Alexander Stubb iloitsee: Suomi ottaa velkaa tukeakseen Italian pankkiireja

Komission suunnittelema velkapotti on yhteensä 750 miljardia euroa, josta 500 miljardia jaetaan lahjoituksina ja loput lainoina. EU kerää potin lainaamalla rahaa yksityisiltä koronkiskojilta jäsenmaiden veronmaksajien nimissä.

Talous

päivitetty

Alexander Stubb.

Entinen Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb iloitsee EU-komission suunnitelmasta, jonka mukaan suomalaiset ottaisivat velkaa lahjoittaakseen rahat Italian pankkiireille. Kyse on EU:n ”koronaelvytysohjelmasta”, jossa unionin pohjoiset valtiot pakotetaan pelastamaan eteläisten valtioiden rahaelitistit konkursseilta.

Stubb sai palkintoviran investointipankkiirina vastineeksi siitä, että ministerivuosinaan hän ajoi aina EU-byrokraattien ja ulkomaalaisten koronkiskojien etua suomalaisen kansan edun sijaan. Kokoomuspankkiirin mukaan Suomen ei tule osallistua ”vastakkainasetteluun” EU-jäsenmaiden kesken vaan tyydyttävä kiltisti rooliinsa unionin mallioppilaana.

Komission suunnittelema velkapotti on yhteensä 750 miljardia euroa, josta 500 miljardia jaetaan lahjoituksina ja loput lainoina. EU kerää potin lainaamalla rahaa yksityisiltä koronkiskojilta jäsenmaiden veronmaksajien nimissä.

Stubb toruu haastattelussaan niitä, joiden mielestä suomalaisten ei tulisi velkaantua pelastaakseen Italian rahaeliitin. Stubbin mukaan kyse on itse asiassa suomalaisten omasta edusta.

– Meidän ei kannata sisäsiittoisesti katsoa tätä keskustelua, ikään kuin ”mitä tästä tulee meille”. Koska meidän on ymmärrettävä se, että Italian talous on osa Suomen taloutta, kokoomuspankkiiri veisteli.

Stubbin mukaan suomalaisten on turha pitää kirjaa siitä, kenelle EU verorahamme lahjoittaa, sillä ”tilannetta pitäisi katsoa rahoitusmarkkinoiden näkökulmasta”. Puhumalla ”rahoitusmarkkinoista” Stubb viittaa suoraan pankkiirikollegoidensa etuun.

Lähde: MTV Uutiset

Alexander Stubb Euroopan unioni Kotimaa Politiikka Talous

Keskustelu

2 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Selkeä ristiriita

  Vastaa

  Niin.… Jos kerran Arhinmen Paavon mukaan valtioiden ei tarvitse maksaa lainojaan pois, niin miksi sitten Suomen pitää taata Italian lainoja??

 • N.N.

  Vastaa

  Olen sama mieltä Stubbin kanssa, totta kai köyhää pitää auttaa.
  Minäkin olen ajatellut ottaa lainaa ja kiikuttaa rahat rikkaalle naapurille, että hänen ei tarvitse panna suutansa säkkiä myöten. Eikä yhtään haittaa, että omat näkee nälkää Hurstin jonossa.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi