Israelin terrori-isku Gazan sairaalaan – ainakin 500 kuollutta

Israel on suorittanut useita terroripommituksia tiheästi asutettuun Gazaan. Ennen tätä terroritekoa paikalliset viranomaiset arvioivat, että ilmaiskujen vuoksi oli kuollut noin 3000 ihmistä ja yli 12500 oli haavoittunut.

Sionismi

Gazassa sijaitsevaan sairaalaan tehdyn terrori-iskun seurauksena on kuollut ainakin 500 ihmistä, kertoo Hamasin hallinnon terveysministeriö Reutersin mukaan. Isku kohdistui al-Ahli Arab ‑sairaalaan, joka sijaitsee Gazan kaupungin keskustassa. Vielä aiemmin arvioitiin, että kuolleiden määrä olisi ollut 200–300, mutta tarkentuneiden tietojen mukaan määrä on suurempi.

Israelin asevoimien tiedottaja, Daniel Hagari, ei vahvistanut tietoa siitä, että Israelin joukot olisivat iskeneet sairaalaan. ”Tutkimme asiaa, isku tapahtui vain vähän aikaa sitten”, Hagari totesi televisiohaastattelussa.

Hamas on kuvannut Israelin iskua sotarikokseksi. Palestiinalaishallinnon presidentin puhemies on puolestaan kuvaillut iskua kansanmurhaksi sekä humanitaariseksi katastrofiksi. ”Sairaalassa oli satoja sairaita ja haavoittuneita sekä ihmisiä, jotka on pakotettu lähtemään kodeistaan”, Palestiinalaishallinto kertoi al-Jazeeran välittämässä tiedotteessa.

Al-Wafan sairaalan lääketieteellinen johtaja, Hassan Khalaf, raportoi, että al-Ahli on edelleen tulessa iskun jälkeen.

Al-Ahli Arab ‑sairaala on episkopaalisen seurakunnan ylläpitämä sairaala ja se on Gazan vanhin sairaala. Nimen voidaan kääntää tarkoittavan ”Arabian kansan sairaalaa”.

Hamasin tekemän hyökkäyksen jälkeen 7. lokakuuta Israel on suorittanut useita terroripommituksia tiheästi asutettuun Gazaan. Ennen tätä terroritekoa paikalliset viranomaiset arvioivat, että ilmaiskujen vuoksi oli kuollut noin 3000 ihmistä ja yli 12500 oli haavoittunut. Valtaosa uhreista on siviilejä.

Lähde: HS

Gaza Hamas Israel Rikos Rotu Sionismi Ulkomaat

Keskustelu

14 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • TT

  Vastaa

  Sanoin kuvaamatonta touhua. Tätä suomen sionistit ml. kristityt haluavat. Tyrmistyttävää.

 • gg

  Vastaa

  Slava Israel. Ei mulla muuta.

 • Ihmetyttää

  Vastaa

  Minä ihmettelen noita ”pommituksia” ja ”romahtavia rakennuksia”. Ei tarvi kummoinenkaan ammus osua kerrostalon kulmaan kun koko kerrostalo romahtaa. Eikö ne raudoita niitä vai mikä siinä on?

  Esim. Donbasissa talot pysyvät ihan hyvin pystyssä vaikka ukrainalaiset ampuvat useammankin osuman keskivaiheille. Seinään tulee reikä mutta viereiset asunnot säilyvät. Eivätkä rakennukset Artyomovskissakaan ole kovin huonossa kunnossa.

  • Nimetön

   Vastaa

   noilla kulmilla rakennusstandardit on vähän erilaisia kun suomessa, mikä selittänee asiaa

 • Nimetön

  Vastaa

  Al-Ahli Arab sairaala on kristityn anglikaanisen hiippakunnan ylläpitämä yksityinen sairaala, joka hoitaa tasapuolisesti kaikkia ihmisiä.
  https://www.washingtonpost.com/world/2023/10/17/israel-hamas-gaza-hospital-anglican-church/
  Jerusalemin episkopaalisen hiippakunnan nettisivu:
  https://www.j‑diocese.org/wordpress/

  AFEDJ: Amerikkalainen järjestö, joka tukee kirkon toimintaa
  https://afedj.org/who-we-serve/episcopal-diocese-of-jerusalem/
  https://afedj.org/institution/ahli-arab-hospital-gaza-city/

  Israelin entisen pääministerin Naftali Bennetin haastattelu SKY NEWS uutisissa ennen, kuin sairaalaan iskettiin:
  https://www.youtube.com/watch?v=gh300KjORQE
  Ei ole mikään ihme, jos tilanne lähi-idässä kärjistyy ja eskaloituu. Entisten ja nykyisten valtionpäämiesten ei koskaan pitäisi antaa haastatteluja tunnekuohuissaan. Seurauksena voi olla vain lisää tuhoa ja kuolemaa.

 • Slava Hamas

  Vastaa

  ISIS = MOSSAD (Israeli Secret Intelligence Service)

 • Leif

  Vastaa

  Vaikuttaako Li anderson ja Veronika Honkasalo nykyään partisaanissa? Mitähän nämä allahin paviaanit itse tekivät ensimmäisenä päivänä ja tekevät edelleen? Ainakin he ja heidän tukijat ovat viimeisiä, joilla on varaa nillittää sotarikoksista. Keinot inhimilliseen sodankäyntiin on vähissä siinä vaiheessa kun toinen osapuoli käyttää ihmiskilpiä. Hyökätessään israeliin vieläpä siviilien kimppuun, luulisi nyt jokaisen tajuavan mikä siellä on reaktio. Ja jos hamasin edesottamukset israelin siviiliväestöä kohtaan on teille ok, niin kannattaisi jättää tällaiset jeesustelu-artikkelit julkaisematta.

  • Nationalisti

   Vastaa

   Kannattaisiko asiaan perehtyä edes minuutti, ennen kuin kommentoi yhtään mitään?
   Tuolla tavalla et näytä itsestäsi kuin yhden puolen, idiotismin.

   • Leif

    Vastaa

    Jos asia on noin yksinkertainen, että sen oivaltaa idioottikin minuutissa, olisitko voinut edes yhden lähteen laittaa, vai pitäisikö tuon hesarin antaa puolueeton ja tyhjentävä vastaus? Idiotismia on olettaa, että Israel reagoisi ymmärtäväisesti gazan ahdinkoon hamasin tappaessa ja raiskatessa isralilaisia siviilejä. Hamas laski juuri tämän varaan, että lännessä vasemmisto ym. silakat ja ilmeisesti myös ”nationalistit” asettuvat ”heikomman” puolelle.

  • Plääh

   Vastaa

   Uskot holokaustiin ja sotapropagandaan Hamasista. Se propaganda toi mieleen pikemminkin juutalaisten johtamat sodanaikaiset vastarintaliikkeet eli kauhistuttavat ja rikolliset terroristit

 • Nimetön

  Vastaa

  Israelilaiset ovat varastaneet palestiinalaisten maat, jotka ovat kuuluneet pelestiinalaisille vuosituhansien ajan. Israelilaiset ovat itse maahanmuuttajia entisistä itäblokin maista, joilla ei ole sukujuuria, historiallista yhteyttä tai oikeutta palestiinaan. Israeliin muuttajat valikoidaan uskonnon perusteella. Uskonnon voi valita vapaasti.
  Vuosikymmenten ajan palestiinalaisia, lapsia ja aikuisia on murhattu ja vangittu. Heidän kotinsa, tilansa ja omaisuutensa on tuhottu ja heidät on pakotettu muuttamaan jatkuvasti supistuville alueille. Palestiinalaiset on aidattu muureilla erillisille alueille, joista ei pääse liikkumaan mihinkään, ellei jonota tarkastuspisteillä ja alistu israelilaisten mielivallalle. Tavallisilla palestiinalaisilla ei ole mahdollisuutta puolustaa itseään, kuin kiviä heittelemällä. Israelia tukee ja varustelee Yhdysvallat. Israel on miehittäjä, jota palestiinalaiset vastustavat. Heillä on siihen täysi oikeus, koska maa kuuluu heille.
  Siviileihin kohdistuvat raakuudet ovat aina tuomittavia teki ne kuka hyvänsä. Ei voida kuitenkaan olettaa, että vuosikymmenten ajan sorron ja murhien kohteena olleet palestiinalaiset silti kohtelisivät israelin siviiliväestöä yhtään sen paremmin, kuin heitä itseäänkään on kohdeltu. Terroritoiminta on aina tuomittavaa, mutta kuka tässä tapauksessa on terroristi? Miehittäjä Israel ampuessaan siviilikohteita fosforiammuksilla vai Hamas jonka tavoitteena on itsenäinen palestiinalaisvaltio? Hamasia sanotaan terroristijärjestöksi. Ranskassa saksalaisia vastaan taisteli vastarintaliike. Joku voisi kutsua Hamasiakin vastarintaliikkeeksi.

 • Leif

  Vastaa

  Muuten ihan hyvä, mutta pidemmälle historiaa tarkasteltaessa, rooman keisarit ajoi juutalaiset kyseiseltä alueelta pois ja myöhemmin 600- luvulla muslimit valtasivat alueen kristityiltä, 1000-luvulla alkoi ristiretket ja myöhemmin 1500- luvulla ottomaanit valtasivat alueen, ja alueella asui vielä tuolloin 10% juutalainen vähemmistö, joka alkoi kasvaa venäjän juutalaisvainojen seurauksena 1800-luvulla ja edelleen 1900- luvulla arabien juutalaisvainojen myötä. Eli näin ollen alue kuuluu juutalaisille ja kristityille.Ei muslimeille, eikä kasaareille. Israelin miehitys, jota jotkut myös sorroksi sanovat on ainoastaan seuraus jatkuvasta terrorista israelilaisia kohtaan. Israel on useamman kerran antanut palestiinalaisalueille itsehallinnon ja vetänyt miehityksen pois, mistä on aina seurannut terrori israelia kohtaan. Eli saarto ja miehitys on ainoastaan looginen seuraus terrorismista. Ei tarvitse olla sionisti ymmärtääkseen tämän. Maalaisjärkeäkin voi käyttää. Ei miehityksestä ole israelillekaan mitään hyötyä. Se sitoo resursseja, on kallista ja pilaa israelin maineen. Eli ei ole yksin israelin päätös olla noudattamatta rauhaisaa yhteiseloa. On heilläkin oikeus puolustautua, riippumatta siitä kenelle alue kuuluu.

 • Neula ja laakeri

  Vastaa

  Sairaalaan iskeminen sota-aikana on aina sotarikos ja siksi niitä sairaalaiskuja tehdäänkin. Sairaaloihin iskemisellä sodassa on pitkät perinteet. Yksi pahimpia oli sairaalalaiva USS Comfortiin tehty kamikaze isku toisessa maailmansodassa: https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Comfort_(AH‑6)

 • Nimetön

  Vastaa
 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi