Italia: ”Emme tahdo maksaa koronalainoja takaisin!” – Suomen takaaman EU-velkapaketin riskit kasvussa

Yhteisvastuullisessa järjestelmässä suomalaiset veronmaksajat pakotetaan hoitamaan velat, kun esimerkiksi Italia laiminlyö vastuunsa.

Talous

Suomalaisten takaama Euroopan unionin ”koronaelvytysrahasto” on ajautumassa karille kriitikoiden ennustamalla tavalla. EU-maiden yhdessä ottaman velkapaketin nettohyötyjiin lukeutuva Italia on alkanut vaatia, ettei sen tarvitse osallistua velan takaisinmaksuun.

Sanna Marin sitoutui suomalaisten veronmaksajien nimissä 750 miljardin euron ”elvytysrahastoon”, joka perustuu EU-maiden ”yhteisvastuuseen”. Rahaston hyödyt valuvat korruptoituneiden valtiopäämiesten kautta pankkiireille, suuryhtiöille ja esimerkiksi Italian mafialle, kun taas korot ja takaisinmaksu jäävät tavallisten veronmaksajien taakaksi.

Käytännössä EU:n ”elvytysrahaston” yhteisvastuullisuus merkitsee sitä, että Suomen ja Saksan kaltaiset suhteellisen vauraat maat ottavat velkaa Italian ja Kreikan kaltaisten konkurssikypsien valtioiden puolesta. Yhteisvastuullisessa järjestelmässä suomalaiset veronmaksajat pakotetaan hoitamaan velan korot ja lyhennykset silloin, kun esimerkiksi Italia laiminlyö velkansa.

”Voisiko EKP taikoa velkamme näkymättömiin?”

Italian pääministeri Giuseppe Conte on nyt odotusten mukaisesti ilmoittanut, ettei maa tahdo maksaa omaa osuuttaan koronavelasta takaisin. Pääministeri ehdotti, että Euroopan keskuspankki (EKP) voisi pyyhkiä velan pois taseestaan eli taikoa Italian vastuut näkymättömiin.

EKP vastusti jyrkästi Italian vaatimusta. Mikäli molemmat osapuolet pitävät vaatimuksistaan kiinni, ei Italian velkoja taiota kadoksiin vaan ne lankeavat esimerkiksi suomalaisten maksettavaksi.

Italia on jo ennestään ollut suurimpia EKP:n politiikan hyötyjiä. Tästä huolimatta maa on ajautumassa nopeasti kohti maksukyvyttömyyttä, sillä sen velka on paisunut pian 160 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Sanna Marin ja muut valtiojohtajat ovat olleet riskeistä täysin tietoisia, mutta he hyväksyivät velkapaketin miellyttääkseen unionin johtajia rahoittavia pankkiireja.

Lue myös: EU:n ”elvytysrahaston” synnyttämä uhka puhuttaa asiantuntijoita Suomessa

Lähde: Bloomberg

Euroopan keskuspankki Euroopan unioni Giuseppe Conte Italia Italialainen mafia Keskuspankit Koronavirus Kotimaa Pankit Poliittiset viholliset Politiikka Sanna Marin Talous Talousromahdus Ulkomaat Valtionvelka Velka Velkaelvytys Veronmaksajat Verotus Yhteiskunta

Keskustelu

12 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Batman

  Vastaa

  Voi vitun vitun vittu saatana!!!!!!

 • Nyt se konkurssi tulee

  Vastaa

  Tämä ei tullut täytenä yläyksenä. Italia on saanut kymmenen viime vuoden aikana yli 380 miljardia euroa erilaisia pankkitukia. Eikä se ole makasnut niistä mitään takaisin. Miksi se siis maksaisi nyt ja miksi se lopettaisi nyt.

  Silloin aikoinaan olisi Kreikan pankit pitänyt päästää konkurssiin. Silloin summa olisi ollut naurettavan pieni: 3% EKP:n varallisuudesta. Mutta kun sitä rahaa alettiin lapioimaan ensin Keikkaan, sitten Italiaan ja senjälkeen Espanjan, Portugaliin, Ranskaan, Hollantiin, Iso-Britaniaan ja vielä Saksaan, niin siitä saatiin sellainen lumipalloefekti ettei nyt yhteenlasketutkaan euro riitä. Eli EKP on velkaanutunut yli 100% verran.

 • X

  Vastaa

  Ei huolta Sannalla on hyvä hillotolppa tiedossa EU:n koneistossa. Eikä tarvitse kuin hymyillä.

 • Luusalmi

  Vastaa

  Kyllä tonkin pääministerin karma korjaa pois, ootakaa vaan.. Aina se paha saa palkkansa tavalla tai toisella..

 • pelle

  Vastaa

  ”Sanna Marin ja muut valtiojohtajat ovat olleet riskeistä täysin tietoisia, mutta he hyväksyivät velkapaketin miellyttääkseen unionin johtajia rahoittavia pankkiireja.”
  Eivät ole olleet tietoisia, koska tietoisuus edellyttää asian ymmärtämistä. Olisi pitänyt kirjoittaa, Sanna Marin ja muut valtiojohtajat kuulleet tai lukeneet riskeistä, mutta he hyväksyivät velkapaketin …

 • juha.

  Vastaa

  Italia voittaa ja porskuttaa niin, että rapa lentää. Suomi on häviää ja sipsuttelee pitkin seinävieriä. Kun Suomi lopulta romahtaa kasaan, EU ei edes viitsi haukotella mokoman asian takia!

 • Kiitos Sanna

  Vastaa

  Sanna Marin, tuhoaa ja upottaa Suomen konkurssillaan. Kiitos Sanna ja SDP äänestäjät. Miten meni omasta mielestä.

  • Jaakko yliniemi

   Vastaa

   Huoraaminen Timo Soini quote ne jotka uskaltavat kiistää nykyisen rahajärjestelmän Ovat vaarassa! Keneltä hook nose

 • Kukavaan

  Vastaa

  Tuhotytöt asialla.

 • Hendrik

  Vastaa

  Johtaako Marin muka Suomea? Siellähän on 84 salaista ”avustaja” takapirua jotka ohjailevat Suomen tuhoamista. Nimet ja kuvat julkaistava !

 • Jones

  Vastaa

  Eiväthän ne kreikkalaisetkaan maksaneet, niin miksi sitten italialaiset maksaisivat. Ero EU:sta on ainoa ratkaisu, koska Välimeren maat auttavat rotuveljiään pohjoiseen. Pohjoismaat vieläpä maksavat näiden siirtolaisten mukavat matkat, kun valtiot antavat HIAS:kselle verorahoja, holokaustihuijauksesta johtuen.
  https://ylilauta.org/yhteiskunta/43612730#no92023056

  Mamujen omistuksessa oleva media valehtelee sitten, että tulijat olisivat tehneet eräänlaisen kärsimysmatkan, vaikka todellisuudessa he matkustavat mukavasti. Yöpyvät hotelleissa ja syövät ravintoloissa jne… Kaikki toisten kustannuksella.
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000959015.html
  http://www.jchelsinki.fi/sites/default/files/Hakehila_2_2015_web%20sivut%201%2C%203%2C%204.pdf

 • Uknown

  Vastaa

  Sanna Marin ja muut valtiojohtajat ovat olleet riskeistä täysin tietoisia, mutta he hyväksyivät velkapaketin miellyttääkseen unionin johtajia rahoittavia pankkiireja. Ihan puhdasta perseen luolemista josta lopulta Suomen kansa kärsii ja joutuu maksamaan. Helevettiin tuo sakki tuolta talosta ja sassiin.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi