
  Eikö kaikissa hyvissä valtioissa ole poliisi.

 • Ossi_1488

  Vastaa

  Siis kyse ei ole niinkään EU:n aikaan saannosta vaan kyse on globalistisesta suunnitelmasta. Ilmiö näkyy mm. siinä että Soros on ryhtynyt vaikuttamaan Bitcoin markkinoilla.

 • Kyllästynyt

  Vastaa

  Luin otsikon ja jonkin kommentin osin. Alkoi …tuttamaan, jonkin aikaa sitten aloin näihin sijoittamaan, juuri sen vuoksi ettei eu ja keskuspankit ole mukana. Nooh, parempi sijoittaa fyysiseen kultaan kuten ennenkin, sen kun kätkee hyvin niin kukaan ei tiedä mitään, eikä kukaan pääse siitä vuolemaan veroprosentteja, onpa ainakin jotain turvaa kun euro kaatuu. Eu, keskuspankit ja suomen klovnit eduskunnassa voitte haistaa sanonko minkä!

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi