Italian vaalit lupaavat metapoliittisen vaikuttamisen helpottumista koko Euroopassa

Mikäli kansallisradikaalit onnistuvat hyödyntämään momentumin kunnolla, siirtyy myös tuore hallituspuolue enemmän nationalistiseen suuntaan.

Pääkirjoitukset

Italiassa nousee pääministeriksi sunnuntaisten vaalien jälkeen ”äärioikeistolaisin pääministeri Mussolinin aikakauden jälkeen”, mikä on tietysti askel parempaan suuntaan. Vuosikymmenten ajan vallassa ollut liberaali hegemonia alkaa murtumaan kansalaisten silmissä ja kansallismieliset arvot saavat tukevampaa jalansijaa ympäri Eurooppaa.

Vaikka kansallisradikaalista näkökulmasta katsottuna Italian seuraava hallitus tuskin on paras mahdollinen vaihtoehto, voi asiasta löytää paljon positiivisia puolia. Kansallisradikaaleilla on usein tapana boikotoida kaikkia mahdollisia tahoja, mikäli he eivät ole 100 % oikeaoppisia. Tämä johtaa ideoiden ja kansallisradikaalien liikkeiden marginalisoitumiseen, jolloin syypää ongelmiin löytyy hyvin todennäköisesti peilistä.

Koska italiassa tulee olemaan kansalliskonservatiivinen hallitus, on sillä helpottavia vaikutuksia etenkin metapoliittiseen vaikuttamiseen ja Overtonin ikkunan siirtämiseen vielä lisää kansallismieliseen suuntaan. Italian hallitus tuskin seisoo samalla tavalla kansallismielisten virtausten tiellä kuin vasemmistohallitus seisoisi, kunhan heidän kanssaan ei erikseen haasta riitaa.

Positiivisia näkymiä

Miltä kuulostaisi vaikkapa mediatuki nationalistisille medioille, sananvapauslakien tarkistaminen, suurten lapsiperheiden tukeminen rahallisilla avustuksilla, nationalistisen kulttuurin tukeminen tai kansallismielisiä ajatuksia tukevan tieteen rahoitus? Tällaisten asioiden tiellä tuskin seisovat nationalistisella sanomalla tiensä parlamenttiin raivanneet puolueet.

Poliittiset puolueet seuraavat gallupeja, tilastoja ja ihmisten huulilla olevia keskustelunaiheita silmä kovana. Mikäli kansallisradikaalit onnistuvat hyödyntämään momentumin kunnolla metapoliittisin keinoin, siirtyy myös tuore hallituspuolue enemmän nationalistiseen suuntaan, mikä taas itsessään on positiivinen asia. Tiettyihin virtauksiin positiivisesti suhtautuvat hallitukset yleensä rahoittavat tahoja, jotka ajavat puolueen suosimaa sanomaa parlamentin ulkopuolella.

Löytämällä alkuun yhteisiä tekijöitä hallituksen kanssa ja puhumalla niistä, luodaan siltoja korkeissa viroissa olevien ja marginaalisempien tahojen välille. Tästä on lyhyt matka rahoitukseen ja uusien virtausten lobbaamiseen, mikä on omiaan kiihdyttämään kansallisradikaalia lumivyöryä, joka vain kasvaa ja kasvaa koko Euroopassa.

Mallia Unkarista

Esimerkkinä voimme ottaa Unkarin. Maan hallitus tunnetaan kansalliskonservatiivisesta arvopohjasta. Se ei ole mikään unelmavaltio monille tätä tekstiä lukeville, mutta Fidesz-puoluetta kirittää kansallisradikaali Mi Hazank ‑puolue, joka sai viime vaaleissa noin 6 prosenttia äänistä nousten maan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi.

The Times of Israel kutsuu Mi Hazankia ”Unkarin radikaaleimmaksi nationalistipuolueeksi toisen maailmansodan jälkeen”. Vertaus tuo sionistien mieliin välittömästi Unkarin Nuoliristi-puolueen, joka teki tiivistä yhteistyötä Saksan kansallissosialistien kanssa. Olisiko sillä kasvualustaa kulttuurimarxilaisessa valtiossa, jossa ajatusrikokset vievät nationalisteja vuosiksi vankilaan ja jossa pelkkä tilojen varaaminen on hankalaa?

Unkarissa nationalistisen puolueen on helpompaa kasvaa ja luoda metapoliittista vaikutusvaltaa, sillä hallitus ei ole joka asiassa poikkiteloin sellaisen tahon kanssa. Toivottavasti näemme tämän nyt tapahtuvan myös Italiassa, jossa kansallismielinen aktivismi ja erilaiset alakulttuurivirtaukset ovat antaneet mallia Suomeenkin vuosien varrella.

On helppoa nähdä Unkarin mallin toteutuvan lopulta myös Italiassa, kunhan paikalliset eivät itse tyri asiaa. Muutos voi olla hiljaista ja näkymätöntä, paikallista ja sosiaalista, mutta pitkällä tähtäimellä merkittävää koko Euroopan tulevaisuuden kannalta.

Benito Mussolini Fidesz Italia Kansallismieliset Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Metapolitiikka Mi Hazánk Mi Hazank Overtonin ikkuna Pääkirjoitukset Poliittinen liittoutuminen Politiikka Strategia Ulkomaat Unkari Yhteiskunta

Keskustelu

18 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Arto

  Vastaa

  Ursula Von Der Leyen onkin jo tuoreeltaan tulokseen pettynyt mikä tietenkin tuo iloa tähän synkkyyteen. Onneksi se että Suomalainen on täydellisen surkea lammas joka määkii EU:n suuntaan pillu märkänä ei vaikuta mihinkään mitenkään. EU menee pöntöstä alas ja saamme vihdoin päättäjämme vastaamaan teoistaan kansalle. 

  Ainiin, suomalainen ei koskaan todella vaadi mitään. Helposti kusetettava herkkäuskoinen, masentunut, onneton ja pehmeä. Siinä suomalaisen määritelmä.

 • Puhdas sattuma

  Vastaa

  Itse en vielä usko muutokseen, sitten vasta kun se tapahtuu. Saksassakin oli muuan laborantti, Frauke Petry, joka nousi tuntemattomuudesta kuuluisuuteen puolessa vuodessa. Sai äänivyöryn ja torppasi sillä soraäänet. Olihan meillä Timo Soinikin ja Jussi Halla-aho. Ja nyt on Italian vuoro. 

  Ihan liikaa sattumia.

 • otto suni

  Vastaa

  Italian vaalien tulos on paras mahdollisuus Euroopassa kansallismielisille ja samalla suora isku Ursula von der Leyenin johtamalle sionistiselle politiikalle!

  Suomen poliittinen eliitti on jo kauhuissaan sillä meillä on linja ollut koko EU:ssa olo ajan kurjistaa suomalaisen ihmisen oloja. Meillä aina ensin ulkomaan eläjä ja muiden maiden velkojen maksu, siksi Suomessa on ensi keväänä löydettävä todelliset kansallismieliset ja äänestettävä Suomi ulos EU:sta FIXIT!

 • TT

  Vastaa

  Meloni on selkeä askel oikeaan suuntaan. EU tulee kuitenkin tekemään kaikkensa, jotta puolueen mahdollisuudet toteuttaa aidosti kansallimielistä ja uusliberalismia haastavaa politiikkaa olisivat nahdollisimman heikot. EU on yksi historian kauheimmista ja rumimmista poliittistaloudellisista rakenteista, joka orjuuttaa ja pyyhkii pois kansat bolshevistisen Neuvostoliiton tavoin. EU ON Ilmestyskirjan peto.

  Melonin on tehtävä paljon kompromisseja ja on valmisteltava siirtonsa huolellisesti kohdatakseen EU:n tai EKP:n tyrannian. Paluu liiraan antaisi Italialle enemmän mahdollisuuksia noudattaa oman näköistään politiikkaa ja torjua globalismin vyörytys maassa. Pessimisti ei pety ja Meloni todennäköisesti puhuu kansalle kauniita asioita samalla kun taipuu uusliberalismiin ja EU-tyranniaan, ellei jotain aivan ihmettä tapahdu. Tämä jää nähtäväksi.

  Reilunkokoinen kansallisradikaali kirittäjäpuolue olisi hyvä saada kasvamaan myös Suomessa jossa persut ovat uuvahtaneet ja muuttuneet EU:n ja atlanttisen globalismin puudeleiksi.

  • GLGL

   Vastaa

   TT kirjoittaa jälleen, kuten itse kirjoittaisin, jos osaisin. Kiitos.

  • Nimetön

   Vastaa

   ”Reilunkokoinen kansallisradikaali kirittäjäpuolue olisi hyvä saada kasvamaan myös Suomessa jossa persut ovat uuvahtaneet ja muuttuneet EU:n ja atlanttisen globalismin puudeleiksi.”

   Ei ole mahdollista sosialismissa. Järjestelmä torppaa. Kaiketi siksi persut nykyisin sellaisia kuin ovat.

 • ValhallaX

  Vastaa

  Allekirjoitan tämän. Sataprosenttisesti.

  Kannattaa katsoa Zerohedgen sivustosta Giorgia Melonin pitämä puhe. Tätä ei ole käännetty, mutta intensiteetti on suoraan Mussolinilta tai Hitleriltä. Yleisö istuu ensin suorastaan huvittuneena, mutta kun puhe etenee ja intensiteetti kiihtyy niin ensin passiivinen yleisö nousee seisomaan ja hurraamaan, spontaanisti.

  Meidän kansallismielisten on ymmärrettävä, että kansa on meidän puolellamme, mutta kansa palkää, koska omaa maataan huoraava eliitti saa hulppeat rahat huoraamisestaan ja globaali sionistieliitti (lue: juutalaiset) ei kaihda mitään toimia joutuessaan ahtaalle.

  Giorgia Meloni on malli meille kansallismielisille. Kun me puhumme kansalle, puheen on oltava intensiivinen, suorastaan aggressiivinen. Kansaamme lyödään, sitä raiskataan, se orjuutetaan velalla ja sen vuosisatainen työ annetaan puoli-ilmaiseksi inhalle viholliselle, joka, kirjaimellisesti, vie tuhkatkin pesästä, sillä tämä demoni on ahne perkele suoraan helvetistä.

  Katsokaa ja kuunnelkaa Giorgiaa, hän pukee sanoiksi kansojemme tuskan ja hän nimeää vihollisen. Hän puhuu kansan kielellä, kansalle.

  Nyt on oikea aika hyökätä – ja rajusti.

 • Salomon

  Vastaa

  Mikähän suden kuoppa tässäkin on vielä luvassa

 • tymä

  Vastaa

  Itseäni hiukan mietyttää ettei vaan puolueesta toivottavasti kuoriudu myöhemmin mitään ryssämielistä.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Onhan tämä kiva uutinen, mutta demokratia merkitsee kompromisseja. Giorgia Meloni luultavasti kuohitaan poliittisesti ja paimennetaan takaisin Overtonin karsinaan. 

  En usko maailman muuttuvan äänestämällä. Jos olen väärässä, kukaan ei siitä iloisempi, kuin minä itse.

  • Nimetön

   Vastaa

   Luitko tekstiä? Sen pointtihan oli nimenomaan se, että puolueen vanavedessä on helppo radikalisoida kansaa metapoliittisin keinoin.

   • Lord Mystery

    Vastaa

    Luin, enkä muuta mielipidettäni. Demokratiassa ihmisten radikalisointi estetään vesittämällä hyvä aate. Jos vesittäminen ei sattuisi onnistumaan, eristetään vallasta.

    • Nimetön

     Vastaa

     Toisin sanoen et ymmärtänyt lukemaasi.

     Metapoliittinen vaikuttaminen on eri asia kuin demokraattinen vaikuttaminen.

 • Vesittäjämeloni

  Vastaa

  Hän on Aspen instituutin kasvatti joka taas kuululu WEF:n alle. Vesittäjämeloni oli ajamassa koronatyranniaa koko Eurooppaan. Maskeja, rokotteita ja passeja. Ja on käynyt Isralissa voideltavana ja tietysti Yad Vashemissa ja siten vannoo lujittavansa yhteistyötä sinne suuntaan. Eli turha hurrata.

 • juha II

  Vastaa

  Italialainen italialaisen tomera ja sanavalmis nainen tulee saamaan vastaansa koko EU:n sortokoneiston. Sillä onhan EU ainakin omasta mielestään (järjestön koko perusolemus) EI autotäärinen hallinto ja näin demokratian esikuva kunhan EU maiden ”tyhmät” äänestäjät eivät ”äänestä väärin”. Eli ”väärin sammutettu!” Meloni käväisi Yhdysvalloissa puhumassa MAGA-”terroristeille” kuten Unkarin presidentti Viktor Orban hieman aikaisemmin. Melonin puhe oli intohimoinen ja hyvä, jossa hän ei sortunut puhumaan ”rivien välistä” kulttuurimarxisteista ja globalisteista. EI! Se oli suorasuuntausta!!! Oli ilo kuunnella naista ja miestä (Orban), jotka eivät jättäneet periaatteistaan ja arvoistaan mitään epäselvyyttä. Jollaista ei voi edes ankeriaan liukkailta globalisti-WEF:n käsinukeilta odottaakaan muuta kuin, että he kaatavat AINA sontaa tavallisten kunnon kansalaisten niskaan ja ylistävät pelkkiä ”kädellisiä”heittiöitä!!!

 • Piikivi

  Vastaa

  Sanna Marinia varmaan harmittaa, kun jää auttamatta tämän Melonin varjoon omien melonikuviensa kanssa …

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Nainen pettää varmasti. Huhtasaarikin toivotti Ukrainan pakolaiset tervetulleeksi. 0 turvapaikanhakijaa oli vaan huijaus…

 • Laivakissa

  Vastaa

  Ursula van der Leyen: ”Jos Italia äänestää väärin – meillä on keinomme!”

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi