Ehdotettu lakimuutos Israelissa: Vankeutta kristityille käännytystyön tekemisestä

Pääministeri tosin sanoi estävänsä lakimuutoksen, jotta maa ei menettäisi suurimman kannattajaryhmänsä, evankelisten kristittyjen, tukea.

Sionismi

Israelin parlamentissa ehdotetun lakimuutoksen myötä kristityt voisivat saada rangaistukseksi jopa kaksi vuotta ehdotonta vankeutta, jos he yrittävät käännyttää muita ihmisiä uskoonsa. Lakimuutos myös kieltäisi kristityiltä uskonnollisten keskustelujen aloittamisen juutalaisten kanssa.

Lakimuutoksen takana ovat pääministeri Benjamin Netanjahun koalition ääriortodoksiset jäsenet Moshe Gafni ja Yaakov Asher. Lakimuutoksessa nimenomaan mainitaan kristinuskoon käännyttämisen lailla kieltäminen ”johtuen kristillisten lähetyssaarnaajien kasvaneista yrityksistä käydä uskonnollisia keskusteluja.”

Pääministeri Netanjahu tosin sanoi pysäyttävänsä lakimuutoksen etenemisen.

”Emme tule edistämään mitään lakia kristillistä yhteisöä vastaan,” Netanjahu oli julistanut Twitterissä sekä englanniksi että hepreaksi.

Lakimuutoksen pysäyttäminen oli oletettava taktinen veto pääministeriltä, sillä se ehti herättää raivoa evankelisissa kristityissä ympäri maailmaa ja tämä ryhmä, erityisesti Yhdysvalloissa, on Israelin suurin ei-juutalainen kannattajaryhmä.

Lähteet: HRFW, Washington Times

Israel Kristinusko Politiikka Rotu Sionismi Ulkomaat

Keskustelu

11 kommenttia

Partisaani ei väitä eikä takaa, että kommenttien sisältämä tieto olisi virheetöntä tai täydellistä.

 • Jumalan karitsa

  Vastaa

  Juutalaiset taitavat pelätä jeesusta, muuttuuko raamatun sana lihaksi ja vereksi?

 • otto suni

  Vastaa

  Myös Suomessa kristilliset eli Kd puolueena on täydellisesti sionistinen ja tukee Israelin harjoittamaa rotuerottelua sekä palestiinalaisten alueiden haltuun ottamista!

  • Nimetön

   Vastaa

   Israelin harrastamassa rotuerottelussa Israelin maaperällä ei ole mitään väärää. Palestiinalaisten alueiden haltuunotossa ei ole mitään väärää.
   Kunhan lopettavat vasemmistoaktivismin ja matujen vyöryttämisen Eurooppaan.

   • Ei tekopyhyyttä, kiitos

    Vastaa

    Israelin rotuerottelussa on väärää. Palestiinalaisten alueiden haltuunotossa on väärää.

    Muussa tapauksessa on vain oikeus ja kohtuus, että Suomi on koko maailman sosiaalitoimisto, ja että suomalaisten luonnonvarat yksityistetään amerikkalaisille yrityksille.

 • Toinen poski

  Vastaa

  Sitä minä vaan aina olen ihmetellyt että mitenkä kristityiksi itseään kutsuvat tukevat juutalaisia. Joo, niiden voi antaa elää omissa laumoissaan, mutta että tukee niitä ja niiden ohmisoikeusloukkauksia. Aika usein kuulee:”Mutta onhan niillä oikeus kostaa…”. Mitä kristillisyyttä tuo on? Siis ei juutalaisten puolelta vaan kristittyjen, että hyväksyvät koston kierteen?

  • Lord Mystery

   Vastaa

   Syynä kristittyinä itseään pitävien käytökselle on h‑kausti.

 • TT

  Vastaa

  Rahanenä sai vielä voiton uskonnollisista intohimoista. Olisi kovasti toivottavaa, että rottavaltio jätettäisiin oman onnensa nojaan. Juutalaiset väittävät olevansa kaikessa niin paljon muita parempia. Saisivat sitten näyttää sotilaalliset kykynsä.

 • Nimetön

  Vastaa

  Israelin apartheid politiikka kohdistuu myös kristittyihin, eikä pelkästään vain muslimeihin.
  Tämä tulee yllätyksenä monille. Kristityt ovat Isrealin suurimpia tukijoita.

 • Lord Mystery

  Vastaa

  Muslimit pitävät Jeesusta profeettana, juutalaiset eivät. Melkeinpä voisi sanoa kristinuskolla olevan enemmän yhteistä islamin kanssa, kuin juutalaisuuden.

  • Pitsi

   Vastaa

   ’Mutta kun islam alistaa naisia ja vihaa kristittyjä. Islam on vaarallinen ja kukkahattutädit ovat syyllisiä.” -

   - Persut

  • Pitsi

   Vastaa

   Olen agnostikko, mutta olen kuitenkin hakenut ja löytänyt tietoa, että joskus aikoinaan mm. Irakissa kristityillä ja muslimeilla ei ollut mitään ongelmia tulla toimeen keskenään. Mitä tekee Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset? Heidän mielestä meneillään on kristillisen ja islamilaisen maailman välinen taistelu. Ei, vaan maailmaa uhkaa globalisaatio ja sionismi islamin ja kukkahattutätien sijaan.

 • Vastaa

  Kommentit julkaistaan viiveellä eivätkä näy heti.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue seuraavaksi