YW: Talousyhteistyötä Venäjän kanssa edistäneet poliitikot ovat koko ajan olleet lännen globalismin asialla

Julkaisemme Yle Watchin kirjoituksen.

Uutiset

Vladimir Putin ja Paavo Lipponen.

Viimeisen kuukauden aikana länsi on purkanut Ukrainan sodan vuoksi rajusti taloudellista yhteistyötään Venäjän kanssa. Osana lännen pakotteita monet isot suomalaisfirmat ovat vetäneet toimintansa pois Venäjältä samalla kun isot yhteistyöhankkeet kuten ydinvoimalan ja kaasuputken rakentaminen on lopetettu kerralla.

Lännen tavoitteena on tehdä Venäjästä maatalousvoittoinen kehitysmaa samaan tapaan kuin suunnitteltiin Saksalle vuonna 1945. Tuolloisesta Morgenthau-suunnitelmasta kuitenkin luovuttiin, koska parempana strategiana saksalaisen nationalismin ja korkeakulttuuriin tuhoamiseksi nähtiin integraatio, taloudellinen yhteistyö ja Marshall-apu. Venäjä tulee tuskin sortumaan Saksan tapaan sotilaallisesti, vaikka se joutuukin maksamaan harkitsemattomasta Ukrainan seikkailustaan kohtuuttoman hinnan saatuun hyötyyn nähden. Tällaisessa tilanteessa venäläisten kesyttäminen taloudellisella integraatiolla ei voi tulla tietenkään enää kysymykseen, sillä globalistisen lännen näkökulmasta Venäjä on ainakin toistaiseksi menetetty tapaus. Viimeistään sotatoimillaan Ukrainassa Venäjä on poikennut Yhdysvaltojen määräämästä ”sääntöpohjaisesta” maailmanjärjestyksestä, jossa moraalisesti oikeutettuja sotia voidaan käydä vain Amerikan johdolla.

Koska Venäjää ei sodan vuoksi voida enää globalisoida osaksi lännen määrittämää ”kansainvälistä yhteisöä”, se täytyy irrottaa siitä kokonaan. Ydinasevaltiota on vaikea uhata suoraan sotilaallisesti ilman ettei polta omia näppejään, jonka vuoksi lännen parhaaksi vaihtoehdoksi ovat jääneet taloudelliset pakotteet. Tosin niiden lopullisesta onnistumisesta ei ole varmuutta, koska Venäjä voi siirtää taloudellisen yhteistyön painopistettä nouseviin talousvoimiin Kiinaan, Intiaan, Brasiliaan ja Afrikkaan. Joka tapauksessa tavallisten venäläisten näännyttäminen vallanvaihdoksen toivossa tulee tuskin onnistumaan maan pitkälle kehitetyn omavaraisen maataloustuotannon vuoksi. Lännen kannalta pakotteissa on lisäksi ongelmallista se, että ne haavoittavat myös sitä itseään, etenkin Eurooppaa, joka on ollut riippuvainen Venäjän energiatuonnista.

Suomen tiedotusvälineissä on vaadittu kaiken taloudellisen yhteistyön purkamista Venäjän kanssa. Samalla on nostettu tikun nokkaan ne poliitikot ja talousvaikuttajat, jotka ovat takavuosina kehittäneet taloudellista yhteistyötä itänaapurin kanssa. Ylen uutisraportissa Paavo Lipponen, Esko Aho ja monet muut ex-poliitikot tukivat vuosia Venäjän hankkeita, mutta nyt suurin osa on jättäytynyt pois – paitsi Gerhard Schröder suomalaispolittikkojen vihjataan olleen Venäjän etua ajavia ”Putinin morsiamia” tai vähintään hyödyllisiä idiootteja. Tätä oivaltaksi ylistettyä jälkiviisautta on toistanut myös sodan aikana punavihreäksi kokoomuslaiseksi paljastunut perussuomalaisten Jussi Halla-aho.

Vähänkin rehellisempi ja analyyttisempi tilannearvio taloudellisen yhteistyön todellisista motiiveista antaa aivan toisenlaisen kuvan mitä valtamedian narraatio tuottaa suurelle yleisölle. Todellisuudessa johtavien poliitikkojen pyrkimykset lisätä taloudellista yhteistyötä Venäjän kanssa eivät ole perustuneet niinkään lyhytnäköiseen oman edun tavoitteluun vaan lännen yleiseen strategiaan, jossa talouden avulla yritetään integroida Venäjä länteen ja sen arvoihin. Taloudellista keskinäisriippuvutta lisäämäällä ja materialistisen hyvinvoinnin kasvattamisella uskottiin Venäjän sulautuvan osaksi läntistä maailmaa. Strategia on rationaalisesti täysin perusteltu, sikäli kuin sen perustuu lännessä vielä vallalla olevaan Homo economicus -ihmiskuvaan. Venäjän ja aiemmin tiettyjen islamilaisten maiden tapaukset kuitenkin todistavat, että lännen eliitin harmiksi on maita, joita ei kyetä lahjomaan länsimaiseen universalismiin ja liberalismiin taloudellis-materialistisilla kannustimilla.

Ymmärrettävästi julkisuudessa ei olla avoimesti ruodittu aiemmin niin hyväksytyn lännen ja Venäjän välisen talousyhteistyön todellisia motiiveja. Tarkalla mediaseurannalla löytyy kuitenkin aina asiantuntijoita, jota lipsauttavat ääneen totuuden. Yle Radio 1:n ajan ilmiötä tarkastelevassa Kalle Haatanen ‑ohjelman viimeisessä jaksossa ”Historian poliittinen käyttö” haastateltu kulttuurihistorian dosentti Reima Välimäki toteaa ohimennen saman mitä tässä sanottiin edellä: taloudellisen yhteistyön tarkoitus on ollut integroida Venäjä länteen osaksi globalistista järjestelmää.

Näin pitkälti näyttikin, koska presidentti Vladimir Putin jopa ystävystyi läheisesti globalistien näkyvän yhteistyöjärjestö Maailman talousfoorumin (WEF) perustajan Klaus Schwabin kanssa. Sodan puhjettua WEF kuitenkin katkaisi suhteensa Venäjään, mikä on viesti siitä, että maailmanlaajuinen globalisaatio on toistaiseksi peruttu.

                              **********************

Yle TV2, maanantai 21.3.2022 klo 21.55 Suomineidot

Kausi 1, 14. Et sä voi ajatella tolleen. Etnonationalistiksi tunnustautuva Meri kertoo maailmankuvastaan. Jasmina on huolissaan monikulttuurisuuden ihanteesta. Puoliksi venäläinen Liisa koki lapsena ulkopuolisuutta. HD ohjelmatekstitys (suomi) 29 min

Tämän viikon kotimainen kulttuurikohu on ollut maanantaina alkanut ja Yle Areenasta löytyvä reality-sarja Suomineidot – Dokumenttisarja Suomen kansallismielisistä naisista. Mitään kohua ei luonnollisesti olisi ilman nettipunakaartia, joka aloitti sarjan julkaisun jälkeen välittömästi kampanjointinsa somessa. Vielä tämäkään ei olisi taannut julkisuutta, elleivät punavihreät toimittajat olisi nostaneet näiden ulisijoiden peppukipua valtakunnalliseen julkisuuteen.

Mustasukkaisesti median poliittisista oikeaoppineisuutta vahtivien punaisten lumihiutaleiden raivon nostatti sarjan naisten tavanomaisuus, koska se heidän mukaansa ”normalisoi natseja”. Heidän mielestään kansallismielisistä saa esittää vain demonisoivia ohjelmia tai heidät naurettaviksi tekeviä olkiukko-dokumentteja tyyliin Sieg Heil Suomi (1994).

Suomineidoissa seurataan kolmen eri naisen kautta kansallismielisen kentän koko spektriä. Tampereella asuva venäläis-suomalainen Liisa edustaa kosher-konservatiivisen ”kansallismielisyyden” valtavirtaa, niin sanotun poliittisen valeopposition liberaalinationalismia. Liisassa kuten valtavirtapersuissa yleensä, nationalismi on vain pelkkää pintaa. Sen alla lepää kaikkien valtapuolueiden ja pysyvien hallitusten jakama länsimainen liberalismi. Liisan harmiton hahmo ei herätä katsojassa juuri mitään tunteita, tuskin edes vasemmistoänkyrässä.

Jasmina on helsinkiläinen yliopisto-opiskelija, jonka nationalismi edustaa kaikista kolmesta perinteisintä kansallismielisyyttä. Hänen aatemaailmansa taustalla on vanha suomalainen kulttuurinationalismi, oman kielen arvostus ja luontosuhde. Ainoa radikalismiin viittaava näkemys liittyy hänen sympatiaansa edesmenneeseen kalastaja Pentti Linkolaan. Silti Jasminastakaan on vaikea leipoa mitään ”natsia”.

Ohjelman saama natsittelu perustuu ainoastaan kolmekymppisen rekkakuskin Merin näkemyksiin. Julkisuudessa paheksutun Merin mielipiteet eivät loppujen lopuksi ole kovin radikaaleja, vaan esimerkiksi vielä 1980-luvulla ne olisivat edustaneet melko valtavirtaista ajattelua. Silloin esimerkiksi Merin mainitsema afrikkalaisten tunkeminen itsetarkoituksellisesti mainoksiin olisi pidetty vihamielisenä propangandana mitätöidä suomalaisuus. Nyt voimme nähdä 1990-luvun laman aikana alkaneen pehmityskampanjan, neekerinormalisoinnin, tulokset katukuvassa.

Puhe ”natsismin normalisoimisesta” pitäisikin kääntää ihmetykseen siitä, kuinka hajottavat vasemmistolaiset arvot ovat saaneet yliotteen kaikissa läntisissä yhteiskunnissa. Ne, jotka ovat ohjelmasta eniten älähtäneet ovat niitä, joiden poikkeavia elämäntapoja ja ideologioita vihamielisen eliitin kontrolloima media on normalisoinut voimallisesti viimeisen 30 vuoden aikana ja jopa sitä aiemmin. Kyse on kulttuurihegemoniasta ja sen hallinnasta. Uuden epänormaalin ylläpitäjät eivät halua, että vallitsevaa hegemoniaa haastetaan näkyvästi ja avoimesti. Suomineidot herättää heissä alitajuista pelkoa, että mädätys ei olekaan ikuista, vaan propagandalla pohjustettu horjuva hegemonia voi romahtaa pienestäkin avoimesta haasteesta.

TV 1, sunnuntai 20.3.2022 klo 21.55 Stephen Lawrencen tapaus (12)

23. Uusia todisteita. Uusien todisteiden valossa Stephenin surma avataan kunnolla. Rikosylikomisario Driscollilla on täysi työ vakuuttaa poliisijohto sekä uhrin omaiset, että jutulla on mahdollisuuksia ratketa. HD 45 min. Linkki ohjelmaan.

Ulkomaan uutisointia 1990-luvulla seuranneet eivät voineet välttyä uutisvirralta, joka koski mustan Stephen Lawrencen kuolemantapausta Lontoossa. Tekijöiksi epäiltiin valkoisia miehiä, mikä nosti jälleen kerran keskusteluun rasismin, jolla viitataan rasistisesti vain valkoisiin. Lawrencen tapauksssa marxilaisesti virittäytyneet toimittajat puskivat agendansa rasistisesta poliisista ja vallalla olevista ”rasistista rakenteista”. Tämä siitä huolimatta, että rotujen välisessä väkivallassa valkoiset olivat moninkertaisesti uhreina mustiin nähden.

Mustat tappavat länsimaissa sekä suhteellisin että absoluuttisin luvuin moninkertaisesti valkoisia kuin valkoiset mustia. Tämä ei kuitenkaan synnytä mediahuomiota. Englannissa mustien tekemät rotumurhat eivät ole saaneet juuri minkäänlaista näkyvyyttä puhumattakaan siitä moralistis-hysteerisestä mediasirkuksesta, minkä tapaus Stephen Lawrence sai aikaan. Tämä tosiasian julkituomisessa ei ole kyse nykyään niin muodikkaasta whataboutismi-sönkötyksestä, vaan kaksoisstandardin osoittamisesta. One law for them, and another law for us.

Ylen lähettämä Stephen Lawrencen tapaus ei palvele muuta kuin valkoista syyllisyyttä, jonka lopullisena päämääränä on antautuminen ja rajojen avaaminen kaiken maailman vapaamatkustajille.

TV1, sunnuntai 6.3.2022 klo 21.56 Ridley Road (12) 4/4.

Tahrattu ihminen. Vivienin uhraus voi vielä kantaa hedelmää mutta vain, jos hän löytää uudestaan todisteet, joiden avulla natsien puolimilitaristinen joukko saadaan pysäytettyä. Kuinka hänen itsensä ja unelman käy? HD 56 min. Linkki sarjaan.

Brittiläis-amerikkalainen draamasarja juutalaistytöstä, joka soluttautuu englantilaiseen natsijärjestöön vuonna 1962. Sarja perustuu löyhästi tositapahtumiin, joita tosin niitäkin manipuloidaan sangen luovalla tunteisiin vetoavalla tavalla. Historiallista hahmoista sarjassa esiintyvät National Socialist Movementin johtaja Colin Jordan (1923−2009) ja American Nazi Partyn George Lincoln Rockwell (1918−1967) ovat odotetusti pelkkiä karikatyyrejä.

Sarja on kummallinen sekoitus poliittista jännäriä ja rakkausdraamaa, eikä se oikein osaa päättää kumpaa se olisi. Joka tapauksessa Ridley Road edustaa taitavaa psykologista manipulaatiota, jossa katsoja asettuu kuin itsestään rotumuukalaisten puolelle ja saa puolestaan tuntemaan vihaa niitä kohtaan, jotka puolustavat valkoisen katsojan todellista etua. Sarjan edustama propaganda on erityisotos siitä, mikä on vallalla länsimaissa laajemmin.

Lähde

Kotimaa Paavo Lipponen Politiikka Talous Uutiset Venäjä Vladimir Putin Yle Yle Watch

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Gugu

  Vastaa

  Moni kohdistaa vihansa vain elintasoturisteihin, jotka ovat globaalin eliitin pelinappuloita. Mutta terve ”rasismi” ja muukalaisviha ovat toki ne voimavarat, jotka juuri ovat meidät itsenäisinä pitäneet. Avoimilla rajoilla ja ”liberalismilla” tulee vain turpaan ja kuolema lopuksi. Hullua ettei valkoinen (maailman pienen pieni vähemmistö!) saa olla nationalisti. A‑anteeksi… Juuri sain korvanappiini tiedon että tämä on O.K. — jos olet ukrainalainen!

  Katsokaahan, ihmiset, MOT:n ”Bisnesunelmia Pietarista” ja ihmetelkää, kun Lipponen & Kanerva ovat jakaneet meidän verorahoja Venäjän mafialle. Löytyy YLE Areenasta. MOT:lla on hyvin dokkareita.

 • namusetä

  Vastaa

  Toi Paavo on minusta ollut aina namusedän peruskuva. En tiedä miksi. Onko se se iänikuinen muovinen irvistys/hymy?

 • Plääh

  Vastaa

  ”Lännen tavoitteena on tehdä Venäjästä maatalousvoittoinen kehitysmaa samaan tapaan kuin suunnitteltiin Saksalle vuonna 1945.”

  Tuskinpa sentään. Venäjä on ollut tähän saakka tärkeä osa suurta suunnitelmaa eikä se ole noussut toistaiseksi juutalaismafiaa vastaan eikä siten oikeastaan globalismiakaan. Pikemminkin se on esim. osa kv. natsijahtia ja holokaustivalehtelua ym. Jo kylmä sota oli silkkaa huijausta ja eduksi sionistisen vallan syvenemiselle.

  ”Todellisuudessa johtavien poliitikkojen pyrkimykset lisätä taloudellista yhteistyötä Venäjän kanssa eivät ole perustuneet niinkään lyhytnäköiseen oman edun tavoitteluun vaan lännen yleiseen strategiaan, jossa talouden avulla yritetään integroida Venäjä länteen ja sen arvoihin. Taloudellista keskinäisriippuvutta lisäämäällä ja materialistisen hyvinvoinnin kasvattamisella uskottiin Venäjän sulautuvan osaksi läntistä maailmaa. ”

  Kyllähän jo Jeltsinin aikana alkoi pullistelu ja imperiumin hehkuttaminen ja vastakkainasettelu Lännen kanssa. En usko, että kukaan nyt enää Putinin aikana todellisen vallan omaavissa vallan kamareissa uskoi Venäjän integroimiseen täysin osaksi Lännen systeemejä ja sössötyksiä.

  ”Reima Välimäki toteaa ohimennen saman mitä tässä sanottiin edellä: taloudellisen yhteistyön tarkoitus on ollut integroida Venäjä länteen osaksi globalistista järjestelmää”

  Näinhän itse asiassa kävi. Venäjällä oli tiivis integraatio. Ukrainan sota oli kuitenkin sitten liikaa Lännelle. Jopa 8 vuotta siedettiin Krimin ja Donbassin anastamista ja jatkuvaa tykkiulta ja kuoleman kylvöä Ukrainan suuntaan. Saksa ja Ranska jopa aseistivat Venäjää ja Suomi ja Ruotsi maksoivat suojelurahaa/kehitysapua. Saksa vastusti Ukrainan aseistamista ja Ranska halusi jopa normalisoida taas suhteet täysin hieman ennen kriisin kärjistymistä!

 • TT

  Vastaa

  Ukrainan sota on osa tapahtumasarjaa, jonka myötä USA:n johtama anglo-amerikkalainen maailmanimperiumi alkaa näkyvästi luhistua. Idässä ja latinalaisessa Amerikassa on katseltu USA:n rymistelyä maailmalla jo pitkään karsaasti. Petrodollarin eli dollariveroisen öljykaupan avulla USA on onnistunut pönkittämään arvoa menettävää valuuttaansa, jonka Nixon irroitti kultakannasta jo 1971. USA oli jo tuolloin tuhlannut liikaa Lyndon B. Johnsonin the ’Great Society’- hyvinvointivaltiokokeiluun sekä Vietnamin sotaan eikä pystynyt kattamaan tuhlaamiensa dollareiden arvoa kultavarannoillaan. USA tuhlasi siis enemmän kuin tienasi jo 1960-luvun lopulla. 1980/90-luvuilla USA aloitti spekulatiivisen finanssitalouden ja tehtaiden siirron Kiinaan ja Kaakkois-Aasian, minkä myötä USA ei valmista mitään, vaikka onkin raaka-ainerikas maa. USA:sta ja sen vasallista EU:sta piti tulla pelkän finanssikeinoittelun ja palvelutalouden avulla vauras alue, mutta myöhemmin on havaittu, että valmistavaa teollisuutta on oltava kestävän vaurauden ylläpitämiseksi. Kaikki lännen vaurautta tuotavat mekanismit ovat juutalaisten keksimää spekulatiivista höttöä, joka ei kestä rankempien aikojen haastetta. Huoltovarmuudet lännessä on ajettu luokattomaan kuntoon.

  Tästä paperitiikerin asemastaan länsi on päättänyt lähteä talous- ja pakotesotaan itää ja idän jättiläisiä vastaan. Venäjää kurittava sanktio-ohjelma on laajenemassa myös Kiinaa ja Intiaa vastaan. Presidentti Joe Biden on jo myöntänyt sen, että sanktiot osuvat kipeästi myös lännen kansalaisiin. Kyseessä on sota, jota lännen kiukkuinen globaalieliitti käy itää vastaan kansalaisten hyvinvoinnista rajusti tinkimällä. Tätä ennen se on kieltäynyt kaikista diplomaattisista ratkaisuista, joilla Ukrainan sotaa olisi voitu ehkäistä. On vaikea sanoa, johtuko nykytilanne lännen eliitin puupäisyydestä vai siitä, että se tietoisesti ajaa länsimaiden elintasot alas the Great Reset- ohjelman mukaisesti. Niin tai näin, elintaso lännessä tulee romahtamaan joskin niin, että elintasoerot kasvavat äärimmilleen. Yli 200 tuhatta vuodessa ansaitseville elinkustannusten nousu on tietenkin merkityksetön. Rikkaat nauravat, kun käyvät taloussotaansa Itää vastaan köyhien selkänahoilla. Köyhät eivät aluksi tätä huomaa, koska ovat uudenlaisen kansallis- ja sotahurmoksen vallassa. Ehkä hyvä näin.

 • Snif

  Vastaa

  Neukut sitä uhkailee ydinaseilla koko ajan, seniilit jätekasat tajuaa itekkin että jos laukaisevat ydinaseen se tietää koko maapallon elollisten kuolemaa sillä tyuolloin alkaa ydinohjuksia sadella usan suunnalta, kiinalta ja ehkä vielä jostain muualtakin.
  Maailmassa ei ikinä ole ollut yhtäkään maata jossa olisi yhtä hullut psykopaatit kuin venäjällä.
  Töysi numero 1 terroristimaana on venäjä.

  • Hh1488

   Vastaa

   Ei noi ydin aseet todellakaan tuhoa kaikkea elämää, ei lähellekään. Ihmisikunta kyllä tulee matkustamaan ajassa 1000 luvulle ja hyvä niin. Toivottavasti syttyy ydinsota

  • Rampe

   Vastaa

   Kyllä ne varsinaiset psykopaatit löytyy eliitin riveistä. Valot päälle sniffailija

  • 88 Eino

   Vastaa

   Hah hah kyllähän se ykkös terroristi maa on Usa !! maailman persereikä ja sietääkin saada raketit niskaan Venäjällä on suurin ase arsenaali usa on pelkkä suunsoittaja myös dollarin kaatuminen sopii hyvin saavat Globalistit paskaa lisää tuulettimeen kansallisvaltiot kunniaan !!

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Kriisit antaa aina toivoa muutoksesta. Toivon että Putin kaataa nyt eurokommunismin. Riittää kun yksi suuri maksaja lähtee. YK meni melkein konkursiin kun Trump esti 6 kk jäsenmaksut sinne.

  • Snif

   Vastaa

   Punikki.
   Idän diktaattori iskee kohta ydinohjuksilla Ukrainaan ja se tietää tuolloin ydinsodan alkamista, muista silloin juhlia tuota omaa idän ”jeesustasi” ydinlaskeumassa.

 • Salomon

  Vastaa

  Tulee väkisin jo mieleen, että onko tää jo joku kilpajuoksu viimeisistä resursseista

 • juha II

  Vastaa

  Venäjän kanssa ei leikitä millään sektorilla. Venäjä vasta lämmittelee kuin muilla on jo paskat housussa!
  Eikä edellinen vaadi kopeekkaan Putinin rahoja, sillä niistä ovat pitäneet huolen aina niin ahneet olirgarkit. Venäjä/Neuvostoliiton/ Venäjän historia on täynnä lievästi sanottuna kovia aikoja ja kärsimyksiä, joita vain lähimmäksi pääsee Saksa WWII ja ”Setä Samulin” rikki pommittamat ja raiskatut valtiot!
  Venäjällä on itsellään kaikki luonnonrikkaudet mitä maailmassa on ja viljelysmaata ruokkia kansansa, jos sillä vain järkeä ymmärtää se, mitä ”Lännen pervotyrannia” merkitsee. Sen ovat saaneet kokea jo ukrainalaiset naisparat, joita matut raiskaavat ja matalamieliset ”halpa-työnantajat” huijaavat nuoria naisia seksiorjiksi!
  Jos Putin omistaa rikkauksia henkilökohtaisesti, sillä kukapa on synnitön? Mutta kun globalisti-kommunisti-WEF-Soros pääsevät tunkeutumaan kuin parasiitit Äiti Venäjän elimistöön. Se on Venäjän loppu!

 • Plääh

  Vastaa

  Kyllä Suomen hirttäminen Venäjän energiaan ja jätti-investoinnit Venäjälle ovat silkkaa tyhmyyttä ja ehkä maanpetoksellisuutta, mikäli kyseessä ovat jotkut kgb-lojaliteetit ja muu vastaava. Kyllähän jonkun Halosen täytyy tietää toimiensa riskit ja Venäjän luonne. Halonen kertoikin politiikkansa ssyksi sen, että odotti valtavaa muutosta geopoliittisissa asemissa eli ilmeisesti Venäjän vallan kasvua. Tällöin olisi kai hänen mukaansa etu olla mahdollisimman mieliksi Venäjälle.

  Jokainen normaali järjen omaava ihminen pyöritteli päätään. Kun Fortum investoi VEnäjälle ja muut, niin ajattelin aina, että jossain vaiheessa ne omaisuudet joko ryöstetään tai niistä joudutaan luopumaan pilkkahintaan. Venäjästä riippuvuus oln Suomelle kuolemanvaarallinen asia ja tämä asia on päivänselvä ollut aina.

 • Plääh

  Vastaa

  Britanniassa on lausuttu, että pakotteet voidaan lopettaa, jos Venäjä vetäytyy. Eli ei tässä kai mitään maailmansotaa viritellä. Venäjä halutaan edelleen osaksi globaaleja systeemejä. LePenit ja vastaavat jos olisivat oleleet vallassa, niin olisi ehkä Ukrainakin saanut mennä ja tähän olisi tyydytty. Kentise Suomikin

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi