Lukijan kynästä: Organisation Todt – Valtakunnan rakentaja

Organisation Todtin tehtävät olivat Saksan valtakunnalle ratkaisevia, ja vuonna 1944 sen alaisuudessa toimi lähes 1,5 miljoonaa miestä ja naista.

Lukijan mielipide

Fritz Todt.

Sotia eivät käy yksinomaan sotilaat. Jokaisen rohkean taistelijan takana on uhrautuva kotirintama ja ennen kaikkea välineet sodankäyntiin tuottava sotavarustelu.

Saksa ei hävinnyt toista maailmansotaa aatteensa, sotilaidensa tai kotirintamansa heikkouden takia, vaan koska vapaaksi itseään kutsuvan maailman hallitsema sotateollisuus ja luonnonvarat keskitettiin Saksan alistamiseen. Tuotannon ylivoima toi voiton liittoutuneille, ei heidän ajatustensa väitetty paremmuus.

Molemmilla puolilla Atlanttia tehtaat kävivät kulutussotaa toisiaan vastaan, ja Saksassa sotavarustelu oli keskitetty Organisation Todtille (OT). Perustajansa Fritz Todtin mukaan nimetty järjestö työllisti joukoittain työttömiä 1930-luvun hurjina vuosina, kun Adolf Hitler nosti Saksan Weimarin tasavallan ja 1930-luvun laman kurjuudesta.

Aluksi työntekijät usein tulivat tavallisten saksalaisten riveistä Kansalliseen Työpalveluun kutsuttujen joukosta, ja OT rakensi Adolf Hitlerin Saksan vertauskuvaksi nousseita autobaanoja sekä sotilaallisia laitteita.

Sota syttyy

Sodan sytyttyä Organisation Todtin tehtävät laajenivat. Valloitetuilla alueilla tarvittiin tietä ja linnoitteita. Aseisiin kutsutut tehdastyöntekijät jouduttiin usein korvaamaan sotavangeilla ja muilla työhön kutsutuilla. Liittolaisten joukosta palkattiin suurilla summilla siviilejä tukemaan rakennus- ja teollisuustöitä.

Kuten jo todettiin, sotaa eivät käyneet vain sotilaat. Organisation Todtin tärkeä toiminta houkutteli sabotöörejä töitä häiritsemään. Aina eivät Saksan sotavoimien sotilaat olleet lähistöllä ja siksi sodan aikana Organisation Todtiiin perustettiin omat suojajoukot, eli aseistettu taistelijajoukko, joka ei kuitenkaan ollut varsinaisesti osa sotavoimia. Omaa univormuaan kantanut ja omilla sotilasarvoillaan varustetut aseistetut Schutzkommandot suojelivat sotatoimialueella työläisiä vihollispartisaanien iskuilta.

Organisation Todtin tehtävät olivat Saksan valtakunnalle ratkaisevia, ja vuonna 1944 sen alaisuudessa toimi lähes 1,5 miljoonaa miestä ja naista, joista ehkä puolet oli saksalaisia.

Organisation Todt toimi sodan loppuun saakka. Vaikka Fritz Todtin kuoleman jälkeen vuonna 1942 järjestöä johtanut Albert Speer tuomittiin Nürnbergin näytösoikeudenkäynneissä vankeuteen, ainuttakaan Organisation Todtin jäsentä ei yrityksistä huolimatta koskaan kyetty tuomitsemaan vankeuteen väitetyistä sotarikoksista.

Adolf Hitler Fritz Todt Historia Kansallismielisyys Kansallisradikalismi Kansallissosialismi Kansallissosialistinen Saksa Lukijan mielipide Politiikka Saksa Toinen maailmansota Yhteiskunta

Keskustelu

4 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Terhomatti Hämeenkorpi

  Vastaa

  HYVÄ !

 • T . T

  Vastaa

  Tämänlaisia juttuja lisää!

 • TT

  Vastaa

  Saksalaisilla ei ole enää paljoa menetettävää, joten voisivat kokeilla uudelleen hitlerismiä. Kansallissosialismi on yksi totalitarismin muoto, mutta sentään ideologisesti terve. Eurooppalaisille roduille tuhoisaa NWO(JWO)-kommunismia voisi kokeilla torjua silläkin. Taitaa jäädä haaveeksi, kun katselee nykyajan eurooppalaista aivopestyä ja teholääkittyä puudelia.

 • otto suni

  Vastaa

  Erinomainen kirjoitus ja meille suomalaisille kansallismielisille tärkeä sillä ilman Organisation Todt toimintaa Saksa ei olisi kyennyt pitämään kunnossa mittavaa tieverkkoa, sekä rakentamaan pommitusten jälkeen tuhottua infraa. Albert Speerin mittava ura myös Hitlerin arkkitehtinä ei ole usein esillä! On rehellisesti tarkasteltava liittoutuneiden pommitusten tuhojen korjausta ja siinä vahvat Speerin suunnittelemat bunkkerit osoittautuivat todella vahvoiksi!

  Seuraava sota on tulossa ja silloin tulemme näkemään selviämmekö me kansallismieliset vai jatkuuko USA:n johtamien globalistien tuhotyö kuten Saksassa?
  otto suni

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi