Awakening III: Haastattelussa Mark Collett

"Tärkeimmät periaatteeni ovat kansa, perhe ja traditio."

Aktivismi

Mark Collett on pitkän linjan englantilainen nationalisti ja Patriotic Alternative-liikkeen puheenjohtaja. Collett tuottaa aktiivisesti kansallismielistä sisältöä Youtubeen, sekä vierailee säännöllisesti kansallismielisissä konferensseissa ympäri Eurooppaa. Collett esiintyi myös edellisessä Awakening-konferenssissa vuonna 2019. Collett on tunnettu positiivisesta asenteestaan ja toimintatarmostaan, josta suomalaisilla nationalisteilla on paljon opittavaa. Collett on huhtikuussa järjestettävän Awakening III-konferenssin neljäs puhuja. Konferenssiin voit ilmoittautua osoitteessa awakeningfinland@protonmail.com.

Mark Colettia haastateltiin Tuukka Kurun toimesta ensimmäisen kerran vuonna 2020. Kyseisen haastattelun löydät täältä.

Tervehdys Mark! Haluaisitko esitellä itsesi suomalaisille lukijoille ja avata hieman henkilöhistoriaasi. Milloin koit poliittisen heräämisesi ja oletko aina ollut tiukan linjan nationalisti?

Olen Patriotic Alternativen johtaja, Fall of Western Man ‑kirjan kirjoittaja sekä Patriotic Weekly Reviewin juontaja. Olen ollut mukana kansallismielisessä politiikassa vuodesta 2000 lähtien ja työskennellyt koko aikuisikäni aatteemme eteen ja kansani hyvinvoinnin varmistamiseksi. Aloitin matkani liikkeessä, kun opiskelin Leedsin yliopistossa, ja olen aina ollut etnonationalisti.

Mitkä periaatteet muodostavat maailmankatsomuksesi perustan ja kuinka ne näkyvät jokapäiväisessä elämässäsi?

Tärkeimmät periaatteeni ovat kansa, perhe ja traditio. Uskon siihen, että me olemme erillinen etninen ryhmä, ja että meidän tulisi nähdä toisemme laajennetun perheen jäseninä. Meidän tulee kehittää samanlainen sisäryhmäpreferenssi kuin muilla etnisillä ryhmillä on ja pyrkiä työskentelemään kollektiivisen olemassaolomme varmistamiseksi. Näen tämän tapahtuvan niin makro ‑kuin mikrotasollakin, alkaen perheestä ja paikallisyhteisöstä. Meidän tulee pyrkiä elämään kuten esi-isämme tekivät ja varmistaa se, että me emme taistele ainoastaan kansamme, vaan myös moraalisemman ja säädyllisemmän maailman puolesta, joka hylkii mädättävän, hedonistisen ja materialistisen nykyhetken. Uskon myös, että meidän täytyy ylistää luonnonmukaista elämäntapaa, ja lopettaa kauniin ympäristömme tuhoaminen. Tämä tarkoittaa paluuta elämäntyyliin, jossa elämme tasapainossa ympäristömme kanssa, ja jossa suojelemme Euroopan alkuperäistä eläinkantaa.

Tulevan konferenssin teema on ”Nova Europa – Eurooppa liberaalin hegemonian jälkeen”. Mitkä asiat tekevät liberaaleista arvoista niin vaarallisia, ja minkälaisia vaihtoehtoja meidän tulisi kyetä tarjoamaan niille. Mikä on oman esityksesi teema?

Liberaalidemokratia on vaarallinen siksi, koska se tarjoaa illuusion valinnanvapaudesta, vaikka kaikki valinnat johtavatkin samaan lopputulokseen. Kun ihmiset luulevat olevansa vapaita, heitä on paljon helpompi hallita. Liberaalidemokratia on nyt taantumassa, ja joiltain osin se tekee systeemistä vieläkin vaarallisemman, sillä nykyistä järjestelmää johtavat ihmiset ovat lisäämässä vapaudenvastaista lainsäädäntöä sen kaltaisella kiihkolla, että se ylittää vanhat kommunistiset järjestelmätkin pahansuopuudessaan. 

Liberaalidemokratia ei ainoastaan muodosta etnistä uhkaa kansallemme, vaan myös lukuisia moraalisia uhkia. Käytännössä järjestelmä, jonka alaisuudessa elämme, pyrkii kääntämään kaiken luonnollisen ja terveellisen päälaelleen, ja ylistämään kaikkea vääristynyttä ja pahaa. Tämä johtaa väistämättä tilanteeseen, jossa kansamme joutuu kohtaamaan mitä mielikuvituksellisimpia hulluuksia, riistäen meiltä mahdollisuuden kasvaa ja kukoistaa, ja jonka tarkoituksena on saattaa meidät viheliäiseksi vähemmistöksi. Vaihtoehto tälle on aito edustuksellinen demokratia, joka pohjautuu edustettujen ihmisten todellisille tarpeille ja toiveille. Se on mahdollista saavuttaa ainoastaan nykyjärjestelmän täydellisellä remontilla, ja siirtymällä kohti vapaan informaation yhteiskuntaa, jossa ei vallitse enää sortavia lakeja, jotka tekevät väittelyn ja keskustelun mahdottomaksi.

Toimit Patriotic Alternative-nimisen järjestön johtajana. Kerro meille lisää tästä liikkeestä ja sen pitkän aikavälin päämääristä. Kuinka brittiläiset ihmiset ovat suhtautuneet ryhmänne aktivismiin tähän mennessä?

Patriotic Alternative on kasvanut nopeasti ja muuttunut maamme suurimmaksi etnonationalistiseksi ryhmittymäksi, jolla on yksiköitä joka puolella Britanniaa. Siitä huolimatta, vaikka olemme kaikista sensuroiduin ja ulossuljetuin joukko Britanniassa, joka ikinen kerta, kun saamme viestimme läpi ihmisille, on vastaanotto ollut mieluinen, ja yleisö on kehunut sanomaamme. Suurin päämäärämme on rakentaa maanlaajuinen etninen yhteisö, jonka kanssa voimme purjehtia yhdessä tulevan myrskyn lävitse, kun tilanne maassamme pahentuu entisestään.

Nykyinen poliittinen järjestelmänne on kaikkinensa brittiläisvastainen, sillä kaikki valtavirtapuolueet tuomitsevat valkoisen identiteetin, vaikka samaan aikaan ne ylistävät muita etnisiä identiteettejä, kuten esimerkiksi juutalaisia, värillisiä tai muslimeja. Onko maassanne yhtään puoluetta, jota aito kansallismielinen voisi tukea?

Yhdistyneessä kuningaskunnassa ei ole moniakaan asiallisia vaihtoehtoja kansallisella tasolla, mitä tulee parlamentaariseen politiikkaan. Maassamme on lukuisia kansallismielisiä pienpuolueita, jotka toimivat paikallisella tasolla, sekä suurempia liberaalinationalistisia puolueita, jotka toimivat kansallisella tasolla.  Sanomme aina kannattajillemme, että heidän kannattaa äänestää ketä tahansa valtavirran ulkopuolista ehdokasta, joka kannattaa maahanmuuton pysäyttämistä – ja jos yhtäkään sopivaa ehdokasta tai puoluetta ei löydy, neuvomme heitä kirjoittamaan äänestyslipukkeeseensa protestiviestin.

Listaa kolme tärkeintä poliittista toimenpidettä valkoisen Britannian pelastamiseksi seuraaville vuosikymmenille!

 1. Rakentamalla voimakkaan oikean elämän kansallismielisen yhteisön.
 2. Tuomalla julkisuuteen toivon sanoman.
 3. Puolustamalla laillisin keinoin oikeuksiamme ja vapauksiamme.

Lähde: Kansalainen

Aktivismi Awakening Filosofia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Mark Collett Patriotic Alternative Politiikka Rotu Tuukka Kuru Yhteiskunta

Keskustelu

1 kommentti

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Schlageter

  Vastaa

  Diplomaattista on sanoa, että ”puolustamalla laillisin keinoin” oikeuksiamme ja vapauksiamme.
  Valitettavasti se ei riitä.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi