Lukijan kynästä: Maailma on mennyt kuralle

Partisaani julkaisee lukijan näkemyksen maailmanpolitiikan tilasta ja energiakriisin taustoista.

Lukijan mielipide

Maailma on mennyt kuralle. No onhan se mennyt jo aikoja sitten, erona on vain se, että yhä useampi lammas on löytänyt aukon aidassa, eikä se sama kura enää maistu, kun toisella puolella aitaa on ruohoa tarjolla. Nyt pitää vaan näyttää muillekin se suolen päässä (lammastarhan aidassa) oleva aukko, josta paistaa vielä aurinko, muuten meitä kaikkia uhkaa loputon kurjuus globalistien kuristusotteessa.

Tarkoitus oli kirjoittaa jo vuosi sitten juttua koronaan liittyen mutta päätin olla kirjoittamatta koska kansalle oli tarjolla tarpeeksi asianmukaista ja oikeaa infoa asiasta. Kiirettäkin on ollut, mutta päätin nyt paneutua hetkeksi maailman epäkohtiin ja niiden vaikutuksesta Suomen kansaan. 

Ne, jotka ovat aikaisemmat kirjoitukseni lukeneet tiedostavat, että huoleni kansamme tulevaisuudesta on suuri. Meidän omaisuuttamme kaupataan ahkerasti ja surutta vähiten tarjoavalle suursijoittajalle, eikä meille jää luun lisäksi kuin lasku käteen. Teollisuus on tapettu, ja pakeneva koulutettu väki paikataan kehitysmaalaisilla.

Aloitetaanpa sähköstä.

Sähkö ei ole mikään ylellisyystuote, vaan koko kansakuntamme hyvinvointi on rakennettu sen ympärille, että sähköä saa pistorasiasta. Valtio on pitänyt huolen sen saatavuudesta. Nyt onkin tilanne se, että kaikilla ei tule olemaan varaa sähkölaskuihin, kun talvi taas yllättää. Miksi sähkö maksaa niin paljon tänään? No ei maksa, ainakaan Ruotsissa, jossa se maksaa murto-osan siitä mitä se maksaa Suomessa. Hinta on noussut ainoastaan siinä laskussa, joka kiltisti maksamme joka kuukausi. Sähkön tuottaminen ei ole kallistunut, eikä sähköä kuljeteta kotiovelle rekan kyydissä, vaan sähköverkkoa pitkin, joten polttoaineiden hinnatkaan eivät vaikuta.

Sähkön siirto on kallistunut vain sähköverkon yksityistämisen takia, pitäähän yksityinen osakeyhtiö tuottaa voittoa. Sähkö itsessään on kallistunut lähinnä siksi, että maan kaikki turvelaitokset ajettiin alas, eikä hallitus ei suostu maksamaan kaasusta naapurimaan valuutassa. Kuten markkinataloudessa on tapana, kaikki perustuu kysyntään ja tarjontaan. Lisäksi siitä, että talvella tuotettava sähkö on jo myyty etukäteen.

(Paavo Tajukangas on tehnyt hyvää tutkivaa journalismia aiheesta, miten sähköä ostetaan ja myydään tarpeettomasti yli valtiorajojen, kannattaa lukea TÄMÄ.)

Nyt sopiikin miettiä hallituksen osuutta tähän tilanteeseen. Fortum, jonka osakkeiden enemmistö (toistaiseksi) on valtion hallussa, seisottaa tyhjän panttina voimalaa, tietenkin hallituksen siunauksella. Samainen hallitus myös maksoi romutuspalkkioita turpeella käyvillä tuotantolaitoksista. Hallitus siis piti huolen siitä, ettei turpeen sähkötuotantoa saada edes takaisin pyörimään, kun hinnat nousevat, jolloin lisätuotanto laskisi hintoja.

Jokainen voi itse miettiä, miksi hallitus haluaa tehdä kansan elämästä helvetin. Itse ainakin luulen, että ohjeet ovat tulleet ulkopuolelta, samalta taholta, kenelle hallitus myi sekä Carunan että ison siivun Fortumia.

Entäpä polttoaineen hinta?

Asia on helppo esittää pähkinänkuoressa. Kun öljy maksoi 200 dollaria barrelilta, bensa oli puolet halvempaa. Onko bensan tuotanto kallistunut? Ei ole. Jokainen, joka ymmärsi yllä mainitun syyn sähkön korkeasta hinnasta, voi miettiä, missä syy on bensan hinnassa.

Entäpä sota Ukrainassa?

Isoisä on kertonut minulle, miten Tali-Ihantalan juoksuhaudoissa luodit ja sirpaleet viuhuivat pään yli ja kranaatit paukkuivat ympärillä sekä miten taistelutovereiden ruumiinosia lenteli muiden syliin. Sota on kauhea asia, ja luulisi jo Euroopan kansan sen tietävän. En kirjoita sodasta sen koommin, koska aivan liian harva (edes haluaa) ymmärtää kyseisen sodan syytä, saatikka sen seurauksia, kun kerran tukevat aseiden lähettämistä sinne. Ukraina ei ole sisulla varustettu Suomi, eikä Venäjä ole Neuvostoliitto, ja jokainen, joka tämän ymmärtää myös tietää, ettei Ukrainalla ole mitään mahdollisuuksia.

Länsi tulee hyvin pian luopumaan Ukrainan tukemisesta, jolloin jäljelle jäävät vain rauniot, joiden jälleenrakennusta on jo ehdotettu suomalaisten maksettavaksi. Mielestäni Zelenskyä voi verrata Staliniin, joka surutta lähetti vailla varusteita ja kokemusta olevia sotilaitaan (myös ukrainalaisia) kuolemaan Karjalan kannakselle. Suuri kunnia kuitenkin niille kansallismielisille ukrainalaisille jotka urheasti taistelevat maansa puolesta – nostan hattua ja kumarran.

Kuka uskoo, että Yle, HS ja muu JSN-media, joka kertoi meille ”totuuden” koronasta ja rokotteista, nyt kertoisi meille totuuden sodasta? Sama media, joka väittää, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan olisi syy, miksi joudumme nyt ottamaan pankkilainaa maksaaksemme tulevan talven sähkölaskut? Tai miksi halvemman raakaöljyn jalostaminen polttoaineeksi olisi nyt kalliimpaa kuin ennen? Herätkää jo hyvät ihmiset todellisuuteen.

Kyllä maailma on kuralle mennyt.

Caruna Energia Energiakriisi Energiapula Fortum Globalismi Koronakommunismi Koronapolitiikka Koronarajoitukset Koronavirus Kotimaa Lukijan mielipide Öljy Politiikka Sähköenergia Sähkönsiirto Sota Talous Talouskriisi Talousromahdus Turve Ukraina Venäjä Yhteiskunta

Keskustelu

23 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • otto suni

  Vastaa

  Erittäin selkeästi asia kerrottu! Taisteluilla Ukrainassa ei ole todellakaan mitään tekemistä Suomen ”pissishallituksen” tekemien päätösten kanssa, taustalla häärivät samojen sukujen edustajat joiden sukulaiset tekivät ”Lokakuun 1917 Vallankaappauksen” Venäjällä.

  Suomen sitoutuminen USA:n vasalliksi on suurin tyhmyys koskaan ja voin todeta, että minun isäni taisteli jo Suomen Vapussodassa ja myös Talvi-ja Jatkosodassa, joten tiedän mitä Karl Marxin opit merkitsevät. Tyhmimmät eivät ymmärrä, että Rotschildien pankkidynastia haluaa Venäjän rikkaudet joita se ei saavuttanut Romanovien aikana eikä Putinin ollessa presidenttinä!

  • kasaarijuutalaiset

   Vastaa

   Aivan. Muuan asiaa vähän enemmän tunteva henkilö sanoi kerran että ”Ei sodassa ole mitään tutkimista. Se on vain tiettyjen asioiden kulminaatiopiste. Mutta sotaan johtaneet syyt, ne ovat se merkityksellinen tutkinnan kohde”.

   No, Ukrainan erikoisopraatiossa pitää muistaa että eskalaation juuret ulottuvat aina 700-luvulle. Ja nykyisten kasaarjuutalaisten arogantti käytös on ajanut ne itse tähän tilanteeseen. Koittivat samaa kuin israelilaiset palestiinalle mutta korville tuli.

 • TT

  Vastaa

  Jos välttämättömälle perushyödykkeelle muodostuu luksus-tuotteen hinta, niin se aiheuttaa valtavia vääristymiä talouden ravintoketjuun. Joitakin vääristymiä voi ennakoida jo nyt. Kuinka käy esimerkiksi yritysten, jotka elävät niistä rahoista, jotka ihmisiltä jää aivan perushyödykkeiden hankkimisen yli? Näille yrityksille ennen ohjautuneet rahat menevät nyt sähköyhtiöille. Asiakaskato tulee oleman monilla yrityksillä valtava. Samalla yritysten omat sähkölaskut nousevat pilviin. Eipä ole paljon sellaisia yrityksiä, joka ei sähköä tarvitse.

  Tuotankoketjun jokainen porras käyttää sähköä ja hinnat siirtyvät ja kumuloituvat tuotantoketjussa eteenpäin, mutta maksajia loppupäässä on aina vain vähemmän. Kohta vain toimeentulotuella elävät voivat kuluttaa, koska Kela maksaa niiden sähkölaskun. 

  Valtio tuskin reagoi asiaan järkevästi ts. tarjontaa laajentamalla, vaan alkaa kaavailemaan uutta veroa, jolla subventoidaan vaikkapa kela-asiakkaiden ja välttämättömien tuotantolaitosten toimintaa kohonneiden kustannusten osalta. Sähköstä tehdään entistä selvemmin politiikan väline. Tavallinen keskiluokkainen suomalainen ei mitään tukirahoja näe, vaan joutuu subventioiden maksajaksi. Näin nekin rahat, jotka keskiluokkainen on onnistunut säästämään energiankulutustaan pienentämällä esim. lämpöpumppujen tai aurinkokennojen avulla, verotetaan pois.

 • Salomon

  Vastaa

  Kalatkin nauraa meille

 • Jonne

  Vastaa

  Valtiovarainministeri Saarikko Ylellä:
  Ei syytä kyseenalaistaa pääministerin tavoittavuutta

  Saarikko ilmeisesti osaa itse vastata puhelimeeen 4 promillen kännissä
  lanteet keinuen
  muusikin pauhatessa täpöllä ja 10 humalaisen kaverin ympäröimänä

  miettikää tämän hyvä veli siskon vastausta

  Ei syytä kyseenalaistaa pääministerin tavoittavuutta

  ilmeisesti Valtiovarainministeri Saarikko vetää myös jotain aineita
  jotka sekoittavat realismin aivot
  Sanna Mariinin SDP n LSD Huuru perseen nuolemiseen

  miksi keskusta puolue ylipäätään on olemassa 2022
  jos SDP on aina jees

  • Kepu todellakin pettää aina

   Vastaa

   Sanon nyt täällä keskusta puolueen suurimmalla kannatusalueella asuvana että minäkin haluasin kuulla jonkun perusteen sille että kyseinen puolue on vielä olemassa, ainakaan maanviljelijöiden tai meidän muiden syrjemmällä asuvien ihmisten etuja kyseinen puolue ei ole ajanut tämän vuosituhannen puolella ollenkaan, räikein esimerkki tästä on ”paska laki” ja se että se meni keskustan siunauksella läpi aiheuttaen ison täysin turhan menoerän meille taajamien ulkopuolella asuville. Koska asutuskeskusten ulkopuolella asuvien asiat eivät keskustaa ole kiinnostaneet vuosikymmeniin niin minkä ihmisryhmän etua puolue nykyään oikein ajaa? Vai onko niin että kuten SDP:kin keskustakin tulee automaattisesti saamaan äänet niiltä jotka ovat puoluetta ikänsä äänestäneet eivätkä pysty edes harkitsemaan kenenkään muun äänestämistä riippumatta siitä miten pahasti omat kaatavat paskaa niskaan?

   Niin ja onko kepulla vielä muka joku oma poliittinen linja olemassa? Sipilän hallituksen aikana kepu oli pääministeri puolueen asemastaan huolimatta täysin kokoomuksen talutusnuorassa ja nyt he ovat sekä demarien että vihreiden talutusnuorassa pitäen nykyisen katastrofihallituksen kasassa vaikka väen vängällä vaikka heillä olisi ollut jo ties kuinka monta tilaisuutta näyttää että heillä olisi jotain selkärangan tapausta jäljellä, tehdä oikein ja kaataa se. Mutta sen sijaan eilenkin naapurikylän poika Juha Pylväs kirjaimellisesti kielsi arvostelemasta Marinin biletyskohua sen sijaan että olisivat vaatineet edes pääministerin eroa.

   • Vanhat tavat

    Vastaa

    Kepu on hallituksen mukana nuorisosaation konkurssipesän saamiseksi parilla miljoonalla, kiinteistö omaisuus n. 220miljoonan arvoinen jonka realisointi mahdollista 2025. Siinä ei kansaa kukaan ajattele..

 • lisäyksiä

  Vastaa

  Hyvä ja selkeä lirjoitus, kumpa se vain löytäisi ne lampaat jotka sen sisällöstä eniten hyötyisivät.

  Tuolla pt-mediassa oli toinenkin hyvä kirjoitus sähkönhintoihin ja sen ainaiseen nousemiseen liittyen joka kannattaa lukea:
  https://pt-media.org/2022/08/07/sahkon-hinta-moninkertaistuu-ole-valmis-maksamaan-osakkeenomistajien-voitot/

  Sanotaan vielä että käsittääkseni jenkit voisivat halutessaan avata Bidenin hallinnon ajan pysähdyksissä olleen öljyntuotantonsa uudelleen, ruveta myymään öljyä ja polttoainetta kohtuullisen halpaan hintaan ”läntisen arvoyhteisön” maille ja täten ajaa venäjän talouden alas mutta jostain syystä näin ei haluta tehdä… miksi? Eivätkö jenkit haluakaan tukea ”läntistä arvoyhteisöä”, näyttää Putlerille närhen munia ja pelastaa euroopan taloutta? Huhujen mukaan jenkit myös ostavat venäjältä itsekin öljyä samaan aikaan kun vaativat omia liittolaisiaan olemaan ilman öljyä ja kaasua seuraavan talven… no onhan vihreä siirtymä, läntinen arvomaailma ja ”demokratia” tietenkin jotain semmoista jonka vuoksi meidän kannattaa tehdä uhrauksia kunhan vain jenkkien ei itse tarvitse luopua mistään eikä käyttää omia öljyvarojaan mihinkään.

  • Emil Ekman

   Vastaa

   No prkl jaat jokaiselle tutulle

 • Köyttä myytävänä

  Vastaa

  ”Ukraina ei ole sisulla varustettu Suomi, eikä Venäjä ole Neuvostoliitto, ja jokainen, joka tämän ymmärtää myös tietää, ettei Ukrainalla ole mitään mahdollisuuksia.”

  Huutonaurua! Noinko tiukkaa tekee kun ryssät konttaa Ukrainassa?

 • Yrjö

  Vastaa

  Totta joka sana. ”Totuusmedian” kuranheitosta jäi vielä puuttumaan se, että ihan selkeästi meihin kylvetään vihaa Venäjää vastaan. Todella ala-arvoista ja outoa.

 • Väärinajattelija

  Vastaa

  Vielä tuota PT-median sähköä koskevaa artikkelia lukematta, pitää ihmetellä kyseisen mediamiehen kyvyttömyyttä hahmottaa laajempia kuvioita maailmassa. Siellä saa kommentoijat alentuvia kommentteja herra toimittajalta, jos erehtyy mainitsemaan esimerkiksi sanan globalistit.

 • juha II

  Vastaa

  Olen täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Suomessa ja Ruotsissa polttoaineen ja sähkön hinnasta ainakin 70% on veroja. Maiden hallitukset sysäävät korkeisiin hintoihin Putinin niskoille ylimielisesti. Kun hallituksille on mahdotonta koskea veroihin alentavasti, koska valtiolle tulee rahaa ”ovista ja ikkunoista”! Kaiken lisäksi tämä peruskansalaisten köyhdyttäminen sopii paremmin kuin hyvin WEF:n ”The Great Reset” ohjelmaan.

 • Raati on raaka mutta rehellinen

  Vastaa

  Venäjä tulee voittamaan vielä tuon Ukrainan ja hyvä niin. Saavat ne rakentaa sen neuvosto tyyliin uudelleen. Kun EU kuitenkin meinaa että tuo maa rakennetaan EU varoin niin JOKAINEN sinne laitettu euro on menetetty ja EU ajautuu taantumaan. Syitä on monia mutta tämä Ukraina ja sen slaavi ihmisten puolustaminen tulee olemaan mahdoton tehtävä. Edes amerikan varat ei siihen riitä ja kunhan valta vaihtuu amerikassa niin koko Ukraina painuu unholaan ja RUS voi pitää sen. Jenkit ei aloita WW3 sotaa yhden ex-neukkulan takia ja nämä Ursulat yms. ämmät luikkii pois piiloon kun EU alkaa natisemaan liitoksistaan sillä kukaan ei halua enää kallista energiaa minkä tämä vihervouhotus on aiheuttanut. Nyt TÄNÄÄN jo saksasta on alkanut kuulua vinkumista että Nord Stream 2 on avattava ja saatava käyttöön. Ei tule onnistumaan niin kauan kuin Venäläisiä ahdistellaan lisää. Venäjä on kuitenkin suurvalta ja sitä ei länsimaat pysty ikinä muuttamaan eli sitä mikä on slaavilaisten mielentila. Katsokaa UNKARIA, ei ne halua luopua halvasta kaasusta ja öljystä – ja mitä tekee EU ? VIKISEE jne. kun EI TAIDETA niille mitään. HISTORIASSA yksikään rahaliitto ei ole kestänyt pitkään, siksi EURO tulee vielä painumaan unholaan eli Suomen kannattaisi se huomioida (kuten muut pohjoismaat tekivät jo ajat sitten) vaikka muuten hyvä/vakaa valuutta on ollutkin. EI NORMI VENÄLÄISET välitä mitä on tulossa tai uskalla edes kommentoida vaan NÖYRÄSTI kuuntelevat mitä naapuri maan eli Suomen PM tekee. Ottaa velkaa hallituksineen 37 miljardia ja siinä on syy BILEILLE joten ei
  ole ”kassaneiti” ihan ajantasalla. MISSÄ NYT ON SOSIAALI KYSYMÄSSÄ miten tämän Marinin
  lapsi voi sillä EI OLE NORMAALIA että PM bilettää tuossa iässä ja asemassa pitkin pitäjiä mutta kun se KELTAINEN NESTE on päässyt ”sossun” päähän, niin se ei siitä helposti lähde.
  SLAVA RUSSIJA !!!

  • TT

   Vastaa

   Raaka realismi on unohtunut Suomen ulkosuhteiden hoidossa kokonaan ja tilalle tullut älyvapaa lapsellisen tai peräti naisellinen tunnemyrskyileminen eli hyvesignalointi. Tätä eli älyttömyyttä kun arvostelet, niin olet sitten misogyyni ja putinisti. Sen sijaan jos olet psykoottinen venäjä-vihaaja, voit liittyä ämmien ja henkisten natiaisten kuoroon itkemään ja parkumaan putinin kauheutta, vaikka mies toimii partaveitsen terävästi. Venäjä ei ole ”arvaamaton” kellekään, jolla on älyä ja realiteettien tajua hiukankin yli keskiverron sekä kykyä hankkia tietoa ohi ämmien valtaaman valtamedian. 

   Älyyn ja realismiin vielä uskovat arvostavat jopa vastentahtoisesti Putinina enemmän kuin lännen parkuvaa akkalaumaa. Tulkoon sitten viha ja venäjä-kortilla lyöminen ”putinistin” osaksi. Ei kiinnosta. Siperia opettaa ja eukkojen, kommareiden ja juutalaisten hulluuden lopettaa viimeistään pakkanen. 

   Kuinka on mahdollista, että Suomi on kansakuntana täysin unohtanut vanhan vihulaisensa eli hallan, tuiskun ja viiman, joka on vuodesta toiseen pitänyt kansan kurissa ja Herran nuhteessa ja opettanut ajattelemaan realistisesti syy-ja seuraussuhtein? Myös Venäjä on aika ajoin yhtynyt opettajien rintamaan ja tästä ollaan maalle ikuisesti katkeria, vaikka maa toimii kuin luonnonvoima. Ei mennyt kauan, kun opittiin etelän vetelien tai lähestulkoon neekerien tavoille. Väännettiin vain napista lisää lämpöä ja alettiin katsella maailmalle olisiko siellä kehitys- tai pakolaisavun tarvitsijoita. Ja kyllä siellä oli. Hetikohta aloitettiin myös moralisointi kohti itää kaikki omat kauppasuhteet ja muut edut maahan polkien.

   • GLGL

    Vastaa

    Hyvä kommentti TT:ltä. Piti oikein kopioida talteen sille varalle, että joku natottaja tulee naama punaisena iholle.

 • Emil Ekman

  Vastaa

  Minähän en konttaa mihinkään. Tää on mun mielipide ja joko pidät omasi pään sisälläs tai kirjoitat jutun itse joka palauttaa mun jalat maanpinnalle. Mietin helvetin tarkkaan kirjoitanko sodasta yhtään mitään. Sun mielestä venäjän ylivoima on putinismia. Ei ole, mulla on 6 Ukrainalaista duunissa, he ovat kaikki samaa mieltä. Ens viikolla tulossa ukrainalaisia 30 lisää, vittu sekön on putinismia?

 • Emil Ekman

  Vastaa

  Teen näköjään seuraavaksi jutun lännen ja idän välisistä valtataisteluista viimeisten 40 ajalta, matskua muuten on. Kiitos että te eräät näytätte miten arvoton ajatusmaailma jopa patriooteissa on vallalla. Lisää on tulossa, herätkää todellisuuteen

 • Olavi Koskela

  Vastaa

  Mamut, homot ja Ukraina. Siinä bryssien pyhimmät arvot. Eurokommunismin vitsaukset.

 • Människor från Ukraina

  Vastaa

  https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/610694

  ”Vasa mottagningscentral får ytterligare 200 platser: ”Det kommer fortfarande människor från Ukraina””

 • Hans Lankari

  Vastaa

  Tuo sähkön hinta on aivan törkeä. Suuri osa sähkölämmittäjistä pientä eläkettä saavia eläkeläisiä 70-luvun taloissaan. Silti jopa presidentti Niinistö hokee ”miten meidän pitää kestää yhdessä”. Aikamoista roskaa, kun ei herralla itse ole mitään hätää. Ja toinen hyväkäs on tämä Rysky Riiheläinen, hokee samaa. Eivät tunnu tajuavan miten polarisoitunut kansa on niiden iskujen suhteen mitä sähkön riistohinnat aiheuttavat. Tai tajuavat, mutta eivät välitä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Erittäin hyvä kirjotus👍🏽 Ja näköjään täälä on muitakin ketkä hoksaa tuon ja on samaa mieltä

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi