EU pakottaa suomalaiset rahoittamaan kriisimaiden pankkeja entistä enemmän

Järjestelmä on äärimmäisen vaarallinen, sillä Suomessa pankkisektori on 375 (!) prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.

Talous

Euroopan keskuspankin edusta.

Euroopan unionin valtiovarainministerit runnoivat maanantaina läpi uudistuksen, joka tulee lisäämään pankkijärjestelmän ”yhteisvastuullisuutta”. Käytännössä kyse on suuresta askeleesta kohti pankkiunionia eli rahanvallan keskittämistä EU-byrokraattien käsiin.

Partisaani on kirjoittanut jo aiemmin niin sanotusta gosbankifikaation riskistä. Euroopan unioni muistuttaa yhä enemmän Neuvostoliittoa, jossa kaikki pankki- ja rahoitustoiminta oli rajattu hallitsevan puolueen eliitille. Näin poliitikot ja virkamiehet voivat suoraan päättää muun muassa siitä, mitkä yritykset saavat rahoitusta ja mitkä ajetaan keinotekoiseen konkurssiin.

Asiasta tiedotti Sanna Marinin hallituksen rahaministeri Matti Vanhanen. Sosialidemokraattien Marin on ulkoistanut hallituskautensa korruptiotoimet keskustalaiselle Vanhaselle yrittäessään itse ylläpitää imagoa ”korruptoitumattomasta työväen edustajasta”. Pääministerinä Marin on kuitenkin vastuussa Vanhasen politiikasta.

Tavalliset suomalaiset viime kädessä vastuussa

Uudistuksen myötä suomalaiset pankit tulevat olemaan vastuussa esimerkiksi kreikkalaisten ja italialaisten konkurssikypsien rahalaitosten selviytymisestä. Kun esimerkiksi mafian ylläpitämä pankki uhkaa kaatua Italiassa, suomalaiset pankit joutuvat elvyttämään sitä valtavilla summilla, jottei EU:n korttitalomainen finanssijärjestelmä kaatuisi.

Järjestelmä on äärimmäisen vaarallinen, sillä Suomessa pankkisektori on 375 (!) prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Pelastusoperaatiot voivat ajaa koko Suomen kansantalouden kuilun reunalle, kun omilta pankeiltamme loppuu maksukyky.

Lisäksi suomalaispankkien omistajista suuri osa on esimerkiksi eläkevakuutusyhtiöitä, minkä vuoksi lopullisia maksumiehiä ovat vanhuuden päiviään varten säästävät tavalliset suomalaiset.

Lähde: Yle

Euro Euroalue Eurokriisi Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Gosbank Hallitus Italia Italialainen mafia Kotimaa Kreikka Matti Vanhanen Neuvostoliitto Pankit Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Taloudellinen riisto Talous Talousromahdus Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Asian Pihvi

  Vastaa

  Siis mitä, häh? Missä voi lukea kuvauksen tästä ”uudistuksesta”?

 • rellinen

  Vastaa

  Punapankeille pätäkkää. Loputkin pankit punikin taskuun. Pankkien kautta pääomat punakaartin haltuun. Punamafialle lisää rahaa leikkejään, projektejaan, taskujensa täyttämistä ja korruptointioperointiaan varten.
  Maailman historian suurin ryöstö(länsimaiden ryöstö) tapahtuu vaivihkaa silmiemme edessä ja ryöstettävät kansat senkun vaan istuvat peukalo persreiässään.

 • juha.

  Vastaa

  Tämähän on ollutkin päätavoitteena käyttäen erilaisia ”keppiluuskia” verukkeina. Ja Suomihan menee aina mukana sitä suuremmalla ’innolla, mitä enemmän se tuhoaa maamme hyvinvointia ja kansallista itsenäisyyttämme entisestään!

 • theoprastus

  Vastaa

  Ja kun mie lopetan koko veron maksun, . Mie annan häiskille summat kouraan maksan laskut ja haistatan verokonttorille. Katotaan miten äijän käy.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi