EU:n talous romahti ennätyspahasti

Tuoreet euroalueen tilastot ovat paljon ekonomisten lupauksia synkempiä.

Talous

Poliitikot ja rahaeliitin propagandakonsultteina toimivat valtavirtaiset ”taloustieteilijät” ovat pyrkineet vähättelemään keväällä käynnistyneen globaalin talouskriisin vakavuutta. Tuoreet euroalueen tilastot ovat kuitenkin paljon ekonomisten lupauksia synkempiä.

Talouskriisin taustalla on viime vuosina paisunut globaali velkataakka, kuluttajien pelko sekä yritysten synkät tulevaisuuden ennusteet. Eliitti on pyrkinyt lykkäämään täysimittaista kriisiä keinotekoisesti tulevaisuuteen veronmaksajien rahoittamilla ”pelastuspaketeilla”.

”Pelastuspaketit” kuitenkin tulevat lopulta vain pahentamaan tilannetta. Pankit lainaavat veronmaksajilta saadut rahat korolla eteenpäin, mikä kasvattaa globaalia velkapottia entisestään. ”Elvytys” rahoitetaan veronkorotuksilla, mikä tuhoaa kuluttajien ostovoiman ja yritysten kannattavuuden. Lopulta romahduksesta hyötyvät vain pankkiirit, jotka saavat velallisten panttaamat vakuudet itselleen konkurssien myötä.

Varsinainen romahdus edessä

Vaikka varsinainen romahdus on vielä edessä, puhuvat 2020 toisen vuosineljänneksen tilastot selkeää kieltään. Taloussanomien mukaan euroalueen BKT romahti ”ennätyksellisen paljon” sekä huomattavasti ”asiantuntijoiden” ennusteita rajummin.

Euroopan unionin tilastokeskuksen Eurostatin mukaan euroalueen BKT syöksyi 2020 toisella vuosineljänneksellä 15 prosenttia suhteessa 2019 vertailukohteeseen. Mitään vastaavaa ei euroalueella ole aiemmin nähty.

Talousromahdus alkoi kiihtyä keväällä selvästi alkuvuoteen verrattuna, sillä ensimmäisellä vuosineljänneksellä pudotus oli ”vain” 3,6 prosenttia. Erityisen nopeaa kevään syöksykierre oli Etelä-Euroopassa. Esimerkiksi Espanja romahti 22,1 prosenttia.

Lähde: Taloussanomat

Euro Euroalue Euroopan unioni Talous Talousromahdus Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Ei mennä höpötyksiin mukaan

  Vastaa

  Lopullsen naulan tähän talouden arkkuun antoi tämä korona-höpötys. Suomalaisetkin söivät tyhmyys-pillereitä ja menivät mukaan tähän öyhötykseen. Sen avulla saatiin maan sisäinenkin talous pysähtymään. Ja nyt sitten etsitään syitä EU:sta… Sieltä ei syyllisiä löydy.

  Jotta maamme selviää on ruvettava tukemaan Suomalaisia yrityksiä. Siirtämään rahat pois Nordeasta ja Danskesta (OP:kin on vähän siinä ja siinä kun niiden datat hoitaa Intialaiset), pitää lopettaa Telian ja Elisan liittymät, ei saa ostaa vakuutuksia kuin suomalaisilta yrityksiltä ja ostaa taloustarvikkeet niiltä firmoilta jotka maksavat veronsa Suomeen kuten LIDL joka on Ky. Polttoaineiden käyttö on vähennettävä minimiin. Ja kaikkiten tulee luopua tupakkatuotteista sekä alkoholista. Polkupyöräily töihin antaa aamuin illoin sen puolentunnin treenin ja iskee puukkoa pahasti valtaapitävien rahavirtoihin.

  Meillä kansalla on paljon valtaa. Ikävä vain suurin osa kansasta rahoittaa ulkomaalaisia investointipankkeja ja siten kurjistaa maamme tilannetta. On tullut aika ottaa vastuu omasta tulevaisuudesta.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi